Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

CONSELL INSULAR DE MALLORCA

DEPARTAMENT DE TERRITORI

Núm. 211367
Acord relatiu a l’execució de la Sentència de la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears núm. 531/2020, de 28 d’octubre, dictada en els procediments ordinaris 171/2019 i 167/2018

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

La Comissió Insular d'Ordenació del Territori i Urbanisme, en sessió de dia 28 de maig de  2021, ha pres l'acord següent:

«En data 31 de gener de 2020, la Comissió Insular d'Ordenació del Territori i Urbanisme, va adoptar l'acord d'autoritzar l'Advocacia del Consell Insular de Mallorca, d'acord amb el que preveu l'article 75, en connexió a l'article 74.2, de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa, per tal que pogués efectuar aplanament, total o parcial, segons correspongués, als termes de la demanda formulada en el recurs contenciós administratiu que se seguia davant la Sala d'aquest ordre del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears, interposat per Sra. Maria Antònia Cirerol Ferrer, contra l'acord adoptat per la Comissió Insular d'Ordenació del Territori i Urbanisme, en sessió de dia 26 d'octubre de 2018, d'aprovació definitiva amb prescripcions del catàleg d'elements i espais protegits del municipi d'Alaró, limitat a la part de la planimetria que afectava una propietat de la seva titularitat, en la forma en que apareix en els plànols AP-SR08 i AP-SU04.

S'assenyalava igualment que, els termes de l'aplanament referit comportarien una nova redacció de l'acord impugnat, el qual, una vegada acabat el procediment contenciós administratiu, seria objecte de la pertinent publicació en el Butlletí Oficial de les Illes Balears, en els termes escaients per tal d'introduir una nova prescripció, per tal de deixar sense efecte, en congruència amb la supressió per l'Ajuntament d'Alaró de la fitxa de catàleg JA14/A del document aprovat inicialment, la zona de protecció que generava aquella fitxa en els plànols d'ordenació SU-04 i SR-08; i igualment deixant sense efecte en els plànols esmentats el traçat de la Síquia de la Vila quan se superposa sobre les construccions existents de propietat de la recurrent; havent-se en conseqüència de recollir estrictament el traçat que correspongui d'acord amb la realitat.

Els acords esmentats, de data 31 de gener de 2020, es varen comunicar a l'Advocacia del Consell Insular de Mallorca, a l'efecte previst de l'aplanament que així es va plantejar davant el Tribunal, al qual s'hi va afegir expressament la part co-demandada, l'Ajuntament d'Alaró. Això va derivar en la resolució del procés contenciós mitjançant la sentència núm. 531/2020, de 28 d'octubre, de la Sala Contenciosa administrativa del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears, que va declarar que l'aplanament es va produir d'acord amb els requisits processals establerts a la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa, i va estimar el recurs, atès que no s'apreciava cap tipus d'infracció manifesta de l'ordenament jurídic.

Vist que per l'Advocacia del Consell Insular de Mallorca, s'ha tramès la diligència d'ordenació de la Lletrada de l'Administració de Justícia, de data 4 de febrer de 2021, que declara la fermesa de la sentència núm. 531/2020, de 28 d'octubre, abans assenyalada,  per tal que es dugui a efecte i s'adoptin les mesures i actuacions que procedeixin pel  compliment del seu veredicte.

En conseqüència, i de conformitat amb el dictamen de la Ponència Tècnica d'Ordenació del Territori i Urbanisme, aquesta comissió insular adopta els següents acords:

1r. Executar, en els seus estrictes termes, la sentència núm. 531/2020, de 28 d'octubre, de la Sala Contenciosa administrativa del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears, dictada en les actuacions del procediment ordinari núm. 171/2019, en el recurs contenciós administratiu de les actuacions referides, formulat per la Sra. Maria Antònia Cirerol Ferrer, mitjançant la qual s'estima l'expressat recurs contenciós per aplanament del Consell Insular de Mallorca i de l'Ajuntament d'Alaró, interposat contra l'acord de la Comissió Insular d'Ordenació del Territori i Urbanisme del Consell Insular de Mallorca, en sessió de dia 26 d'octubre de 2018, d'aprovació definitiva amb prescripcions del catàleg d'elements i espais protegits del municipi d'Alaró, limitat a la part de la planimetria que afecta una propietat de la seva titularitat, en la forma en que apareix en els plànols AP-SR08 i AP-SU04.

2n. En compliment del veredicte de la resolució judicial esmentada en l'anterior apartat 1r, atesa la seva fermesa, i així mateix en compliment de l'article 72.2, in fine, de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la Jurisdicció Contenciosa Administrativa, es disposa la publicació d'aquests acords en el mateix diari oficial, Butlletí Oficial de les Illes Balears, en què va ser publicat l'acord de la Comissió Insular, en el sentit que, en l'esmentat acord de 26 d'octubre de 2018, d'aprovació definitiva amb prescripcions del catàleg d'elements i espais protegits del municipi d'Alaró, hi queda afegida i incorporada la següent prescripció addicional:

- Queda sense efecte, en congruència amb la supressió per l'Ajuntament d'Alaró de la fitxa de catàleg JA14/A del document aprovat inicialment, la zona de protecció que generava aquella fitxa en els plànols d'ordenació SU-04 i SR-08; i igualment queda sense efecte en els plànols esmentats el traçat de la Síquia de la Vila quan se superposa sobre les construccions existents propietat de la Sra. Cirerol Ferrer, havent-se en conseqüència de recollir estrictament el traçat que correspongui d'acord amb la realitat.

3r. Donar trasllat dels presents acords a la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears, per conducte de l'Advocacia del Consell Insular de Mallorca, a l'efecte previngut a l'article 104 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la Jurisdicció Contenciosa Administrativa; a l'Ajuntament d'Alaró, així com a l'Arxiu d'Urbanisme de les Illes Balears a l'efecte d'allò previst a l'article 53.2, in fine, de la Llei 2/2014, de 25 de març, d'ordenació i ús del sòl.»

La publicació d'aquest acord es fa a reserva de l'aprovació de l'Acta.

 

Palma, 28 de maig de 2021

El secretari de la Comissió Insular d'Ordenació del Territori i Urbanisme

Jaume Munar Fullana