Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA D'AFERS SOCIALS I ESPORTS

Núm. 136221
Resolució de la consellera d’Afers Socials i Esports de 23 d’abril de 2021 de modificació de la Resolució de 26 de març de 2021 per la qual s’aprova la convocatòria de subvencions per executar projectes d’educació per a la transformació social per a l’any 2021

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Identificació BDNS: 554972

Fets

1. En data 30 de març de 2021, es va publicar al Butlletí Oficial de les Illes Balears núm. 43, la Resolució de la consellera d'Afers Socials i Esports de 26 de març de 2021 per la qual s'aprova la convocatòria de subvencions per executar projectes d'educació per a la transformació social per a l'any 2021.

2. A aquesta convocatòria s'inclouen tant activitats adreçades a fomentar l'educació per a la transformació social en l'àmbit de l'educació formal com aquells projectes que es desenvolupen fora de l'àmbit dels centres educatius, ambdós amb la finalitat d'impulsar els valors de la solidaritat, la tolerància, l'equitat i la justícia en l'àmbit de la comunitat balear.

3. El termini màxim per iniciar l'execució de l'activitat objecte de l'ajuda, en el marge que atorga l'article 10.1.f) del Decret 15/2018, es va establir al punt 13.3 de l'annex I de la Resolució anteriorment indicada el qual estableix que en tot cas el projecte s'ha d'iniciar en el termini de trenta dies naturals des que s'hagi fet efectiu el pagament de la subvenció a l'entitat interessada, fet que s'ha de comunicar per escrit dins aquest mateix termini amb indicació de la data d'inici del projecte (dia, mes i any).

En el mateix sentit es pronuncia el punt 14.2 quan indica que les entitats beneficiàries que hagin iniciat l'execució del projecte i no el puguin continuar sense l'ajut econòmic sol·licitat, poden deixar-ne en suspensió l'execució fins que el pagament de la subvenció es faci efectiu, i des del pagament de la subvenció, disposen d'un termini màxim de trenta dies naturals per reprendre el projecte i també comunicar la data, amb indicació del dia, el mes i l'any.

4. S'ha de posar de manifest que un nombre majoritari dels projectes que es subvencionen dins el marc de la convocatòria d'educació per la transformació social plantegen activitats públiques on és necessari el contacte i la mobilitat de la població destinatària: tallers, conferències, seminaris, activitats culturals i lúdiques, etc.

5. Així, atesa l'actual situació de crisi sanitària provocada per la COVID-19, declarada com a pandèmia per part de la OMS, i les restriccions a la mobilitat i a la concentració de persones, es considera del tot adient modificar el termini observat en els esmentats punts 13.3 i 14.2 de l'annex I de la convocatòria, per tal de facilitar la programació, organització i realització dels diversos esdeveniments i activitats que són objecte dels projectes, una vegada que s'hagi fet efectiu el pagament de la subvenció a l'entitat beneficiària, essent recomanable l'ampliació del termini a un màxim de tres mesos, d'acord amb els articles 10.1.f) i 22.4 del Decret 15/2018, de 8 de juny, del règim especial de les ajudes a l'exterior en matèria de cooperació per al desenvolupament i solidaritat internacional i del Registre d'organitzacions no governamentals de desenvolupament de les Illes Balears.

Fonaments de dret

1. El Decret 15/2018, de 8 de juny, del règim especial de les ajudes a l'exterior en matèria de cooperació per al desenvolupament i solidaritat internacional i del Registre d'organitzacions no governamentals de desenvolupament de les Illes Balears.

2. La Resolució de la consellera d'Afers Socials i Esports de 26 de març de 2021 per la qual s'aprova la convocatòria de subvencions per executar projectes d'educació per a la transformació social per a l'any 2021.

Per tot això, dict la següent

Resolució

1. Modificar el punt 13.3 de l'annex I de la Resolució de la consellera d'Afers Socials i Esports de 26 de març de 2021 per la qual s'aprova la convocatòria de subvencions per executar projectes d'educació per a la transformació social per a l'any 2021, que queda redactat de la forma següent:

«13.3. En qualsevol cas, l'acceptació s'entén produïda automàticament si en el termini indicat des de la notificació de la proposta de resolució no es fa constar el contrari. S'entén que la data d'inici és la que consta en el projecte. En el cas que l'entitat hagi indicat únicament el mes i l'any d'inici del projecte, es considera que la data d'inici és el primer dia del mes indicat. En tot cas, el projecte s'ha d'iniciar en el termini màxim de tres mesos des que s'hagi fet efectiu el pagament de la subvenció a l'entitat interessada, fet que ha de comunicar per escrit dins aquest mateix termini amb indicació de la data d'inici del projecte (dia, mes i any).»

2. Modificar el punt 14.2 de l'annex I de la Resolució de la consellera d'Afers Socials i Esports de 26 de març de 2021 per la qual s'aprova la convocatòria de subvencions per executar projectes d'educació per a la transformació social per a l'any 2021, que queda redactat de la forma següent:

«14.2. Les entitats beneficiàries que hagin iniciat l'execució del projecte aprovat a partir de la publicació de la convocatòria i no el puguin continuar sense l'ajut econòmic sol·licitat ho han de comunicar formalment i d'una manera immediata a la Direcció General de Cooperació, i poden deixar-ne en suspensió l'execució fins que el pagament de la subvenció es faci efectiu, sempre que aquesta suspensió no afecti la viabilitat del projecte. Des del pagament de la subvenció, disposen d'un termini màxim de tres mesos per reprendre el projecte i també comunicar la data, amb indicació del dia, el mes i l'any. La suma d'ambdós terminis d'execució no pot ser superior a l'aprovat inicialment i, en cap cas, no s'hi poden imputar despeses corresponents al període en el qual el projecte ha estat en suspensió.»

3. Publicar aquesta Resolució en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

Interposició de recursos

Contra aquesta Resolució —que exhaureix la via administrativa— es pot interposar un recurs potestatiu de reposició davant la consellera d'Afers Socials i Esports en el termini d'un mes comptador des de l'endemà de la publicació, d'acord amb els articles 123 i 124 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, i l'article 57 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

També es pot interposar directament un recurs contenciós administratiu davant la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears en el termini de dos mesos comptadors des de l'endemà de la publicació, d'acord amb l'article 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

 

Palma, en la data de la signatura electrònica (27 d'abril de 2021)

La consellera d'Afers Socials i Esports Fina Santiago Rodríguez