Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

CONSELL INSULAR D'EIVISSA

Núm. 140901
Publicació del Decret núm. 2021000331, de data 23-04-2021, dictat pel president del Consell Insular d'Eivissa en relació amb l'activitat de la Comissió Insular d’Ordenació del Territori, Urbanisme i Patrimoni Historicoartístic (CIOTUPHA)

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Conformement amb l'establert a l'article 136.2 del Reglament orgànic del Consell Insular, aprovat definitivament pel Ple de la corporació en data 25 de setembre de 2009 (BOIB núm. 136, de 18-09-2010, correcció en BOIB núm. 148, de 14-10-2010, modificació en BOIB núm. 48, de 16-4-2016), seguidament es fa públic el Decret núm. 2021000331 de data 23 d'abril de 2021, dictat pel president del Consell Insular d'Eivissa, en relació amb l'activitat de la CIOTUPHA:

"1. L'article 79.3.e del Reglament orgànic del Consell Insular d'Eivissa –ROCI– (BOIB núm. 136, de 18-09-2010, correcció d'errors al BOIB núm. 148, de 14-10-2010, i modificació al BOIB número 48, de 16-04-2016), que regula la composició de la Comissió Insular d'Ordenació del Territori, Urbanisme i Patrimoni Historicoartístic (CIOTUPHA), disposa que en seran vocals, entre d'altres: "e) Un/a secretari/ària nomenat/ada per la Presidència, d'entre els lletrats del Consell Insular, amb veu i sense vot".

2. D'acord amb l'article 78 del ROCI, la Comissió Insular d'Ordenació del Territori, Urbanisme i Patrimoni Historicoartístic exerceix amb caràcter general les competències atribuïdes al Consell Insular d'Eivissa en virtut dels apartats 1 (Urbanisme i habitabilitat), 6 (Patrimoni monumental, cultural, històric, artístic, arquitectònic, arqueològic i paisatgístic en el seu àmbit territorial, i dipòsit legal de llibres) i 13 (Ordenació del territori, incloent-hi el litoral) de l'article 70 de l'Estatut d'autonomia de les Illes Balears, sempre que les competències citades no estiguin atribuïdes, o s'atribueixin, a un altre òrgan del Consell Insular d'Eivissa.

3. D'acord amb l'article 80 del mateix ROCI, la Ponència Tècnica d'Ordenació del Territori i Urbanisme és un òrgan consultiu encarregat d'elaborar les propostes dels expedients que hagin de sotmetre's a la Comissió en matèria d'ordenació del territori i urbanisme i tendrà també la funció d'elaborar els informes que sol·liciti la Comissió sobre temes de la seua competència. Els informes i les propostes de la Ponència Tècnica seran previs i preceptius, llevat dels casos d'urgència valorats per la Comissió amb el vot favorable de la majoria de les persones presents.

Així mateix, segons l'apartat 2 d'aquest precepte, són membres de la Ponència Tècnica d'Ordenació del Territori i Urbanisme, entre d'altres: ".../... h) Un/a secretari/ària nomenat/ada per la Presidència del Consell Insular, d'entre els lletrats o lletrades de la Institució, amb veu però sense vot.../...".

4. D'acord amb l'article 81 del ROCI, la Ponència Tècnica de Patrimoni Historicoartístic és un òrgan consultiu encarregat d'elaborar les propostes dels expedients que hagin de sotmetre's a la Comissió en matèria de patrimoni historicoartístic i tendrà també la funció d'elaborar els informes que sol·liciti la Comissió sobre temes de la seua competència. Els informes i les propostes de la Ponència Tècnica seran previs i preceptius, excepte en els casos d'urgència valorats per la Comissió amb el vot favorable de la majoria de les persones presents.

Així mateix, segons l'apartat 2 d'aquest precepte són membres de la Ponència Tècnica de Patrimoni Historicoartístic, entre d'altres, ".../... h) Un/a secretari/ària, nomenat/ada per la Presidència, d'entre els lletrats del Consell Insular, amb veu i sense vot.../...".

5. Per Decret de Presidència núm. 2019000768, de data 23 d'octubre de 2019 (BOIB núm. 147, de 29-10-19), es varen nomenar, entre d'altres, com a membres de la CIOTUPHA, la Sra. Maria Teresa Torres Torres, com a secretària titular, i el Sr. Fernando Gelabert González, com a secretari suplent. Així mateix, en aquest Decret es varen nomenar les mateixes persones com a secretaris, titular i suplent, de la Ponència Tècnica d'Ordenació del Territori i Urbanisme.

6. Per Decret de Presidència núm. 2019000618, de data 18 de setembre de 2019, es varen nomenar, com a membres de la Ponència Tècnica de Patrimoni Historicoartístic, la Sra. María Carmen Marín Carmona, com a secretària titular, i la Sra. Isabel Navas Rubio, com a secretària suplent (BOIB núm. 129, de 21-12-19).

7. Atès que la CIOTUPHA es pot convocar únicament i exclusivament per tractar sobre assumptes relatius a les competències atribuïdes al Consell Insular d'Eivissa en virtut de l'apartat 6 de l'article 70 de l'Estatut d'autonomia (Patrimoni monumental, cultural, històric, artístic, arquitectònic, arqueològic i paisatgístic en el seu àmbit territorial, i dipòsit legal de llibres), quan aquest fet succeeixi, raons d'eficàcia i celeritat aconsellen que intervenguin en qualitat de secretari/ària, titular i suplent, de la CIOTUPHA les persones nomenades com a secretàries de la corresponent Ponència Tècnica de Patrimoni Historicoartístic, de forma preferent sobre les altres persones designades per a la secretaria de la CIOTUPHA.

Per tot l'anterior, en ús de les atribucions que tenc conferides DECRET

1. Establir que quan la CIOTUPHA es convoqui amb un ordre del dia que inclogui únicament assumptes relatius a les competències atribuïdes al Consell Insular d'Eivissa en virtut de l'apartat 6 de l'article 70 de l'Estatut d'autonomia de les Illes Balears (Patrimoni monumental, cultural, històric, artístic, arquitectònic, arqueològic i paisatgístic en el seu àmbit territorial, i dipòsit legal de llibres) actuïn en qualitat de secretari/ària, titular i suplent, de la CIOTUPHA les persones nomenades com a secretàries de la corresponent Ponència Tècnica de Patrimoni Historicoartístic.

2. Nomenar, en conseqüència, les ja designades secretàries de la Ponència Tècnica de Patrimoni Historicoartístic, la Sra. María Carmen Marín Carmona, com a secretària titular, i la Sra. Isabel Navas Rubio, com a secretària suplent, com a secretàries també de la CIOTUPHA quan aquesta es convoqui únicament amb assumptes relacionats amb les matèries de patrimoni esmentades, les quals actuaran en aquestos casos de forma preferent sobre les altres persones designades per a la secretaria de la CIOTUPHA.

3. Comunicar aquest decret a les persones interessades i publicar-lo en el Butlletí Oficial de les Illes Balears (BOIB), en compliment de l'article 136.2 del ROCI".

 

Eivissa, 29 d'abril de 2021

El cap de Secció del Departament de Cultura, Educació i Patrimoni del Consell Insular d'Eivissa

José Vicente Garibo Redolat