Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció I. Disposicions generals

AJUNTAMENT DE SA POBLA

Núm. 143071
Aprovació definitiva de la modificació l’Ordenança Fiscal reguladora de la taxa reguladora per parades, barraques, casetes de venda, espectacles o atraccions situats en terrenys d’ús públic i indústries de carrer i ambulants i rodatge cinematogràfic

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

En no haver-se presentat reclamacions durant el termini d'exposició al públic, queda automàticament elevat a definitiu l'Acord plenari provisional d'aquest Ajuntament sobre la modificació d'Ordenança Fiscal Reguladora de la Taxa per parades, barraques, casetes de venda, espectacles o atraccions situats en terreny d'ús públic i indústries de carrer i ambulants i rodatge cinematogràfic, el text íntegre del qual es fa públic en compliment de l'article 17.4 del Text Refós de la Llei Reguladora de les Hisendes Locals, aprovat pel Reial decret Legislatiu 2/2004, de 5 de mrç.

ORDENANÇA FISCAL REGULADORA DE LA TAXA PER PARADES, BARRAQUES, CASETES DE VENDA, ESPECTACLES O ATRACCIONS SITUATS EN TERRENY D'US PUBLIC I INDUSTRIES DE  CARRER I AMBULANTS I RODATGE CINEMATOGRAFIC.

Article 1r.- Concepte

De conformitat amb el que preveu l'article 20.3, apartat n) de la llei 39/1988, del 28 de desembre, reguladora de les Finances Locals, en la redacció donada per l'article 66 de la Llei 25/1998, de 13 de juliol, aquest Ajuntament percebrà la taxa per usos privats o aprofi­taments especials derivats de l'ocupació de la via pública o terrenys d'ús públic amb parades, barraques, casetes de venda, espectacles o atraccions, indústries de carrer i ambulants i rodatge cinematogràfic, especificant en les tarifes contingudes a l'apartat 2 de l'article 3r. següent, que es regirà per la present Ordenança.

Article 2n.- Obligació del pagament.

Estan obligats al pagament de la taxa regulada en aquesta Ordenança les persones o entitats al favor de les quals s'atorguin les llicències, o aquells qui se'n beneficiïn de l'aprofitament, si procediren sense la pertinent autorització.

Article 3r.- Quantia.

1. La quantia de la taxa regulada en aquesta Ordenança serà la fixada a les tarifes contingudes a l'apartat següent.

2. Les tarifes del preu públic seran les següents:

TARIFA PRIMERA.- Fires.

1.1) Ocupació de terrenys amb qualsevol tipus d'atracció recreativa: rifes, tómboles, aparells voladors, cotxets de xoc, engronsadores, cavallets, etc. s'abonarà la quantitat de 4,35 € per dia i m2

1.2.) Ocupació de terrenys per altres vendes mitjançant taules, vehicles, carretes o altres artefactes col·locats en terra, s'abonarà la quantitat de 4,45 € per dia i m2

Nota: Es medirà la longitud de l'artefacte que doni la cara o cares al públic (laterals). La profunditat estarà en funció de l'espai físic delimitat per qualsevol obstacle (paret, façana, acera, etc.) o altre venedor al qual se l'hi hagi assignat un espai veïnat.

1.3) Venda d'articles portats al braç (sense artefactes col·locats en terra), s'abonarà la quantitat de 4,45 € dia

TARIFA SEGONA.- Mercat dels diumenges.

2.1) Per parades de venda de fruites, verdures i altres productes d'alimentació els dies establerts per a la celebració del mercat, 11,00 euros metre lineal i semestre.

L'abonament d'aquesta tarifa autoritza a vendre els diumenges i altres dies que l'Ajuntament estableixi, i no es podrà reduir si no més es vol vendre un sol dia dels establerts per fer-ho.

2.2) Per vendes de qualsevol  altre producte el dia de mercat, 20,00 euros metre lineal i semestre.

L'abonament d'aquesta tarifa, més un increment del 50%, autoritza a vendre a més del diumenge, els altres dies establerts per l'Ajuntament.

2.3) Per qualsevol parada de venda, de forma ocasional el dia de mercat, 2,00 euros metre lineal i dia.

Serà d'aplicació a aquesta tarifa la nota establerta a la tarifa 1.2) anterior.

 TARIFA TERCERA.- Ocupació permanent.

Ocupació de terrenys mitjançant parades permanents autoritzades per la venda de qualsevol producte, 62,50 euros per any i m2. d'ocupació.

TARIFA QUARTA.- Rodatge cinematogràfic.

Ocupació de terrenys amb motiu de rodatge cinematogràfic, per dia o fracció: 90,00 euros.

TARIFA CINQUENA.- Altres ocupacions de la via pública per vendre qualsevol article o producte, realitzada fora dels dies establerts de mercat, 9,00 euros per dia o fracció i m2. o fracció de terreny ocupat.

TARIFA SISENA.- Ocupacions de la via pública en motiu de celebració de festes de veïnats no organitzades pel propi Ajuntament, prèvia autorització municipal, es meritaran els següents imports:

1. Si requereixen el tancament al trànsit de vehicles:... 21,00 €/dia

(El tancament es realitzarà entre ambdós cap de cantons)

2. Si no requereixen el tancament al trànsit de vehicles:...10,50 €/dia

Pel subministrament de tanques, per unitat:...5,25 €

Article 4t. Normes de gestió.

1. Les quantitats exigibles d'acord amb les tarifes, es liquidaran per cada aprofitament sol·licitat o realitzat i seran irreductibles per l'import anual o diari autoritzat.

2. a) Els emplaçaments, instal·lacions, parades, etc., podran treure's a lici­tació pública abans de la celebració de les fires, i el tipus de licitació, en concepte d'import mínim que servirà de base, serà la quantia fixada a les tarifes de l'article 3.2. d'aquesta ordenança.

b) Es procedirà, amb antelació a la subhasta, a la formació d'un mapa dels terrenys disponibles per ser subhastats, numerant les parcel·les que s'hagin de subhastar i senyalant llurs superfícies. Així mateix, s'indicaran les parcel­les que puguin destinar‑se a cotxes de xoc, circs, teatres, exposicions d'animals, restaurants, bijuteries, etc.

c) Si qualque concessionari dels aprofitaments fes ús de major superfície de la que li fou concedida a la subhasta, pagarà per cada metre quadrat utilitzat de més, el 100 % de l'import de la puixança, a més de la quantia fixada a les Tarifes.

3. a) Les persones o entitats interessades en la concessió d'aprofitaments regulats en aquesta Ordenança que no han estat trets a licitació pública, hauran de sol·licitar prèviament la corresponent llicència, realitzar el dipòsit previ a què fa referència l'article 5.2.a) següent i formular declaració en què consti la superfície de l'aprofitament i els elements que s'hi instal·laran, així com un plànol detallat de la superfície que es pot ocupar i la situació dins el Municipi.

b) Els serveis tècnics d'aquest Ajuntament comprovaran i investigaran les declaracions formulades pels interessats i els concediran les autoritzacions si no hi troben diferències amb les peticions de llicències; si hi hagués diferències, se les notificaran als interessats i es giraran, si convé, les liquidacions complementàries que procedeixin. Es concediran les autoritzacions quan els interessats subhastin les diferències i, si escau, realitzin els ingressos complementaris.

c) En el cas es deneguin les autoritzacions, els interessats podran sol·licitar la devolució de l'import ingressat a aquest Ajuntament.

4. No es consentirà cap ocupació de la via pública fins que els interessats hagin abonat i obtingut la llicència corresponent.

5. a) Les autoritzacions a què fan referència les tarifes segona i tercera s'entendran prorrogades mentre que la Batlia no acordi la seva caducitat o que l'interessat o els legítims representants no presentin la baixa justificada.

b) La presentació de la baixa tindrà efectes a partir del primer dia del període natural de temps següent assenyalat a l'epígraf de la tarifa que correspongui. La no presentació de la baixa determinarà l'obligació de continuar abonant el preu públic.

6. Les autoritzacions tindran caràcter personal i no podran ser cedides o subarrendades a tercers. L'incompliment d'aquest mandat donarà lloc a l'anul·lació de la llicència, sense prejudici de les quanties que correspongui abonar als interessats.

 Article 5è. Obligació del pagament.

1. L'obligació de pagament de la taxa regulada en aquesta ordenança neix:

a) De concessions de nous aprofitaments de la via pública, al moment de sol·licitar la corresponent llicència.

b) De concessions d'aprofitaments ja autoritzats i prorrogats, el primer dia de cada un dels períodes naturals de temps assenyalats a les Tarifes.

2. El pagament de la taxa es realitzarà:

a) En concessions de nous aprofitaments, per ingrés directe a la Tresoreria Municipal o on l'Ajuntament designi, però sempre abans de retirar la corresponent llicència.

b) En concessions d'aprofitaments ja autoritzats i prorrogats incloses en els padrons o matrícules d'aquesta taxa, per semestres naturals, a les oficines de la Recaptació Municipal, del dia 1 del primer mes del semestre fins al dia 30 del mateix mes.

Disposició transitòria

Amb caràcter excepcional, des de dia 1 de maig de 2021 fins al 31 de desembre de 2021 i de forma temporal, queda suspesa l'aplicació d'aquesta ordenança fiscal, la qual reprendrà la seva vigència un cop finalitzi el termini de suspensió, a tots els efectes i per a tots els obligats tributaris de la mateixa.

Disposició final.

La present modificació entrarà en vigor el mateix dia de la seva publicació i començarà a aplicar-se a partir del dia següent de la seva publicació en el Butlletí Oficial de les Illes Balears amb efectes des de dia 1 de maig de 2021 i tindrà una vigència temporal limitada fins al 31 de desembre de 2021, data que quedarà sense efecte.

Contra el present Acord, conforme a l'article 19 del Text Refós de la Llei Reguladora de les Hisendes Locals, aprovat pel Reial decret Legislatiu 2/2004, de 5 de març, es podrà interposar pels interessats recurs contenciós-administratiu, en el termini de dos mesos comptats a partir de l'endemà al de la publicació d'aquest anunci en el Butlletí Oficial de les Illes Balears, davant el Tribunal Superior de Justícia de les illes Balears.

 

Sa pobla,  29 d'abril de 2021

El batle

Llorenç Gelabert i Crespí