Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

INSTITUT BALEAR DE LA DONA

Núm. 138682
Resolució de la directora de l’Institut Balear de la Dona (IBDONA), a proposta de la cap de Servei d’Administració i Gestió Pressupostària, per la qual s’amplia el termini de presentació de sol·licituds de la Resolució de la directora de l’Institut Balear de la Dona de 19 d’abril de 2021 (BOIB núm. 53, de 22 d’abril de 2021), per la que s’aprovà la convocatòria de subvencions per a entitats locals per a projectes de foment i suport a la igualtat d’oportunitats entre dones i homes, d’eliminació de qualsevol forma de discriminació per raó de sexe i de prevenció i intervenció davant les violències masclistes per als anys 2021 i 2022

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

En data 28 d'abril de 2021, la cap de servei d'Administració i Gestió Pressupostària ha formulat la proposta de resolució següent:

Fets

1. El 22 d'abril de 2021 es va publicar al BOIB núm. 53 la Resolució de la directora de l'IBDONA de 19 d'abril de 2021 per la que s'aprova la convocatòria de subvencions per a entitats locals per a projectes de foment i suport a la igualtat d'oportunitats entre dones i homes, d'eliminació de qualsevol forma de discriminació per raó de sexe i de prevenció i intervenció davant les violències masclistes  per als anys 2021 i 2022.

2. L'article 9.4 d'aquesta Resolució de convocatòria de 19 d'abril de 2021 disposa el següent: “El termini per presentar les sol·licituds i la documentació adjunta és de 20 dies naturals comptadors des de l'endemà de la publicació d'aquesta convocatòria en el Butlletí Oficial de les Illes Balears”.

S'ha constatat que a dia d'avui no s'han exhaurit les disponibilitats pressupostàries corresponents a aquesta convocatòria de 19 d'abril de 2021, i que existeixen entitats locals interessades a presentar sol·licituds que podrien ser beneficiàries d'aquestes subvencions.

Fonaments de dret

1. La Llei 5/2000, de 20 d'abril, de l'Institut Balear de la Dona, va crear aquest Institut com a entitat autònoma de caràcter administratiu amb personalitat jurídica pròpia i capacitat plena d'actuar, té com a finalitats bàsiques elaborar i executar les mesures necessàries per fer efectius els principis d'igualtat de l'home i la dona, a més d'impulsar i promoure la participació de la dona en tots els àmbits de la societat.

2. El Decret 11/2021, de 15 de febrer, de la presidenta de les Illes Balears, pel qual s'estableixen les competències i l'estructura orgànica bàsica de les conselleries de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, l'Institut Balear de la Dona queda adscrit a la Conselleria de Presidència, Funció Pública i Igualtat.

3. L'article  32 de la Llei 39/2015 d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, disposa que: “L'Administració , excepte precepte en contrari, podrà concedir d'ofici o a petició dels interessats una ampliació dels terminis establerts que no s'excedeixi de la meitat, si les circumstàncies ho aconsellen i no es perjudiquen drets  de tercers”.

4. Text refós de la Llei de Subvencions, aprovada per Decret legislatiu 2/2005, de 28 de desembre.

5. L'article 25.2 de l'Ordre de la consellera d'Afers Socials, Promoció i Immigració de 18 de maig de 2009 per la qual s'estableixen les bases reguladores de les subvencions, els certàmens i els premis en matèria de polítiques d'igualtat envers les dones,  disposa que: “En tot cas, les modificacions dels terminis establerts en la convocatòria s'han de regir pel que disposen els articles 49 i 50 de la Llei 30/1992”.

Atès que no s'han exhaurit les disponibilitats pressupostàries corresponents a aquesta Resolució de convocatòria de 19 d'abril de 2021, i que existeixen entitats locals interessades que podrien ser beneficiàries d'aquestes subvencions, i d'acord amb el que preveu l'article 25.2 de l'Ordre de bases reguladores de les subvencions anteriorment esmentada: “En tot cas, les modificacions dels terminis establerts en la convocatòria s'han de regir pel que disposen els articles 49 i 50 de la Llei 30/1992” que actualment tenen la seva correspondència amb els articles 32 i 33 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques. I en aquest cas concret que ens ocupa l'article 32 preveu que es podrà concedir d'ofici una ampliació dels terminis que no excedeixi la meitat del termini inicial i que no perjudiqui a tercers com succeeix en aquest cas.

Per tot això, de conformitat amb l'article 16 del Text Refós de la Llei de subvencions, aprovat mitjançant el Decret Legislatiu 2/2005, de 28 de desembre (BOIB núm. 196, de 31 de desembre), i l'article 25.2 de l'Ordre de bases anteriorment esmentada, propòs a la directora de l'Institut Balear de la Dona que dicti una resolució en els termes següents:

Proposta de resolució

1. Ampliar el termini de presentació de sol·licituds i, a aquest efecte, modificar l'article 9.4 de la Resolució de la directora de l'Institut Balear de la Dona de 19 d'abril de 2021, publicada en el BOIB núm. 53, de 22 d'abril de 2021, per la qual es convoquen subvencions per a entitats locals per a projectes de foment i suport a la igualtat d'oportunitats entre dones i homes, d'eliminació de qualsevol forma de discriminació per raó de sexe i de prevenció i intervenció davant les violències masclistes  per als anys 2021 i 2022 de la manera següent:

El termini per presentar les sol·licituds i la documentació adjunta és de 30 dies naturals comptadors des de l'endemà de la publicació d'aquesta Resolució en el Butlletí Oficial de les Illes Balears”.

2. Publicar aquesta Resolució en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

Per tot això dict la següent

Resolució

Manifestar la conformitat amb la proposta de resolució i dictar-ne resolució en els mateixos termes.

Interposició de recursos

Contra aquesta Resolució, que exhaureix la via administrativa, es pot interposar un recurs potestatiu de reposició davant la directora de l'Institut Balear de la Dona o la consellera de Presidència, Funció Pública i Igualtat en el termini d'un mes comptador des de l'endemà que s'hagi publicat en el Butlletí Oficial de les Illes Balears, d'acord amb el que disposen l'article 57 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears (BOIB núm. 44, de 3 d'abril), i l'article 124 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú (BOE núm. 236, de 2 d'octubre).

També es pot interposar directament un  recurs contenciós administratiu davant el Jutjat Contenciós Administratiu, en el termini de dos mesos comptadors des de l'endemà de publicar-se en el Butlletí Oficial de les Illes Balears, d'acord amb el que estableix l'article 46 de la Llei  29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa (BOE núm. 167, de 14 de juliol).

 

Palma, 28 d'abril de 2021

La directora de l'Institut Balear de la Dona Maria Duran i Febrer

La cap de servei d'Administració i Gestió Pressupostària proposant Pilar Pascual Ginard