Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA DE MODEL ECONÒMIC, TURISME I TREBALL

Núm. 203167
Resolució del conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball per la qual es disposa la inscripció i dipòsit al Registre de Convenis Col·lectius, Acords col·lectius de treball i Plans d’igualtat de les Illes Balears, i la publicació de l'Acta de la Comissió Negociadora del Conveni col·lectiu de l’empresa ASAMBLEA BALEAR DE LA CRUZ ROJA ESPAÑOLA, de 17 de març de 2021 (codi de conveni 07002142011999)

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Antecedents

1. El 17 de març de 2021 els membres de la Comissió Negociadora del Conveni col·lectiu de l'empresa Asamblea Balear de la Cruz Roja Española es van reunir per a acordar la modificació dels articles 3, 8, 9.4 i el capítol III del seu conveni col·lectiu.

2. El 19 de març de 2021, la senyora Leonor Terrasa Garcias, en representació de la Comissió Negociadora del Conveni col·lectiu, va sol·licitar el registre, el dipòsit i la publicació de l'Acta esmentada.

Fonaments de dret

1. L'article 90.3 del Text Refós de la Llei de l'Estatut dels Treballadors, aprovat pel Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març.

2. El Reial decret 713/2010, de 28 de maig, sobre registre i dipòsit de convenis i acords col·lectius de treball.

3. L'article 45 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, de Procediment Administratiu Comú de les Administracions Públiques.

Per tot això, dicto la següent

Resolució

1. Inscriure i dipositar l'Acta de la Comissió Negociadora del Conveni col·lectiu de l'empresa Asamblea Balear de la Cruz Roja Española de 17 de març de 2021 en el Registre de Convenis Col·lectiu, Acords col·lectius de treball i Plans d'igualtat de les Illes Balears.

2. Publicar l'Acta en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

3. Fer constar que la versió castellana del text és l'original signada pels membres de la Comissió Negociadora i que la versió catalana és la seva traducció.

4. Notificar aquesta Resolució a la persona interessada.

 

Palma, en la data de la signatura electrònica (24 de maig de 2021)

La directora general de Treball i Salut Laboral Virginia Abraham Orte Per delegació del conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball (BOIB 97/2019)

 

ACTA DE LA COMISSIÓ NEGOCIADORA DEL CONVENI COL·LECTIU DE L'ASSEMBLEA AUTONÒMICA DE LA CRUZ ROJA ESPAÑOLA A LES ILLES BALEARS (Codi Conveni 07002142011999)

Reunits per part de l'Empresa                 I pel Comitè d'Empresa

Sr. Joan Batle Palou                      Sra. Magdalena Oliver Mulet- USO

                                                      Sra. Maria Severa Moreno Martin- USO

                                                      Sra. Juana Maria Mas Sanso-USO

                                                      Sr. Antonio Veny Valles-USO    

Com a assessor laboral                                 

Sra. Leonor Terrasa Garcias    

A Palma a 17 de març de 2021, a les 9,15 hores es reuneix la Comissió Negociadora del Conveni Col·lectiu de l'Assemblea de la Cruz Roja a les Illes Balears, assistint les parts en representació de l'empresa i dels treballadors al marge ressenyats, de conformitat amb el que s'estableix en l'apartat 1 de l'article 86 de l'Estatut dels Treballadors el qual estableix que durant la vigència del conveni col·lectiu els subjectes que reuneixin els requisits de legitimació prevists en els articles 87 i 88 podran negociar la seva revisió,

EXPOSEN

Primer.- Que la representació dels treballadors el 25 de novembre de 2019 a l'empara del que s'estableix en l'article 3 del VI Conveni Col·lectiu de l'Assemblea de la Creu Roja a Illes Balears va formular la denúncia del conveni promovent la negociació d'un nou conveni col·lectiu.

Segon.- Que en virtut del citat article 3 del conveni col·lectiu, davant la denúncia presentada, contínua vigent el VI Conveni Col·lectiu de l'Assemblea de la Creu Roja a Illes Balears fins a aconseguir un nou acord que el substitueixi.

Tercer.- Que la comissió negociadora està formada per les mateixes parts legitimades que van subscriure el VI Conveni Col·lectiu de l'Assemblea de la Creu Roja a Illes Balears publicat en el Butlletí Oficial dels Illes Balears (BOIB) el 24 de març de 2018.

Quart.- Que davant la crisi sanitària global ocasionada per la pandèmia derivada de la Covid-19, la comissió negociadora ha acordat pactar la revisió de determinades matèries del vigent VI Conveni Col·lectiu de l'Assemblea de la Creu a Illes Balears, de conformitat al següent ACORD;

I.- AMPLIACIÓ VIGÈNCIA TEMPORAL DEL VI CONVENI COL·LECTIU FINS Al 31/12/2022

Es modifica l'article 3 del vigent Conveni Col·lectiu que queda modificat i substituït per la següent redacció

“Article 3.- Vigència i denúncia.

El present Conveni tindrà una vigència de sis anys, entrant en vigor amb caràcter general l'1 de gener de 2017 i estendrà la seva aplicació fins al 31 de desembre de 2022.

La denúncia del present Conveni haurà de formular-se per escrit amb una antelació d'un mes com a mínim respecte a la data de terminació de la seva vigència. Durant la negociació del nou Conveni, romandrà vigent el Conveni actual fins a aconseguir-se un nou acord que el substitueixi.

En cas de no efectuar-se denúncia s'entendrà que el Conveni queda tàcitament prorrogat per un període d'un any.”

II.- MODIFICACIÓ DE L'ARTICLE 8 RELATIU A les VACANCES

S'acorda la modificació de l'article 8 del Conveni Col·lectiu relatiu a les vacances, que passa a tenir la següent redacció

“Article 8.- Vacances.

En els períodes anuals del 2017 al 2020, tots dos inclusivament, el personal gaudirà de 23 dies laborals de vacances a l'any (treballadors que desenvolupin el seu treball de dilluns a divendres), en el cas de els treballadors que treballin de dilluns a dissabte els dies de vacances seran de 26 laborals.

L'any 2021 el personal gaudirà de 25 dies laborals a l'any (treballadors que desenvolupin el seu treball de dilluns a divendres), en el cas de els treballadors que treballin de dilluns a dissabte els dies de vacances seran de 28 laborals.

Per a l'any 2022 el període de vacances serà de 24 dies laborals a l'any (treballadors que desenvolupin el seu treball de dilluns a divendres), i de 27 dies laborals per a els treballadors que treballin de dilluns a dissabte.

En els casos de treballadors que desenvolupin el seu treball per torns, les vacances es calcularan per hores, aplicant-se a raó de 23 dies laborals durant els anys 2017 a 2020, tots dos inclusivament. Per al 2021 s'aplicarà a raó de 25 dies laborals i per al 2022 a raó de 24 dies laborals.

Els treballadors podran gaudir les seves vacances fraccionades en un màxim de tres períodes, entre els quals haurà d'haver com a mínim un període de cinc dies laborals.

Excepcionalment i de mutu acord podrà acordar-se el gaudi de les vacances en altres períodes diferents als establerts, sense que aquest acord perjudiqui el calendari establert amb caràcter general.

Els torns vacacionals a l'efecte de planificació del calendari per a cada lloc de treball se sol·licitaran dins dels tres primers mesos de l'any i es distribuiran respectant els acords adoptats pel personal d'igual grup professional. De no existir acord se sortejarà el torn a triar, establint-se un sistema rotatori que servirà de base per als anys consecutius.

La presentació de la citada previsió de vacances dins dels tres primers mesos de l'any no eximeix al treballador de sol·licitar l'autorització definitiva de les mateixes amb una antelació mínima de 20 dies a la data del seu inici.

Si una vegada autoritzades les dates de gaudi de les vacances, per necessitats del servei, el torn i data de vacances del treballador fos modificat de manera tal que li ocasionés perjudicis econòmics, per haver efectuat reserves o adquisicions anticipades de bitllets, s'indemnitzarà a aquest pel valor d'aquells, sempre que resultés impossible el seu canvi o devolució.

Les vacances s'abonaran a raó de salari basi més complement ad personam.

Quan el període de vacances fixat en el calendari de vacances de l'empresa coincideixi en el temps amb una incapacitat temporal derivada de l'embaràs, el part o la lactància natural o amb el període de suspensió del contracte de treball previst en l'article 48.4 i 48.bis de l'Estatut dels Treballadors, es tindrà dret a gaudir les vacances en data diferent a la de la incapacitat temporal o a la del gaudi del permís que per aplicació d'aquest precepte li correspongués, en finalitzar el període de suspensió, encara que hagi acabat l'any natural al fet que corresponguin.

En el cas que el període de vacances coincideixi amb una incapacitat temporal per contingències diferents a les assenyalades en el paràgraf anterior que impossibiliti al treballador gaudir-les, totalment o parcialment, durant l'any natural al fet que corresponen, el treballador podrà fer-lo una vegada finalitzi la seva incapacitat i sempre que no hagin transcorregut més de divuit mesos a partir del final de l'any en què s'hagin originat.” 

III.- CONCRECIÓ DEL PERMÍS RETRIBUÏT PREVIST EN EL PUNT 4 DE L'ARTICLE 9 “LLICÈNCIES I PERMISOS AMB SOU”

S'acorda la modificació del punt 4 de l'article 9 “Llicències i permisos amb sou” en els següents termes

“-Per malaltia greu, ingrés hospitalari motivat per malaltia greu o intervenció quirúrgica del cònjuge, parella de fet o dret, germans per consanguinitat o d'un familiar fins a primer grau de consanguinitat o afinitat, tres dies laborables quan ocorri en la mateixa localitat i cinc si és fora de l'illa de residència. “

IV.- RETRIBUCIONS

Les retribucions del personal durant el període del 2020 al 2022 seran les fixades en les taules salarials corresponents al 2019.

Sense més assumptes que tractar, es designa la Sra. Leonor Terrasa Garcias, perquè pugui realitzar quants tràmits, accions, escrits i gestions siguin necessàries, a fi de conducta al registre de la present acta davant l'autoritat laboral de la Comunitat Autònoma i sol·licitar la seva publicació en el BOIB als efectes oportuns.

L'acta en prova de conformitat és aprovada i signada pels assistents en representació de la part empresarial i representació dels treballadors.