Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció II. Autoritats i personal

Subsecció primera. Nomenaments, situacions i incidències

CONSELL DE GOVERN

Núm. 200113
Acord del Consell de Govern de 24 de maig de 2021 pel qual es nomenen els membres integrants de la Comissió de Garantia i Avaluació del Dret a la Prestació d’Ajuda per Morir de les Illes Balears

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

El Decret 24/2021, de 3 de maig, crea la Comissió de Garantia i Avaluació del Dret a la Prestació d'Ajuda per Morir de les Illes Balears, en compliment del mandat legal que estableix l'article 17 de la Llei orgànica 3/2021, de 24 de març, de regulació de l'eutanàsia.

L'article 3 d'aquest Decret disposa que la Comissió ha d'estar formada per nou membres de competència reconeguda, quatre dels quals han de ser professionals de la medicina i un professional d'infermeria, que estiguin o hagin estat almenys cinc anys en el Servei de Salut de les Illes Balears, i els altres quatre han de ser juristes amb més de cinc anys d'experiència en el seu àmbit professional. A més, preveu que per als casos de vacant, absència, malaltia o qualsevol altra causa legal, s'han de nomenar a tres persones suplents, una per a cadascun dels grups professionals que integren la Comissió.

Els membres de la Comissió han de ser nomenats per acord del Consell de Govern, a proposta de la consellera de Salut i Consum, per un període d'un any, prorrogable fins a un any més, i poden ser triats o designats novament per a mandats posteriors.

La composició de la Comissió compleix el principi de presència equilibrada entre homes i dones que exigeix l'article 4 de la Llei 11/2016, de 28 de juliol, d'igualtat de dones i homes.

En conseqüència, el Consell de Govern,a proposta de la consellera de Salut i Consum, en la sessió de 24 de maig de 2021, adoptà entre d'altres, l'Acord següent:

Primer. Nomenar com a membres integrants de la Comissió de Garantia i Avaluació del Dret a la Prestació d'Ajuda per Morir de les Illes Balears, de conformitat amb l'article 3 del Decret 24/2021, de 3 de maig, de creació de la Comissió, les persones següents:

Membres titulars:

- Joan Santamaría Semis

- Ana María Espino Ibáñez

- Joan Pou Bordoy

- Oriol Lafau Marchena

- Laura Monserrat Calbó

- Juan Marqués Pascual

- Josep Aguiló Regla

- María del Carmen Tomás-Valiente Lanuza

- Yolanda Muñoz Alonso

 

Membres suplents:

- Onofre Sans Tous

- José Manuel García Mena

- María Antonia Mas Cantallops

Segon. Traslladar aquest Acord a les persones designades.

Tercer. Publicar aquest Acord en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

Quart. Disposar que aquest Acord esdevé efectiu des del moment que es publiqui.

Palma, 24 de maig de 2021

La secretària del Consell de Govern Mercedes Garrido Rodríguez