Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

AJUNTAMENT DE COSTITX

Núm. 159031
Publicació definitiva de les bases reguladores de la convocatòria d'ajuts extraordinaris en espècies (taules i cadires) i a fons perdut pels bars i cafeteries que desenvolupen l'activitat a les places del municipi de Costitx, que han hagut de cessar la seva activitat, per la situació de crisi del coronavirus covid-19 exercici 2021, i inici de la presentació de sol·licituds

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Transcorregut el Termini d'exposició pública sense que s'hagin interposat reclamacions contra l'acord provisional d'aprovació de les Bases reguladores de la convocatoria d'ajuts extraordinaris i a fons perdut pels bars i cafeteries que desenvolupen la seva activitat a les places del municipi de Costitx, que han hagut de cessar la seva activitat, per la situació de crisi del coronavirus COVID-19, exercici 2021,  (publicat al BOIB núm. 46 de 06/04/2021), per la qual cosa s'enten elevat a definitiu l'esmentat acord publicant-se el seu text íntegre, i s'inicia el termini de presentació de sol·licituds de dites ajudes.

BASES REGULADORES DE LA CONVOCATÒRIA D'AJUTS EXTRAORDINARIS EN ESPÈCIES (TAULES I CADIRES) I A FONS PERDUT PELS BARS I CAFETERIES QUE DESENVOLUPEN L'ACTIVITAT A LES PLACES DEL MUNICIPI DE COSTITX, QUE HAN HAGUT DE CESSAR LA SEVA ACTIVITAT, PER LA SITUACIÓ DE CRISI DEL CORONAVIRUS COVID-19 EXERCICI 2021.

PRIMER.- Àmbit d'aplicació.

L'Ajuntament de Costitx concedirà ajuts en espècies (taules i cadires) als Bars i cafeteries i de Costitx, que per la situació de crisi del Coronavirus COVID-19, i les mesures establertes amb l'Estat d'Alarma, han hagut de cessar o reduir substancialment la seva activitat.

SEGONA.- Objecte de la convocatòria.

L'ajut extraordinari  en espècies (taules i cadires) que per cessament de l'activitat econòmica total o parcial  als bars i cafeteries que desenvolupen la seva activitat a la Plaça Mare de Déu, i Plaça del Jardí del municipi de Costitx, té per objectiu el recolzament al teixit empresarial d'aquest municipi per tal de preservar així la seva activitat i els llocs de treball, i també la millora de la qualitat de les terrasses existents que ocupen la via pública de la Plaça del Jardí i la Plaça Mare de Déu.

TERCERA.- Persones beneficiaris i sol·licitants.

A aquest ajuts extraordinaris  en espècies (taules i cadires) hi podran accedir els bars i cafeteries que desenvolupen la seva activitat a la Pl. Mare de Déu, i a la Plaça del Jardí.

QUARTA.- Consignació pressupostària i quantia màxima total.

Per atendre les obligacions de contingut econòmic que es deriven de la concessió d'aquest ajuts d'aquesta convocatòria s'aprovarà crèdit adequat i suficient a la partida 163 22199 de l'any 2021. La consignació d'aquesta ajuda extraordinària tindrà un import màxim de 16.730,97 €.€.

CINQUENA.- Compatibilitats.

Aquests ajuts són compatibles amb qualsevol altre ajut d'una altra administració o organisme públic o privat.

SISENA.- Tramitació i procediment de concessió

Les sol·licituds individuals, segons el model de l'annex I es presentaran degudament complimentades i signades pel representant legal de l'activitat, al Registre General d'Entrada de l'Ajuntament de Costitx. Amb la sol·licitud presentada s'entendrà que s'accepten plenament aquestes bases per part dels interessats.

Les sol·licituds es realitzaran d'acord a l'Annex I d'aquestes bases.

Aquests models de sol·licitud es trobaran a disposició dels interessats a l'Ajuntament de Costitx o a la pàgina web.

Si en la presentació de la sol·licitud s'observa alguna deficiència o hi manca algun document es requerirà a l'interessat per tal que en el termini màxim de 10 dies hàbils pugui esmenar la falta, amb advertiment que si en aquest termini no es produeix l'esmena i/o no s'aporta la documentació sol·licitada, s'entendrà que desisteix de la petició i s'arxivarà sense més tràmit.

El procediment de concessió de l'ajut en espècies (taules i cadires) d'aquesta convocatòria serà el de concurrència no competitiva. El material a repartir (taules i cadires) es farà proporcionalment a l'espai lliure públic existent de cada bar/cafeteria.

SETENA.-  Termini de presentació de les sol·licituds.

El termini de presentació de les sol·licituds és d'un mes des de la publicació definitiva d'aquestes bases en el BOIB. No s'acceptarà cap sol·licitud presentada fora de termini.

VUITENA.- Concessió dels ajuts.

El termini de resolució de les sol·licituds d'ajuts  en espècies (taules i cadires) no excedirà dels tres mesos des de la data de finalització del termini de presentació. La manca de resolució dintre d'aquest termini produeix efectes desestimatoris.

Un cop resoltes les sol·licituds es comunicarà als beneficiaris l'atorgament del material i les condicions del seu ús, entre les quals hi ha d'haver el correcte ús i el seu manteniment durant el període de 15 anys.

NOVENA.- Protecció de dades de caràcter personal.

D'acord amb la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, es posa de manifest que la informació facilitada pels peticionaris d'aquests ajuts quedarà protegida. Els interessats podran sol·licitar a l'administració municipal l'exercici dels seus drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició.

Amb la presentació de la sol·licitud i la resta de la documentació requerida per participar en aquest ajut, l'interessat autoritza a l'Ajuntament de Costitx a facilitar les dades aportades a qualsevol altra administració o organisme sempre que així ho requereixi expressament per al compliment de les seves obligacions específiques i garanteixi, igualment, la confidencialitat de la informació.

DESENA.- Entrada en vigor.

Les presents bases entraran en vigor l'endemà de la seva publicació íntegra al BOIB, i seran d'aplicació dins aquest exercici 2021.

El que es fa públic per a general coneixement.

 

Costitx  la data de la signatura (7 de maig de 2021)

El batle-president

Antoni Salas Roca

 

ANNEX I

SOL·LICITUD

AJUTS INDIVIDUALS EXTRAORDINARIS A BARS I CAFETERIES QUE DESENVOLUPEN L'ACTIVITAT A LES PLACES DEL MUNICIPI QUE HAN HAGUT DE CESSAR O REDUIR SUBSTANCIALMENT LA SEVA ACTIVITAT, PER LA SITUACIÓ DE CRISI DEL CORONAVIRUS COVID-19          

En/Na __________________________,veí de Costitx, amb domicili a efectes de notificacions al C/ _____________________________, núm._____pis____porta____, amb DNI núm.___________, i telèfon______________, acudeix i atentament.

EXPOSO:

Que en qualitat d'interessat major d'edat i representant legal de l'empresa __________________________________________i atenent la convocatòria de concessions d'ajuts extraordinaris pels bars i cafeteries que desenvolupen la seva activitat al municipi i que han hagut de cessar o reduir substancialment la seva activitat, per la situació de crisi del COVID-19, i de conformitat a l'establert a les bases  de dita ajuda extraordinari, acompanyo a la present sol·licitud la documentació justificativa següent:

-Certificació de ATIB de trobar-se corrent de les obligacions tributàries amb l'Ajuntament de Costitx.

Així mateix declaro:

Declaro que accepto i compleixo íntegrament el contingut de les bases.

Per tot això,

DEMANO:

Que previs els tràmits pertinents em sigui atorgat l'ajut  en espècie (taules i cadires).

Atentament,

Costitx,___de_______________de 2021

Signat