Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

AJUNTAMENT D'ESCORCA

Núm. 201837
Control estacionament zones ORA i ACIRE

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Per significar que per resolució de Batlia de data 24 de maig de 2021 s'ha aprovat el control d'estacionament de les zones afectades per ORA i ACIRE en el municipi d'Escorca, per part de la Brigada municipal:

DECRET DE BATLIA

ANTONI SOLIVELLAS ESTRANY, BATLE-PRESIDENT DE L'AJUNTAMENT D'ESCORCA,  ILLES BALEARS;

D'acord amb les atribucions que em confereix la vigent Llei de Regim Local,

Per la present,

DECRET:

Atès el Real Decret Legislatiu 6/2015, de 30 d'octubre, pel qual s'aprova el text refós de la Llei sobre Trànsit, Circulació de Vehicles a motor i Seguretat Vial, on s'atribueix als municipis la competència de regulació, ordenació, gestió, vigilància i disciplina del trànsit a les vies urbanes de titularitat municipal.

Atesa l'Ordenança Municipal reguladora de les taxes per a l'aparcament de vehicles de tracció mecànica a les vies municipals (ORA) i de regulació de les zones de circulació restringida (ACIRE), publicada al BOIB nº 70, de 8 de juny de 2017.

Atès que, la regulació afecta a la modalitat d'ORA (utilització privativa o aprofitament especial dels terrenys d'ús públic i local per a l'estacionament de vehicles de tracció mecànica) i ACIRE (accés a determinades zones que requereixen d'un ús restrictiu).

Atès que l'estacionament a zona regulada, bé per ORA o bé per ACIRE, no implica el desconeixement de les normes de circulació, ni l'abonament del preu públic dona dret a no complir amb la resta de normativa.

Atesa la modificació del personal de la Brigada Municipal.

Atès que tot el personal destinat al servei de Brigada Municipal ha rebut formació específica en l'ús de les PDA, propietat de l'ATIB, que han de servir per a confeccionar els butlletins de denúncia.

Atès que tot el personal destinat a la Brigada Municipal ha rebut la formació adient en vers l'ordenança municipal reguladora de les taxes per a l'aparcament de vehicles de tracció mecànica a les vies municipals (ORA) i de regulació de les zones de circulació restringida (ACIRE), en quan al control de vehicles estacionats a les zones regulades i en quan a les infraccions que a dita zona es puguin localitzar.

Atesa la potestat reguladora de l'administració municipal, d'acord a la Llei 7/1985, de 2 d'abril, Reguladora de les Bases de Règim Local.

En conseqüència, RESOLC:

PRIMER: El control de l'estacionament a les zones afectades per ORA o ACIRE, serà dut a terme de manera directa per personal integrat a aquest servei, en concret el personal de la Brigada Municipal.

SEGON: Que a les zones habilitades con a ORA o ACIRE, puguin denunciar les infraccions a les normes de circulació, per anar en contra de la regulació dels estacionaments, corresponents a:

- L'estacionament a les zones per a vianants.

- L'estacionament als càrregues i descàrregues.

- L'estacionament a llocs prohibits per senyal corresponent.

- L'estacionament a les zones habilitades sense la corresponent reserva de l'article 6 de l'Ordenança.

- L'estacionament sense haver respectat l'ordre establert a l'art. 7.4 de l'Ordenança.

TERCER: El personal de la Brigada Municipal anirà vestit amb uniformitat de l'ajuntament i amb identificació, així com amb peces d'alta visibilitat.

QUART: Cada controlador durà una PDA de l'ATIB assignada a ell, de forma que estigui sempre vinculada a una única persona la denuncia efectuada des d'un aparell telemàtic, el qual, a més, durà contrasenya per assegurar que no l'ha utilitzat un altre controlador.

CINQUÈ: Els controladors de l'ORA o ACIRE, només podran denunciar amb sistemes telemàtics que permetin, en tot moment, identificar veritablement qui ha confeccionat la denúncia.

SISÈ: Els controladors de l'ORA o ACIRE tindran assignat un distintiu identificatiu que serà el que figurarà al butlletí de denúncies. Aquest distintiu es correspon amb la següent grafia: E000X; on E és invariable, 000 es correspon amb els tres darrers números del seu DNI i X amb la lletra del seu DNI.

SETÈ: La relació actualitzada, amb detall de la identificació del servei de vigilància de l'ORA o ACIRE, que no siguin agents de l'autoritat, amb expressió del nom, llinatges, les tres darreres xifres del seu NIF i adreça, així com el número d'identificació és la que figura al punt VUITÈ. En les notificacions que es tramitin, en el seu cas, es farà constar el número de controlador i la referència del present BOIB.

VUITÈ: D'acord amb allò dispost a l'article 87.2 del Real Decret 6/2015, de 30 d'octubre, pel que s'aprova el text consolidat de la Llei de Trànsit, Circulació, Vehicles a Motor i Seguretat Vial, mitjançant la present publicació es facilita les dades d'identificació dels denunciants:

NIF

Adreça

Localitat

Codi

25700796K

Plaça Peregrins, 9

Escorca

E796K

43044220L

Plaça Peregrins, 9

Escorca

E220L

41523811W

Plaça Peregrins, 9

Escorca

E811W

78190646F

Plaça Peregrins, 9

Escorca

E646F

43061265K

Plaça Peregrins, 9

Escorca

E265K

43068619S

Plaça Peregrins, 9

Escorca

E619S

NOVÈ: Aquest decret entrarà en vigor al següent dia de la seva publicació al BOIB.

      

Escorca, 24 de maig de 2021

El batle

Antoni Solivellas Estrany