Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció II. Autoritats i personal

Subsecció segona. Oposicions i concursos

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA D'EDUCACIÓ I FORMACIÓ PROFESSIONAL

Núm. 154816
Resolució de la directora general de Personal Docent de 5 de maig de 2021, per la qual es modifica la Resolució de la directora general de Personal Docent de 25 de març 2021 per la qual s’aproven les instruccions que han de regir el procés adreçat a funcionaris de carrera docents amb destinació definitiva per sol·licitar i adjudicar destinacions en comissió de serveis per al curs 2021-2022 a centres públics d’ensenyaments no universitaris dependents de la Conselleria d’Educació i Formació Professional

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Fets

1. En el Butlletí Oficial de les Illes Balears núm.186, de 29 d'octubre de 2020, es va publicar la Resolució de la directora general de Personal Docent de 19 d'octubre de 2020 per la qual es fa pública la convocatòria de concurs de trasllats d'àmbit estatal per als funcionaris dels cossos docents contemplats en la Llei orgànica d'educació (en endavant, convocatòria de concurs de trasllats).

2. En el Butlletí Oficial de les Illes Balears núm. 43, de 30 de març de 2021, es va publicar la Resolució de la directora general de Personal Docent de 25 de març 2021 per la qual s'aproven les instruccions que han de regir el procés adreçat a funcionaris de carrera docents amb destinació definitiva per sol·licitar i adjudicar destinacions en comissió de serveis per al curs 2021-2022 a centres públics d'ensenyaments no universitaris dependents de la Conselleria d'Educació i Formació Professional (en endavant, convocatòria de comissions de serveis).

Fonaments de dret

1. La base vint-i-dosena de la convocatòria del concurs de trasllats estableix en el seu 5è paràgraf el següent:

Per poder participar en la convocatòria de comissions de serveis per al curs 2021-2022, llevat dels casos que la comissió de valoració que es creï per a aquesta convocatòria pugui considerar excepcionals, serà requisit haver sol·licitat una plaça en aquest concurs de trasllats per a la localitat o les localitats on se sol·liciti la comissió de serveis i no haver-hi desistit.

2. Per la seva banda, la instrucció segona punt 2 de la convocatòria de comissions de serveis estableix, com a un dels requisits a complir pels interessats per poder sol·licitar una destinació provisional en comissió de servei, el següent:

2. Haver estat admès en el darrer concurs de trasllats, haver sol·licitat una plaça a la localitat o les localitats on s'ubiquen els centres en què se sol·licita la comissió de serveis i no haver-hi desistit, tal com es regula a la base vint-i-dosena de la Resolució de la directora general de Personal docent de 19 d'octubre de 2020. (...)

3. Per raons sobrevingudes i alienes a la voluntat de l'Administració relacionades amb una incidència produïda en el Ministeri d'Educació i Formació Professional que afecta al procediment del concurs de trasllats convocat per aquesta Direcció General, la resolució definitiva de la convocatòria del concurs de trasllats que s'ha de dictar i la qual és necessària a efectes de la convocatòria de comissions de serveis, s'ha retardat.

4. Vist que existeixen raons de necessitat i que s'han de garantir els principis d'eficàcia, de seguretat jurídica i d'eficiència en l'actuació de les administracions públiques, es fa necessari canviar el termini per sol·licitar destinacions en comissions de serveis per al curs 2021-2022 a centres públics no universitaris dependents de la Conselleria d'Educació i Formació Professional establert a la instrucció Sisena de la convocatòria de comissions de serveis.

5. La Resolució del conseller d'Educació i Formació Professional de 19 de març de 2021 de delegació de determinades competències en matèria de gestió de personal (BOIB núm. 41, de 25 de març), delega en la directora general de Personal Docent, entre d'altres competències administratives en matèria de gestió de personal docent, la facultat de convocar i resoldre els procediments per ocupar, en comissió de serveis, llocs de feina docent.

 

Per tot això, dict la següent

Resolució

1. Aprovar la modificació de la instrucció Sisena de la Resolució de la directora general de Personal Docent de 25 de març 2021 per la qual s'aproven les instruccions que han de regir el procés adreçat a funcionaris de carrera docents amb destinació definitiva per sol·licitar i adjudicar destinacions en comissió de serveis per al curs 2021-2022 a centres públics d'ensenyaments no universitaris dependents de la Conselleria d'Educació i Formació Professional, en el sentit següent:

Allà on diu:

Termini per presentar les sol·licituds

Les sol·licituds, amb la documentació acreditativa, s'han de presentar del 20 al 27 de maig de 2021, ambdós inclosos.

Ha de dir:

Termini per presentar les sol·licituds

Les sol·licituds, amb la documentació acreditativa, s'han de presentar del 24 al 31 de maig de 2021, ambdós inclosos.

2. Publicar aquesta Resolució en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

Interposició de recursos

Contra aquesta Resolució, que exhaureix la via administrativa, es pot interposar un recurs potestatiu de reposició davant la directora general de Personal Docent en el termini d'un mes comptador des de l'endemà de la publicació d'aquesta Resolució, d'acord amb els articles 123 i 124 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, i amb els articles 25.5 i 57 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

També es pot interposar directament un recurs contenciós administratiu davant el Jutjat Contenciós Administratiu de Palma en el termini de dos mesos comptadors des de l'endemà de la publicació d'aquesta Resolució, d'acord amb els articles 8 i 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la Jurisdicció Contenciosa Administrativa.

 

Palma, 5 de maig de 2021

La directora general de Personal Docent Rafaela Sánchez Benítez