Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció II. Autoritats i personal

Subsecció segona. Oposicions i concursos

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

SERVEI DE SALUT DE LES ILLES BALEARS

Núm. 174015
Resolució de la Directora Gerent de l'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera per la qual es convoca la provisió, pel procediment de lliure designació, del lloc de treball de cap del Servei jurídic administratiu de l'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Fets

1. Es troba vacant un lloc de treball de cap de servei de la plantilla orgànica autoritzada de l'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera.

2. Es considera necessari cobrir el lloc de treball esmentat en l'àrea d'activitat del Servei jurídic administratiu.

Fonaments de dret

1. Art. 29.3 de la Llei 55/2003, de 16 de desembre, de l'Estatut Marc del personal estatutari dels Serveis de Salut.

2. Acord del Consell de Govern de 13 de maig de 2011 pel qual es ratifica l'Acord de Taula Sectorial de Sanitat de 22 de març de 2011 pel qual es regula el sistema de provisió dels càrrecs no directius del personal estatutari de gestió i serveis del Servei de Salut de les Illes Balears, modificat per Acord del consell de govern de 18 de gener de 2013 pel qual es ratifica l'Acord de Taula Sectorial de 5 desembre de 2012.

3. Resolució de 23 de maig de 2011 del director general del Servei de Salut per la qual es dicten instruccions per a aplicar l'Acord de Taula Sectorial de Sanitat de 22 de març de 2011 (BOIB núm. 87/2011, d'11 de juny).

4. Decret 8/2018, de 23 de març, pel qual es regula la capacitació lingüística del personal estatutari del Servei de salut de les Illes Balears (BOIB núm. 37, de 24 de març)

5. Resolució de la consellera de Salut i Consum, de 3 de novembre de 2020, per la qual es deleguen diferents competències en matèria de personal estatutari en els òrgans del Servei de Salut de les Illes Balears (BOIB núm. 191, de 7 de novembre de 2020).

Per tot això, dicto la següent

RESOLUCIÓ

1. Acordar la convocatòria pública per a la provisió, pel procediment de lliure designació, del lloc de treball de cap de servei jurídic administratiu de l'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera, que es troba adscrit a la Gerència de l'Àrea.

a) Donar suport jurídic a la direcció.

b) Emetre els informes jurídics sobre la legalitat de les actuacions que es duguin a terme en l'Àrea de Salut.

c) La instrucció dels procediments sancionadors i/o disciplinaris que li siguin encomanats.

d) Donar suport tècnic, jurídic i administratiu als òrgans de direcció i gestió de l'Àrea de Salut.

e) Donar suport tècnic, jurídic i administratiu a l'àrea d'RR.HH.

f) Col·laborar en el control i la coordinació de la contractació administrativa.

g) Supervisar i coordinar la tramitació dels procediments de contractació delegats en la Gerència de l'Àrea de Salut.

h) Coordinar amb l'Advocacia de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, la defensa de les actuacions dutes a terme en l'Àrea de Salut.

i) Col·laborar amb la resta de les assessories jurídiques de les gerències del Servei de Salut.

j) Col·laboració per a la tramitació de convenis.

k) La resta de les funcions encomanades que puguin ser atribuïdes en relació al lloc de treball.

2. Requisits:

2.1. Pot participar en aquesta convocatòria el personal estatutari fix de gestió i serveis del subgrup A1, amb llicenciatura o grau universitari en dret, que, en la data de la publicació d'aquesta, estigui en la situació de servei actiu o en la situació de reserva de plaça i presti servei a institucions sanitàries del Sistema Nacional de Salut i acrediti coneixements de llengua catalana de nivell C1 (nivell de domini funcional efectiu) mitjançant l'aportació de certificat expedit per l'Escola Balear d'Administració Pública o certificat expedit, reconegut com a equivalent o homologat per la Direcció General de Política Lingüística que acrediti posseir el nivell corresponent esmentat.

Així mateix, també pot participar en aquesta convocatòria el personal funcionari de carrera del subgrup A1, amb llicenciatura o grau universitari en dret, de qualsevol administració pública que, en la data de publicació d'aquesta, estigui en la situació de servei actiu o en la situació de reserva de plaça, i acrediti coneixements de llengua catalana de nivell C1 (nivell de domini funcional efectiu) mitjançant l'aportació de certificat expedit per l'Escola Balear d'Administració Pública o certificat expedit, reconegut com a equivalent o homologat per la Direcció General de Política Lingüística que acrediti posseir el nivell corresponent esmentat.

No obstant això, de conformitat amb el que s'estableix en el punt 11.4 de l'Acord de la Taula Sectorial de Sanitat de 22 de març de 2011, pel qual es regula el sistema de provisió dels càrrecs no directius del personal estatutari de gestió i serveis del Servei de Salut de les Illes Balears, ratificat per l'Acord del Consell de Govern de 13 de maig de 2011, si es declara deserta la present convocatòria per no concórrer personal estatutari fix que compleixi els requisits establerts, es pot designar, per un període de dos anys, a personal estatutari interí que reuneixi els requisits esmentats, que hagi presentat la seva sol·licitud i hagi complert la resta de formalitats corresponents, en el termini fixat.

3. Les persones interessades a participar en la convocatòria han de presentar, en el termini de vint (20) dies naturals comptats des de l'endemà de la publicació de la convocatòria en el Butlletí Oficial de les Illes Balears, la següent documentació:

  • Sol·licitud de participació.
  • Curriculum vitae.
  • Documentació que acrediti el compliment dels requisits i els mèrits al·legats.

4. La documentació referida en el punt anterior es pot presentar en el registre de la Gerència de l'àrea de Salut d'Eivissa i Formentera, situat a l'Hospital Can Misses, Carrer Corona, s/n, d'Eivissa (07800) o en qualsevol dels llocs referits en el art.16.4 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les Administracions Públiques.

5. Esgotar el termini de presentació de sol·licituds i una vegada verificat per l'òrgan competent que les persones aspirants compleixen els requisits i la resta de les especificacions exigides en la convocatòria, aquest mateix òrgan nomenarà la persona que consideri mes adequada per al càrrec o declararà deserta la convocatòria –per mitjà d'una resolució motivada- quan no es presentin persones aspirants idònies per a ocupar el càrrec convocat.

6. La present convocatòria es resoldrà per mitjana d'una resolució de la directora gerent de l'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera, dictada per delegació de competències de la consellera de salut, que es publicarà en el Butlletí Oficial de les Illes Balears i en el web de la Gerència de l'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera.

7. La persona titular del càrrec proveït per lliure designació podrà ser remoguda discrecionalment per l'òrgan que l'hagi nomenat o pel qual el substitueixi en l'exercici de la competència.

8. La persona designada obtindrà un nomenament per a ocupar el càrrec convocat i la seva situació serà la regulada en la clàusula 9a de l'Acord del Consell de Govern de 13 de maig de 2011 pel qual es ratifica l'Acord de Taula Sectorial de Sanitat de 22 de març de 2011 pel qual es regula el sistema de provisió dels càrrecs no directius del personal estatutari del Servei de Salut de les Illes Balears, modificat per Acord del Consell de Govern de 18 de gener de 2013 pel qual es ratifica l'Acord de Taula Sectorial de Sanitat de 5 de desembre de 2012.

9. Publicar la present convocatòria en el Butlletí oficial de les Illes Balears.

Interposició de recursos

Contra aquesta resolució —que esgota la via administrativa— es pot interposar un recurs de reposició davant el director gerent de l'àrea de Salut d'Eivissa i Formentera, en el termini d'un mes comptat des de l'endemà de la publicació d'aquesta resolució. En aquest cas no es podrà interposar el recurs contenciós administratiu fins que s'hagi dictat resolució expressa o presumpta sobre el recurs de reposició, d'acord amb els articles 123 i 124 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques.

També es pot interposar directament un recurs contenciós administratiu davant el Jutjat Contenciós Administratiu de Palma, en el termini de dos mesos comptats des de l'endemà de la publicació en el BOIB, d'acord amb els articles 8.2 i 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa, sense perjudici de qualsevol un altre recurs que es consideri procedent interposar.

 

Eivissa, 5 de maig de 2021

La directora gerent de l'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera

M. Carmen Santos Bernabeu

 Per delegació de la consellera de Salut i Consum

 (BOIB núm. 191/2020, de 7 de novembre)