Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ GENERAL DE L'ESTAT

PREFECTURA PROVINCIAL DE TRÀNSIT A LES ILLES BALEARS

Núm. 195271
Resolució de la Cap Provincial de Trànsit a les Illes Balears sobre mesures especials d'ordenació de la circulaciió a la carretera Ma-2210 en el tram comprés entre els punts quilomètrics 2 fins 8,700 per raons de fluïdesa, seguretat viària de la circulació i mediambientals

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

L'increment notable de trànsit de vehicle a motor en època estival en el tram de la carretera Ma-2210 comprés entre els punts quilomètrics 2 i 8,700, ocasiona problemes de fluïdesa i seguretat viària amb l'afecció al mediambient de l'entorn .

La carretera Ma 2210 pertany a la xarxa secundària de carreteres de l'Illa de Mallorca, corresponent l'ordenació, control i gestió de la circulació a la Direcció General de Trànsit en virtut del que s'estableix en els articles 5 i 6 del text articulat de la Llei sobre Trànsit i Circulació de Vehicles a Motor i Seguretat Viària, aprovat per Reial Decret Legislatiu 6/2015, del 30 d'octubre.

Conforme al que s'estableix en els articles 37 i 39 del Reglament General de Circulació, aprovat per Reial Decret 1428/2013, de 21 novembre, quan per raons de seguretat o fluïdesa de la circulació, i quan sigui aconsellable, es podran adoptar mesures d'ordenació especial del trànsit i limitacions a la circulació.

I vists els informes de l'Ajuntament de Pollença, de l'Autoritat Portuària, del Consorci de Transports i del Consell Insular de Mallorca.

RESOLC

Establir la prohibició de circulació de vehicles de motor en la via interurbana Ma-2210 en el tram comprès entre els punts quilomètrics 2 i 8.700, tots els dies compresos entre el 15 de juny de 2021 i el dia 15 de setembre 2021 inclosos, i entre les 10:00 h i les 19,00h.

No obstant això, es consideraran excepcionats de la prohibició: els residents o visitants dels residents en el tram quilomètric, el transport públic gestionat pel Govern Balear, serveis, salvament, sanitaris, protecció civil, emergències i cossos de seguretat, així com vehicles que transportin persones amb mobilitat reduïda, bicicletes, taxis, vtc i autocars de transport discrecional, i els qui ja tenguin autorització prèvia per a circular per qualque tram compres entre el pk 8,7 i el pk 19,6. Estarà prohibit aturar i aparcar en el tram excepte a zones d'aparcaments habilitades

Les autoritzacions per accedir podran ésser sol.licitades abans d'entrar a l'accés, amb una antelació mínima de 3 dies hàbils o en un moment posterior, sempre que la sol.licitud i la justificació es presenti en els 3 dies hàbils següents a l'accés (seran hàbils tots els dies excepte dissabte, diumenge i festius). El tram restringit disposarà de servei de transport públic gestionat pel Govern Balear.

Contra aquesta Resolució es pot interposar un recurs d'alçada en el termini d'un mes comptador a partir l'endemà de la seva publicació al BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS, davant el Director General de Trànsit conforme estableix els articles 121 i 122 de la Llei 39/2015, de 1 d'octubre , del Procediment Administratiu Comú de les Administracions Públiques.

 

Palma, 19 de maig 2021

La cap Provincial de Trànsit a les Illes Balears Francisca Ramis Rebassa