Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció V. Anuncis

Subsecció segona. Altres anuncis oficials

CONSELL INSULAR DE MALLORCA

FUNDACIÓ MALLORCA TURISME

Núm. 195677
Extracte de la convocatòria de subvencions Gaudeix l’illa III

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

BDNS (Identif.): 565368

De conformitat amb el previst als articles 17.3.b i 20.8 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, es publica l'extracte de la convocatòria, el text complet de la qual es pot consultar en la Base de Dades Nacional de Subvencions

(http://www.pap.minhafp.gob.es/bdnstrans/index) i a la pàgina web de la Fundació Mallorca Turisme www.fundaciomallorcaturisme.net:

Primer. Objecte de la convocatòria

L'objecte d'aquesta convocatòria és el foment del sector turístic de Mallorca mitjançant la concessió d'ajudes a les entitats que gestionen les places dels establiments d'allotjament turístic i per a les agències de viatges que gestionen activitats de temps lliure, perquè puguin iniciar la temporada turística o reforçar als que ja tenien previst obrir durant l'estiu de 2021.

La finalitat de la convocatòria és la reactivació econòmica i social de Mallorca després de la crisi ocasionada per la Covid19.

Les activitats subvencionables es poden gaudir fins el 31 d'octubre de 2021.

Segon. Període subvencionable.

El període subvencionable serà des del moment de la publicació de l'extracte de la convocatòria en el Butlletí Oficial de les Illes Balears fins el 31 d'octubre de 2021.  

Tercer. Beneficiaris

Poden ser beneficiaris d'aquestes subvencions les persones físiques o jurídiques que gestionen les places d'establiments turístics i titulars d'agències de viatge,  que reuneixen els següents requisits:  

  • Complir amb l'article 8 de l'Ordenança general de subvencions del Consell de Mallorca.

  • Estar d'alta d'activitats econòmiques

  • Estar al corrent d'obligacions amb l'Agència Estatal de l'Administració Tributària, amb la Seguretat Social, amb el Consell Insular de Mallorca i amb la Fundació Mallorca Turisme.

  • No haver estat sancionat per incomplir la normativa en matèria de contenció de la covid19.

  • No haver acomiadat cap treballador ni treballadora afectats pels expedients de regulació temporal de l'ocupació (en ERTO).

  • Estar inscrites en la Direcció general de turisme de la Comunitat autònoma de les Illes Balears.

b) Línies 1 i 2 (establiments turístics):

  • Tenir com a objecte social o activitat principal dedicar-se a la gestió de places turístiques com a propietari de l'establiment o com a empresa encarregada de la gestió d'un establiment turístic.

  • Poden tenir domicili fiscal fora de Mallorca, però l'establiment turístic que ofereix ha d'estar obert a Mallorca.

c) Línia 3 (agències de viatges):

  • Tenir com a objecte social o activitat principal ser una agència de viatges.

  • Tenir el domicili fiscal a Mallorca i oficina oberta al públic a Mallorca.

Quart. Requisits dels establiments turístics

S'ha distribuït l'import de la subvenció per línies en funció del tipus de beneficiari:

A) Línia 1. Establiments turístics de 50 habitacions o més.

B) Línia 2. Establiments turístics hotelers de 49 habitacions o menys, agroturismes, hotels rurals, hotels d'interior, hostatgeria.

C) Línia 3. Agències de viatges.

Requisits comuns dels establiments turístics de les línies 1 i 2.

  • Establiment turístic obert a Mallorca.

  • Tenir les instal·lacions de l'establiment obertes, si la normativa sanitària en matèria de protecció de la covid19 ho permet.

  • L'habitació que s'ha d'oferir amb el bo és l'estàndard (no hi ha problema si per manca d'habitacions estàndard s'ofereix una habitació de categoria superior).

  • L'establiment ha d'estar obert fins el 31 d'octubre de 2021.

  • L'establiment ha de disposar de piscina.   

  • Les habitacions de l'establiment que s'ofereixen als guanyadors dels bons han de ser per dues persones. Si el guanyador del bo vol una habitació més gran per anar-hi amb més persones el cost serà a càrrec del titular del bo.

  • No poden tenir conveni signat amb una administració per acollir possibles contagis de covid19.

  • Inclou establiments hotelers, agroturismes, hotels rurals, hotels d'interior, hostatgeria.

  • Establiment turístic inscrit en la Direcció general de turisme de la Comunitat autònoma de les Illes Balears.

Línia 1: Establiments turístics de 50 habitacions o més:

  • Amb una categoria d'establiment de 3 estrelles o superior.

  • Establiment amb 50 habitacions, o més.

  • En aquesta línia 1, el bo inclou la mitja pensió (no s'inclouen begudes).

  • Acceptar l'estada a l'establiment a una tarifa de 250 € per habitació, IVA inclòs, amb 2 nits/3 dies, amb entrada i sortida a partir de la hora facilitada a l'hotel o establiment turístic, amb mitja pensió, pels dos ocupants. La Fundació Mallorca Turisme subvenciona la quantia de 200 € i els guanyadors del sorteig paguen la quantia de 50 € (IVA inclòs) a l'establiment per l'estada.  

Línia 2: Establiments turístics hotelers de 49 habitacions o menys, agroturismes, hotels rurals, hotels d'interior, hostatgeria:

  • L'establiment hoteler ha de disposar de 49 habitacions o menys, amb categoria de tres estrelles o superior.

  • L'estada a l'habitació inclou l'allotjament i el berenar (AD).

  • Acceptar l'estada a l'establiment a una tarifa de 250 € per habitació amb 2 nits/3 dies, amb entrada i sortida a partir de l'hora facilitada a l'hotel o establiment turístic, amb allotjament i berenar, pels dos ocupants, IVA inclòs. La Fundació Mallorca Turisme subvenciona la quantia de 200 € i els guanyadors del sorteig paguen la quantia de 50 €, IVA inclòs.

Línia 3. Les agències de viatge han d'oferir activitats de temps lliure que venen especificades a la convocatòria, per un preu equivalent a 100,00 € per a dues persones  (IVA inclòs). Si l'activitat que s'ofereix no arriba a aquesta quantitat es poden oferir activitats que sumin aquesta quantia.

Cinquè. Bases reguladores

Ordenança general de subvencions del Consell Insular de Mallorca (BOIB núm. 21, de 18 de febrer de 2017, amb modificació BOIB núm. 96, de 4 d'agost). 

Sisè. Quantia de la convocatòria

El pressupost de despeses de la Fundació Mallorca Turisme per a l'any 2021 destina a aquesta convocatòria la quantitat de 2.500.000 €.

La quantia exacta de la subvenció que correspondrà al beneficiari es determinarà en la resolució de concessió, una vegada rebudes les sol·licituds dels beneficiaris de la subvenció i el sorteig de les estades i les activitats.

Setè. Línies de la subvenció i import subvencionable

S'ha distribuït l'import de la subvenció per zones turístiques a fi de repartir el benefici entre tota l'illa i que no es concentri en un lloc. A la sol·licitud s'ha d'indicar la Sublínia a la qual es presenta la persona interessada.

Vuitè. Concurrència

El procediment de concessió és de concurrència no competitiva, per ordre d'entrada en el registre.

 

Novè. Termini per presentació de sol·licituds

El termini és de quinze dies hàbils a partir de les 9.00 h de l'endemà a la publicació de l'extracte d'aquesta convocatòria en el Butlletí Oficial de les Illes balears.

Lloc de presentació: les persones interessades han de formalitzar la sol·licitud a través del Registre electrònic de la Fundació Mallorca Turisme:

https://fundaciomallorcaturisme.sedelectronica.es/info.0

Aquest tràmit NOMÉS es pot fer en línia, s'ha d'emplenar la sol·licitud del catàleg de tràmits «Convocatòria Gaudeix l'illa III». És obligatori fer-la en línia utilitzant el tràmit creat per això.  No és vàlida cap altra forma de presentar-la.  

La presentació electrònica de les sol·licituds s'ha de fer amb el certificat digital de la persona interessada o l'ha de presentar un representant de l'entitat que s'acreditarà amb el seu certificat digital com a representant.

S'ha de presentar la sol·licitud amb la documentació administrativa i tècnica que s'especifica en el text complet de la convocatòria.

Onzè. Justificació

Els beneficiaris han de presentar la documentació justificativa de la subvenció d'acord amb el punt 12 de la convocatòria. En tot cas, el termini acaba el 30 de novembre de 2021.

Dotzè. Altres dades

Les persones que han de gaudir de l'estada en els establiments turístics o les activitats que ofereixen les agències de viatges són escollides mitjançant sorteig davant notari.

Tretzè. Consultes relacionades amb la convocatòria

Les persones interessades amb dubtes relacionades amb la convocatòria poden obtenir informació al web de la Fundació Mallorca Turisme www.fundaciomallorcaturisme.net i mitjançant consultes al correu electrònic gaudeix@fundaciomallorcaturisme.com

 

Palma, 19 de maig de 2021

El director de la Fundació Mallorca Turisme Miguel Pastor Jordá