Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

CONSELL INSULAR DE MALLORCA

DEPARTAMENT DE TERRITORI

Núm. 210768
Resolució de concessió de la convocatòria de subvencions del Consorci de la Serra de Tramuntana per a la millora d’espais de la Serra de Tramuntana dins el “Pla Mallorca Reacciona” (SV 03/2020)

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Referència Base de Dades Nacional de Subvencions: 527255

La vicepresidenta del Consorci Serra de Tramuntana Patrimoni Mundial, en data 28 de maig de 2021, ha dictat la següent resolució:

“Antecedents 

1. La vicepresidenta del Consorci Serra de Tramuntana Patrimoni Mundial, en data 30 de setembre de 2020, va resoldre aprovar la convocatòria de subvencions del Consorci de la Serra de Tramuntana per a la millora d'espais de la Serra de Tramuntana dins el “Pla Mallorca Reacciona”.

2. L'extracte de la indicada convocatòria de subvencions es va publicar al BOIB núm. 179, de dia 17 d'octubre de 2020.

3. Durant el període per presentar sol·licituds, des del 18 d'octubre al 6 de novembre de 2020, es varen presentar les següents sol·licituds:

EXPEDIENT

AJUNTAMENT

TITOL PROJECTE

CST-01-2020 MR

AJUNTAMENT SANTA MARIA

Obres de rehabilitació arquitectònica Caseta Ca Ses Monges

CST-02-2020 MR

AJUNTAMENT SANTA MARIA

Projecte millora d'accessibilitat i seguretat als elements patrimonials propietat Ca Ses Monges

CST-03-2020 MR

AJUNTAMENT ESTELLENCS

Rehabilitació entrada del poble del municipi d'Estellencs

CST-04-2020 MR

AJUNTAMENT ESTELLENCS

Embelliment de la Casa de Cultura (Casal municipal)

CST-05-2020 MR

AJUNTAMENT CALVIÀ

Reparació i condicionament del safareig dels molins (Sa Bassa) Finca Galatzó

CST-06-2020 MR

AJUNTAMENT CALVIÀ

Reconstrucció dels murs de paret de pedra en sec, marges i canals de reg de la Finca Galatzó

CST-07-2020 MR

AJUNTAMENT SÓLLER

Rehabilitació del pati principal de l'edifici municipal

CST-08-2020 MR

AJUNTAMENT SÓLLER

Rehabilitació d'un marge ubicat al carrer Alaró

CST-09-2020 MR

AJUNTAMENT SELVA

Restauració, consolidació i neteja del Camí Vell de Lluc. Ruta GR-222

CST-10-2020 MR

AJUNTAMENT SELVA

Restauració barraca de Pedra en Sec Comuna Biniamar

CST-11-2020 MR

AJUNTAMENT VALLDEMOSSA

Embelliment de l'Avinguda de Palma

CST-12-2020 MR

AJUNTAMENT VALLDEMOSSA

Rehabilitació del paviment històric de la plaça Ruben Dario

CST-13-2020 MR

AJUNTAMENT ALARÓ

Marges laterals del Camí del Castell d'Alaró

CST-14-2020 MR

AJUNTAMENT ESPORLES

Embelliment d'accés a camí públic des Correu

CST-15-2020 MR

AJUNTAMENT ESPORLES

Embelliment de nucli de població

CST-16-2020 MR

AJUNTAMENT ESCORCA

Oratori Sant Pere

CST-17-2020 MR

AJUNTAMENT ESCORCA

Reparació murs de pedra a Escorca

CST-18-2020 MR

AJUNTAMENT MANCOR DE LA VALL

Restauració, consolidació i neteja 3ª actuació del camí de Biniarroi TRAM 10

CST-19-2020 MR

AJUNTAMENT MANCOR DE LA VALL

Restauració, consolidació i neteja del camí Biniarroi TRAM 10

CST-20-2020 MR

AJUNTAMENT FORNALUTX

Substitució de paviment i acabats al "Mirador del Carrer de l'Església"

CST-21-2020 MR

AJUNTAMENT FORNALUTX

Substitució de paviment i acabat en bancs perimetrals "Mirador de Sa Creu"

CST-22-2020 MR

AJUNTAMENT PUIGPUNYENT

Projecte de millora i embelliment de la Plaça de Puigpunyent

CST-23-2020 MR

AJUNTAMENT PUIGPUNYENT

Projecte de col·locació de barana al Pont damunt el Torrent d'en Faveta

CST-24-2020 MR

AJUNTAMENT BUNYOLA

Recuperació i millora dels pujadors del carrer Orient i del carrer Sol

CST-25-2020 MR

AJUNTAMENT BANYALBUFAR

Reparació dels mals causats pel temporal a l'església de la Nativitat de Maria de Banyalbufar

CST-26-2020 MR

AJUNTAMENT BANYALBUFAR

Reconstrucció de marges i col·locació de barreres protectores al camí del Port del Canonge

CST-27-2020 CM

AJUNTAMENT BANYALBUFAR

Restauració de la zona Ses Teules i enllumenat del Port des Canonge afectats pel temporal meteorològic de dia 29/08/2020

CST-28-2020 MR

AJUNTAMENT CAMPANET

Obres de rehabilitació i reacondicionament del camí del Sant Crist en el terme municipal de Campanet

CST-29-2020 MR

AJUNTAMENT CAMPANET

Conservació-restauració de la creu de Son Pocos o del Oratori de Sant Miquel. Campanet

CST-30-2020 MR

AJUNTAMENT ANDRATX

Restauració del conjunt hidràulic de les síquies de reg de Can Fasser

CST-31-2020 MR

AJUNTAMENT ALARÓ

Restauració síquia de Ses Artigues al seu pas per Son Tugores

4. Revisada la documentació administrativa i tècnica presentada, l'instructor de l'expedient i d'acord amb les bases novena i dotzena de la convocatòria, va requerir l'esmena de la documentació dels sol·licitants dels quals s'havien detectat deficiències. Aquest requeriment es va publicar al BOIB núm. 13, de 30 de gener de 2021, així com a la pàgina web www.serradetramuntana.net , atorgant-se un termini de deu dies hàbils, fins dia 12 de febrer de 2021, per esmenar les deficiències detectades a les sol·licituds inicials.

5. Revisada la documentació presentada per les esmenes, els tècnics del Servei d'Ordenació del Territori del Departament de Territori i el tècnic del Servei de Patrimoni Històric del Departament de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística, han emès els corresponents informes tècnics, dels quals es fonamenta la viabilitat tècnica dels projectes sol·licitats i es proposa la concessió amb una sèrie de consideracions tècniques i prescripcions que es reflecteixen a l'annex 1.

Així mateix, i respecte d'aquells sol·licituds que no es varen esmenar dins termini o que resulten no justificades, l'instructor de l'expedient ha emès el corresponent informe jurídic i que es reflecteix a l'annex 2.

6. L'instructor de l'expedient, el dia 25 de maig de 2021, va emetre l'informe sobre el compliment dels requisits de la convocatòria per part dels ajuntaments proposats com a beneficiaris i ha emès informe jurídic favorable sobre els aspectes jurídics de la proposta de resolució de concessió de les subvencions que ens ocupa.

7. La Intervenció Delegada ha fiscalitzat de conformitat aquest expedient en data 27 de maig de 2021.

Fonaments de dret

1. El procediment de concessió de les subvencions regulades per la present convocatòria pública s'ha dut a terme, mitjançant règim de concurrència no competitiva, d'acord amb els principis publicitat, objectivitat, igualtat i no discriminació, en els termes de la base cinquena de la convocatòria.

2. Per determinar l'import que es proposa concedir a cada beneficiari s'ha valorat la seva sol·licitud i la seva prioritat de subvenció, d'acord amb les regles previstes a la base sisena i els límits regulats a les bases segona i tercera, en concordança amb la base quinzena de la convocatòria.

La base quarta de la convocatòria disposa que per fer front a aquesta convocatòria, es destina la quantitat total d'un milió d'euros (1.000.000,00 €), i que d'acord amb la base sisena de la convocatòria es distribuirà de la manera següent:

“...

a. En primer lloc, es subvencionarà amb un màxim de 50.000,00 € el projecte presentat per cada un dels ajuntaments de manera excepcional per causa de la catàstrofe meteorològica de dia 29 d'agost de 2020 i que compleixin els requisits i condicions de la convocatòria per poder-se concedir.

b. En segon lloc, es subvencionarà el projecte presentat per cada un dels ajuntaments que aquests hagin escollit en primer lloc, d'acord amb l'ordre de prelació establert per cada ajuntament, i que compleixin els requisits i condicions de la convocatòria per poder-se concedir. L'import a concedir (fins un màxim de 50.000,00 €) serà el que resulti d'aplicar el romanent sobrant després d'haver aplicat la concessió de l'apartat a). La distribució del romanent es determinarà de la següent manera:

  • De la totalitat de projectes presentats en primer lloc, es treurà la seva suma i s'assignarà a cada projecte un percentatge proporcional de l'import sol·licitat sobre la suma total.
  • El percentatge proporcional obtingut s'aplicarà sobre l'import del romanent de crèdit, donant com a resultat l'import màxim a concedir per a cada projecte, que en cas de què es superés l'import sol·licitat s'ajustarà a aquest import. 

c. En tercer i darrer lloc, i si encara hi ha romanent de crèdit per a aquesta convocatòria, es subvencionaran tots els projectes presentats en segon lloc d'acord amb l'ordre de prelació de cada ajuntament i que compleixin els requisits i condicions de la convocatòria per poder-se concedir. L'import a concedir (fins un màxim de 20.000,00 €) serà el que resulti d'aplicar el romanent sobrant després d'haver aplicat la concessió dels apartats a) i b) precedents. La distribució del romanent es determinarà de la següent manera:

  • De la totalitat de projectes presentats en segon lloc, es treurà la seva suma i s'assignarà a cada projecte un percentatge proporcional de l'import sol·licitat sobre la suma total.
  • El percentatge proporcional obtingut s'aplicarà sobre l'import del romanent de crèdit, donant com a resultat l'import màxim a concedir per a cada projecte, que en cas de què es superés l'import sol·licitat s'ajustarà a aquest import.

...”

Revisades les quanties que es preveu concedir a tots els sol·licitants de les actuacions viables d'acord amb els requisits de la convocatòria, es constata que el crèdit inicial d'un milió d'euros és suficient per fer front a totes aquestes actuacions. Per aquest motiu, no és necessari fer un repartiment proporcional del crèdit inicial.

3. La base dotzena estableix les funcions de l'instructor de l'expedient, que “ha de dur a terme totes les actuacions o els actes de tràmit necessaris per vetllar pel compliment dels requisits de la convocatòria, a més d'exercir les facultats previstes en l'article 24 i concordants de la LGS, i les que s'esmenten en l'Ordenança General de Subvencions del Consell de Mallorca. L'òrgan instructor pot requerir a les entitats sol·licitants els informes o els aclariments que consideri convenients”. Sent el Consorci Serra de Tramuntana el centre gestor responsable del seguiment de les subvencions.

Amb aquesta finalitat, l'instructor de l'expedient amb la col·laboració del personal del Consorci des d'un punt de vista administratiu i jurídic, i dels tècnics del Servei d'Ordenació del Territori del Departament de Territori i el tècnic del Servei de Patrimoni Històric del Departament de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística, des d'un punt de vista tècnic, han dut a terme tota aquesta tasca

4. La base segona regula la condició de beneficiari d'aquestes subvencions i estableix, entre d'altres, que no poden ser beneficiaris els que, en el moment que l'òrgan instructor de la convocatòria ha de fer la proposta d'acord definitiva, no estan al corrent en el compliment de les obligacions tributàries i amb la Seguretat Social davant l'Administració de l'Estat i amb les obligacions tributàries amb el Consell de Mallorca. Igualment, la base segona estableix que les esmentades circumstàncies s'han d'acreditar abans de la proposta de resolució de concessió i en el moment de pagament.

En el sentit indicat, l'informe de l'instructor de l'expedient, emès el dia 25 de maig de 2021 es pronuncia favorablement sobre el compliment d'aquests requisits, per part dels ajuntaments proposats com a beneficiaris.

5. La proposta de resolució s'ajusta al que estableix la base dotzena de la convocatòria, en el sentit que ha d'incloure la relació d'entitats beneficiàries, atès que inclou la relació de persones beneficiàries, amb indicació del beneficiari, el NIF parcial, el concepte, el pressupost, la quantia sol·licitada i l'import concedit, a més de la resta de sol·licituds desestimades o excloses.

6. La proposta de resolució de la convocatòria s'ajusta al que es disposa en la base sisena de la convocatòria, i als criteris de distribució de les quanties que s'hi estableixen.

Així, d'acord amb les sol·licituds presentades pels ajuntaments, un cop feta la valoració de les actuacions d'acord amb els informes tècnics, la distribució de la quantia total de nou-cents mil tres-cents vint-i-set euros amb dinou cèntims (900.327,19 €)  les subvencions s'ha de realitzar de la forma següent:

1. Cinquanta mil euros (50.000,00 €) pels Ajuntaments de la Serra que hagin sol·licitat l'ajuda de manera excepcional per causa de la catàstrofe meteorològica de dia 29 d'agost de 2020

2. Sis-cents noranta-dos mil cinc-cents setanta euros amb quaranta-set cèntims (692.570,47 €) pels Ajuntaments de la Serra per als projectes que hagin escollit en primer lloc, d'acord amb l'ordre de prelació establert per cada ajuntament.

3. Cent cinquanta-set mil set-cents cinquanta-sis euros amb setanta-dos cèntims (157.756,72 €) pels Ajuntaments de la Serra per als projectes que hagin escollit en segon lloc, d'acord amb l'ordre de prelació establert per cada ajuntament.

En conseqüència, s'ha constatat que el crèdit inicialment previst d'un milió d'euros (1.000.000,00 €) resulta ser suficient per la distribució de totes les subvencions sol·licitades i que compleixen els requisits de la convocatòria, de tal manera que no fa falta fer un repartiment proporcional d'acord amb la base sisena.

10. L'òrgan competent per a la resolució de la present convocatòria és la vicepresidència del Consorci Serra de Tramuntana Patrimoni Mundial, tal com s'estableix a la base dotzena de la convocatòria.

Per tot el que s'ha exposat, resolc:

Resolució

1. Excloure les sol·licituds que es detallen a l'Annex 2 adjunt, pels motius que s'hi indiquen, atès que no compleixen els requisits establerts a la present convocatòria de subvencions.

2. Concedir als ajuntaments que es detallen a l'Annex 1.A), 1.B) i 1.C) adjunt, la quantitat total de nou-cents mil tres-cents vint-i-set euros amb dinou cèntims (900.327,19 €) i disposar-ne la despesa a favor seu.

Aquesta despesa s'imputa a l'aplicació pressupostària 00.33615.76280 del pressupost de despeses del Consorci Serra de Tramuntana per a l'any 2021  i al projecte amb finançament afectat 2020/2/33615/3/1 (A 220200000260). Als annexes corresponents consta l'import que es concedeix i la operació comptable D provisional que va associada a cada expedient.

3. Anular la diferència de crèdit del document comptable A 220200000260 de la partida pressupostària 00.33615.76280 del pressupost de despeses del Consorci Serra de Tramuntana per a l'any 2021, per un import de noranta-nou mil sis-cents setanta-dos euros amb vuitanta-un cèntims (99.672,81 €) - (A/ 920210000168).

4. Requerir als beneficiaris perquè adjudiquin les actuacions subvencionades per mitjà de qualsevol de les figures de contractació admeses per la Llei 9/2017, de 8 de novembre, de Contractes del Sector Públic, i notifiquin l'adjudicació al Consorci Serra de Tramuntana Patrimoni Mundial dins el termini d'un mes comptador a partir de la data de l'adjudicació de l'actuació o actuacions subvencionades, d'acord amb el model que consta a l'annex VI de la convocatòria.

5. Requerir als beneficiaris perquè executin i justifiquin la subvenció rebuda una vegada executat el projecte subvencionat d'acord amb la base tretzena de la convocatòria. Fent l'advertiment, que per aquelles actuacions de caire etnològic que incloguin actuacions a elements com marges o pedra en sec, s'hauran d'executar seguint els Criteris per a la reconstrucció de marges i parets que es preveu a l'annex 3 adjunt.

6. Ordenar-ne la publicació en el BOIB.

7. Contra aquesta resolució que no posa fi a la via administrativa es pot interposar, el recurs d'alçada davant la presidència del Consorci Serra de Tramuntana Patrimoni Mundial dins el termini d'un mes, comptador a partir del dia següent al de la publicació de la present resolució en el Butlletí Oficial de les Illes Balears. Contra la desestimació expressa del recurs d'alçada podrà interposar-se el recurs contenciós administratiu, en el termini de dos mesos, comptadors a partir del dia següent al de la notificació de la desestimació de l'esmentat recurs.

Contra la desestimació per silenci del recurs d'alçada podrà interposar-se el recurs contenciós administratiu, en el termini de sis mesos, comptadors a partir del dia següent a la desestimació presumpta (tres mesos des de la interposició del recurs sense que s'hagi notificat la resolució).

Un cop transcorreguts tres mesos des de la interposició del recurs sense que s'hagi notificat la resolució, podrà interposar-se el recurs contenciós administratiu, contra la desestimació presumpta del recurs d'alçada, sense limitació temporal, mentre no hi hagi resolució expressa.

 

No obstant l'anterior, es pot exercitar, si n'és el cas, qualssevol altres recursos que s'estimi oportú i pertinent. Tot això de conformitat amb la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa i la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques.”

 

Palma, 28 de maig de 2021

La secretaria del Consorci Serra de Tramuntana Patrimoni Mundial

(per delegació, BOIB núm. 143, De 15 de novembre de 2018)

 Nieves Rodríguez Verdú

 

ANNEX 1.A. Subvencions excepcionals per causa de la catàstrofe meteorològica de dia 29 d'agost de 2020

Núm. Exp.

Beneficiari

CIF

Import pressupost

Import sol·licitat

Import a concedir

CST-27/2020-CM

Ajuntament Banyalbufar

***0070**

68.808,27 €

50.000,00 €

50.000,00 €

Document comptable: D 920210000092

Projecte: Restauració de la zona Ses Teules i enllumenat del Port des Canonge afectats pel temporal meteorològic de dia 29/08/2020.

Prescripcions:

  • Que es comuniqui la data d'inici de les obres amb una antelació mínima de 5 dies perquè el personal tècnic de referència del Departament de Territori per a aquest projecte pugui assistir-hi, si escau, amb la finalitat de comprovar la realitat física de l'àmbit d'intervenció en el moment anterior a la realització de l'actuació.

  • Que es comuniqui la data d'inspecció per a les certificacions parcials i per a la finalització de les obres perquè així el personal tècnic de referència del Departament de Territori pugui comprovar que les certificacions aprovades coincideixen amb l'obra executada i que es corresponen amb les partides del projecte aprovat.

  • Que l'execució de l'actuació s'atengui a l'informe de la Comissió Insular de Patrimoni Històric, si escau.

 

ANNEX 1.B. Subvencions per als projectes que els ajuntaments hagin escollit en primer lloc, d'acord amb l'ordre de prelació establert per cada ajuntament

Núm. Exp.

Beneficiari

CIF

Import pressupost

Import sol·licitat

Import a concedir

CST-01/2020-MR

Ajuntament de Santa Maria del Camí

***0560**

49.998,25€

49.998,25€

35.722,12 €

Document comptable: D 920210000072

Projecte: Obres de rehabilitació arquitectònica Caseta Ca Ses Monges.

Prescripcions:

  • Que es comuniqui la data d'inici de les obres amb una antelació mínima de 5 dies perquè el personal tècnic de referència del Departament de Territori per a aquest projecte pugui assistir-hi, si escau, amb la finalitat de comprovar la realitat física de l'àmbit d'intervenció en el moment anterior a la realització de l'actuació.

  • Que es comuniqui la data d'inspecció per a les certificacions parcials i per a la finalització de les obres perquè així el personal tècnic de referència del Departament de Territori pugui comprovar que les certificacions aprovades coincideixen amb l'obra executada i que es corresponen amb les partides del projecte aprovat.

  • Que l'execució de l'actuació s'atengui a l'informe de la Comissió Insular de Patrimoni Històric, si escau.

  • Que l'actuació 1 “anell perimetral” quedi exclosa de la subvenció degut a que no es considera justificada la deficiència i, per tant, el pressupost subvencionat de l'obra sense IVA ha de ser de 29.522,41 € per tal de poder executar els capítols 2, 3, 4, 5, 6 i 7 del pressupost.

 

Núm. Exp.

Beneficiari

CIF

Import pressupost

Import sol·licitat

Import a concedir

CST-05/2020-MR

Ajuntament de Calvià

***0110**

109.489,52€

50.000,00€

50.000,00 €

Document comptable: D 920210000074

Projecte: Reparació i condicionament del safareig dels molins (Sa Bassa) Finca Galatzó.

Prescripcions:

  • Que es notifiqui la data d'inici de les obres amb una antelació mínima de 48 hores a l'adreça de correu electrònic gordinas@conselldemallorca.net.

  • Les grapes d'acer inoxidable s'han de substituir per varilles de fibra de vidre. Les varilles i la malla de fibra de vidre, al no ser elements tradicionals, només es poden emprar en casos excepcionals i molt justificats.

 

Núm. Exp.

Beneficiari

CIF

Import pressupost

Import sol·licitat

Import a concedir

CST-07/2020-MR

Ajuntament de Sóller

***0610**

49.531,10€

49.531,10€

49.531,10€

Document comptable: D 920210000076

Projecte: Rehabilitació del pati principal de l'edifici municipal.

Prescripcions:

  • Que es comuniqui la data d'inici de les obres amb una antelació mínima de 5 dies perquè el personal tècnic de referència del Departament de Territori per a aquest projecte pugui assistir-hi, si escau, amb la finalitat de comprovar la realitat física de l'àmbit d'intervenció en el moment anterior a la realització de l'actuació.

  • Que es comuniqui la data d'inspecció per a les certificacions parcials i per a la finalització de les obres perquè així el personal tècnic de referència del Departament de Territori pugui comprovar que les certificacions aprovades coincideixen amb l'obra executada i que es corresponen amb les partides del projecte aprovat.

  • Que l'execució de l'actuació s'atengui a l'informe de la Comissió Insular de Patrimoni Històric, si escau

Núm. Exp.

Beneficiari

CIF

Import pressupost

Import sol·licitat

Import a concedir

CST-09/2020-MR

Ajuntament de Selva

***0580**

50.000,00€

50.000,00€

49.796,10€

Document comptable: D 920210000100

Projecte: Restauració, consolidació i neteja del Camí Vell de Lluc. Ruta GR-222.

Consideració tècnica:

  • El pressupost de l'obra presentat sense IVA és de 41.322,31 €, però una vegada aplicats els preus prevists a la convocatòria i depurat tècnicament el projecte resulta ser de 41.153,80 € sense IVA, resultat de calcular la partida de 240 m2 de marge a 73€/m2, i no a 73,59 m2

Prescripcions:

  • Que es notifiqui la data d'inici de les obres amb una antelació mínima de 48 hores a l'adreça de correu electrònic gordinas@conselldemallorca.net.

  • S'han de seguir els Criteris per a la reconstrucció de marges i parets, que s'adjunten a la resolució de concessió.

  • S'han de conservar els trams d'empedrat existents.

  • Per part del Consorci Serra de Tramuntana s'hauria de sol·licitar l'autorització del Departament de Medi Ambient del Consell de Mallorca atesa la proximitat del GR222.

 

Núm. Exp.

Beneficiari

CIF

Import pressupost

Import sol·licitat

Import a concedir

CST-11/2020-MR

Ajuntament de Valldemossa

***0630**

47.859,37€

47.859,37€

47.859,37€

Document comptable: D 920210000123

Projecte: Embelliment de l'Avinguda de Palma.

Prescripcions:

  • Que es comuniqui la data d'inici de les obres amb una antelació mínima de 5 dies perquè el personal tècnic de referència del Departament de Territori per a aquest projecte pugui assistir-hi, si escau, amb la finalitat de comprovar la realitat física de l'àmbit d'intervenció en el moment anterior a la realització de l'actuació.

  • Que es comuniqui la data d'inspecció per a les certificacions parcials i per a la finalització de les obres perquè així el personal tècnic de referència del Departament de Territori pugui comprovar que les certificacions aprovades coincideixen amb l'obra executada i que es corresponen amb les partides del projecte aprovat.

  • Que l'execució de l'actuació s'atengui als l'informes de la Comissió Insular de Patrimoni Històric i del Departament de Mobilitat i Infraestructures, si escau.

Núm. Exp.

Beneficiari

CIF

Import pressupost

Import sol·licitat

Import a concedir

CST-13/2020-MR

Ajuntament d'Alaró

***0010**

50.336,00€

50.000,00€

50.000,00€

Document comptable: D 920210000080

Projecte: Marges laterals del camí del Castell d'Alaró.

Prescripcions:

  • Que es notifiqui la data d'inici de les obres amb una antelació mínima de 48 hores a l'adreça de correu electrònic gordinas@conselldemallorca.net.

  • S'han de seguir els Criteris per a la reconstrucció de marges i parets, que s'adjunten a la resolució de concessió.

Núm. Exp.

Beneficiari

CIF

Import pressupost

Import sol·licitat

Import a concedir

CST-14/2020-MR

Ajuntament d'Esporles

***0200**

52.635,00€

50.000,00€

50.000,00€

Document comptable: D 920210000081

Projecte: Embelliment d'accés a camí públic des Correu.

Prescripcions:

  • Que es notifiqui la data d'inici de les obres amb una antelació mínima de 48 hores a l'adreça de correu electrònic gordinas@conselldemallorca.net.

  • S'han de seguir els Criteris per a la reconstrucció de marges i parets, que s'adjunten a la resolució de concessió.

  • Per part del Consorci Serra de Tramuntana s'hauria de sol·licitar l'autorització del Departament de Medi Ambient del Consell de Mallorca atesa la proximitat del GR222.

Núm. Exp.

Beneficiari

CIF

Import pressupost

Import sol·licitat

Import a concedir

CST-16/2020-MR

Ajuntament d'Escorca

***0190**

50.000,00€

50.000,00€

50.000,00€

Document comptable: D 920210000083

Projecte: Rehabilitació de l'Oratori de Sant Pere.

Prescripcions:

  • Que es comuniqui la data d'inici de les obres amb una antelació mínima de 5 dies perquè el personal tècnic de referència del Departament de Territori per a aquest projecte pugui assistir-hi, si escau, amb la finalitat de comprovar la realitat física de l'àmbit d'intervenció en el moment anterior a la realització de l'actuació.

  • Que es comuniqui la data d'inspecció per a les certificacions parcials i per a la finalització de les obres perquè així el personal tècnic de referència del Departament de Territori pugui comprovar que les certificacions aprovades coincideixen amb l'obra executada i que es corresponen amb les partides del projecte aprovat.

  • Que l'execució de l'actuació s'atengui a l'informe de la Comissió Insular de Patrimoni Històric, si escau.

 

Núm. Exp.

Beneficiari

CIF

Import pressupost

Import sol·licitat

Import a concedir

CST-18/2020-MR

Ajuntament de Mancor de la Vall

***0340**

50.242,00€

50.000,00€

50.000,00€

Document comptable: D 920210000084

Projecte: Restauració, consolidació i neteja 3ª actuació del camí de Biniarroi TRAM 10.

Prescripcions:

  • Que es notifiqui la data d'inici de les obres amb una antelació mínima de 48 hores a l'adreça de correu electrònic gordinas@conselldemallorca.net.

  • S'han de seguir els Criteris per a la reconstrucció de marges i parets, que s'adjunten a la resolució de concessió.

  • S'han de conservar els trams d'empedrat existents.

Núm. Exp.

Beneficiari

CIF

Import pressupost

Import sol·licitat

Import a concedir

CST-20/2020-MR

Ajuntament de Fornalutx

***0250**

26.098,82€

26.098,82€

26.098,82€

Document comptable: D 920210000140

Projecte: Substitució de paviment i acabats al "Mirador del Carrer de l'Església".

Prescripcions:

  • Que es comuniqui la data d'inici de les obres amb una antelació mínima de 5 dies perquè el personal tècnic de referència del Departament de Territori per a aquest projecte pugui assistir-hi, si escau, amb la finalitat de comprovar la realitat física de l'àmbit d'intervenció en el moment anterior a la realització de l'actuació.

  • Que es comuniqui la data d'inspecció per a les certificacions parcials i per a la finalització de les obres perquè així el personal tècnic de referència del Departament de Territori pugui comprovar que les certificacions aprovades coincideixen amb l'obra executada i que es corresponen amb les partides del projecte aprovat.

  • Que l'execució de l'actuació s'atengui a l'informe de la Comissió Insular de Patrimoni Històric, si escau.

Núm. Exp.

Beneficiari

CIF

Import pressupost

Import sol·licitat

Import a concedir

CST-22/2020-MR

Ajuntament de Puigpunyent

***0450**

49.969,58€

49.969,58€

49.969,58€

Document comptable: D 920210000088

Projecte: Projecte de millora i embelliment de la Plaça de Puigpunyent.

Prescripcions:

  • Que es comuniqui la data d'inici de les obres amb una antelació mínima de 5 dies perquè el personal tècnic de referència del Departament de Territori per a aquest projecte pugui assistir-hi, si escau, amb la finalitat de comprovar la realitat física de l'àmbit d'intervenció en el moment anterior a la realització de l'actuació.

  • Que es comuniqui la data d'inspecció per a les certificacions parcials i per a la finalització de les obres perquè així el personal tècnic de referència del Departament de Territori pugui comprovar que les certificacions aprovades coincideixen amb l'obra executada i que es corresponen amb les partides del projecte aprovat.

  • Que l'execució de l'actuació s'atengui a l'informe de la Comissió Insular de Patrimoni Històric, si escau.

 

Núm. Exp.

Beneficiari

CIF

Import pressupost

Import sol·licitat

Import a concedir

CST-24/2020-MR

Ajuntament de Bunyola

***0100**

33.593,38€

33.593,38€

33.593,38€

Document comptable: D 920210000090

Projecte: Recuperació i millora dels pujadors del carrer Orient i del carrer Sol.

Prescripcions:

  • Que es comuniqui la data d'inici de les obres amb una antelació mínima de 5 dies perquè el personal tècnic de referència del Departament de Territori per a aquest projecte pugui assistir-hi, si escau, amb la finalitat de comprovar la realitat física de l'àmbit d'intervenció en el moment anterior a la realització de l'actuació.

  • Que es comuniqui la data d'inspecció per a les certificacions parcials i per a la finalització de les obres perquè així el personal tècnic de referència del Departament de Territori pugui comprovar que les certificacions aprovades coincideixen amb l'obra executada i que es corresponen amb les partides del projecte aprovat.

  • Que l'execució de l'actuació s'atengui a l'informe de la Comissió Insular de Patrimoni Històric, si escau.

 

Núm. Exp.

Beneficiari

CIF

Import pressupost

Import sol·licitat

Import a concedir

CST-25/2020-MR

Ajuntament de Banyalbufar

***0070**

135.805,56 €

50.000,00€

50.000,00€

Document comptable: D 920210000091

Projecte: Reparació dels mals causats pel temporal a l'església de la Nativitat de Maria de Banyalbufar.

Prescripcions:

  • Que es comuniqui la data d'inici de les obres amb una antelació mínima de 5 dies perquè el personal tècnic de referència del Departament de Territori per a aquest projecte pugui assistir-hi, si escau, amb la finalitat de comprovar la realitat física de l'àmbit d'intervenció en el moment anterior a la realització de l'actuació.

  • Que es comuniqui la data d'inspecció per a les certificacions parcials i per a la finalització de les obres perquè així el personal tècnic de referència del Departament de Territori pugui comprovar que les certificacions aprovades coincideixen amb l'obra executada i que es corresponen amb les partides del projecte aprovat.

  • Que l'execució de l'actuació s'atengui a l'informe de la Comissió Insular de Patrimoni Històric, si escau.

Núm. Exp.

Beneficiari

CIF

Import pressupost

Import sol·licitat

Import a concedir

CST-28/2020-MR

Ajuntament de Campanet

***0120**

131.057,51 €

50.000,00€

50.000,00€

Document comptable: D 920210000093

Projecte: Obres de rehabilitació i reacondicionament del camí del Sant Crist en el terme municipal de Campanet.

Prescripcions:

  • Que es comuniqui la data d'inici de les obres amb una antelació mínima de 5 dies perquè el personal tècnic de referència del Departament de Territori per a aquest projecte pugui assistir-hi, si escau, amb la finalitat de comprovar la realitat física de l'àmbit d'intervenció en el moment anterior a la realització de l'actuació.

  • Que es comuniqui la data d'inspecció per a les certificacions parcials i per a la finalització de les obres perquè així el personal tècnic de referència del Departament de Territori pugui comprovar que les certificacions aprovades coincideixen amb l'obra executada i que es corresponen amb les partides del projecte aprovat.

  • Que l'execució de l'actuació s'atengui a l'informe de la Comissió Insular de Patrimoni Històric, si escau.

Núm. Exp.

Beneficiari

CIF

Import pressupost

Import sol·licitat

Import a concedir

CST-30/2020-MR

Ajuntament d'Andratx

***0050**

51.195,11 €

50.000,00€

50.000,00€

Document comptable: D 920210000095

Projecte: Restauració del conjunt hidràulic de les síquies de reg de Can Fasser.

Prescripcions:

  • Que es notifiqui la data d'inici de les obres amb una antelació mínima de 48 hores a l'adreça de correu electrònic gordinas@conselldemallorca.net.

 

ANNEX 1.C. Subvencions per als projectes que els ajuntaments hagin escollit en segon lloc, d'acord amb l'ordre de prelació establert per cada ajuntament

Núm. Exp.

Beneficiari

CIF

Import pressupost

Import sol·licitat

Import a concedir

CST-02/2020-MR

Ajuntament de Santa Maria del Camí

***0560**

19.999,38€

19.999,38€

9.267,95 €

Document comptable: D 920210000073

Projecte: Projecte millora d'accessibilitat i seguretat als elements patrimonials propietat Ca Ses Monges.

Prescripcions:

  • Que es comuniqui la data d'inici de les obres amb una antelació mínima de 5 dies perquè el personal tècnic de referència del Departament de Territori per a aquest projecte pugui assistir-hi, si escau, amb la finalitat de comprovar la realitat física de l'àmbit d'intervenció en el moment anterior a la realització de l'actuació.

  • Que es comuniqui la data d'inspecció per a les certificacions parcials i per a la finalització de les obres perquè així el personal tècnic de referència del Departament de Territori pugui comprovar que les certificacions aprovades coincideixen amb l'obra executada i que es corresponen amb les partides del projecte aprovat.

  • Que l'execució de l'actuació s'atengui a l'informe de la Comissió Insular de Patrimoni Històric, si escau.

  • Que l'actuació 2 “connexió peatonal “caseta de Ca Ses Monges”” quedi exclosa de la subvenció degut a que no es considera prou justificada la deficiència i, per tant, el pressupost subvencionat de l'obra sense IVA ha de ser 7.659,46 € per tal de poder executar els capítols 1, 3 i 4 del pressupost.

Núm. Exp.

Beneficiari

CIF

Import pressupost

Import sol·licitat

Import a concedir

CST-06/2020-MR

Ajuntament de Calvià

***0110**

67.196,68€

20.000,00€

13.664,65 €

Document comptable: D 920210000075

Projecte: Reconstrucció dels murs de paret de pedra en sec, marges i canals de reg de la Finca Galatzó.

Consideració tècnica:

  • El pressupost de l'obra presentat sense IVA és de 55.534,45 €, però una vegada aplicats els preus prevists a la convocatòria i depurat tècnicament el projecte resulta ser de 11.293,10 € sense IVA, resultat de 130 m2 de marge per 73€/m2, més Benefici industrial i despeses generals.

Prescripcions:

  • Que es notifiqui la data d'inici de les obres amb una antelació mínima de 48 hores a l'adreça de correu electrònic gordinas@conselldemallorca.net.

  • S'han de seguir els Criteris per a la reconstrucció de marges i parets, que s'adjunten a la resolució de concessió.

Núm. Exp.

Beneficiari

CIF

Import pressupost

Import sol·licitat

Import a concedir

CST-08/2020-MR

Ajuntament de Sóller

***610**

10.349,71€

10.349,71€

1.892,03€

Document comptable: D 920210000098

Projecte: Rehabilitació d'un marge ubicat al Camí Vell de Palma.

Consideració tècnica:

  • El pressupost de l'obra presentat sense IVA és de 8.553,48 €, però una vegada aplicats els preus prevists a la convocatòria i depurat tècnicament el projecte resulta ser de 1.563,66 € sense IVA, resultat de calcular 18 m2 de marge per 73€/m2, més Benefici industrial i despeses generals.

 

Prescripcions:

  • Que es notifiqui la data d'inici de les obres amb una antelació mínima de 48 hores a l'adreça de correu electrònic gordinas@conselldemallorca.net.

  • S'han de seguir els Criteris per a la reconstrucció de marges i parets, que s'adjunten a la resolució de concessió.

 

Núm. Exp.

Beneficiari

CIF

Import pressupost

Import sol·licitat

Import a concedir

CST-10/2020-MR

Ajuntament de Selva

***580**

15.728,73€

15.728,73€

15.728,73€

Document comptable: D 920210000102

Projecte: Restauració barraca de Pedra en Sec Comuna Biniamar.

Prescripcions:

  • Que es notifiqui la data d'inici de les obres amb una antelació mínima de 48 hores a l'adreça de correu electrònic gordinas@conselldemallorca.net.

  • S'han de seguir els Criteris per a la reconstrucció de marges i parets, que s'adjunten a la resolució de concessió

Núm. Exp.

Beneficiari

CIF

Import pressupost

Import sol·licitat

Import a concedir

CST-12/2020-MR

Ajuntament de Valldemossa

***0630**

19.352,79 €

19.352,79 €

19.352,79 €

Document comptable: D 920210000119

Projecte: Rehabilitació del paviment històric de la plaça Ruben Dario.

Prescripcions:

  • Que es comuniqui la data d'inici de les obres amb una antelació mínima de 5 dies perquè el personal tècnic de referència del Departament de Territori per a aquest projecte pugui assistir-hi, si escau, amb la finalitat de comprovar la realitat física de l'àmbit d'intervenció en el moment anterior a la realització de l'actuació.

  • Que es comuniqui la data d'inspecció per a les certificacions parcials i per a la finalització de les obres perquè així el personal tècnic de referència del Departament de Territori pugui comprovar que les certificacions aprovades coincideixen amb l'obra executada i que es corresponen amb les partides del projecte aprovat.

  • Que l'execució de l'actuació s'atengui als l'informes de la Comissió Insular de Patrimoni Històric i del Departament de Mobilitat i Infraestructures, si escau.

Núm. Exp.

Beneficiari

CIF

Import pressupost

Import sol·licitat

Import a concedir

CST-15/2020-MR

Ajuntament d'Esporles

***0200**

9.474,30€

9.474,30€

9.474,30€

Document comptable: D 920210000082

Projecte: Embelliment de nucli de població.

Prescripcions:

  • Que es comuniqui la data d'inici de les obres amb una antelació mínima de 5 dies perquè el personal tècnic de referència del Departament de Territori per a aquest projecte pugui assistir-hi, si escau, amb la finalitat de comprovar la realitat física de l'àmbit d'intervenció en el moment anterior a la realització de l'actuació.

  • Que es comuniqui la data d'inspecció per a les certificacions parcials i per a la finalització de les obres perquè així el personal tècnic de referència del Departament de Territori pugui comprovar que les certificacions aprovades coincideixen amb l'obra executada i que es corresponen amb les partides del projecte aprovat.

  • Que l'execució de l'actuació s'atengui a l'informe de la Comissió Insular de Patrimoni Històric, si escau.

Núm. Exp.

Beneficiari

CIF

Import pressupost

Import sol·licitat

Import a concedir

CST-17/2020-MR

Ajuntament d'Escorca

***0190**

19.999,99€

19.999,99€

8.261,86€

Document comptable: D 920210000167

Projecte: Restauració i recuperació de marges i parets de pedra en sec.

Consideració tècnica:

  • El pressupost de l'obra presentat sense IVA és de 16.528,92 €, dels quals inclou, entre d'altres conceptes, moviments de terres, 125,4 m2 de marge, així com 1.101,93 € de despeses d'honoraris de redacció de projecte i direcció d'obra.

En relació amb els marges, la convocatòria a la seva base 3, al punt 2, només preveu rehabilitació de marges, entenent-se com actuacions a marges ja existents, i al punt 5 s'estableix el preu per m2 en 73 € sense IVA entenent-se que ja inclou la seguretat i salut, moviment de terres, pedres, eines, etc. Pel que de la documentació aportada per l'Ajuntament d'Escorca, no s'acredita que el tram catalogat com M2 sigui preexistent, i tampoc es poden acceptar les partides de moviment de terres i de seguretat i salut en estar ja compreses en el preu de 73 €/ m2. Per tant, s'haurien d'eliminar de la quantificació del pressupost les partides de moviment de terres y de seguretat i salut així com minorar els 46,8 m2 del marge del Tram M2.

Per altra banda, el punt 4 de la base tercera de la convocatòria estableix que “Les actuacions objecte d'aquestes subvencions poden incloure els honoraris de redacció de projecte, així com despeses de recuperació forestal i/o agrícola si resulten indispensables per poder dur a terme l'actuació”. Per dur a terme l'execució d'aquesta actuació, atès que es tracta de restauració i recuperació de marges, que venen amb uns preus ja fixats a la convocatòria i unes tècniques ja preestablertes es considera que no hauria de comportar despeses d'honoraris per redacció de projecte.

En aquest sentit, fetes les correccions anteriors, s'acceptaria un pressupost de 6.827,98 €, sense IVA, resultat de calcular 78,60 m2 de marge a 73 €/ m2 dels Trams M1, M3 i M4, i afegir-li el 13% de despeses generals i el 6% de benefici industrial.

Prescripcions:

  • Que es notifiqui la data d'inici de les obres amb una antelació mínima de 48 hores a l'adreça de correu electrònic gordinas@conselldemallorca.net.

  • S'han de seguir els Criteris per a la reconstrucció de marges i parets, que s'adjunten a la resolució de concessió.

  • S'han de conservar els trams de marge en bon estat i mantenir les alçades originals.

  • S'han de tornar a col·locar les pedres de grans dimensions dels marges del camí del Cementeri, i els escopidors

  • Per part del Consorci Serra de Tramuntana s'hauria de sol·licitar l'autorització del Departament de Medi Ambient del Consell de Mallorca atesa la proximitat del GR222.

Núm. Exp.

Beneficiari

CIF

Import pressupost

Import sol·licitat

Import a concedir

CST-19/2020-MR

Ajuntament de Mancor de la Vall

***0340**

19.999,99€

19.999,99€

19.848,79€

Document comptable: D 920210000085

Projecte: Restauració, consolidació i neteja del camí Biniarroi TRAM 10.

Consideració tècnica:

  • El pressupost de l'obra presentat sense IVA és de 16.528,92 €, però una vegada aplicats els preus prevists a la convocatòria i depurat tècnicament el projecte resulta ser de 16.403,96 € sense IVA, resultat de calcular la partida de 178 m2 de marge a 73€/m2, i no a 73,59 m2.

 Prescripcions:

  • Que es notifiqui la data d'inici de les obres amb una antelació mínima de 48 hores a l'adreça de correu electrònic gordinas@conselldemallorca.net.

  • S'han de seguir els Criteris per a la reconstrucció de marges i parets, que s'adjunten a la resolució de concessió.

Núm. Exp.

Beneficiari

CIF

Import pressupost

Import sol·licitat

Import a concedir

CST-21/2020-MR

Ajuntament de Fornalutx

***0250**

11.806,10€

11.806,10€

11.806,10€

Document comptable: D 920210000087

Projecte: Substitució de paviment i acabat en bancs perimetrals "Mirador de Sa Creu".

Prescripcions:

  • Que es comuniqui la data d'inici de les obres amb una antelació mínima de 5 dies perquè el personal tècnic de referència del Departament de Territori per a aquest projecte pugui assistir-hi, si escau, amb la finalitat de comprovar la realitat física de l'àmbit d'intervenció en el moment anterior a la realització de l'actuació.

  • Que es comuniqui la data d'inspecció per a les certificacions parcials i per a la finalització de les obres perquè així el personal tècnic de referència del Departament de Territori pugui comprovar que les certificacions aprovades coincideixen amb l'obra executada i que es corresponen amb les partides del projecte aprovat.

  • Que l'execució de l'actuació s'atengui a l'informe de la Comissió Insular de Patrimoni Històric, si escau.

 

Núm. Exp.

Beneficiari

CIF

Import pressupost

Import sol·licitat

Import a concedir

CST-23/2020-MR

Ajuntament de Puigpunyent

***0450**

19.950,46€

19.950,46€

19.950,46€

Document comptable: D 920210000089

Projecte: Projecte de col·locació de barana al pont damunt el torrent d'en Faveta.

Prescripcions:

  • Que es comuniqui la data d'inici de les obres amb una antelació mínima de 5 dies perquè el personal tècnic de referència del Departament de Territori per a aquest projecte pugui assistir-hi, si escau, amb la finalitat de comprovar la realitat física de l'àmbit d'intervenció en el moment anterior a la realització de l'actuació.

  • Que es comuniqui la data d'inspecció per a les certificacions parcials i per a la finalització de les obres perquè així el personal tècnic de referència del Departament de Territori pugui comprovar que les certificacions aprovades coincideixen amb l'obra executada i que es corresponen amb les partides del projecte aprovat.

  • Que l'execució de l'actuació s'atengui a l'informe de la Comissió Insular de Patrimoni Històric, si escau.

Núm. Exp.

Beneficiari

CIF

Import pressupost

Import sol·licitat

Import a concedir

CST-26/2020-MR

Ajuntament de Banyalbufar

***0070**

4.677,52 €

4.677,52 €

4.677,52 €

Document comptable: D 920210000124

Projecte: reconstrucció de marges al Camí del Port des Canonge.

Prescripcions:

  • Que es notifiqui la data d'inici de les obres amb una antelació mínima de 48 hores a l'adreça de correu electrònic gordinas@conselldemallorca.net.

  • S'han de seguir els Criteris per a la reconstrucció de marges i parets, que s'adjunten a la resolució de concessió.

Núm. Exp.

Beneficiari

CIF

Import pressupost

Import sol·licitat

Import a concedir

CST-29/2020-MR

Ajuntament de Campanet

***0120**

16.970,84 €

16.970,84€

16.970,84 €

Document comptable: D 920210000094

Projecte: conservació i restauració de la Creu de Son Pocos o de l'Oratori de Sant Miquel.

Prescripcions:

  • Que es notifiqui la data d'inici de les obres amb una antelació mínima de 48 hores a l'adreça de correu electrònic gordinas@conselldemallorca.net.

  • Les actuacions de conservació i restauració hauran de ser efectuades per conservadors- restauradors titulats.

  • Atès que es tracta d'un Bé Interès Cultural, serà preceptiva l'autorització de la Comissió Insular de Patrimoni del Consell de Mallorca.

Núm. Exp.

Beneficiari

CIF

Import pressupost

Import sol·licitat

Import a concedir

CST-31/2020-MR

Ajuntament d'Alaró

***0010**

6.860,70 €

6.860,70 €

6.860,70 €

Document comptable: D 920210000096

Projecte: Restauració síquia de Ses Artigues al seu pas per Son Tugores.

Prescripcions:

  • Que es comuniqui la data d'inici de les obres amb una antelació mínima de 5 dies perquè el personal tècnic de referència del Departament de Territori per a aquest projecte pugui assistir-hi, si escau, amb la finalitat de comprovar la realitat física de l'àmbit d'intervenció en el moment anterior a la realització de l'actuació.

  • Que es comuniqui la data d'inspecció per a les certificacions parcials i per a la finalització de les obres perquè així el personal tècnic de referència del Departament de Territori pugui comprovar que les certificacions aprovades coincideixen amb l'obra executada i que es corresponen amb les partides del projecte aprovat.

  • Que l'execució de l'actuació s'atengui a l'informe de la Comissió Insular de Patrimoni Històric, si escau.

 

 

ANNEX 2.  Sol·licituds excloses de les línies de recuperació agrícola, arquitectònica, etnològica i neteja

Núm. Exp.

Ajuntament

CIF

MOTIU D'EXCLUSIÓ

CST-03/2020-MR

Ajuntament d'Estellencs

***0210**

Incompleix la base novena de la convocatòria perquè no ha complimentat el requeriment de documentació en el termini fixat.

CST-04/2020-MR

Ajuntament d'Estellencs

***0210**

Incompleix  la base novena de la convocatòria perquè no ha complimentat el requeriment de documentació en el termini fixat.

 

ANNEX 3

Criteris per a la reconstrucció de marges i parets

Criteris a seguir per a la reconstrucció de marges i parets en el marc de convocatòria de subvencions del Consorci de la Serra de Tramuntana per a la millora d'espais de la Serra de Tramuntana dins el “Pla Mallorca Reacciona”:

1. S'utilitzarà la tècnica de pedra en sec, sense ciment ni altre material aglutinant.

2. Es desxernirà la part del marge o paret esbaldregada, retirant les pedres i els materials esfondrats i els que posin en perill l'estabilitat del marge o paret i separant el reble, la terra i les pedres per paredar.

3. Es realitzarà l'escombra o excavació del terreny, per a proporcionar una base consistent al mur, excavant el terreny fins a la roca o al terra que presenti una consistència suficient per evitar els desplaçaments.

4. Es realitzarà l'assentament de les primeres pedres utilitzant les de majors dimensions i inclinades cap a l'interior de manera que defineixin el talús del mur. Aquest talús serà, com a mínim, el mateix que el de la part del marge o paret que quedi sencer.

5. Les pedres es col·locaran amb la mateixa tipologia dels paredats dels marges o parets que es trobin als voltants.

6. Les pedres es col·locaran sempre una sobre l'altra per la part més llarga o coa, de manera que la part més curta o cara quedi visible en el parament.

7. La cua de la pedra serà com a mínim un 150% més llarga de l'alçada de la cara.

8. Per paredar s'utilitzaran les pedres provinents de l'esbaldrec, sense trossejar-les, o dels voltants, sempre que això no suposi cap excavació.

9. En cas que la pedra de l'esbaldrec o dels voltants no sigui suficient, es podrà aportar la pedra necessària de característiques semblants.

10. Cada una de les pedres del paredat s'assentarà sobre altres dues com a mínim i s'evitarà en tot moment la formació de columnes que puguin debilitar la seva estabilitat.

11. En el cas dels marges entre les pedres del paredat i el terreny és disposarà una capa de reble formada per pedres de petites dimensions però d'un mínim de 5 centímetres de llarg per a facilitar el drenatge. Aquesta capa tindrà una amplària mínima de 70 cm en la part inferior del mur i de 30 cm en la part superior. Aquest reble es col·locarà i s'ajustaran a ma per evitar desplaçaments.

12. En el cas de les parets és disposarà una capa de reble entre els dos paraments formada per pedres de petites dimensions però d'un mínim de 5 centímetres de llarg.

13. El mur es finalitzarà en la part superior amb les mateixes característiques que tenia el mur esbaldregat.

14. Quan l'acabament sigui amb filada de dalt es posaran pedres de la mateixa alçada i amplada que tenia el mur o que tenen els murs dels voltants.

15. Quan la finalització sigui amb rasant, és a dir, amb pedres d'alçada desigual, s'utilitzaran les pedres de les dimensions adients i no es podran posar pedres de dimensions inferiors als 25 centímetres d'alçada i 20 centímetres d'amplària de cara i la cua de la pedra serà com a mínim un 150% més llarga de l'alçada de la cara.