Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció V. Anuncis

Subsecció segona. Altres anuncis oficials

CONSELL INSULAR DE MENORCA

Núm. 203406
Extracte de l’acord del Consell Executiu en sessió de caràcter ordinari de 17 de maig de 2021, relatiu a l’aprovació de les bases que regeixen la concessió d'ajuts destinats a pal·liar els efectes econòmics i socials de caràcter negatiu produïts en la joventut de Menorca a conseqüència de la crisi sanitària derivada del COVID-19 i la convocatòria per a l’any 2021 (Exp. 5226-2021-000001)

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

BDNS 565965

De conformitat amb el que preveuen els articles 17.3.b i 20.8.a de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, General de Subvencions, es publica l'extracte de la convocatòria el text complet del qual es pot consultar en la Base de Dades Nacional de Subvencions

(https://www.infosubvenciones.es/bdnstrans/GE/es/convocatoria/565965):

Primer. Beneficiaris

1. Poden ser beneficiàries de les sol·licituds d'ajut per les línies 1, 2a i 2b, les persones físiques amb domicili familiar a Menorca, nascudes entre els anys 1991 i 2003, ambdós inclosos, que hagin realitzat les activitats subvencionables des de l'inici de l'any acadèmic en curs fins a la data a de finalització de presentació de sol·licituds.

2. Per a la línia 3 les despeses s'han de realitzar els tres mesos posteriors a la data de finalització de presentació de sol·licituds. Poden ser beneficiàries de la sol·licitud d'ajut per aquesta línia les persones joves que tenguin llogat un habitatge habitual a Menorca en la data de presentació de la sol·licitud d'ajut i que compleixin els requisits exigits en les bases de la convocatòria.

3. Dins la línia 2b d'ajuts per participar en activitats formatives no reglades artístiques, culturals, de lleure i esportives, només es pot rebre ajut per a una activitat per persona sol·licitant.

4. La persona sol·licitant ha d'estar empadronada a Menorca com a mínim els 6 mesos anteriors a la presentació de la sol·licitud.

5. Requisits econòmics. La unitat familiar del sol·licitant ha d'haver obtingut l'any 2020 ingressos bruts anuals inferiors als llindars de la taula 1 que figura en la base setena de les bases de la convocatòria. També es pot presentar sol·licitud d'ajut si el rendiment anual de la unitat familiar del 2020 està per damunt dels llindars esmentats però durant els 3 mesos anteriors a l'inici del termini de presentació de sol·licituds de la convocatòria els ingressos estan per davall dels llindars de la taula 2, que figura a la base setena esmentada de les bases de la convocatòria, sempre que es puguin acreditar documentalment (tenint en compte la suma de les rendes de tots els membres computables de la unitat familiar).

Segon. Objecte

L'objecte d'aquesta convocatòria és la concessió d'ajuts destinats a pal·liar els efectes econòmics i socials de caràcter negatiu produïts en la joventut de Menorca a conseqüència de la crisi sanitària derivada de la COVID-19, i a impulsar l'autonomia socioeconòmica i l'emancipació residencial de les persones joves.

Tercer. Bases reguladores

Aquesta convocatòria es regirà per les bases aprovades pel Consell Executiu de dia 17.05.2021.

Quart. Import

L'import global màxim de la convocatòria és de 105.000 euros (cent cinc mil euros), tal i com es desglossa en el següent quadre:

Línia

Quantia màxima

Línia 1. Ajuts a l'adquisició d'equips informàtics

15.000 €

Línia 2a. Ajuts per a l'obtenció de permisos de conducció

25.000 €

Línia 2b. Ajuts per a participar en activitats formatives no reglades artístiques, culturals i de lleure

20.000 €

Línia 3. Ajuts al lloguer de l'habitatge habitual i permanent

45.000 €

TOTAL

105.000 €

Cinquè. Termini de presentació de sol·licituds

El termini de presentació de sol·licituds per acollir-se a aquests ajuts és a partir de l'endemà d'haver-se publicat la convocatòria en el Butlletí Oficial de les Illes Balears i fins al 31 de juliol de 2021.

Sisè. Altres dades

Els imports màxims per sol·licitant s'estableixen en:

Línia 1. Ajuts a l'adquisició d'equips informàtics: 500 euros

Línia 2a. Ajuts per a l'obtenció de permisos de conducció: 500 euros

Línia 2b. Ajuts per participar en activitats formatives no reglades artístiques, culturals i de lleure: 250 euros

Línia 3. Ajuts al lloguer de l'habitatge habitual i permanent: 810 euros

 

Maó, 25 de maig de 2021

Per delegació de la presidenta

El secretari del Consell Executiu,

Octavi Pons Castejón

(Decret 427/2019, d'11 de juliol)

(BOIB núm. 97 de 16.7.2019)