Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció V. Anuncis

Subsecció segona. Altres anuncis oficials

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA D'AFERS SOCIALS I ESPORTS

Núm. 157419
Extracte de la Resolució de la consellera d’Afers Socials i Esports, de 5 de mayo de 2021 per la qual s’aprova la convocatòria per al foment de la investigació, estudi o recerca i difusió de resultats de treballs de recerca en l’àmbit dels serveis socials, per a l’any 2021

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Identificador BDNS: 561877

De conformitat amb el previst als articles 17.3 b i 20.8 a de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, es publica l'extracte de la convocatòria. El text complet es pot consultar a la Base de Dades Nacional de Subvencions

<http://www.pap.minhap.gob.es/bdnstrans/index>.

Primer. Persones beneficiàries

Poden sol·licitar els ajuts que estableix aquesta convocatòria les persones físiques investigadores autores o coautores de produccions investigadores i les persones jurídiques en l'àmbit de les quals treballen persones físiques investigadores, d'acord amb els requisits següents:

Poden sol·licitar els ajuts que estableix aquesta convocatòria les persones físiques investigadores autores o coautores de produccions investigadores i les persones jurídiques en l'àmbit de les quals treballen persones físiques investigadores, d'acord amb els requisits següents:

a) Ser resident a les Illes Balears en el cas de persona física, o disposar de seu o delegació permanent i activa a les Illes Balears en el cas de persona jurídica.

b) Estar al corrent en el compliment de les obligacions tributàries i de la Seguretat Social.

c) Haver justificat els ajuts o les subvencions que hagi rebut anteriorment de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

d) No incórrer en cap de les prohibicions per ser beneficiari de subvencions que estableixen l'article 10 del Decret legislatiu 2/2005, de 28 de desembre, pel qual s'aprova el text refós de la Llei de subvencions, o l'article 11 de la Llei 11/2016, de 28 de juliol, d'igualtat de dones i homes.

e) Que el treball de recerca per publicar o difondre tengui com a àmbit d'actuació o aplicació l'àmbit territorial de les Illes Balears.

f) Que els períodes per als quals es sol·licita la subvenció estiguin dins de l'àmbit temporal establert a la clàusula 6.

g) Que la divulgació del treball de recerca no hagi estat subvencionat amb anterioritat per la Conselleria d'Afers Socials i Esports.h) En cas que el sol·licitant sigui una persona jurídica, disposar d'un sistema de gestió preventiu en alguna de les modalitats previstes i d'un pla de prevenció de riscs laborals d'acord amb la Llei 31/1995, de 8 de novembre, de prevenció de riscs laborals.

Segon. Objecte

Es convoquen, per a l'any 2021, ajuts per donar suport a les persones investigadores, residents a les Illes Balears, que treballen en l'àmbit universitari, de les administracions públiques o del tercer sector, per incentivar el desenvolupament de projectes d'investigació, estudi o recerca que tenguin per finalitat contribuir al coneixement de la realitat actual en l'àmbit dels serveis socials, de manera individual o coordinats mitjançant un equip d'investigadors, així com la difusió perquè puguin donar a conèixer els resultats de les seves produccions investigadores, les quals contribuiran a enriquir el patrimoni científic de les Illes Balears.

Aquests ajuts es podran destinar a finançar les següents activitats:

  • Activitats d'investigació estudi o recerca que tenguin per finalitat contribuir al coneixement de la realitat actual en l'àmbit dels serveis social.
  • Activitats d'edició, impressió i difusió del material de treballs i que estigui adreçat a l'ús dels professionals dels serveis socials.
  • Activitats que comprenguin tant les labors d'investigació i estudi com la seva posterior edició, impressió i difusió.

Tercer. Bases reguladores

Aquesta convocatòria es regeix per les bases reguladores de subvencions que estableix l'Ordre de la consellera d'Afers Socials i Esports de 5 de març de 2021 per la qual s'estableixen les bases reguladores que han de regir la concessió de subvencions, premis o beques en matèria de serveis socials i de joventut que convoqui la conselleria (BOIB núm. 34, d'11 de març).

Quart. Quantia

L'import màxim que es destina a aquesta convocatòria és de vint i set mil euros (27.000,00 €), amb càrrec a la partida pressupostària 17701 313I01 48000 00 dels pressuposts generals de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears per a l'any 2021.

Aquest import es pot ampliar mitjançant una resolució de la consellera d'Afers Socials i Esports, d'acord amb l'article 5.3.b de l'Ordre de la consellera d'Afers Socials i Esports, de data 5 de març de 2021.

L'import de cada ajut serà d'un màxim de 10.000,00 euros per sol·licitud, segons la disponibilitat econòmica de la convocatòria.

Cinquè. Activitats subvencionables

  • S'entenen per despeses subvencionables, en quant a l'elaboració dels projectes de investigació, estudi o recerca, en format de paper o electrònic:     

a) El cost laboral del personal temporal, contractat exclusiva i específicament per a la realització de l'activitat objecte de subvenció, havent de constar expressament en el contracte laboral.

b) Les despeses de viatge, allotjament i manutenció que s'imputin, sempre i quan corresponguin a personal involucrat en l'execució de les activitats objecte d'ajuda i estiguin directament vinculats a l'activitat i s'identifiqui clarament en la justificació la persona que ha incorregut en la despesa, seran subvencionables fins als imports màxims establerts en el Decret 16/2016, de 8 d'abril, pel qual s'aprova el text consolidat del Decret pel qual es regulen les indemnitzacions per raó del servei del personal al servei de l'administració autonòmica de les Illes Balears.

c) Despeses d ‘adquisició d 'equipaments, instrumental i material inventariable dedicats exclusivament i permanentment a l'activitat de recerca i difusió (equips informàtics, fons bibliogràfic, fotocòpies i reprografia, missatgeria, fotografies, enregistraments sonors o audiovisuals , etc).

d) Material bibliogràfic, quotes d'inscripció en jornades, col·loquis i congressos directament relacionats amb el projecte d'investigació.

e) Despeses derivades de l'organització per part del grup d'investigació de conferències, col·loquis, seminaris o activitats similars sempre que estiguin relacionades amb la investigació (fins a un màxim del 25% de la quantia total de ajuda concedida)

f) Contractació de serveis externs entesos com activitat prestades per tercers de forma puntual, com consultories, estudis, assistències tècniques per a l'execució de l'activitat investigadora.

S'entén per despeses subvencionables n quant a l'edició, difusió o publicació, les següents:

a) Les despeses de correcció i maquetació de textos, fotomecànica i impressió.

b) Les despeses d'impremta i distribució

c) Les despeses derivades de l'elaboració de cartells o panells per presentar a jornades o congressos.

Cinquè. Termini de presentació

El termini per presentar les sol·licituds és des de l'endemà que s'hagi publicat aquesta convocatòria en el Butlletí Oficial de les Illes Balears fins el 31 d'octubre de 2021.

 

Palma, 5 de maig de 2021

La consellera d'Afers Socials i Esports Fina Santiago Rodríguez