Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció I. Disposicions generals

AJUNTAMENT DE POLLENÇA

Núm. 145640
Ordenança reguladora del preu públic per la prestació de serveis i realització d’activitats de l’Escola de Música i Dansa de Pollensa

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Resoltes les reclamacions presentades en sessió plenària de data 29 d'abril de 2021, es publica el text íntegre de l'ordenança reguladora del preu públic per la prestació de serveis i realització d'activitats de l'Escola de Música i Dansa de Pollença.

ORDENANÇA REGULADORA DEL PREU PÚBLIC PER LA PRESTACIÓ DE SERVEIS I REALITZACIÓ D'ACTIVITATS DE L'ESCOLA DE MÚSICA I DANSA DE POLLENÇA

ARTICLE 1: Establiment

L'Ajuntament de Pollença, fent ús de les facultats que a aquest efecte li confereix el RDL 2/2004 que aprova el Text refós de la Llei reguladora de les hisendes locals (TRLRHL), i de conformitat amb el que estipula l'art. 41 i 47 i 127 del TRLRHL, estableix el preu públic per la Prestació de Serveis i realització d'activitats de l'Escola Municipal de Música de Pollença, que es regirà per la present ordenança.

​​​​​​​​​​​​​​ARTICLE​​​​​​​ 2: Fet imposable

1. El Fet Imposable està determinat per la realització dels serveis i activitats de l'Escola Municipal de Música i Dansa de Pollença.

​​​​​​​​​​​​​​ARTICLE​​​​​​​ 3: Obligats al pagament

1. Estan obligats al pagament del preu públic regulat a la present ordenança les persones que es beneficiïn dels serveis o activitats, o, en el seu cas, els pares o tutors legals si el beneficiari és menor.

​​​​​​​ARTICLE 4: Tarifes

1. Les tarifes a abonar pels particulars, recollides a l'annex, vendran determinades per les característiques i cost dels serveis o activitats que en cada cas es prestin.

2. La quantia del preu públic regulat a aquesta ordenança son mensuals, segons el conceptes detallats a l'annex, excepte la quantia de la matrícula que es de caràcter anual, pel curs escolar i serà irreductible.

3. La quantia del preu públic, en el cas de cursos anuals, s'ha d'acreditar a l'inici del curs escolar. En el cas de cursos temporals, aquesta quantia s'ha d'acreditar en el moment d'iniciar el curs.

​​​​​​​ARTICLE 5: Bonificacions

1. Tindran la bonificació d'un 10% de la tarifa per a totes les assignatures, aquelles famílies amb més d'un membre matriculat a l'escola i els membres de família nombrosa. Prèvia acreditació adient on es documenti aquesta situació, que es presentarà en el moment de formalitzar la matrícula i serà d'aplicació durant el curs escolar. Caldrà la seva acreditació a cada moment que es formalitzi la matrícula per curs escolar.

2. Els alumnes que pertanyen a la Banda de Música al inici de l'any natural, gaudiran d'una bonificació del 25% corresponent a les classes individuals d'instrument i col·lectives, segons les tarifes que es detallen a l'Annex, excepte les especificats dels instruments de vent. Aquesta condició s'acreditarà en el moment de formalitzar la inscripció, mitjançant un certificat expedit per un representant de la Banda de Música de Pollença. A més caldrà que la pertinença a la banda de música sigui des del inici de l'any natural per tal de poder accedir a la bonificació.

Els menors de 18 anys tindran l'obligació també de formar part de l'orquestra de l'escola.

3. Tindran la bonificació d'un 30% de la tarifa els alumnes amb una discapacitat igual o superior al 33%, pensionistes per incapacitat total, permanent o absoluta i gran invalidesa i pensionistes per orfandat. Prèvia acreditació en el moment de formalitzar la matrícula i es mantindrà la bonificació durant l'any escolar.

4. Els descomptes no seran acumulables en cap cas. Serà aplicable la bonificació màxima d'acord en la seva condició subjectiva. En cas d'acollir-se a una bonificació no serà aplicable el descompte del 20% de la pràctica dels instruments de vent.

​​​​​​​ARTICLE 6: Normes de gestió

1. Les mensualitats corresponents a les classes es satisfaran mensualment mitjançant domiciliació bancaria.

2. Si el nombre de sol·licituds de matriculacions a un curs supera les places disponibles es donarà preferència en primer lloc als matriculats en anys anteriors i en segon lloc per ordre de sol·licitud.

3. El pagament de la matrícula, en el cas dels antics alumnes, s'ha d'efectuar en el període establert per a la inscripció, i en el cas dels nous alumnes, en haver estat admesos. La matrícula, que grava l'activitat administrativa d'inscripció, s'ha de pagar per alumne.

4. En quant a les baixes:

- Les baixes dels cursos les han de formalitzar per escrit, mitjançant registre d'entrada o altres òrgans de les administracions públiques que es detallen a l'article 16 de la Llei 39/2015, de 1 d'octubre, del Procediment Administratiu Comú de les Administracions Públiques, els usuaris o responsables abans del dia 20 del mes anterior en que hagin de produir efecte.

- En cap cas es tornarà la matrícula.

5. Assistència a classe:

- Es obligatori estar al corrent de pagament de matrícula i quotes per l'assistència a classe.

- El incompliment de l'obligació de pagament suposarà la baixa automàtica i la prohibició de l'assistència.

​​​​​​​ARTICLE 7: Delegació en la Junta de Govern

De conformitat amb el que preveu l'article 47.1 del Text Refós de la Llei Reguladora de les Hisendes Locals, en relació amb l'article 23.2.b) de la Llei Reguladora de les Bases de Règim Local, es delega en la Junta de Govern la fixació o modificació de la quantia dels preus públics per usuari.

​​​​​​​ARTICLE 8: Infraccions i sancions

Les infraccions i sancions en matèria tributària es regiran pel que disposa la Llei General Tributària i la seva normativa.

​​​​​​​

ANNEX

QUADRE DE TARIFES

TARIFES ESCOLA DE MUSICA I DANSA (Edat de 4 a 7 anys)

EMPADRONATS

NO EMPADRONATS

MATRICULA

 

 

Matricula per curs anual

40,00 €

52,00 €

Lloguers

 

 

Preu del lloger per curs del instrument

60,00 €

72,00 €

Sensibilització musical **

 

 

Sensibilització musical I i II  (mensual)

30,00 €

36,00 €

Assignatures

 

 

Instrument sessió de 30 minuts (mensual)

35,00 €

42,00 €

Dansa

 

 

Dansa I i II

30,00 €

39,00 €

 

​​​​​​​

TARIFES ESCOLA DE MUSICA I DANSA (8 a 11 anys)

EMPADRONATS

NO EMPADRONATS

MATRICULA

 

 

Matricula per curs anual

40,00 €

52,00 €

Lloguers

 

 

Preu del lloger per curs del instrument (anual)

60,00 €

72,00 €

Estudis

 

 

Estudis no reglats (de 8 a 11 anys)

70,00 €

84,00 €

Estudis reglats

100,00 €

120,00 €

Assignatures/Instruments (Individual) **

 

 

Sessió de 30 minuts (mensual)

35,00 €

42,00 €

Sessió de 45 minuts (mensual)

55,00 €

66,00 €

Assignatures/Instruments* (Col.lectiva) **

 

 

Sessió de 30 minuts (mensual)

10,50 €

12,60 €

Sessió de 60 minuts (mensual)

16,50 €

19,80 €

Sessió de 120 minuts (mensual)

21,00 €

25,20 €

Dansa

 

 

Dansa III

40,00 €

52,00 €

 

TARIFES ESCOLA DE MUSICA I DANSA (a partir de 12 anys)

EMPADRONATS

NO EMPADRONATS

MATRICULA

 

 

Matricula per curs anual

40,00 €

52,00 €

Lloguers

 

 

Preu del lloger per curs del instrument (anual)

60,00 €

72,00 €

Estudis*

 

 

Estudis reglats

100,00 €

120,00 €

Llenguatge musical i cant coral **

 

 

Sessió de 60 minuts

20,00 €

24,00 €

Assignatures/Instruments* (Individual) **

 

 

Sessió de 30 minuts (mnesual)

35,00 €

42,00 €

Sessió de 45 minuts (mensual)

55,00 €

66,00 €

Sessió de 60 minuts (mensual)

70,00 €

84,00 €

Assignatures/Instruments* (Col.lectiva) **

 

 

Sessió de 30 minuts (mensual)

10,50 €

12,60 €

Sessió de 60 minuts (mensual)

16,50 €

19,80 €

Sessió de 120 minuts (mensual)

21,00 €

25,20 €

Dansa

 

 

Dansa III

40,00 €

52,00 €

*Aquestes TARIFES poden ser acumulatives.

** Descompte del 20% sobre la tarifa en el cas dels alumnes de flauta, clarinet, saxòfon, trompeta, trompa, trombó, bombardí i tuba. Aquest descompte únicament es aplicable en el cas que l'alumnat no sigui beneficiari d'una bonificació.

Nota: En el cas que es declarés l'estat d'alarma les tarifes es reduiran un 50%.

​​​​​​​Disposició final. Aprovació i vigència

Contra el present acord definitiu les persones interessades podran interposar recurs contenciós administratiu en el termini de dos mesos comptats a partir de l'endemà de la seva publicació en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

La present ordenança entrarà en vigor després de la seva aprovació definitiva i una vegada s'hagi publicat el seu text íntegre al Butlletí Oficial de les Illes Balears, d'acord amb el que estableix l'article 70.2 de la Llei 7/1985, de 2 d'abril, reguladora de les bases de règim local, i es mantindrà vigent fins a la seva modificació o derogació expressa.

 

Pollença, 3 de maig de 2021

El batle Bartomeu Cifre Ochogavia