Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció II. Autoritats i personal

Subsecció segona. Oposicions i concursos

AJUNTAMENT DE PUIGPUNYENT

Núm. 140771
Subsanació errors materials temari

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Advertit error al temari de les proves selectives per constituir una borsa de treball de de l'escala d'administració general, subescala administrativa, grup C, subgrup C1, d'aquest Ajuntament, publicat al BOIB Núm. 47 de 8 d'abril de 2021, en virtut de l'establert a l'article l'article 55.2 de Real Decret Legislatiu 5/2015, de 30 de octubre de l'Empleat Públic, es publica la subsanació d'errors materials següent:

Temari

Part I. Dret constitucional, dret estatutari i Unió Europea

Tema 1. La Constitució espanyola de 1978: contingut bàsic i principis generals constitucionals. La reforma constitucional.

Tema 2. Els drets i els deures fonamentals en la Constitució espanyola de 1978.

Tema 3. La Corona. Les funcions constitucionals del rei. L'ordre de successió. La regència. La tutela. El referendament: concepte i classes.

Tema 4. El Tribunal Constitucional: organització i competències. Matèries i processos davant el Tribunal Constitucional.

Tema 5. Les Corts Generals. El Congrés dels Diputats i el Senat. Composició i funcions.

Tema 6. El Govern: funcions i potestats en el sistema constitucional espanyol. Composició del Govern. El president. Les comissions delegades. Els ministres. El cessament del Govern.

Tema 7. L'Estat de les autonomies. Les comunitats autònomes: procediment per a la seva constitució. Funcions i competències de l'Estat i de les comunitats autònomes. Normes estatals de delimitació de competències.

Tema 8. L'Administració local. Regulació constitucional. El municipi, la província i l'illa.

Tema 9. L'Estatut d'autonomia de les Illes Balears: contingut bàsic i principis fonamentals. Competències de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears. La reforma de l'Estatut d'autonomia.

Tema 10. El Parlament de les Illes Balears: composició, funcions, organització i funcionament. Referència especial a la funció legislativa. L'elaboració de les lleis.

Tema 11. El president de les Illes Balears: designació, funcions i estatut personal. Responsabilitat política del president i del Govern davant el Parlament.

Tema 12. El Govern de les Illes Balears: composició, competències i funcionament. L'estructura de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears. Les conselleries, les direccions generals i les secretaries generals.

Tema 13. Els consells insulars: naturalesa jurídica, composició i funcions. Estructura organitzativa.

Tema 14. La Unió Europea: antecedents, objectius i naturalesa jurídica. Tractats originaris i de modificació.

Tema 15. Les institucions europees. El Consell, la Comissió Europea, el Parlament Europeu i el Tribunal de Justícia de la Unió Europea.

Tema 16. Les fonts del dret de la Unió Europea. El dret originari. El dret derivat: reglaments, directives i decisions. Altres fonts. L'adequació de l'ordenament jurídic espanyol al dret comunitari. La participació de les comunitats autònomes en el procés decisori i en l'aplicació del dret comunitari.

Tema 17. Les llibertats comunitàries. La lliure circulació de mercaderies, la lliure circulació de capitals, la lliure circulació de persones i la lliure circulació de serveis.

Part II. Dret administratiu, transparència i Administració electrònica, funció pública i hisenda pública

Tema 18. L'Administració i la seva submissió a la llei i al dret. Les fonts del dret administratiu. Jerarquia de les fonts. La llei: concepte. La reserva de llei. Lleis orgàniques. Lleis ordinàries. Decrets llei i decrets legislatius.

Tema 19. El reglament. Classes de reglaments. Fonament i límits de la potestat reglamentària. El control dels reglaments. El costum. Els principis generals del dret. La jurisprudència.

Tema 20. La Llei 40/2015, d'1 d'octubre, de règim jurídic del sector públic. Disposicions generals. Òrgans de les administracions públiques. Principis de la potestat sancionadora. Responsabilitat patrimonial de les administracions públiques.

Tema 21. Relacions interadministratives. Principis generals. Deure de col·laboració. Relacions de cooperació. Tècniques orgàniques de cooperació.

Tema 22. La Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques. L'activitat de les administracions públiques.

Tema 23. Els drets dels ciutadans en les seves relacions amb les administracions públiques. Els interessats en el procediment. Legitimació i capacitat d'obrar. Els drets públics subjectius. Els interessos legítims. Sistemes d'identificació i de signatura electrònica dels interessats en el procediment i la seva utilització.

Tema 24. L'acte administratiu: concepte i classes. Requisits. Eficàcia. Nul·litat i anul·labilitat.

Tema 25. Les disposicions sobre el procediment administratiu comú. Garanties. Iniciació, ordenació, instrucció i terminació. Tramitació simplificada. Execució.

Tema 26. Revisió dels actes en via administrativa. Revisió d'ofici. Recursos administratius.

Tema 27. Revisió dels actes en via judicial. La Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

Tema 28. La Llei de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

Tema 29. La contractació administrativa. Classes de contractes públics. Elements dels contractes. Els subjectes. Objecte i causa dels contractes públics. La forma de la contractació administrativa i els sistemes de selecció dels contractistes. La formalització dels contractes.

Tema 30. L'activitat administrativa de servei públic. Formes de gestió dels serveis públics. La gestió directa. Modalitats de gestió indirecta. La concessió.

Tema 31. Marc normatiu relatiu a la protecció de dades de les persones físiques. Principis de la protecció de dades personals. Drets de les persones. Responsable i encarregat del tractament. Règim sancionador. Autoritats de control. Drets digitals.

Tema 32. Transparència: concepte i tipus. Publicitat activa. Dret d'accés a la informació publica: concepte d'informació pública i regles generals del procediment aplicable a l'Administració

Tema 33. Drets i obligacions de relacionar-se electrònicament amb les administracions públiques. Canals d'atenció a la ciutadania: presencial, telefònic i electrònic. Transformació de les oficines de registre en les oficines d'assistència en matèria de registre: noves funcions. Assistència en l'ús de mitjans electrònics. Registre electrònic: normativa estatal bàsica i autonòmica. Sistema d'Interconnexió de Registres: concepte. Queixes i suggeriments.

Tema 34. Seu electrònica: concepte. La Seu Electrònica de l'Administració procediments i serveis. La interoperabilitat a les administracions públiques: concepte i finalitat. La Plataforma d'Interoperabilitat de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears (PINBAL). Simplificació administrativa documental. Aportació de documents a càrrec dels interessats en el procediment administratiu, documents no exigibles a la ciutadania i aportació diferida de documentació.

Tema 35. El document electrònic administratiu: característiques. La conservació dels documents: l'arxiu electrònic únic i la política de gestió documental. Les còpies dels documents administratius i privats: validesa i eficàcia.

Tema 36. Normativa europea, estatal i autonòmica en matèria d'igualtat entre dones i homes i prevenció de la violència de gènere. El Pla d'Igualtat del personal de serveis generals de l'Administració

Tema 37. La funció pública en l'ordenament espanyol. Regulació constitucional de la funció pública. L'Estatut bàsic de l'empleat públic. La funció pública de l'Estat, de les comunitats autònomes i dels ens locals.

Tema 38. La Llei 3/2007, de 22 de febrer, de la funció pública de la comunitat autònoma de les Illes Balears. El personal al servei de l'Administració Òrgans competents en matèria de funció pública.

Tema 39. La selecció del personal funcionari. Requisits per a l'ingrés a la funció pública. Adquisició i pèrdua de la condició de funcionari.

Tema 40. La promoció del personal funcionari. La provisió de llocs de treball. Situacions administratives del personal funcionari.

Tema 41. Els drets, els deures i les incompatibilitats del personal funcionari. Règim retributiu i de protecció social. El règim disciplinari del personal funcionari

Tema 42. La prevenció de riscs laborals: concepte, justificació i característiques. Normativa aplicable. La prevenció de riscs laborals a l'Administració.

Tema 43. Els convenis col·lectius de treball: concepte i naturalesa. Règim jurídic. La negociació col·lectiva i la determinació de les condicions de treball a les administracions públiques.

Tema 44. El pressupost: concepte i naturalesa. Principis pressupostaris clàssics.

Tema 45. Els crèdits pressupostaris. Modificacions de crèdit. Crèdits extraordinaris i suplements de crèdit. Crèdits ampliables, incorporació de crèdit, generacions de crèdit i transferències de crèdit. Despeses pluriennals.

Tema 46. El finançament de les Administracions Principis. Règim jurídic i mitjans de finançament.

Aquesta subsanació no afecta als terminis continguts a les Bases de la convocatòria al no modificar-se substancialment el contingut del temari

 

Puigpunyent, 27 d'abril de 2021

El batle Antoni Marí Enseñat