Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

AJUNTAMENT DE FERRERIES

Núm. 166468
Aprovació de les bases i la convocatòria del Concurs de Videorecomanacions Culturals per a Joves Youtubers de Ferreries

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Per Decret d'Alcaldia núm. 260 de data 29/04/2021, es va acordar:

Primer. Modificar les bases del Concurs de Videorecomanacions Culturals per a Joves Youtubers de Ferreries, que amb les esmenes proposades per la Direcció General de Política Lingüística queden de la manera que segueix:

«Concurs de Videorecomanacions Culturals per a Joves Youtubers de Ferreries

Bases

1. Objectiu El Concurs de Videorecomanacions Culturals per a Youtubers, convocat per l'Ajuntament de Ferreries amb la col·laboració de la Direcció General de Política Lingüística del Govern de les Illes Balears, té com a finalitats estimular la creació i la difusió de continguts audiovisuals a Internet en català i promoure la lectura i el consum d'obres audiovisuals en llengua catalana entre els joves del municipi.

2. Persones destinatàries Poden participar en el concurs els joves d'entre 14 i 25 anys que resideixin a Ferreries o que, sense residir-hi, cursin estudis en un centre educatiu radicat al municipi. Amb la inscripció, els menors d'edat han d'adjuntar una autorització d'un progenitor o del tutor legal.

La participació pot ser individual o col·lectiva (màxim dos participants).

3. Característiques dels vídeos

Videorecomanacions de llibres (bibliotubers):

  • Per participar-hi cal enregistrar i publicar un vídeo breu en el qual la persona o persones participants exposin davant la càmera, preferiblement a peu dret, la seva opinió o valoració sobre un llibre (o llibres) que hagin llegit, o les expectatives sobre un llibre (o llibres) que hagin adquirit recentment, de manera que copsin l'atenció dels espectadors. La presentació ha de ser directa i dinàmica.

  • Els llibres triats han de ser en català (original o traducció), i la llengua dels vídeos també ha de ser el català (tant la intervenció de la persona o persones participants com el títol, les descripcions i els subtítols permanents, si n'hi ha). Els vídeos poden contenir subtítols d'activació opcional en altres llengües.

  • L'edició dels vídeos no és necessària. Si n'hi ha, es recomana que sigui edició al tall i no gaire recarregada (no s'ha d'abusar de transicions, efectes, etc.). Per exemple, es pot incorporar algun element (capçalera, subtítol) amb el títol i l'autor del llibre, o introduir la imatge de la portada, etc.

  • La portada del llibre ha d'aparèixer clarament en el vídeo, ja sigui perquè la persona o persones participants la mostrin a la càmera, o bé perquè hi introdueixin una imatge de la portada mitjançant un programa o una aplicació d'edició de vídeo.

Videorecomanacions de sèries i pel·lícules (filmtubers):

  • Per participar-hi cal enregistrar i publicar un vídeo breu en el qual la persona o persones participants exposin davant la càmera, preferiblement dempeus, la seva opinió o valoració sobre una (o més d'una) obra audiovisual (sèrie o pel·lícula, de ficció o documental...) que hagin vist, de manera que copsin l'atenció dels espectadors. La presentació ha de ser directa i dinàmica.

  • Les sèries o les pel·lícules triades han de ser en català (bé en versió original catalana, o bé amb versió doblada o subtitulada en català). La llengua dels vídeos també ha de ser el català (tant la intervenció de la persona o persones participants com el títol, les descripcions i els subtítols permanents, si n'hi ha). Els vídeos poden contenir subtítols d'activació opcional en altres llengües.

  • L'edició dels vídeos no és necessària. Si n'hi ha, es recomana que sigui edició al tall i no excessivament recarregada (no s'ha d'abusar de transicions, efectes, etc.). Per exemple, es pot incorporar algun element (capçalera, subtítol) amb el títol i algunes dades de l'obra, o introduir la imatge del cartell, etc.

 

Característiques comunes:

  • La durada dels vídeos no pot ser inferior a 30 segons ni superior a 120 segons.

  • La composició de la imatge ha de ser horitzontal, i preferiblement s'ha d'enregistrar sobre un trípode.

  • Els vídeos s'han de publicar a la plataforma YouTube, preferiblement en el canal de la persona participant.

  • Es valoraran l'originalitat i la creativitat, la qualitat del contingut, la qualitat tècnica, la qualitat lingüística, la capacitat expressiva (comunicació fluida de les idees i de les emocions, teatralitat) i la capacitat per captar l'atenció de l'espectador.

  • Quedaran automàticament exclosos aquells vídeos amb continguts violents, denigrants o ofensius. L'aplicació eventual d'aquest punt es farà a criteri del jurat, la decisió del qual serà inapel·lable.

4. Inscripció

  • El termini d'inscripció serà del 30 d'abril al 15 de juny, els dos inclosos.

  • Per inscriure's cal emplenar el formulari publicat juntament amb les bases del concurs en la pàgina web de l'Ajuntament de Ferreries. En tot cas, s'hi han d'indicar les dades de la persona o persones participants (nom i llinatges, data de naixement, domicili de residència, centre educatiu, fotografia actual) i l'adreça URL del vídeo o vídeos amb què participen. En el cas dels menors d'edat, s'hi ha d'adjuntar a més l'autorització d'un progenitor o del tutor legal, degudament emplenada, signada i escanejada. En trobareu el model a la web juntament amb les bases.

  • Cada participant o grup de dos participants pot presentar més d'un vídeo.

  • Una mateixa persona o grup de dues persones es pot presentar a les dues modalitats del concurs, bibliotubers i filmtubers.

5. Difusió

Els participants en el concurs autoritzen els organitzadors perquè difonguin els vídeos a les plataformes digitals i a les xarxes socials d'Internet, amb l'objectiu de compartir el contingut de les recomanacions de llibres o d'obres audiovisuals, únicament en el marc del concurs i amb la finalitat de promoure la lectura i el consum d'obres audiovisuals en llengua catalana entre els joves. També se'n podrà fer difusió en els actes de promoció i en l'acte de lliurament de premis, així com en els mitjans de comunicació generals (premsa escrita, ràdio, televisió, mitjans digitals...), si escau.

Per a la difusió dels vídeos participants a través de les xarxes socials d'Internet s'emprarà l'etiqueta #JovesYoutubersFerreries.

6. Premis

S'estableixen dos premis, ambdós concedits per la Direcció General de Política Lingüística:

  • Premi a la millor videorecomanació literària. La persona o persones guanyadores les determinarà el jurat, que en valorarà globalment l'originalitat i la creativitat, la qualitat del contingut, la qualitat tècnica, la qualitat lingüística, la capacitat expressiva i la capacitat per captar l'atenció de l'espectador. Dotació: una subscripció anual a la plataforma de cinema FilminCAT.

  • Premi a la millor videorecomanació audiovisual (sèrie o pel·lícula). La persona o persones guanyadores les determinarà el jurat, que en valorarà globalment l'originalitat i la creativitat, la qualitat del contingut, la qualitat tècnica, la qualitat lingüística, la capacitat expressiva i la capacitat per captar l'atenció de l'espectador. Dotació: una subscripció anual a la plataforma de cinema FilminCAT.

Cap premi no quedarà desert.

7. Jurat

El jurat estarà format per cinc persones relacionades amb la cultura, la literatura, l'audiovisual, la creació i la difusió de continguts digitals i amb la normalització de la llengua catalana, una de les quals serà designada a proposta de la Direcció General de Política Lingüística.

Finalitzat el termini de presentació de les videorecomanacions, el jurat determinarà una llista de finalistes de les dues modalitats (bibliotubers i filmtubers), que es difondrà amb anterioritat a la data de lliurament dels premis.

La resolució final del jurat es donarà a conèixer dia 25 de juny, en un acte públic organitzat en el marc del programa Divendres a la Fresca.

La resolució del jurat serà inapel·lable.

8. Exclusió de vídeos del concurs

En cas que una persona participant suprimeixi el vídeo de la plataforma YouTube o en restringeixi el visionat (de manera que deixi de ser públic) abans de l'acte de lliurament de premis, el vídeo serà exclòs del concurs. Si això s'escau, es retiraran les imatges del vídeo exclòs que hagin estat difoses pels organitzadors, si fos el cas.

9. Acceptació de les bases

La participació en el concurs implica l'acceptació d'aquestes bases.»

Segon. Notificar aquest acord a la Direcció General de Política Lingüística perquè en prengui coneixement i tengui els efectes que corresponguin.

Tercer. Publicar la convocatòria i les bases del Concurs en el Butlletí Oficial de les Illes Balears i a la seu electrònica municipal.”

 

Ferreries, en la data de la signatura electrònica (4 maig 2021)

La batlessa

Joana Febrer Rotger