Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

CONSELL INSULAR D'EIVISSA

Núm. 200903
Convocatòria de proves de competència professional de transportista

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Seguidament es transcriu la resolució del conseller executiu del Departament d'Innovació, Transparència, Participació i Transports de data 21 de maig de 2021 convocant proves d'obtenció de la competència professional de transportista:

La Llei 16/1987, de 30 de juliol, d'Ordenació dels Transports Terrestres, i el seu Reglament aprovat el 28 de setembre de 1990 determinen que per a l'exercici de les activitats de transportista de viatgers i de mercaderies per carretera, d'agència de transports de mercaderies, de transitari i de magatzemista-distribuïdor, serà necessari acreditar prèviament el compliment del requisit de competència professional, que es reconeixerà a aquelles persones que, justificada la possessió dels coneixements necessaris, superin les proves que es convoquin i obtinguin el corresponent certificat, regulat conforme el que desenvolupa l'Ordre Ministerial de 28 de maig de 1999, i l'Annex II del Reial Decret 1211/1990, de 28 de setembre, pel qual s'aprova el Reglament de la Llei d'Ordenació dels transports terrestres.

Aquestes normes preveuen que les convocatòries les realitzaran als seus territoris per les Comunitats Autònomes en l'exercici de las funcions delegades per l'Estat a la Llei Orgànica 5/1987, de 30 de juliol, de delegació de facultats de l'Estat en les Comunitats Autònomes en relació amb els transports per carretera i per cable, i la seva efectivitat, en el cas de les Illes Balears, es materialitzà en efectuar-se pel Reial Decret 993/1992, de 31 de juliol, la transferència dels mitjans personals i materials que les esmentades funcions necessiten. Posteriorment, en aplicació de l'article 39 de l'Estatut d'autonomia i de la Llei del Parlament de les Illes Balears 5/1989, de 13 d'abril, dels consells insulars, es va aprovar l'atribució de competències als consells insulars de Mallorca, de Menorca i d'Eivissa i Formentera, en matèries diverses.

El Ple del Parlament de les Illes Balears, en sessió ordinària de dia 21 de desembre de 1998, aprovà la Llei d'atribució de competències als consells insulars de Menorca i d'Eivissa i Formentera en matèria de transports per carretera. La Llei 13/1998, de 23 de desembre, a l'article 2.2. j) assenyala com a competència delegada del Consell Insular d'Eivissa la capacitació professional per a l'exercici del transport públic.

Vista la providència d'inici del conseller executiu del Departament d'Innovació, Transparència, Participació i Transports, de data 19 de maig de 2021

Vist l'informe proposta del cap de Servei de Transports, de data 21 de maig de 2020

En ús de les facultats que tenc conferides, d'acord amb l'article 13è de la Llei Orgànica 5/1987, de 30 de juliol, i el que disposa l'Annex II del Reial Decret 1211/1990, de 28 de setembre, pel qual s'aprova el Reglament de la Llei d'Ordenació dels transports terrestres i l'Ordre de 28 de maig de 1999, així com el Decret de Presidència núm. 2019000484, de data 16-7-2019, de determinació de les atribucions corresponents als diferents òrgans del Consell Insular d'Eivissa (BOIB núm. 98 EXT., de 17-7-2019; modificacions al BOIB núm. 175, de 31-12-2019, BOIB núm. 101, de 4-6-2020 i al BOIB núm. 153, de 5-09-2020),

RESOLC

Convocar les proves per a l'obtenció de la competència professional per a l'exercici de les activitats de transport interior i internacional de mercaderies i de transport interior i internacional de viatgers d'acord amb les següents:           

BASES:

PRIMERA - Àmbit de les proves

Es convoquen proves per a la constatació de la competència professional per a l'exercici de les activitats de transport interior i internacional de mercaderies i de transport interior i internacional de viatgers a celebrar a l'àmbit de l'illa d'Eivissa.

SEGONA - Exercicis

Els exercicis de les proves, la seva estructura i criteris de qualificació seran els establerts a l'Ordre del Ministeri de Foment, de 28 de maig de 1999, per la qual es desenvolupa el Capítol 1r del Títol II del Reglament de la Llei d'Ordenació dels Transports Terrestres en matèria d'expedició de certificats de competència professional (BOE. núm. 139, de 11 de juny de 1999).

Els exercicis que hauran de superar els aspirants a l'obtenció del certificat de competència professional per a l'exercici de las activitats de transport, es basaran en el contingut de les matèries incloses a l'annex B) de l'esmentada Ordre Ministerial, a la seva corresponent modalitat o grup.

TERCERA - Sol·licituds

Les sol·licituds per prendre part a les proves, degudament complimentades de conformitat amb el model adjunt a aquesta resolució, es presentaran al Consell Insular d'Eivissa amb un termini que s'iniciarà a partir del dia següent a la publicació al BOIB d'aquesta convocatòria i que finalitzarà el pròxim dia 18 de juny de 2021.

Les sol·licituds hauran d'acompanyar-se d'una fotocòpia del Document Nacional d'Identitat en vigor i, en el seu cas, quan es produeixin les circumstàncies reglamentàries previstes que possibilitin la presentació a les proves en una localitat diferent d'aquell al qual el sol·licitant tingui el seu domicili habitual, dels documents acreditatius d'aquestes circumstàncies.

Les sol·licituds hauran d'acompanyar-se de l'acreditació del pagament de la taxa d'examen per a la capacitació professional de transportista (mercaderies o viatgers), per import de 25,15 €, així com dels documents que, d'acord amb la base quarta, acreditin trobar-se en possessió de la titulació corresponent necessària per a d'obtenció del certificat de competència professional per al transport per carretera.

QUARTA - Domicili i requisits dels aspirants.

Els aspirants al reconeixement de la competència professional, només podran concórrer als exercicis celebrats davant del Tribunal nomenat per aquest Consell Insular si tenen el seu domicili legal en qualsevol dels municipis de l'illa d'Eivissa.

Per a demostrar-ho hauran de presentar al Tribunal al moment de l'inici dels exercicis, l'original del seu DNI, amb el domicili que aparegui inclòs a l'àmbit territorial que allargui l'actuació de l'esmentat tribunal. Quan es produeixin canvis de domicili no reflectits encara al DNI, podrà justificar-se amb un certificat d'empadronament emès pel corresponent ajuntament, amb una antiguitat mínima de sis mesos de residència.

Les persones que justifiquin tenir el seu domicili en territori estranger, podran concórrer a les proves, i hauran de presentar la corresponent sol·licitud en unió dels oportuns justificants.

Així mateix, d'acord amb el que preveu el punt 4.1 de l'Annex II del Reial Decret 1211/1990, de 28 de setembre, pel qual s'aprova el Reglament de la Llei d'Ordenació dels transports terrestres, les sol·licituds hauran d'acompanyar-se dels documents que acreditin trobar-se prèviament en possessió d'algun dels següents títols de formació:

  • Títol de Batxiller o equivalent.
  • Títol de Tècnic, acreditatiu d'haver superat l'ensenyament d'una formació professional de grau mitjà, qualsevol que sigui la professió a què es trobi referit.
  • Títol de Tècnic Superior, acreditatiu d'haver superat l'ensenyament d'una formació professional de grau superior, qualsevol que sigui la professió a què es trobi referit.
  • Qualsevol títol acreditatiu d'haver superat ensenyaments universitaris de grau o postgrau.

CINQUENA - La composició del Tribunal qualificador de les esmentades proves és la que segueix:

President:  Sr. Antonio Montero Guasch

Secretària: Sra. Lourdes Riera Ribas

Vocal 1r:   Sr. Florián Álvarez Roig

Vocal 2n:   Sra. Isabel Navas Rubio

Vocal 3r:   Sr. Antonio Nieto Burgos

 

Suplent del President: Sr. Juan Manuel Gil Gómez

Suplent de la Secretària: Sra. Sara Tomás Gurnham

Suplent del Vocal 1r:      Sr. Antonio Marí Noguera

Suplent del Vocal 2n:     Sra. María Jurado Linares

Suplent del Vocal 3r:      Sr. Francisco Funes Alcaraz

SISENA - Lloc i data de celebració de les proves:

Lloc dels exercicis:

Recinte Firal

Cr. Sant Antoni, km 1

07800 Eivissa

Data i hora:

Dijous, dia 1 de juliol de 2021

08,30 hores: Exercici per a la modalitat de transport interior i internacional de mercaderies

12,15 hores: Exercici per a la modalitat de transport interior i internacional de viatgers

SETENA - Model instància participació en les proves:

Nom i llinatges ...............................................................................................................,

amb DNI núm. ................................, que visc a (població) ................................. i amb domicili al carrer de ................................................................................................. núm. ............, pis .............., telèfon .........................., correu electrònic ..................................................................................................................  us

EXPÒS: que reuneix tots i cadascun del requisits exigits a les bases aprovades per resolució del conseller executiu del Departament d'Innovació, Transparència, Participació i Transports de data .... de maig de 2021 (BOIB núm. ..... de data ........ de maig de 2021) per a la realització de realització de proves d'obtenció de la competència professional de transportista, que tindran lloc el dia 1 de juliol de 2021 a la seu del Consell Insular d'Eivissa (s'adjunta DNI, titulació i taxa).

Per això us

SOL·LICIT: ser admès a les esmentades proves en la modalitat que a continuació s'assenyalen

(  )   Transport interior i internacional de mercaderies  (8:30 hores)

(  )   Transport interior i internacional de viatgers         (12:15 hores)

 

Eivissa, 24 de maig de 2021

El cap de servei de Transports Antonio Montero Guasch