Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

AJUNTAMENT DE SANT JOSEP DE SA TALAIA

Núm. 155792
Suspensió prórroga Pla estacional taxis 2021

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Vist que la Junta de Govern Local d'aquest Ajuntament, en sessió extraordinària celebrada el dia 28 de març de 2018 aprovà el PLA D'ACTUACIÓ EN TRANSPORT PÚBLIC DE VIATGERS EN VEHICLE TURISME PER ALS ANYS 2018 I 2019 DEL MUNICIPI DE SANT JOSEP DE SA TALAIA, (BOIB 42, de dia 5 d'abril de 2018).

Vist que l'apartat II del Pla estacional estableix “el present Pla regulador tindrà una vigencia de dos anys consecutius, 2018 i 2019 i podrá prorrogar-se un any més en les mateixes condicions si l'Ajuntament adopta l'acord corresponent amb anterioritat a la finalització de la seva vigencia”, és a dir, abans del 15 d'octubre de 2019.

Mitjançant Acord de la Junta de Govern Local de 4 d'octubre de 2019 es va aprovar prorrogar per a l'any 2020, el Pla d'actuació en transport públic de viatgers en vehicle de turisme, amb les mateixes condicions i prescripcions que varen ser acordades per als anys 2018 i 2019 del municipi de Sant Josep de sa Talaia, al preverure's una temprada turística similar a la dels anys anteriors que feien necessària l'existència de llicències estacionals d'auto taxi. (BOIB 138 de 10 d'octubre de 2019). 

En data 15/05/2020 la Junta de Govern Local va acordar deixar sense efecte la pròrroga del Pla d'Actuació en Transport Públic de viatgers en vehicle turisme per als anys 2018 i 2019 del municipi de Sant Josep, per a l'any 2020, acordada per acord de la Junta de Govern Local de 04 d'octubre de 2019. A la mateixa sessió s'acordà la pròrroga del Pla per a la temporada de 2021, efectuant-se en les mateixes condicions del Pla d'actuació de Transport Públic de viatgers en vehicle turisme per als anys 2018 i 2019 del municipi de Sant Josep, aprovat per per Acord de la Junta de Govern Local de l'Ajuntament de 28.03.18, sempre que sigui viable i necessari per a cobrir l'augment de demanda en temporada estival.

No obstant l'anterior, la situació generada per l'evolució del COVID-19 (Coronavirus), ha suposat que les autoritats competents hagin acordat importants restriccions que afecten a la lliure circulació de les persones, amb les conseqüents limitacions del tràfic marítim i aeri nacional i internacional, que fan que per a la propera temporada turística ni tant sols estigui garantida la presencia de turistes a la nostra illa.

En aquest sentit, resulta evident que a la temporada estival 2021 no hi haurà l'increment de demanda de taxis que va motivar la pròrroga del Pla de llicències estacionals acordada anteriorment.

Aquest extrem fa que la pròrroga acordada resulti inviable i innecessària.

Per  tot el que ha estat exposat anteriorment, la Junta de Govern Local, per unanimitat dels assistents, en data 30 d'abril de 2021, VA

ACORDAR:

PRIMER.- SUSPENDRE la prórroga del Pla estacional de taxis per a la temporada 2021, atesa la seva inviabilitat i innecessarietat, segons motius exposats.

SEGON.- Iniciar els tràmits per a la devolució dels dipòsit efectutats, sempre que es continuïn complint la resta de requisits establerts per a la devolució del dipòsit segons es recull al punt 9.1 del Pla.

TERCER.- PUBLICAR aquesta resolució al BOIB, així com al tauler d'anuncis i a la pàgina web de l'Ajuntament.

 

Sant Josep de sa Talaia, 3 de maig de 2021

 L'alcalde

Angel Luis Guerrero Domínguez.