Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció V. Anuncis

Subsecció segona. Altres anuncis oficials

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA DE MEDI AMBIENT I TERRITORI

Núm. 139856
Extracte de la Resolució de 20 d’abril de 2021 del conseller de Medi Ambient i Territori de convocatòria d’ajuts, mitjançant subvencions públiques, per impulsar l’economia social i circular, gestionar de manera sostenible els residus turístics i crear llocs de feina

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

BDNS (Identif.): 559856

De conformitat amb el que preveuen els articles 17.3.b i 20.8.a de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, General de Subvencions, es publica l'extracte de la convocatòria el text complet de la qual es pot consultar a la Base de Dades Nacional de Subvencions.

(https://www.pap.hacienda.gob.es/bdnstrans/es/index):

1. Beneficiaris:

Podran esser beneficiàries d'aquestes subvencions les persones físiques i jurídiques, de naturalesa privada, que desenvolupin la seva activitat a l'àmbit territorial a les Illes Balears, les  agrupacions d'empreses que compleixin els requisits establerts a l'apartat 5.3 de la convocatòria i les  entitats i associacions sense ànim de lucre de caràcter privat, amb personalitat jurídica, que desenvolupin la seva activitat a l'àmbit territorial de les Illes Balears, que duguin a terme alguna de les actuacions previstes a l'apartat 6 de la convocatòria i que acompleixin els requisits d'aquesta convocatòria i de les bases reguladores corresponents.

2. Activitats subvencionables:

Es podran subvencionar les activitats i els projectes de gestió de residus fonamentats en els principis de l'economia circular orientats a aconseguir algun dels objectius indicats a continuació i que siguin executats en el termini comprès entre el 15 de maig de 2020 i el 15 de juny de 2023:

• Afavorir models d'economia circular- és a dir, models que tenguin com objectiu reduir tant l'entrada de materials com la producció de residus-, que tanquin el cicle.    

• Implementar, ampliar o millorar instal·lacions, incloent la compra de maquinària, per a la prevenció, la reparació i la preparació per a la reutilització de residus.

• Implementar o millorar nous sistemes de gestió de residus.

Les actuacions i projectes subvencionables s'hauran d'incloure dins alguna de les línies d'actuació següents: Reutilització de productes, preparació per a la reutilització de residus, compostatge i altres processos de transformació biològica, reciclatge de residus o projectes d'I+D+i en matèria de residus en el marc de l'economia circular.

3. Bases reguladores:

Les subvencions objecte d'aquesta convocatòria es regeixen per l'Ordre de 3 d'octubre del conseller de Medi Ambient, Agricultura i Pesca, de 3 d'octubre de 2017, per la qual s'estableixen les bases reguladores de subvencions per al finançament d'inversions relatives a la prevenció, la reducció i la gestió de residus (BOIB núm. 123, de 7 d'octubre de 2017).

4. Quantia:

La quantia destinada a aquesta convocatòria és d'un milió tres-cents mil euros (1.300.000 €). Es finançaran els tres projectes de cada categoria que hagin obtingut una major puntuació atenent als criteris de valoració fixats prèviament en les bases reguladores i en l'apartat 12 de la convocatòria. En cas de que quedi algun romanent de pressupost a alguna línia d'actuació es podran finançar un major nombre de projectes atenent a l'ordre de prelació establert per la puntuació obtinguda.

Es finançarà un màxim del 80 % del cost de les despeses contemplades a l'apartat 8 de la convocatòria necessàries per l'execució del projecte o activitat subvencionada. El finançament atorgat a cada projecte o actuació subvencionada no podrà superar el límit màxim establert per cada línia d'actuació a l'apartat 7 de la convocatòria.

5. Termini de presentació de sol·licituds:

El termini per presentar les sol·licituds és de dos mesos comptadors des de l'endemà d'haver-se publicat la resolució de convocatòria en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

6. Altres dades:

L'obligació de pagament s'ha de reconèixer un cop s'hagi justificat l'execució de l'activitat subvencionada mitjançant la presentació del compte justificatiu i la resta de documentació indicada a l'apartat 15 de la convocatòria i, en cas necessari després de les inspeccions corresponents.

Es preveuen fins a tres pagaments parcials de la subvenció abans de finalitzar el termini d'execució establert, amb un import  màxim cada un del 25% de la subvenció total concedida per cada tipus de despeses i després d'haver presentat la documentació justificativa que estableix la convocatòria. Els terminis de justificació i pagament parcial seran els mesos de gener de 2022, juny de 2022 i gener de 2023.

  

Palma, 20 d'abril de 2021

El conseller de Medi Ambient i Territori

Miquel Mir Gual