Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció I. Disposicions generals

AJUNTAMENT DE SANTA MARGALIDA

Núm. 206695
Aprovació definitiva modificació del Reglament municipal regulador del servei públic de transport de viatgers en automòbils lleugers de lloguer amb conductor o conductora baix la modalitat d’auto taxi ((BOIB Núm. 86 de 18/06/2013, BOIB Núm. 95 de dia 03/08/2017 i BOIB Núm. 49 de dia 21/04/2018)

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Al no haver-se presentat reclamacions durant el termini d'exposició al públic, queda automàticament elevat a definitiu l'Acord plenari de dia 25/03/2021, en virtut del que s'aprovava inicialment la modificació del reglament municipal regulador del servei públic de transport de viatgers en automòbils lleugers de lloguer amb conductor o conductora baix la modalitat d'auto taxi ((BOIB Núm. 86 de 18/06/2013, BOIB Núm. 95 de dia 03/08/2017 i BOIB Núm. 49 de dia 21/04/2018), el text íntegre del qual es fa públic, per al seu general coneixement i en compliment del previst en l'article 70.2 de la Llei 7/1985, de 2 d'abril, Reguladora de les Bases del Règim Local:

«En data 8 de març de 2021 ens ha estat notificada Diligència d'Ordenació dictada pel Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears en virtut de la que es declara la fermesa de la sentència número 622/2020 dictada en el marc del procediment ordinari 355/2017 seguit contra aquest Ajuntament i incoat amb motiu del recurs contenciós-administratiu interposat contra aprovació definitiva de l'acord adoptat per l'Ajutament de Santa Margalida Ple en data 25 de maig de 2017 consistent en aprovar inicialment la modificació del Reglament municipal regulador del servei públic de transport de viatgers en automòbils lleugers de lloguer amb conductor o conductora baix la modalitat d'auto taxi (BOIB Núm. 86 de 18/06/2013); acord que fou publicat en el BOIB Núm. 95 de dia 03/08/2017.

La indicada Sentència estima parcialment el recurs contenciós i declara:

a) la nul·litat de l'apartat b) de l'article 16 únicament en allò relatiu a l'expressió “de la classe BTP o superior”, mantenint la resta de l'apartat per resultar conforme a dret.

b) la nul·litat dels articles 32 i 58 ac) per resultar contraris a dret.

Atès que les parts intervinents en un procediment judicial estan obligades a complir les sentències en la forma i en els termes que en elles es consignin, esdevé necessari procedir a la modificació del Reglament municipal en els termes indicats a la sentència.

Per tot l'anterior, en ús de les facultats legalment conferides, PROPÒS a l'Ajuntament Ple, l'adopció del present ACORDS

PRIMER.- Aprovar inicialment la modificació del Reglament municipal regulador del servei públic de transport de viatgers o viatgeres en automòbils lleugers de lloguer amb conductor o conductora baix la modalitat d'auto taxi (BOIB Núm. 86 de 18/06/2013, BOIB Núm. 95 de dia 03/08/2017 i BOIB Núm. 49 de dia 21/04/2018, en el següent sentit:

Un. Es modifica l'article l'article 16, que passarà a tenir el següent contingut:

«Article 16. Permís Municipal de Conductor o Conductora.

1. Per conduir vehicles adscrits a una llicència municipal d'aute taxi és necessari, a més dels requisits legal i reglamentàriament exigits, disposar del permís municipal d'aute taxi que a aquest efecte expedirà l'Ajuntament.

2. Per obtenir el permís municipal de conductor o conductora l'interessat o interessada haurà de reunir els següents requisits:

a. Tenir nacionalitat espanyola o d'un estat membre de la Unió Europea o d'altre país estranger amb el que, en virtut de l'establert en Tractats o Convenis internacionals subscrits per Espanya, no sigui exigible aquest requisit.

b. Tenir permís de conductor o conductora d'automòbils, d'acord amb la legislació vigent.

c. Certificat mèdic acreditatiu de no patir malaltia infecto contagiosa o impediment físic que impossibiliti o dificulti el normal exercici de la professió.

d. Conèixer les principals vies públiques i llocs d'interès turístic, ubicació de locals públics d'esbarjo, oficines municipals, hotels principals i itineraris més directes per arribar al lloc de destinació.

e. Conèixer la normativa de circulació en vigor, la normativa de la Corporació i l'autonòmica relativa al servei i les tarifes aplicables.

Les circumstàncies expressades als apartats d) i e) del paràgraf anterior, s'acreditaran mitjançant la prova d'aptitud a la qual es refereix el número 3 d'aquest article.

3. La prova d'aptitud i l'examen per obtenir el carnet serà competència de la Corporació. Com a mínim es realitzarà un a l'any.

Per Decret d'Ajuntament es fixarà el termini, el lloc i la data màxima per apuntar-se, així com també les dates de celebració de la prova i l'examen. Aquesta resolució serà publicada en el BOIB amb una antelació mínima de 15 dies a la data prevista per a la realització de la prova.»

Dos. Es suprimeix l'article 32.

Tres. Es suprimeix l'apartat ac) de l'article 58.

SEGON. Donar a l'expedient la tramitació i publicitat preceptiva, mitjançant la seva exposició al tauler d'anuncis d'aquest Ajuntament, al Butlletí Oficial de les Illes Balears i a la pàgina web de l'Ajuntament, durant un termini de trenta dies hàbils, en els quals els interessats podran examinar-lo i plantejar les reclamacions que estimin oportunes.

TERCER. Considerar, en el supòsit que no es presentessin reclamacions a l'expedient, en el termini anteriorment indicat, que l'Acord és definitiu.

QUART. Facultar al Sr. Batle-President per subscriure els documents relacionats amb aquest assumpte.»

Contra el present acord, es podrà interposarà recurs contenciós-administratiu, davant la Sala contenciosa administrativa del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears, en el termini de dos mesos a comptar des de l'endemà a la publicació del present anuncio, de conformitat amb l'article 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, de la Jurisdicció Contenciós-Administrativa. Tot això sense perjudici de que pugui interposar qualsevol altre recurs que pogués estimar més convenient al seu dret.

 

Santa Margalida, a data de la signatura electrònica (26 de maig de 2021)

El batle

Joan Monjo Estelrich