Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA D'EDUCACIÓ I FORMACIÓ PROFESSIONAL

Núm. 134259
Resolució del director general de Planificació, Ordenació i Centres de 13 d’abril de 2021 per la qual es modifica la Resolució del director general de Planificació, Inspecció i Infraestructures Educatives de 28 de febrer de 2013 per la qual es constitueix la comissió de valoració de les sol•licituds per contractar amb caràcter provisional, temporal i extraordinari professors a centres privats concertats

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

      Fets

  1. L'article 100.2 de la Llei orgànica 2/2006, de 3 de maig, d'educació (LOE), estableix que, per exercir la docència en els diferents ensenyaments que regula aquesta Llei, és necessari tenir les titulacions acadèmiques corresponents i la formació pedagògica i didàctica que el Govern estableixi per a cada ensenyament. En aquest sentit, l'article 14 de la Llei orgànica 8/1985, de 3 de juliol, reguladora del dret a l'educació (LODE), assenyala que tots els centres docents han de complir uns requisits mínims de titulació acadèmica del professorat per impartir els ensenyaments (BOE núm. 106, de 4 de maig).

  2.  Mitjançant una resolució del director general de Planificació, Inspecció i Infraestructures Educatives de 28 de febrer de 2013 es va constituir una comissió de valoració de les sol·licituds per contractar professors a centres privats concertats amb caràcter provisional, temporal i extraordinari (BOIB núm. 32, de 7 de març).

  3. Posteriorment, mitjançant una resolució del director general de Planificació, Infraestructures Educatives i Recursos Humans de 27 de maig de 2013 (BOIB núm. 81, de 6 de juny) es va modificar la Resolució del director general de Planificació, Inspecció i Infraestructures Educatives de 28 de febrer de 2013. Concretament, se'n va modificar el punt primer, sobre l'objecte de la Resolució; el darrer paràgraf del punt quart, referent a la proposta de contractació, i el primer apartat del punt cinquè, sobre la vigència de l'autorització.

  4. Resolució del director general de Planificació, Ordenació i Centres de 29 de setembre de 2017 per la qual es modifica la Resolució del director general de Planificació, Infraestructures Educatives i Recursos Humans de 27 de maig de 2013 per la qual es modifica la Resolució del director general de Planificació, Inspecció i Infraestructures Educatives de 28 de febrer de 2013 per la qual es constitueix la comissió de valoració de les sol·licituds per contractar amb caràcter provisional, temporal i extraordinari professors a centres privats concertats.

       Fonaments de dret

  1. El Reial decret 476/2013, de 21 de juny, pel qual es regulen les condicions de qualificació i formació que han de tenir els mestres dels centres privats d'educació infantil i d'educació primària (BOE núm. 167, de 13 de juliol).

  2. El Reial decret 665/2015, de 17 de juliol, pel qual es despleguen determinades disposicions relatives a l'exercici de la docència en l'educació secundària obligatòria, el batxillerat, la formació professional i els ensenyaments de règim especial, a la formació inicial del professorat i a les especialitats dels cossos docents d'ensenyament secundari (BOE núm. 171, de 18 de juliol).

  3. El Reial decret 1147/2011, de 29 de juliol, pel qual s'estableix l'ordenació general de la formació professional del sistema educatiu, que en la disposició addicional sisena fa referència a les titulacions i especialitats del professorat, a l'atribució docent i a les equivalències a l'efecte de docència (BOE núm. 182, de 30 de juliol).

  4. El Reial decret 860/2010, de 2 de juliol, pel qual es regulen les condicions de formació inicial del professorat dels centres privats per exercir la docència en els ensenyaments d'educació secundària obligatòria o de batxillerat (BOE núm. 173, de 17 de juliol).

  5. Ordre del conseller d'Educació i Cultura de 15 de novembre de 2004 de modificació de l'Ordre del conseller d'Educació i Cultura de dia 7 de maig de 2001, per la qual s'amplien els requisits per proveir llocs de treball d'educació especial i pedagogia terapèutica en els centres públics d'educació infantil, d'educació primària i d'educació especial i per la qual se'n reconeix l'habilitació corresponent

  6. Instruccions de dia 20 de juliol de 2020, sobre la tramitació i gestió del pagament delegat de la nòmina del personal docent dels centres concertats, i del pagament directe del mòdul íntegre del personal docent soci cooperativista dels centres concertats, els titulars dels quals són cooperatives d'ensenyament de treball associat.

  7. Decret 115/2001, de 14 de setembre, pel qual es regula l'exigència de coneixement de les llengües oficials al personal docent (BOIB núm. 114, de 22 de setembre), modificat pel Decret 169/2003 (BOIB núm. 136, de 30 de setembre).

  8. L'Ordre de la consellera d'Educació, Cultura i Universitats de 14 d'abril de 2014 per la qual es fixen les titulacions que cal tenir per fer classes de llengua catalana i en llengua catalana, pròpia de les Illes Balears, a l'ensenyament reglat no universitari i s'estableix el Pla de Formació Lingüística i Cultural (FOLC) (BOIB núm. 53, de 19 d'abril).

  9. Ordre del conseller d'Educació i Universitat de 8 de març de 2018 per la qual es fixen les titulacions que cal tenir per fer classes de i en llengua catalana, pròpia de les Illes Balears, a l'ensenyament reglat no universitari, se n'estableixen les equivalències, es defineix el Pla de Formació́ Lingüística i Cultural (FOLC), es regulen les condicions de l'exempció́ de l'avaluació́ de la llengua catalana i literatura en ensenyaments no universitaris i es determinen les funcions i la composició́ de la Comissió́ Tècnica d'Assessorament per a l'Ensenyament de i en Llengua Catalana.

Per tot això, dict la següent

Resolució

1. Modificar la composició de la Comissió de Valoració, que ha de ser la següent:

  1. El cap del Departament d'Inspecció Educativa, o la persona que delegui, que actua com a president de la Comissió.
  2. La cap del Departament de Centres Concertats de la Direcció General de Planificació, Ordenació i Centres, o la persona que delegui.
  3. Un funcionari de la Direcció General de Planificació, Ordenació i Centres, que actua com a secretari de la Comissió.

2. Ordenar la publicació d'aquesta Resolució en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

Interposició de recursos

Contra aquesta Resolució ¾que no exhaureix la via administrativa¾ es pot interposar un recurs d'alçada davant el conseller d'Educació i Formació Professional en el termini d'un mes comptador des de l'endemà d'haver-se publicat en el BOIB, d'acord amb l'article 122 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, i l'article 58 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

 

Palma, 13 d'abril de 2021

El director general de Planificació, Ordenació i Centres Antonio Morante Milla