Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

SINDICATURA DE COMPTES

Núm. 208587
Resolució del síndic major de la Sindicatura de Comptes de les Illes Balears, de 27 de maig de 2021, per la qual es publica el resultat de la fiscalització de l’Informe 184/2021 sobre la gestió dels concerts educatius vigents durant el curs escolar 2019-2020

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Fets

  1. Dia 10 de febrer de 2021, el Consell de la Sindicatura de Comptes de les Illes Balears va acordar aprovar l'Informe 184/2021 sobre la gestió dels concerts educatius vigents durant el curs escolar 2019-2020.

  2. Dia 26 de maig de 2021, el president del Parlament de les Illes Balears va comunicar que s'havia dut a terme el darrer tràmit parlamentari referent al dit Informe, que va tenir lloc amb la presentació i el debat d'aquest a la sessió de la Comissió d'Hisenda i Pressuposts de dia 18 de maig de 2021.

Fonaments de dret

  1. L'article 12.3 de la Llei 4/2004, de 2 d'abril, de la Sindicatura de Comptes de les Illes Balears, regula els informes o les memòries de fiscalització i en disposa la tramesa al Parlament, als subjectes fiscalitzats i al Tribunal de Comptes, i també la seva publicació en el BOIB després del darrer tràmit parlamentari.

  2. L'article 32.1 del Reglament de règim interior de la Sindicatura de Comptes estableix que aquesta institució ha de publicar el resultat de la fiscalització en el BOIB, un cop rebuda la comunicació expressa que s'ha dut a terme el darrer tràmit parlamentari.

Per tot això, i d'acord amb el que disposen l'esmentada Llei 4/2004 i el Reglament de règim interior de la Sindicatura de Comptes de les Illes Balears,

Resolc

Publicar en el Butlletí Oficial de les Illes Balears el resultat de la fiscalització de l'Informe 184/2021 sobre la gestió dels concerts educatius vigents durant el curs escolar 2019-2020, que s'adjunta com a annex.

 

Palma, 27 de maig de 2021

El síndic major

Joan Rosselló Villalonga

 

ANNEX Edicte pel qual es fa públic el resultat de la fiscalització de l'Informe 184/2021 sobre la gestió dels concerts educatius vigents durant el curs escolar 2019-2020

L'Informe 184/2021 sobre la gestió dels concerts educatius vigents durant el curs escolar 2019-2020, que el Consell de la Sindicatura va aprovar dia 10 de febrer de 2021, és un informe de caràcter específic mitjançant el qual la Sindicatura emet unes conclusions, amb un nivell de seguretat limitada, del compliment de la legalitat sobre la gestió dels concerts educatius i la gratuïtat de l'ensenyament als centres privats concertats més grans de les Illes Balears i als centres dels quals la Conselleria d'Educació, Universitat i Recerca ha informat l'SCIB d'alguna denúncia en matèria de gratuïtat de l'ensenyament, pel que fa al curs escolar 2019-2020.

L'SCIB ja va realitzar un Informe sobre la gestió dels concerts educatius vigents durant el curs escolar 2010-2011 (Informe 80/2012). Deu anys després d'aquesta fiscalització, se n'ha dut a terme una de nova a fi d'aprofundir en alguns dels aspectes que no varen ser tractats en el primer Informe i a fi de comprovar si se n'han atès les recomanacions en matèria de garantia de la gratuïtat de l'ensenyament.

L'àmbit subjectiu d'aquest Informe és la Comunitat Autònoma de les Illes Balears (CAIB), en particular, la conselleria responsable en matèria d'ensenyament. L'objecte de la fiscalització són els concerts educatius amb escoles privades per a l'ensenyança obligatòria durant el curs escolar 2019-2020.

La conclusió de l'SCIB és que, excepte pels possibles efectes de les limitacions de l'abast que s'indiquen en l'Informe i excepte per les incidències que s'han posat de manifest com a resultat del treball efectuat, l'activitat de la CAIB en matèria de concerts educatius s'ha realitzat, en els aspectes més significatius, de conformitat amb la normativa legal aplicable. Tot i això, s'ha constatat que les recomanacions que es varen incorporar a l'Informe 80/2012 han tingut un seguiment molt poc significatiu.

Els òrgans responsables de la CAIB han d'adoptar les mesures correctores de les incidències detectades, tant en l'àmbit del control intern de la CAIB com les observades en els expedients dels centres concertats de la mostra seleccionada, i també han de tenir en compte un total de set recomanacions per millorar la gestió econòmica, financera i pressupostària. Així mateix, l'Informe inclou nou annexos, entre els quals figuren les quatre respostes dels centres concertats que varen entrar en la mostra. A més, s'hi incorporen les al·legacions que hi va formular la CAIB.

Podeu consultar l'Informe sobre la gestió dels concerts educatius vigents durant el curs escolar 2019-2020 al portal web de la Sindicatura, amb el número 184/2021.