Secció II. Autoritats i personal
Subsecció segona. Oposicions i concursos
CONSELL INSULAR DE MALLORCA
FUNDACIÓ MALLORCA TURISME
Núm. 209625
Bases específiques que hauran de regir el procés de selecció mitjançant concurs – oposició lliure d’una plaça de laboral fix de Data Architect, règim laboral, A1, a la Fundació Mallorca Turisme
“Antecedents
El 21 de maig de 2021, el Patronat de la Fundació Mallorca Turisme, va adoptar l'acord pel qual s'estableixen les noves places de personal de la Fundació Mallorca Turisme i, per això, es regula les bases específiques que han de regir els processos selectius per a la contractació del personal corresponent a la categoria de Data Architect.
Per tot això, dicto la següent RESOLUCIÓ
1. Aprovar les bases reguladores que han de regir els processos de selectius per a la contractació del personal corresponent a la categoria de Data Architect de la Fundació Mallorca Turisme.
2. Publicar aquesta Resolució al Butlletí Oficial de les Illes Balears.
Interposició de recursos
Contra aquesta Resolució que no exhaureix la via administrativa es pot interposar recurs d'alçada davant del President de la Fundació Mallorca Turisme, en el termini d'un mes, a partir de l'endemà al de la publicació de la present Resolució al Butlletí Oficial de les Illes Balears. Contra la desestimació expressa del recurs d'alçada es pot interposar recurs contenciós administratiu, en el termini de dos mesos, a partir de l'endemà de la recepció de la notificació de la desestimació de l'esmentat recurs.
Transcorreguts tres mesos des de la interposició del recurs sense que s'hagi notificat la resolució, es pot interposar el recurs contenciós administratiu, contra la desestimació presumpta del recurs d'alçada, temporal sense limitació, mentre no hi hagi resolució expressa.
No obstant això, es pot interposar, en el seu cas, qualsevol altre recurs que s'estimi pertinent. Tot això, de conformitat amb el que s'estableix en la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa i la llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques.
Palma, 26 de maig de 2021
El director de la Fundació Mallorca Turisme
Miguel Pastor Jordà
Primera. Objecte de la convocatòria
1.1.- L'objecte de la present convocatòria és la selecció, mitjançant concurs-oposició lliure d'una plaça de laboral fix de Data Architect, classificada a la plantilla de personal com: Règim laboral, Grup A1.
Així mateix, es crearà una borsa de treball per a la cobertura de possibles vacants.
Aquesta convocatòria es regeix per les presents bases i per la normativa vigent en matèria de Funció Pública. I en concret per la Llei 7/1985, Reguladora de les Bases de Règim Local, Llei 20/2006, municipal i de règim local de les Illes Balears, el RDL 5/2015, pel que s'aprova el text refós de la Llei de l'Estatut Bàsic de l'Empleat Públic (TREBEP), el RDL 781/1986, pel qual s'aprova el text refós de les disposicions vigents en matèria de Règim Local, la Llei 3/2007, de la Funció Pública de les Illes Balears, RD 364/1995, pel qual s'aprova el Reglament General d'Ingrés del Personal al servei de l'Administració General de l'Estat i de provisió de Llocs de Treball i promoció professional dels funcionaris civils de l'Administració General de l'Estat en els supòsits que sigui d'aplicació.
1.2.- Característiques de la plaça
• Denominació: Data Architect
• Nombre de places: 1
• Grup: A1
• Naturalesa: Laboral
• Funcions generals:
Les pròpies del lloc de treball, d'acord amb la titulació que l'habilita per a l'exercici de la professió així com la normativa vigent i el grup de classificació i en concret:
- Desenvolupament de l'arquitectura d'informació, tant física com lògica, tenint en compte les diferents dimensions que pot tenir la informació.
- Disseny de l'arquitectura de seguretat de dades i implementació i manteniment de les mesures necessàries per a l'aplicació en el Data Lake.
- Definició del marc normatiu, metodologia, estàndards i bones pràctiques en els àmbits de l'arquitectura i el govern de les dades: modelització de les estructures de dades, control d'accessos i autoritzacions, paràmetres de qualitat de les dades, organització de les dades i cicle de vida, metadades associades, llinatge, auditoria i securització.
- Monitorització, supervisió, govern i auditoria dels processos de gestió i govern de les dades.
- Creació i assignació d'usuaris interns i gestió dels rols d'accés d'usuaris interns i externs.
- Altres funcions similars de caràcter similar que li siguin assignades per un superior jeràrquic.
• Jornada: ordinària (37,5 hores setmanals en horari de matí).
Segona. Requisits de les persones aspirants
2.1. Per poder prendre part en el procés les persones aspirants hauran de complir els següents requisits generals:
a) Tenir la nacionalitat espanyola o la de qualsevol altre estat membre de la Unió Europea o la de qualsevol altre estat amb qui s'hagi subscrit per la Unió Europea i ratificat per Espanya un tractat internacional que reconegui als seus nacionals la lliure circulació dels treballadors.
També seran admesos el cònjuge, i els descendents, tant dels espanyols com d'algun dels nacionals esmentats, sempre que els cònjuges no estiguin separats de dret i els descendents siguin menors de 21 anys o majors que convisquin i estiguin a càrrec dels progenitors. Les circumstàncies de parentiu, vincle i convivència hauran de ser degudament acreditades.
En qualsevol cas, els/les aspirants que no tinguin la nacionalitat espanyola han d'acreditar documentalment la seva nacionalitat.
b) Tenir 16 anys complerts i no haver arribat a l'edat de jubilació forçosa.
c) Tenir la capacitat funcional per al desenvolupament de les tasques. L'acreditació de la compatibilitat funcional i de la condició de persona amb discapacitat s'ajustarà a la normativa vigent i en concret a les disposicions recollides al Decret 36/2004, de 16 d'abril, pel qual es regula l'accés, la promoció interna i la provisió de llocs de treball de persones amb discapacitat a la Funció Pública de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.
d) No haver estat separat mitjançant expedient disciplinari del servei de qualsevol de les Administracions Públiques o dels òrgans constitucionals o estatutaris de les Comunitats Autònomes, ni trobar-se en inhabilitació absoluta o especial per a ocupacions o càrrecs públics per resolució judicial, per a l'accés al cos o escala de funcionari, o per exercir funcions similars a les que exercien en el cas del personal laboral, en què hagués estat separat o inhabilitat. En el cas de ser nacional d'un altre Estat, no trobar-se inhabilitat o en situació equivalent ni haver estat sotmès a sanció disciplinària o equivalent que impedeixi, al seu Estat, en els mateixos termes l'accés a l'ocupació pública.
e) No trobar-se en cap supòsit d'incompatibilitat establert en la Llei 53/1984 de 26 de desembre, d'incompatibilitats del personal al servei de les administracions públiques o comprometre's en seu cas, a exercir l'opció recollida en l'article 10 de l'esmentada norma.
2.2. Les persones aspirants també hauran de complir els següents requisits específics:
a) Estar en possessió del títol de llicenciat en Enginyeria de Telecomunicació, Enginyeria en Informàtica, Matemàtiques o Física o del títol de graduat en Enginyeria Informàtica, Enginyeria de Sistemes TIC, Ciència i Enginyeria de Dades, Enginyeria Física, Enginyeria de Sistemes de Telecomunicacions, Intel·ligència Artificial, Matemàtiques així com el títol de màster que confereixi l'habilitació professional per a l'exercici de la professió regulada.
En el cas de titulacions expedides a l'estranger, cal aportar la corresponent credencial d'homologació o reconeixement del Ministeri d'Educació i Formació Professional.
b) Acreditar els coneixements de llengua catalana corresponents al nivell C1, mitjançant certificat, diploma, títol o equivalent expedit o reconegut com a equivalent o que estigui homologat per la Direcció General de Política Lingüística o bé expedit per l'Escola Balear d'Administració Pública en els termes que estableix el Decret 11/2017, de 24 de març, d'exigència del coneixement de la llengua catalana en els procediments selectius d'accés a la funció pública i per ocupar llocs de treball de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.
c) Haver satisfet la taxa que dona dret a examen.
2.3. El compliment de les condicions i requisits per poder participar en el present procés selectiu s'ha de produir en la data d'acabament del termini de presentació de sol·licituds i mantenir-se fins a la data de formalització del contracte.
Tercera. Presentació de sol·licituds
3.1. De conformitat amb la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques les sol·licituds s'hauran de presentar per mitjans electrònics, a través de la seu electrònica https://fundaciomallorcaturisme.sedelectronica.es mitjançant el tràmit de selecció de Data Architect.
En cas necessari, també es podran presentar en el Registre General del Consell de Mallorca (Carrer del Palau Reial, 1, 07001 Palma o Carrer del General Riera, 111, 07010, Palma).
3.2. També es podrà presentar en el Registre Electrònic de qualsevol de les Administracions públiques relacionades a l'article 2.1 de la Llei 39/2015, de l'1 d'octubre.
3.3. El termini de presentació de sol·licituds serà de vint dies naturals comptats a partir de l'endemà de la darrera publicació de l'anunci de la convocatòria al BOIB. Si el darrer dia de presentació de sol·licituds fos inhàbil, el termini acabarà el primer dia hàbil següent.
En el cas que les sol·licituds es presentin presencialment caldrà enviar un correu electrònic a l'adreça info@fundaciomallorcaturisme.net amb una còpia de la instància presentada on consti la data.
3.4. Els i les aspirants hauran d'aportar amb la sol·licitud de participació:
a) Fotocòpia original del DNI
b) Declaració responsable en la qual confirmin que reuneixen totes i cada una de les condicions assenyalades a la base segona de la convocatòria i que accepten les presents bases d'acord amb l'Annex III d'aquestes bases.
c) Original o fotocòpia original de cada un dels documents acreditatius del compliment dels requisits que donen accés a la present convocatòria.
d) Currículum dels mèrits que s'al·leguin d'acord amb el model de l'Annex IV de les presents bases.
e) Original o fotocòpia original de cada un dels documents acreditatius dels mèrits relacionats al currículum de mèrits i al model d'Annex IV de les presents bases.
f) Justificant d'haver satisfet la taxa que dóna dret a examen la qual té un preu de 27,57€ (d'acord amb l'Ordenança fiscal reguladora de la taxa per al servei de selecció de personal en l'àmbit del Consell de Mallorca i dels seus organismes autònoms).
• L'import s'haurà de satisfer en el següent número de compte:
CAIXABAK: IBAN ES13 2100 0011 8102 0171 8479
• Amb el següent concepte de pagament:
DNI, DATA
Exempcions al pagament de la taxa:
• Família nombrosa de categoria general (exempció del 50 %).
• Família nombrosa de categoria especial (exempció del 100 %).
• Grau de discapacitat igual o superior al 33 % (exempció del 100 %).
• Demandants d'ocupació almenys durant un termini d'un mes abans de la data de publicació de la convocatòria i en el qual consti que no ha rebutjat una oferta de treball adequat ni s'ha negat a participar, tret d'haver-ho justificat, en accions de promoció, formació o reconversió professional i que no disposen de rendes superiors, en còmput mensual, al SMI (exempció del 100 %)
• Aspirants que formen part d'una família monoparental i que no disposen de rendes superiors, en còmput mensual, al salari mínim interprofessional (exempció del 50%).
S'entén que formen part d'una família monoparental els supòsits de separació matrimonial o quan no hi hagi vincle matrimonial, la formada per una de sola de les persones progenitores i tots els fills menors d'edat que hi conviuen. També en formen part els fills majors d'edat impossibilitats judicialment subjectes a pàtria potestat prorrogada o rehabilitada.
Les persones beneficiàries hauran d'adjuntar a la sol·licitud l'acreditació documental de complir amb algun dels requeriments anteriorment establerts. En el cas de les famílies monoparentals hauran d'adjuntar a la sol·licitud una declaració responsable que demostri la situació de convivència i de càrrega econòmica exclusiva dels fills a càrrec seu.
3.5. A partir de la convocatòria al BOIB, tots els anuncis successius es faran al tauler d'anuncis de la Fundació Mallorca Turisme i a la pàgina web de la Fundació.
Quarta. Admissió d'aspirants
4.1. Una vegada finalitzat el termini de presentació de sol·licituds, l'òrgan competent dictarà resolució en la qual aprovarà provisionalment la llista de persones admeses i excloses, amb indicació, en el seu cas, dels motius d'exclusió.
4.2. Les persones candidates disposaran d'un termini de 10 dies hàbils a comptar des de l'endemà de la publicació de la llista provisional de persones admeses i excloses per formular les al·legacions que considerin.
4.3. Resoltes les al·legacions es procedirà a l'aprovació definitiva de la llista de persones admeses i excloses. En la mateixa resolució es fixarà el dia, l'hora i el lloc de constitució del tribunal, i de realització de la primera prova.
4.4. Als efectes d'admissió es tindran en compte les dades que les persones aspirants hagin fet constar a la sol·licitud.
Cinquena. Tribunal qualificador
5.1. El tribunal qualificador s'ajustarà al que disposa l'article 60 del TREBEP. La seva composició serà estrictament tècnica, ajustada als principis d'imparcialitat i professionalitat dels seus membres i tendirà, en la mesura de lo possible, a la paritat entre dones i homes.
5.2. El Tribunal estarà format pels següents membres:
- Com a President el Sr. Andrés González Garau.
Com a suplent del President el Sr. Jaime Morey Cerdà.
- Com a vocal la Sra. Bárbara Bibiloni Trobat
Com a suplent de vocal el Sr. Francisco Colom Cañellas
- Com a vocal el Sr. Jaime Morey Cerdà
Com a suplent de vocal la Sra. María del Camino González Marí
- Com a Secretaria la Sra. Maria Magdalena Coll
Com a suplent de Secretaria la Sra. Francisca Mir Guasp
La secretaria tindrà veu però no vot.
Alternativament, pot actuar com a secretari/a del Tribunal un dels vocals designats per al Tribunal qualificador; en aquest cas, aquest tindrà dret a veu i vot, en la seva condició de membre del tribunal.
5.3. El tribunal no podrà constituir-se sense l'assistència almenys de 3 membres amb veu i vot, titulars o suplents, ni podrà actuar sense la presència, al menys, del president/a i del secretari/a.
5.4. El tribunal pot disposar la incorporació a les seves tasques d'assessors/es especialistes per a totes o algunes de les proves.
5.5. Podran assistir, en qualitat d'observadors, els representants sindicals de les organitzacions sindicals més representatives per a les funcions de vigilància i vetlla del bon desenvolupament del procés.
5.6. L'abstenció i recusació dels membres del tribunal s'ha d'ajustar al que preveuen els articles 23 i 24 de la Llei 40/2015, d'1 d'octubre, de règim jurídic del sector públic.
5.7. El tribunal està facultat per resoldre els dubtes o les discrepàncies que s'originin durant el desenvolupament del procés de selecció.
5.8. En cas d'empat, el vot del president serà de qualitat.
5.9. El tribunal adoptarà les mesures necessàries per garantir que no es conegui la identitat de les persones aspirants en aquells exercicis que tinguin caràcter escrit.
Sisena. Procés selectiu
El sistema de selecció serà el de concurs-oposició i quedarà dividit en dues fases diferenciades. La puntuació definitiva del concurs-oposició serà el resultat de sumar les puntuacions obtingudes en les fases d'oposició i la fase de concurs, amb un màxim de 100 punts.
La puntuació obtinguda a la fase de concurs en cap cas no pot ser aplicada per superar la fase d'oposició, la superació de la qual s'ha de realitzar de forma independent.
6.1. Fase d'oposició
L'oposició constarà de dos exercicis, ambdós de caràcter obligatori i eliminatoris, i d'una entrevista competencial.
La puntuació màxima d'aquesta fase serà de 70 punts.
6.1.1. Prova teòrica-pràctica
Consistirà en el desenvolupament per escrit d'un o més supòsits pràctics proposat pel tribunal, vinculat a l'aplicació del temari que figura a l'annex I (temari general) i a l'annex II d'aquestes bases (temari específic) i a les funcions del lloc de treball.
La durada màxima d'aquesta prova serà de 180 minuts.
Es valorarà especialment la capacitat de raonament i la correcta aplicació dels coneixements específics en la matèria a les situacions pràctiques que es plantegin, la sistemàtica, la capacitat d'anàlisi i la capacitat d'expressió de l'aspirant, així com l'adequada interpretació de la normativa aplicable.
El tribunal podrà requerir a l'aspirant la defensa oral del seu exercici.
La puntuació màxima de la prova serà de 60 punts. Seran eliminats del procés aquells aspirants que no obtinguin una nota mínima de 30 punts.
6.1.2. Avaluació competencial.
Consistirà en la superació d'una entrevista conductual. Només seran convocades les persones aspirants que hagin superat la prova teòrica i pràctica.
La puntuació màxima de la prova serà de 10 punts.
Aquesta entrevista conductual versarà sobre la comprovació de les condicions específiques en el desenvolupament de les funcions pròpies de la plaça convocada i en el perfil competencial exigit.
Les competències a avaluar seran les següents:
- Compromís amb els valors públics, l'ordre establert i el sentit de l'organització.
- Excel·lència en el treball.
- Autonomia i capacitat d'avaluació i anàlisi (Pensament analític).
- Aprenentatge continu.
- Treball en equip.
Per al desenvolupament de la prova el Tribunal podrà comptar amb el suport de personal extern especialitzat.
6.2. Fase de concurs
Consistirà en la valoració de mèrits al·legats i acreditats documentalment per les persones aspirants que hagin superat la fase d'oposició.
La puntuació màxima serà de 30 punts.
Els i les aspirants que superin la fase d'oposició hauran d'aportar en el termini de cinc dies hàbils des de la publicació dels resultats del darrer exercici, la documentació acreditativa dels mèrits al·legats en el moment de la sol·licitud.
El tribunal no tindrà en compte aquells mèrits que no hagin estat degudament al·legats i acreditats dins els termini de presentació dels mateixos.
La fase de concurs no tindrà caràcter eliminatori.
6.2.1. Experiència professional. Fins a un màxim de 15 punts.
Es valorarà l'experiència en el desenvolupament de funcions similars o anàlogues en quant al contingut professional i nivell a les assignades a la plaça objecte de la convocatòria.
- Haver treballat en altres administracions públiques 0,50 punts per mes de treball acreditat.
- Haver treballat en el sector privat. 0,40 punts per mes de treball acreditat.
L'experiència s'haurà d'acreditar de la següent forma:
- L'experiència professional en les administracions o empreses del sector públic s'ha d'acreditar mitjançant certificació de l'òrgan competent amb indicació expressa de l'escala i subescala o categoria professional desenvolupada, funcions, període de temps, règim de dedicació i experiència adquirida.
- L'experiència professional a l'empresa privada o com a persona treballadora autònom s'ha d'acreditar amb informe de vida laboral i a més mitjançant còpia del contracte laboral o en el seu cas, altra documentació acreditativa.
6.2.2. Formació. Fins a un màxim de 15 punts.
Es valorarà la formació diferent i/o addicional a l'exigida per prendre part en la present convocatòria.
6.2.2.1. Formació reglada. Fins a un màxim de 8 punts.
a. Estar en possessió d'un títol de llicenciat/ada o graduat vinculat amb les funcions de la plaça objecte de la convocatòria. 4 punts.
b. Estar en possessió d'un títol de màster universitari vinculat amb les amb les funcions de la plaça objecte de la convocatòria. 3 punts.
c. Estar en possessió d'un títol de postgrau universitari vinculat amb les amb les funcions de la plaça objecte de la convocatòria. 2 punt.
No es valorarà el títol de llicenciat/graduat/màster quan aquest sigui el que permet prendre part en la present convocatòria.
Les titulacions universitàries (diferents de l'acreditada com requisit d'accés) a valorar es classificaran segons:
- Llicenciatures i Graus universitaris a partir de 240 crèdits ECTS.
- Màsters universitaris oficials a partir de 60 crèdits ECTS.
- Postgraus a partir de 30 ECTS i fins a 59.
6.2.2.2. Formació complementària
Activitats de formació complementària, no incloses en l'apartat anterior i relacionades amb les funcions del lloc, fins a un màxim de 5 punts, a raó de:
- Cursos, amb certificat d'assistència, superació o aprofitament al curs, que tingui una durada de més de 50 hores. 0,5 punts.
- Cursos, amb certificat d'assistència, superació o aprofitament al curs, que tingui una durada entre 31 hores a 50 hores. 0,35 punts.
- Cursos, amb certificat d'assistència, superació o aprofitament al curs, que tingui una durada entre 21 hores a 30 hores. 0,20 punts
- Cursos, amb certificat d'assistència, superació o aprofitament al curs, que tingui una durada entre 5 hores a 20 hores. 0,05 punts.
Es valorarà també haver impartir cursos, jornades o seminaris de formació i perfeccionament relacionats amb les funcions específiques de la plaça a cobrir es valorarà a raó de 0,05 punts per cada hora impartida.
6.2.2.3. Altres mèrits
Fins a un màxim de 2 punts.
- Estar en possessió del certificat oficial o equivalent de nivell d'anglès C1 (Advanced). 1 punt.
- Estar en possessió del certificat oficial o equivalent de nivell d'anglès C2 (Proficiency). 2 punts.
- Estar en possessió del certificat oficial o equivalent de nivell de català C2. 2 punts.
En cas d'acreditació insuficient o de dubtes sobre el contingut i abast de determinats mèrits el tribunal podrà requerir-ne l'esmena en un termini màxim de 5 dies.
Setena. Actuació de les persones aspirants
7.1. Al començament de cada una de les proves els i les aspirants seran cridats en crida única en el dia i el lloc que es determini. Seran excloses del procés aquelles persones aspirants que no compareguin, llevat dels casos degudament justificats i apreciats lliurement pel tribunal. En cas d'impossibilitat d'assistència a una o alguna de les proves per causa relacionada amb la maternitat, el tribunal qualificador adaptarà els mitjans per a realitzar aquelles proves o bé, si això no fos possible, posposarà la data de les proves per a l'aspirant que així ho sol·liciti. La posposició dels exercicis a un moment posterior es realitzarà d'acord amb els criteris d'igualtat i proporcionalitat.
7.2. L'ordre d'actuació dels i de les aspirants en aquelles proves que no puguin fer de forma simultània serà el que estableixi l'ordre alfabètic del primer cognom.
7.3. En qualsevol moment el Tribunal podrà requerir als i a les aspirants perquè acreditin la seva personalitat.
Vuitena. Puntuació final
8.1. La puntuació definitiva del procés selectiu serà el resultat de sumar les puntuacions obtingudes en les fases d'oposició i de concurs. En cap cas es podrà compensar la puntuació de la fase de concurs per a superar la prova de la fase d'oposició.
8.2. En cas d'empat, l'ordre s'establirà a favor de la persona que hagi obtingut major puntuació en la prova pràctica.
En defecte d'aquest, a favor de la persona que hagi obtingut la puntuació més alta en el barem d'experiència professional. Si persisteix l'empat finalment es procedirà al sorteig.
Novena. Llista de persones aprovades i presentació de documents
9.1. Un cop finalitzada la qualificació de les persones aspirants es publicarà la relació de persones aprovades per ordre puntuació final.
9.2. Les persones aspirants proposades hauran de presentar a la Fundació, dins del termini de 20 dies hàbils a partir de l'endemà de la publicació de la llista de persones aspirants i sense requeriment previ, els documents acreditatius de les condicions de capacitat i del compliment dels requisits exigits a la convocatòria.
9.3. La persona aspirant proposada serà contractada en el termini màxim 1 mes, a comptar des de la terminació dels 20 dies anteriors.
Desena. Creació i funcionament de la Borsa de treball
10.1. Les persones aspirants que hagin superat el procés selectiu podran ser cridades per la Fundació d'acord amb l'ordre rigorós de qualificació, per a la seva contractació com a personal laboral temporal en el termini de tres anys, a comptar des de la data de finalització del procés selectiu, sempre i quan es trobin disponibles i reuneixin la resta de requisits en la data prevista per a l'inici del contracte i procedeixi legalment conforme a la normativa vigent en cada moment.
10.2. La Fundació intentarà comunicar-se un màxim de tres vegades amb la persona aspirant mitjançant mitjans telemàtics: trucada telefònica, videotrucada, correu electrònic, sms, etc. Entre cada intent hauran de passar com a mínim 3 hores.
Si la persona no respongués en un termini màxim de tres dies hàbils, aquesta passaria a ocupar el darrer lloc de la borsa de treball i la Fundació iniciaria les comunicacions amb el o la següent aspirant de la borsa. Tots els intents de comunicació per part de la Fundació quedaran registrats a l'expedient pertinent.
10.3. Si la persona cridada respongués a la comunicació iniciada per la Fundació aquesta li atorgaria un període màxim de dos dies hàbils per manifestar la seva conformitat o renuncia al contracte.
10.4. La permanència de les persones a aquesta borsa resta supeditada a la disponibilitat per cobrir les vacants que es presentin, s'exceptuen d'aquest supòsit les renúncies per causa justificada. Es consideren causes justificades: patir una malaltia o estar en situació d'incapacitat temporal, estar en període de maternitat o de paternitat, d'adopció o d'acolliment permanent o preadoptiu, incloent-hi el període en què sigui procedent la concessió d'excedència per a cura de fills i filles per qualsevol dels supòsits anteriors, o trobar-se en situació d'incapacitat temporal per motiu d'embaràs, prestar serveis en un lloc de la Relació de llocs de treball de l'Administració Pública, com a personal funcionari interí en un altre cos o en una altra escala o especialitat, o com a personal laboral temporal o indefinit no fix, prestar serveis en un lloc de la Relació de llocs de treball de l'Administració Pública com a personal funcionari de carrera i no poder acollir-se, en aplicació de la normativa, a cap de les situacions administratives legalment establertes que habiliten per a la contractació temporal i estar, en el moment de la crida, exercint funcions sindicals.
Aquestes situacions s'hauran de justificar documentalment.
10.5. Aquelles persones que renunciïn al contracte un màxim de 3 vegades per alguna causa diferent a les citades anteriorment, o siguin sancionades per la incoació d'un procediment disciplinari, seran eliminades de la borsa.
10.6. Quan la persona seleccionada d'entre les de la llista cessi es reincorporarà novament a la borsa en el mateix lloc que abans ocupava.
10.7. En el supòsit de prestacions de servei efectiu a temps parcial, s'oferirà a aquestes persones la possibilitat d'incrementar la seva jornada fins arribar a la jornada ordinària amb anterioritat a que la necessitat d'hores addicionals a la llar d'infants es cobreixi per un/a nou/va integrant de la borsa de treball.
10.8. Si el responsable del servei on s'adscrigui la persona integrant de la borsa prèviament contractat emet un informe negatiu, relatiu a la manca de capacitat manifestada per un rendiment insuficient que impedeixi realitzar amb eficàcia les funcions atribuïdes al lloc de treball, en donarà trasllat a RRHH, i s'articularà el procediment contradictori corresponent, el qual podrà el finalitzar el contracte temporal i, en el seu cas, l'expulsió de la persona aspirant de la borsa, tot informant, si s'escau, la representació del personal.
Onzena. Període de prova
11.1. Formarà part del procés selectiu la superació d'un període de prova de 6 mesos, amb caràcter eliminatori. A tal efecte la Fundació designarà un tutor o tutora que serà la persona responsable de supervisar el treball de l'aspirant. A la finalització del període de prova, el tutor o tutora elevarà al tribunal qualificador un informe valorant si la persona aspirant l'ha superat correctament. En cas contrari seran declarats no aptes per resolució motivada per l'òrgan competent, amb tràmit d'audiència previ, i perdran en conseqüència tots els drets a la contractació, suposant l'expulsió de la borsa de treball.
11.2. Els/les aspirants que ja haguessin prestat serveis a la Fundació en places de les mateixes característiques, nivell i funcions que les convocades seran eximits/des en tot o en part de la realització del període de prova. L'òrgan competent podrà adoptar aquesta resolució previ informe del cap de la Unitat de destinació de les places convocades.
11.3. Durant el període de prova el personal ha d'assistir als cursos de formació que la corporació pugui organitzar.
Dotzena. Incompatibilitats
12.1. Serà d'aplicació la normativa vigent sobre incompatibilitats del sector públic. Abans d'incorporar-se al servei de la Fundació, la persona aspirant haurà d'efectuar una declaració d'activitats i fer constar que no realitza cap altra activitat tal i com delimita la Llei 53/1984 i que no percep pensió de jubilació, retir o orfandat. Si realitza alguna activitat privada haurà de declarar-ho abans de la formalització del contracte i si s'escau sol·licitar la compatibilitat amb el formulari que li facilitarà la Fundació.
12.2. Pel que fa a la determinació i adscripció al lloc de treball, règim d'horari i jornada, la persona contractada s'atindrà als acords i resolucions que adoptin els òrgans corresponents de la Fundació.
Tretzena. Incidències i recursos
13.1. Contra la convocatòria i les presents bases, que exhaureixen la via administrativa, es podrà interposar per part de les persones interessades recurs potestatiu de reposició en el termini d'un mes davant el mateix òrgan que les hagi aprovat, d'acord amb l'article 123 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, de procediment administratiu comú de les administracions públiques. En cas de no interposar el recurs potestatiu de reposició es podrà interposar directament recurs contenciós administratiu, segons l'article abans esmentat i 45 i següents de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa, davant el Jutjat contenciós Administratiu, en el termini de dos mesos a comptar de l'endemà de la publicació al BOIB.
13.2. Els actes qualificats del tribunal qualificador (resultat de les proves d'oposició, valoració en la fase de concurs i proposta definitiva d'aspirants que han superat el procés selectiu) podran ser recorreguts en alçada davant la presidència de la corporació o de l'autoritat en qui hagi delegat en el termini d'un mes des que s'hagin publicat.
13.3. Els actes de tràmit del tribunal qualificador no podran ser objecte de recurs, sense perjudici que es puguin interposar reclamacions quan es tracti d'esmenar possibles errors materials en la confecció de la llista d'aprovats, errors en la transcripció de publicacions, errors aritmètics en les qualificacions o errors observables a simple vista. Aquests errors també podran ser corregits d'ofici pels òrgans de selecció.
13.4. El Tribunal està facultat per resoldre els dubtes o discrepàncies que sorgeixin referents a aquestes bases i al desenvolupament del procés selectiu, i per prendre els acords necessaris pel seu bon ordre i desenvolupament.
13.5. En allò no previst en aquestes bases serà d'aplicació el que disposen Llei 7/1985, Reguladora de les Bases de Règim Local, Llei 20/2006, municipal i de règim local de les Illes Balears, el RDL 5/2015, pel que s'aprova el text refós de la Llei de l'Estatut Bàsic de l'Empleat Públic (TREBEP), el RDL 781/1986, pel qual s'aprova el text refós de les disposicions vigents en matèria de Règim Local, la Llei 3/2007, de la Funció Pública de les Illes Balears, RD 364/1995, pel qual s'aprova el Reglament General d'Ingrés del Personal al servei de l'Administració General de l'Estat i de provisió de Llocs de Treball i promoció professional dels funcionaris civils de l'Administració General de l'Estat en els supòsits que sigui d'aplicació, la Llei 39/2015, de 1 d'octubre, de procediment administratiu comú de les Administracions Públiques, i la resta de les disposicions vigents en la matèria.
Catorzena. Clàusula de protecció de dades de caràcter personal
14.1 La Fundació tractarà les dades personals de les persones sol·licitants i de les persones seleccionades en aquest procés selectiu, amb la finalitat de gestionar la seva sol·licitud i les actuacions objecte d'aquesta convocatòria, i es sotmet a les obligacions previstes en el Reglament europeu 2016/679, de 27 d'abril, General de Protecció de Dades (RGPD) i la seva adaptació a l'ordenament jurídic espanyol a través de la Llei orgànica 3/2018, de 5 de desembre, de protecció de dades personals i garantia dels drets digitals, i la resta de normativa complementària. En concret es preveu el tractament de dades de contacte i acadèmics de les persones que participen en l'execució i seguiment dels objectius establerts en aquestes bases.
14.2. La Fundació realitzarà les tasques necessàries perquè s'acompleixin els principis i deures establerts en la normativa vigent sobre la matèria, per garantir que no hi ha risc per als drets i llibertats dels sol·licitants i dels seleccionats. Aquestes actuacions han d'incloure especialment la garantia de transparència, en compliment dels articles 13 i 14 del RGPD, amb la informació detallada per la corporació.
14.3. Per a qualsevol consulta o queixa relacionades amb el tractament de les dades personals, els sol·licitants i els seleccionats tenen el dret de contactar amb el delegat de protecció de dades a través de la bústia que la Fundació posa a la seva disposició: info@fundaciomallorcaturisme.net
14.4. Les dades que les persones seleccionades han facilitat, un cop finalitzat el motiu que n'ha originat la recollida, es conserven seguint les instruccions de gestió documental i d'arxiu de la Fundació. Les dades que les persones sol·licitants han facilitat es conserven durant un màxim de 3 anys a partir de la presentació de la sol·licitud.
14.5. Les persones aspirants i les persones seleccionades poden exercir els drets d'accés, rectificació, supressió, limitació, portabilitat o oposició al tractament de les seves dades, en els termes previstos a la legislació vigent, a través de la Seu electrònica de la Fundació.
14.6. Les persones seleccionades tenen l'obligació de respectar la confidencialitat de tota la informació i les dades de caràcter personal que, per qualsevol mitjà, els arribin com a conseqüència de la seva estada a la Fundació, i no desvelar-les ni reproduir-les de cap manera a fora de la Fundació. Aquest deure continua vigent fins i tot un cop finalitzat el període del contracte. Les dades esmentades poden referir-se tant a empleats/des públics, com a usuaris o ciutadans i, en general, a totes aquelles terceres persones que de forma directa o indirecta es posin en contacte amb la Fundació.
14.7. Les persones seleccionades tenen l'obligació de complir amb les polítiques de seguretat, protecció de dades i ús dels sistemes d'informació vigents a la Fundació, així com qualsevol instrucció que, en aquest sentit, se'ls faciliti. A més, han de respectar la confidencialitat de qualsevol fet que hagin observat o que el personal de la Fundació els hagi fet arribar en relació amb el servei o el personal esmentat.
ANNEXOS
Annex I. Temari matèries generals
Tema 1. La Constitució espanyola de 1978. Estructura i principis generals.
Tema 2. El Govern i l'Administració. Principis d'actuació de l'Administració Pública. Organització Territorial de l'Estat. Les Comunitats Autònomes: especial referència als estatuts d'autonomia.
Tema 3. L'Estatut d'Autonomia de les Illes Balears. Competències de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.
Tema 4. El règim local espanyol: principis constitucionals i regulació jurídica. Relacions entre ens territorials. L'autonomia local.
Tema 5. El municipi. Competències municipals en el règim local espanyol.
Tema 6. L'acte administratiu: principis generals i fases del procediment administratiu general.
Tema 7. Organització i Funcionament de la Fundació Mallorca Turisme.
Tema 8. La Llei 9/2017, de 8 de novembre, de Contractes del Sector Públic: Objecte i àmbit de la Llei. Tipus de contractes del sector públic.
Tema 9. Formes de gestió dels serveis públics.
Tema 10. Llei 19/2013, de transparència, accés a la informació i bon govern. Principis generals. Drets d'accés a la informació pública.
Tema 11. Drets i deures del personal al servei de les Administracions Públiques.
Annex II. Temari matèries específiques
Tema 12. La Llei 8/2012, de 19 de juliol, del turisme de les illes balears: Disposicions generals i competències administratives. Disposicions generals de l'ordenació de l'activitat turística.
Tema 13. Big Data: Definició, importància en la presa de decisions i fases d'un projecte de big data.
Tema 14. Open Data. Definició, importància i beneficis. Paper de les Administracions públiques en les iniciatives d'Open Data.
Tema 15. Linked Open Data. Definició i vinculació amb l'Open Data.
Tema 16. Llenguatge SPARQL per a la consulta i manipulació de dades. Estructura bàsica.
Tema 17. Bath processing. Definició i principals aplicacions. Principals beneficis i desavantatges.
Tema 18. Data Lake. Definició, conceptes claus i bones pràctiques
Tema 19. Data Warehouses. Definició, conceptes claus i bones pràctiques.
Tema 20. Data Lake. Implantació en local i en el núvol.
Tema 21. Arquitectura bàsica d'un Data Lake.
Tema 22. Hadoop Software: Definició i principals usos.
Tema 23. Pig Language.
Tema 24. Hive com infraestructura per a l'emmagatzematge de dades.
Tema 25. SQOOP. Definició i usos en l'exportació i importació de dades
Tema 26. Flume. Definició i usos en l'emmagatzematge i transferència de dades.
Tema 27. Spark Core. Defnició i principals usos.
Tema 28. Steam processing. Definició i fonaments.
Tema 29. Spark Streaming. Definició i principals usos en el processament de dades.
Tema 30. Kafka. Definició i principals característiques. Principals usos i funcions.
Tema 31. Apache Pulsar. Definició i principals característiques.
Tema 32. Real time data. Definició i implementació.
Tema 33. Data base NoSQL. Definició i tipologia. Principals avantatges i desavantatges.
Tema 34. Bases de dades relacionals (SQL) vs Bases de dades no relacionals (NoSQL)
Tema 35. Teorema de CAP (Consistency, Availability, Partition Tolerance).
Tema 36. Sistemes de bases de dades NoSQL. Principals Bases de dades disponibles.
Tema 37. Smart Cities i Smart Citizen. Definició i característiques del model.
Tema 38. IoT (Internet of Things). Definició i possibilitats d'interacció d'objectes i dispositius. Principals tecnologies que fan possible l'IoT.
Tema 39. Seguretat en les bases de dades. Definició i principals característiques.
Tema 40. Sistemes per la mesura de la seguretat: protecció enfront atacs externs.
Tema 41. Sistemes per la mesura de la seguretat: protecció enfront caigudes de software.
Tema 42. Sistemes per la mesura de la seguretat: protecció enfront errors en la manipulació.
Tema 43. Disponibilitat de la informació en les bases de dades. Definició.
Tema 44. Comunicacions segures. Seguretat per nivells.
Tema 45. Seguretat TIC. Definició i principals amenaces.
Tema 46. Tipologia de seguretat TIC. Xarxa, dispositius, núvol i ciberseguretat.
Tema 47. Seguretat TIC en sistemes de gestió documental.
Tema 48. Control d'accés a les Bases de dades. Definició i importància en la protecció de les dades.
Tema 49. Seguretat al núvol. Principals serveis cloud i característiques.
Tema 50. Seguretat en les xarxes wifi: WEP, WPA, WPA2.
ANNEX III. Declaració responsable
Jo, ____________________ amb DNI ________________________ assabentat de la convocatòria per a la cobertura d'una plaça de ______________________________________________________ de la Fundació Turisme de Mallorca declaro responsablement:
- Que compleixo tots els requisits establertes en les bases específiques de la convocatòria.
- Que accepto les presents bases.
ANNEX IV. Llistat ordenat de mèrits
1. Dades personals
Nom i cognoms |
DNI |
|
|
2. Experiència professional
|
Mesos |
Desenvolupament de funcions iguals o similars a les de l'objecte de la convocatòria a l'administració pública |
|
Desenvolupament de funcions iguals o similars a les de l'objecte de la convocatòria al sector privat |
|
3. Formació reglada
Titulació addicional a l'exigida |
Indiqui aquí l'especialitat |
Títol de llicenciat/ada o graduat/ada |
|
Títol de màster |
|
Títol de postgrau |
|
4. Formació complementària
Nom de l'acció formativa |
Hores |
Centre on es va cursar |
---|---|---|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
5. Altres mèrits
Nivell d'anglès |
Marquí amb una X |
Títol nivell C1 anglès |
|
Títol nivell C2 anglès |
|
Títol nivell C2 català |
|