Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

AJUNTAMENT DE LLUCMAJOR

Núm. 194758
Modificar decret número 20205365 de 4 de gener

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

A la Ciutat de Llucmajor, el batle que subscriu, en presència del secretari de la corporació, venc a dictar la següent

RESOLUCIÓ

I .La darrera reestructuració de l'equip de govern es va dur a terme mitjançant el Decret núm. 20205365, de 4 de gener, amb el que s'hi va incorporar el Sr. Bernadí Vives Cardona. En aquesta resolució es va mantenir intacte el règim de competències i atribucions delegades en favor de la Junta de Govern Local (JGL) establerts des de la constitució de l'actual corporació en el mes de juny de 2019.

II .En l'esmentat Decret 20205365, s'atribueix a la JGL, entre d'altres, la competència per aprovar les bases reguladores i la convocatòria de cada tipus de subvenció, així com la concessió de subvencions quan estiguin destinades a finançar despeses que tinguin una durada de fins a quatre anys.

III. La situació de pandèmia provocada per la COVID-19 ha donat lloc a la realització de diverses convocatòries de subvencions, i en alguns casos aquestes convocatòries estan subjectes a terminis breus imposats per altres administracions (GOIB, Consell de Mallorca, etc.), amb la qual cosa, mantenir en la JGL la competència per concedir les subvencions, fa que es perdi agilitat i celeritat en la tramitació de les ajudes, amb la qual cosa es considera convenient mantenir només en la JGL la competència per a l'aprovació de les bases reguladores i la convocatòria, però recuperar per a la Batlia la competència per a la seva resolució.

IV. L'article 21.3 de la Llei 7/1985, de 2 d'abril, reguladora de les bases del règim local, faculta el batle per delegar l'exercici de les seves atribucions (amb algunes excepcions), i l'article 23.2, apartat b), assenyala que la JGL ostentarà les atribucions que el batle o un altre òrgan li deleguin.

V. L'article 10.1 de la Llei 40/2015, d'1 d'octubre, del règim jurídic del sector públic, contempla la possibilitat que, en el supòsit de delegació de competències en favor d'òrgans no dependents jeràrquicament, l'òrgan delegant podrà avocar el coneixement de determinats assumptes.

En conseqüència,

RESOLC:

Primer. Modificar el Decret núm. 20205365, de 4 de gener, en el sentit d'avocar per a mi la competència per a la concessió de les subvencions, i mantenir en la JGL la competència per aprovar les bases reguladores i la convocatòria de cada tipus de subvenció.

Segon. Publicar el present decret en el BOIB, i donar-ne compte al Ple de la corporació en la primera sessió que es realitzi.

 

Llucmajor, 20 de maig de 2021

El batle accidental

Bernardí Vives Cardona