Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA D'EDUCACIÓ I FORMACIÓ PROFESSIONAL

Núm. 200770
Resolució del conseller d’Educació i Formació Professional de 20 de maig de 2021 per la qual s’autoritza la implantació d’una unitat educativa específica a centre ordinari (aula UEECO) a l’IES Puig de Sa Font, de Son Servera

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Fets

1. Mitjançant la Resolució del conseller d'Educació, Universitat i Recerca d'11 de novembre de 2019  (BOIB núm. 156, de 16 de novembre) es va actualitzar l'oferta formativa per al curs 2019-2020 dels ensenyaments autoritzats, com a conseqüència de la implantació, la supressió i el canvi de perfil o de règim dels cicles formatius de formació professional en centres públics d'educació secundària, en centres integrats de formació professional i en centres d'educació de persones adultes. Com a conseqüència d'aquesta autorització, l'IES Puig de Sa Font va quedar configurat de la manera següent:

Ensenyaments autoritzats:

Educació secundària obligatòria

- De primer a quart d'ESO

- Segon d'ESO PMAR

- Tercer d'ESO PMAR*

 

Batxillerat

- Modalitat d'humanitats i ciències socials

- Modalitat de ciències

 

Estudis de la família professional d'Electricitat i electrònica (ELE)

- ELE11 - Títol professional bàsic en Electricitat i electrònica (presencial continuada)

 

Estudis de la família professional d'Hoteleria i turisme (HOT)

- HOT11 - Títol professional bàsic en Cuina i restauració (presencial continuada)

- HOT21 - Tècnic en Cuina i gastronomia (presencial continuada)

 

Estudis de la família professional d'Imatge personal (IMP)

- IMP11 - Títol professional bàsic en Perruqueria i estètica (presencial continuada)

*Els programes de millora de l'aprenentatge i del rendiment (PMAR) a 2n i 3r d'ESO s'impartiran o no, segons les necessitats d'escolarització del centre.

2. El Decret 39/2011, de 29 d'abril, pel qual es regula l'atenció a la diversitat i l'orientació educativa als centres educatius no universitaris sostinguts amb fons públics, regula, en l'article 27, la creació d'unitats educatives específiques a centres ordinaris per a alumnes que presenten necessitats educatives especials de caràcter greu i permanent que no poden ser ateses dins el marc ordinari d'atenció a la diversitat.

3. L'11 de març de 2021, l'arquitecte del Servei de Centres Educatius va realitzar una visita a l'IES Puig de Sa Font, de Son Servera, per estudiar les possibilitats dels espais per a la creació d'un aula UEECO al centre i va emetre un informe en què concloïa que l'espai proposat per a la ubicació de l'aula es el resultant de la divisió de la biblioteca en dos espais i que el centre pot assumir l'execució de les actuacions pertinents. Per això,  es considera que l'espai és adequat per acollir una aula UEECO amb les actuacions descrites a l'informe.

4. El 30 de març de 2021, el Servei d'Atenció a la Diversitat va informar favorablement per a l'autorització d'una unitat educativa específica a centre ordinari (aula UEECO) a l'IES Puig de Sa Font, atès que els espais proposats compleixen els requisits marcats per la normativa vigent.

5. El 10 de maig de 2021, la cap del Departament de Planificació i Centres va emetre un informe favorable sobre la implantació d'una unitat educativa específica a centre ordinari (aula UEECO) a l'IES Puig de Sa Font, de Son Servera.

 

Fonaments de dret

1. La Llei orgànica 8/1985, de 3 de juliol, reguladora del dret a l'educació (BOE núm. 159, de 4 de juliol).

2. La Llei orgànica 2/2006, de 3 de maig, d'educació, modificada per la Llei orgànica 3/2020, de 29 de desembre (BOE núm. 340, de 30 de desembre).

3. La Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears (BOIB núm. 44, de 3 d'abril).

4. El Decret 39/2011, de 29 d'abril, pel qual es regula l'atenció a la diversitat i l'orientació educativa als centres educatius no universitaris sostinguts amb fons públics (BOIB núm. 78, de 28 de maig).

5. L'Estatut d'autonomia de les Illes Balears, reformat per la Llei orgànica 1/2007, de 28 de febrer (BOE núm. 52, de 16 de març, i suplement en català núm. 9, de 16 de març), el qual estableix, en l'article 36.2, que, en matèria d'ensenyament, correspon a la Comunitat Autònoma de les Illes Balears la competència de desenvolupament legislatiu i d'execució de l'ensenyament en tota la seva extensió, nivells i graus, modalitats i especialitats.

6. El Decret 11/2021, de 15 de febrer, de la presidenta de les Illes Balears, pel qual s'estableixen les competències i l'estructura orgànica bàsica de les conselleries de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears (BOIB núm. 21, de 15 de febrer).

Per tot això, i d'acord amb la proposta formulada per la Direcció General de Planificació, Ordenació i Centres amb data 17 de maig de 2021, dict la següent

Resolució

1. Autoritzar la implantació d'una unitat educativa específica a centre ordinari (aula UEECO), amb efectes del curs 2021-2022, a l'IES Puig de Sa Font, de Son Servera.

2. Com a conseqüència d'aquesta modificació, el centre queda configurat de la manera següent:

Codi de centre: 07008375                                  

Denominació genèrica: institut d'educació secundària

Denominació específica: Puig de Sa Font

Domicili: c/ de sa Conillera, 2

Localitat: Son Servera

Municipi: Son Servera

CP: 07550 

 

Ensenyaments autoritzats:

Educació secundària obligatòria (de primer a quart d'ESO)

Programa de millora de l'aprenentatge i del rendiment (segon i tercer d'ESO)*

Educació especial: Educació bàsica 1 unitat UEECO

​​​​​​​Batxillerat

- Modalitat d'humanitats i ciències socials

- Modalitat de ciències

 

Estudis de la família professional d'Electricitat i electrònica (ELE)

- ELE11 - Títol professional bàsic en Electricitat i electrònica (presencial continuada)

 

Estudis de la família professional d'Hoteleria i turisme (HOT)

- HOT11 - Títol professional bàsic en Cuina i restauració (presencial continuada)

- HOT21 - Tècnic en Cuina i gastronomia (presencial continuada)

 

Estudis de la família professional d'Imatge personal (IMP)

- IMP11 - Títol professional bàsic en Perruqueria i estètica (presencial continuada)

*Els programes de millora de l'aprenentatge i del rendiment (PMAR) a 2n i 3r d'ESO s'impartiran o no, segons les necessitats d'escolarització del centre.

3.  Establir que la Conselleria d'Educació i Formació Professional adopti les mesures oportunes per a la implantació dels ensenyaments que es disposen en aquesta Resolució.

4.  Publicar aquesta Resolució en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

Interposició de recursos

Contra aquesta Resolució, que exhaureix la via administrativa, es pot interposar un recurs potestatiu de reposició davant el conseller d'Educació i Formació Professional en el termini d'un mes comptador des de l'endemà de la publicació en el BOIB, d'acord amb els articles 123 i 124 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, i l'article 57 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

També s'hi pot interposar directament un recurs contenciós administratiu davant la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears en el termini de dos mesos comptadors des de l'endemà de la publicació en el BOIB, d'acord amb els articles 10 i 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

 

Palma, 20 de maig de 2021

El conseller d'Educació i Formació Professional Martí X. March i Cerdà