Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

INSTITUT D'INDÚSTRIES CULTURALS DE LES ILLES BALEARS

Núm. 196317
Resolució del president de l’Institut d’Indústries Culturals de les Illes Balears per la qual es modifica la Resolució de la presidenta de l'Institut d'Indústries Culturals de les Illes Balears de 16 de desembre de 2020 per la qual es modifiquen els punts primer, quart i onzè de la Resolució de 13 de desembre de 2019 per la qual es convoquen ajudes destinades al foment de les indústries culturals i creatives, mitjançant ajudes per a l’adquisició d’equips i maquinària nous, per ampliar el termini de justificació de les activitats subvencionades

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Antecedents

1. En el Butlletí Oficial de les Illes Balears núm.168 de 2019, de 14 de desembre es va publicar la Resolució de la presidenta de l'Institut d'Indústries Culturals de les Illes Balears de 13 de desembre de 2019 per la qual es convoquen ajudes destinades al foment de les indústries culturals i creatives, mitjançant ajudes per a l'adquisició d'equips i maquinària nous.

2.En el Butlletí Oficial de les Illes Balears núm.210 de 2020, de 17 de desembre es va publicar la Resolució de la presidenta de l'Institut d'Indústries Culturals de les Illes Balears de 16 de desembre de 2020 per la qual es modifiquen els punt primer, quart i onzè de la Resolució de 13 de desembre de 2019 per la qual es convoquen ajudes destinades al foment de les indústries culturals i creatives, mitjançant ajudes per a l'adquisició d'equips i maquinària nous.

En l'apartat 2 del punt primer i els apartats 3 i 4 del punt onzè de la Resolució esmentada es va establir el següent:

2.1. Les ajudes consisteixen en dues línies de subvenció destinades a l'adquisició d'actius fixos i a l'adquisició

d'inversions immaterials associades a les indústries culturals:

a) Línia A, que comprèn el període subvencionable des de l'1 de gener de 2019 fins al 31 de desembre de 2019.

b) Línia B, que comprèn el període subvencionable des de l'1 de gener de 2020 fins al 30 de novembre de 2020, excepte en el supòsit que la resolució de concessió de les ajudes sigui posterior a la data del 30 de novembre de 2020; en aquest supòsit, comprèn el període subvencionable des de l'1 de gener de 2020 fins al 28 de desembre de 2020.

11.3. Les inversions objecte de les ajudes s'han d'executar i pagar en els períodes següents:

Línia A: des del dia 1 de gener de 2019 fins al 31 de desembre de 2019 (ambdós inclosos).

Línia B: des del dia 1 de gener de 2020 fins al 30 de novembre de 2020, excepte en el supòsit que la resolució de concessió de les ajudes sigui posterior a la data del 30 de novembre de 2020; en aquest supòsit, és des del dia 1 de gener de 2020 fins al 28 de desembre de 2020.

El termini per justificar la realització de les activitats subvencionades de la línia A finalitza el 17 de gener de 2020. El termini per justificar les de la línia B finalitza el 30 de novembre, excepte en el supòsit que la resolució de concessió de les ajudes sigui posterior a la data del 30 de novembre de 2020; en aquest supòsit, finalitza el 28 de desembre de 2020.

Transcorregut el termini sense haver-se presentat, s'ha de requerir al beneficiari que, en el termini improrrogable de deu dies hàbils, presenti la justificació. La manca de presentació de la justificació en el termini establert en aquest apartat comporta l'exigència del reintegrament i la resta de responsabilitats establertes en la Llei general de subvencions. La presentació de la justificació en el termini addicional establert en aquest apartat no eximeix el beneficiari de les sancions que corresponguin de conformitat amb la Llei general de subvencions.

11.4. No tenen la consideració de justificants de la inversió subvencionada les factures emeses o els extractes bancaris fets amb anterioritat a l'1 de gener de 2019 ni amb posterioritat al 30 de novembre de 2020, tret que es tracti d'un pagament a compte per fer les comandes, i excepte en el supòsit que la resolució de concessió de les ajudes sigui posterior a la data del 30 de novembre de 2020; en aquest supòsit, no pot ser posterior al 28 de desembre de 2020, tret que es tracti d'un pagament a compte per fer les comandes.

Fonaments de dret

1. Els articles 28 i 29 de la Llei 2/2020, de 15 d'octubre, de mesures urgents i extraordinàries per a l'impuls de l'activitat econòmica i la simplificació administrativa en l'àmbit de les administracions públiques de les Illes Balears per pal·liar els efectes de la crisi ocasionada per la COVID-19, indiquen el següent:

«Article 28

Continuació dels procediments i ampliació de terminis

1. La continuació dels procediments de subvenció en tramitació a l'entrada en vigor d'aquest Decret llei es regeix per les disposicions estatals reguladores de l'estat d'alarma.

2. De conformitat amb allò que disposa l'article 54 del Reial decret llei 11/2020, de 31 de març, en els procediments a què fa referència l'apartat anterior es pot concedir un període extraordinari d'execució i justificació del projecte o de l'activitat quan el període corresponent hagi expirat. Així mateix, es poden ampliar qualsevol altres terminis que no hagin expirat, encara que les bases reguladores o la convocatòria no ho prevegin.

3. A l'efecte previst en l'apartat anterior, es poden modificar o complementar motivadament les resolucions de convocatòria, fins i tot en el cas que ja s'haguessin assignat els fons públics als beneficiaris i s'hagués iniciat el període d'execució o justificació de les subvencions, sense que això impliqui obrir un nou termini de presentació de sol·licituds.

Article 29

Justificació de la subvenció

A les actuacions de gestió dels procediments que es trobin en tramitació a l'entrada d'aquest Decret llei, se'ls han d'aplicar les regles previstes en el capítol I del títol IV del Text refós de la Llei de subvencions, si bé d'acord amb la particularitat que l'òrgan competent per a la concessió de la subvenció pot decidir motivadament:

a) Que no constitueix incompliment, a l'efecte de reintegrament o de pèrdua del dret a percebre la subvenció, la manca d'execució total de l'activitat o del projecte subvencionat, si aquesta s'ha produït com a conseqüència directa de la suspensió d'activitats o del tancament d'establiments amb motiu de l'estat d'alarma o de les mesures adoptades per combatre l'alerta sanitària generada per la COVID-19.

b) Que tampoc no constitueix incompliment, a l'efecte previst en la lletra anterior, la manca d'execució dins termini del projecte o activitat subvencionada en les mateixes circumstàncies.

c) L'ampliació dels terminis d'execució o de justificació abans que aquests expirin, o l'atorgament d'un període extraordinari d'execució o de justificació per raons excepcionals degudament justificades, d'acord amb l'article 28.2 d'aquest Decret llei.

d) Establir el caràcter subvencionable de totes o de part de les despeses que responguin a l'objecte de la subvenció i siguin necessàries per a l'execució de l'activitat, encara que aquesta no es materialitzi completament, en les mateixes circumstàncies a què fa referència la lletra e) de l'apartat 3 de l'article 12 d'aquest Decret llei.

e) Admetre, per a la justificació de depeses inferiors a tres mil euros, una declaració formal de la persona física o de l'entitat beneficiària, sens perjudici de les actuacions posteriors de comprovació i control.»

 Per tot això, d'acord amb les competències que m'atorga l'article 10.1.i) del Decret 50/2018, de 21 de desembre, pel qual s'aproven els Estatuts de l'Institut d'Indústries Culturals de les Illes Balears, dict la següent:

Resolució

1 Modificar l'apartat 3 i 4 de la Resolució de la presidenta de l'Institut d'Indústries Culturals de les Illes Balears de 16 de desembre de 2020 per la qual es modifiquen els punts primer, quart i onzè de la Resolució de 13 de desembre de 2019 per la qual es convoquen ajudes destinades al foment de les indústries culturals i creatives, mitjançant ajudes per a l'adquisició d'equips i maquinària nous, en el sentit següent:

3. Les inversions objecte de les ajudes s'han d'executar i pagar en els períodes següents:

Línia A: des del dia 1 de gener de 2019 fins al 31 de desembre de 2019 (ambdós inclosos).

Línia B: des del dia 1 de gener de 2020 fins al 30 de novembre de 2020, excepte en el supòsit que la resolució de concessió de les ajudes sigui posterior a la data del 30 de novembre de 2020; en aquest supòsit, és des del dia 1 de gener de 2020 fins al 28 de desembre de 2020.

El termini per justificar la realització de les activitats subvencionades de la línia A finalitza el 17 de gener de 2020. El termini per justificar les de la línia B finalitza el 30 de novembre, excepte en el supòsit que la resolució de concessió de les ajudes sigui posterior a la data del 30 de novembre de 2020; en aquest supòsit, finalitza en el termini de deu dies hàbils comptadors a partir de l'endemà de la publicació de la Resolució de concessió.

Transcorregut el termini sense haver-se presentat, s'ha de requerir al beneficiari que, en el termini improrrogable de deu dies hàbils, presenti la justificació. La manca de presentació de la justificació en el termini establert en aquest apartat comporta l'exigència del reintegrament i la resta de responsabilitats. establertes en la Llei general de subvencions. La presentació de la justificació en el termini addicional establert en aquest apartat no eximeix el beneficiari de les sancions que corresponguin de conformitat amb la Llei general de subvencions.

4. No tenen la consideració de justificants de la inversió subvencionada les factures emeses o els extractes bancaris fets amb anterioritat a l'1 de gener de 2019 ni amb posterioritat al 30 de novembre de 2020, tret que es tracti d'un pagament a compte per fer les comandes, i excepte en el supòsit que la resolució de concessió de les ajudes sigui posterior a la data del 30 de novembre de 2020; en aquest supòsit, no pot ser posterior al 28 de desembre de 2020, tret que es tracti d'un pagament a compte per fer les comandes.

3. Publicar aquesta Resolució en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

Interposició de recursos

Contra aquesta Resolució, que exhaureix la via administrativa, es pot interposar un recurs potestatiu de reposició davant la presidenta de l'Institut d'Indústries Culturals de les Illes Balears, en el termini d'un mes comptador a partir de l'endemà de la publicació en el Butlletí Oficial de les Illes Balears, d'acord amb l'article 57 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, i l'article 123 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques.

També es pot interposar directament un recurs contenciós administratiu davant el Jutjat Contenciós Administratiu en el termini de dos mesos, d'acord amb l'article 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

 

Palma, 20 de maig de 2021

El president de l'Institut d'Indústries Culturals de les Illes Balears Miquel Company Pons