Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA D'EDUCACIÓ I FORMACIÓ PROFESSIONAL

Núm. 133365
Resolució del conseller d’Educació i Formació Professional de 21 d’abril de 2021 per la qual es convoquen els premis extraordinaris dels ensenyaments artístics professionals de Música i de Dansa de les Illes Balears corresponents al curs 2020-2021 i els premis per als alumnes dels ensenyaments artístics professionals de Música i de Dansa de les Illes Balears amb aprofitament acadèmic excel·lent durant el curs 2020-2021

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Mitjançant l'Ordre ECD/1611/2015, de 29 de juliol, es creen i regulen els Premis Nacionals al rendiment acadèmic de l'alumnat d'Educació Secundària Obligatòria i d'Ensenyaments Artístics Professionals en els àmbits de música, dansa i arts plàstiques i disseny.

Mitjançant el Decret 36/2018, de 9 de novembre, pel qual s'estableix el currículum dels ensenyaments professionals de Música a les Illes Balears (BOIB núm. 143, de 15 de novembre de 2018), es creen, en l'article 46, els premis extraordinaris dels ensenyaments artístics professionals de Música de les Illes Balears i s'estableix que la Conselleria d'Educació i Formació Professional ha de convocar anualment aquests premis i qualsevol altra distinció honorífica al rendiment acadèmic excel·lent en aquests ensenyaments.

Un dels principis fonamentals en els quals es basa la Llei orgànica 2/2006, de 3 de maig, d'educació, amb les modificacions introduïdes per la Llei orgànica 3/2020 de 29 de desembre, per la qual es modifica la Llei orgànica 2/2006, de 3 de maig, d'Educació (BOE núm.340, de 30 de desembre) és proporcionar un sistema educatiu de qualitat, integrador i exigent, que garanteixi la igualtat d'oportunitats i la possibilitat que cada alumne desenvolupi al màxim les seves potencialitats.

La Conselleria d'Educació i Formació Professional adopta mesures per afavorir el rendiment acadèmic i millorar la preparació dels alumnes d'educació primària, educació secundària i batxillerat de les Illes Balears.

Els ensenyaments professionals de Música i Dansa són ensenyaments de règim especial amb una elevada càrrega lectiva que requereixen una àmplia dedicació i esforç dels alumnes. Per això, és convenient adoptar mesures per afavorir el rendiment acadèmic i millorar la preparació, també, dels alumnes dels ensenyaments professionals de Música o Dansa.

La convocatòria dels premis extraordinaris dels ensenyaments artístics professionals de Música i de Dansa de les Illes Balears i la dels premis per als alumnes dels ensenyaments artístics professionals de Música i de Dansa de les Illes Balears amb aprofitament acadèmic excel·lent tenen com a objectiu distingir l'especial aprofitament dels alumnes que, gràcies al seu esforç i dedicació, han aconseguit uns resultats acadèmics excel·lents en finalitzar els ensenyaments professionals de Música i Dansa i, així, estimular la motivació per als estudis i la formació personal. L'obtenció d'un dels premis extraordinaris els permetrà participar en els premis nacionals al rendiment acadèmic dels alumnes en la modalitat d'ensenyaments artístics professionals en els àmbits de la música i de la dansa quan aquests siguin convocats.

Per tot això, amb la finalitat de potenciar la millora dels resultats acadèmics i la valoració del rendiment acadèmic excel·lent en els ensenyaments professionals de Música i de Dansa, i atesa la proposta de resolució del director general de Planificació, Ordenació i Centres sobre la convocatòria dels premis extraordinaris dels ensenyaments artístics professionals de Música i de Dansa de les Illes Balears corresponents al curs 2020-2021 i els premis per als alumnes dels ensenyaments artístics professionals de Música i de Dansa de les Illes Balears amb aprofitament acadèmic excel·lent durant el curs 2020-2021, dict la següent

Resolució

Primer

Objecte de la convocatòria

Aquesta Resolució té per objecte convocar els premis següents:

a) Els premis per als alumnes dels ensenyaments artístics professionals de Música i de Dansa de les Illes Balears amb aprofitament acadèmic excel·lent durant curs 2020-2021.

b) Els premis extraordinaris dels ensenyaments artístics professionals de Música i de Dansa de les Illes Balears corresponents al curs 2020-2021.

 

Segon

Instrucció dels procediments

L'òrgan instructor dels procediments objecte d'aquesta convocatòria és el director general de Planificació, Ordenació i Centres.

Tercer

Premis per als alumnes dels ensenyaments artístics professionals de Música i de Dansa de les Illes Balears amb aprofitament acadèmic excel·lent

1. Els alumnes que hagin finalitzat els ensenyaments professionals de Música o de Dansa en un centre públic o privat autoritzat de les Illes Balears en la convocatòria ordinària de juny del curs acadèmic 2020-2021 i hagin obtingut una nota mitjana de totes les assignatures dels dos darrers cursos d'ensenyaments professionals de Música o de Dansa igual o superior a 9 obtindran el premi per als alumnes dels ensenyaments artístics professionals de Música i de Dansa de les Illes Balears amb aprofitament acadèmic excel·lent.

2. La Conselleria d'Educació i Formació Professional lliurarà un diploma a l'excel·lència en el rendiment acadèmic als alumnes mereixedors d'aquests premis.

3. Els conservatoris professionals i els centres privats autoritzats, una vegada acabada l'avaluació ordinària dels seus alumnes, tenen fins al dia 5 de juliol de 2021 per remetre una llista dels alumnes del seu centre que siguin mereixedors d'aquest premi a l'adreça electrònica regimespecial@dgplacen.caib.es, del Servei dels Ensenyaments de Règim Especial de la Direcció General de Planificació, Ordenació i Centres. Hi han d'adjuntar la documentació escanejada que s'indica a continuació de cadascun dels alumnes proposats:

Un certificat de l'expedient acadèmic de l'alumne signat pel director del centre, en què s'han d'especificar els cursos realitzats en aquests ensenyaments, amb indicació dels cursos acadèmics, l'especialitat, les assignatures cursades, les qualificacions obtingudes en cadascuna de les assignatures i la nota mitjana de totes les assignatures dels dos darrers cursos d'ensenyaments professionals de Música o de Dansa.

4. El dia 8 de juliol de 2021 el Servei dels Ensenyaments de Règim Especial de la Direcció General de Planificació, Ordenació i Centres ha de publicar a la pàgina web de la Direcció General (http://dgplacen.caib.es) les llistes provisionals dels alumnes premiats. Els alumnes tenen fins al dia 12 de juliol de 2021 per presentar reclamacions per esmenar possibles errors. Les reclamacions s'han d'adreçar al Servei dels Ensenyaments de Règim especial, a l'adreça regimespecial@dgplacen.caib.es.

5. Una vegada resoltes les possibles reclamacions, el director general de Planificació, Ordenació i Centres ha de proposar al conseller d'Educació i Formació Professional que dicti la resolució definitiva i ordeni que es publiqui a la pàgina web de la Direcció General.

Quart

Requisits dels aspirants als premis extraordinaris dels ensenyaments artístics professionals de Música i de Dansa de les Illes Balears

1. Els alumnes que vulguin optar als premis extraordinaris dels ensenyaments artístics professionals de Música i de Dansa de les Illes Balears han de fer les proves establertes en aquesta Resolució. Només es poden inscriure a les proves els alumnes que compleixin els requisits següents:

a) Han d'haver finalitzat els ensenyaments professionals de Música o de Dansa en un centre públic o privat autoritzat de les Illes Balears en l'especialitat o la modalitat per a la qual participin.

b) Han d'haver finalitzat els ensenyaments professionals d'aquesta especialitat el curs acadèmic 2020-2021.

c) Han de tenir una nota mitjana de totes les assignatures dels dos darrers cursos dels ensenyaments professionals de Música o de Dansa igual a 8,75 o superior. A aquest efecte, les assignatures convalidades no es tenen en compte. En el cas que l'alumne hagi ingressat als ensenyaments al sisè curs, la nota mitjana es refereix únicament a les assignatures d'aquest curs.

2. Els alumnes que optin als premis extraordinaris dels ensenyaments artístics professionals de Música de les Illes Balears han de complir, a més, els requisits següents:

a) Han de tenir una qualificació mínima de 9 al sisè curs de l'assignatura específica del premi al qual opten.

b) Han d'haver obtingut el premi extraordinari de fi de grau professional de música al centre on hagin finalitzat els ensenyaments professionals en l'especialitat o la modalitat per a la qual participen el curs acadèmic 2020-2021.

3. Els alumnes que optin al premi extraordinari dels ensenyaments artístics professionals de Dansa de les Illes Balears han de complir, a més, els requisits següents:

a) Han de tenir una qualificació mínima de 9 al sisè curs de les assignatures següents:

  • En l'especialitat de Dansa Clàssica: Dansa Clàssica i Repertori
  • En l'especialitat de Dansa Espanyola: Escola Bolera i Dansa Estilitzada

b) Han d'haver obtingut el premi extraordinari de fi de grau professional de dansa en l'especialitat de Dansa Clàssica o Dansa Espanyola al centre on hagin finalitzat els ensenyaments professionals el curs acadèmic 2020-2021.

4. Els centres han d'informar els alumnes que compleixin aquests requisits sobre la possibilitat de presentar-se als premis extraordinaris dels ensenyaments artístics professionals de Música o de Dansa de les Illes Balears.

Cinquè

Nombre de premis extraordinaris dels ensenyaments artístics professionals de Música i de Dansa de les Illes Balears

Es convoquen els premis següents:

  • Un premi extraordinari dels ensenyaments artístics professionals de Dansa de les Illes Balears.
  • Cinc premis extraordinaris dels ensenyaments artístics professionals de Música de les Illes Balears per a especialitats instrumentals o cant.
  • Un premi extraordinari dels ensenyaments artístics professionals de Música de les Illes Balears de la modalitat de Música de Cambra.
  • Un premi extraordinari dels ensenyaments artístics professionals de Música de les Illes Balears de la modalitat de Fonaments de Composició.

En el cas dels premis extraordinaris dels ensenyaments artístics professionals de Música de les Illes Balears per a especialitats instrumentals o cant, no es pot concedir més d'un premi per cada una de les especialitats instrumentals o de cant implantades a les Illes Balears.

Sisè

Premis extraordinaris de fi de grau professional de música o dansa als centres

1. Els conservatoris professionals i els centres privats autoritzats han de convocar anualment els premis extraordinaris de fi de grau professional de música o de dansa del seu centre per a cada una de les especialitats instrumentals o de dansa que tenguin autoritzades, per a Música de Cambra i per a Fonaments de Composició. La convocatòria ha de tenir en compte tots els punts establerts en l'article 46 del Decret 36/2018.

2. Els alumnes que estiguin interessats a optar a aquests premis i compleixin els requisits s'han d'inscriure als seus centres d'acord amb el procediment i els terminis que cada centre establirà a aquest efecte.

3. Les proves del 2021 s'han de fer després de l'avaluació extraordinària i abans del 30 d'octubre. El calendari de les proves s'ha de publicar al tauler d'anuncis del centre i a la seva pàgina web amb una antelació mínima d'una setmana respecte de la data en què s'hagin de realitzar.

4. Les proves s'han de basar en els currículums oficials dels ensenyaments professionals de Música i de Dansa de les Illes Balears establerts en el Decret 36/2018 i en el Decret 54/2011, de 20 de maig, de currículum dels ensenyaments professionals de Dansa.

5. En el cas dels ensenyaments de música, la prova per als premis d'Instrument o Cant i per al de Música de Cambra ha de constar, almenys, d'una part d'interpretació de diferents obres en audició pública amb una dificultat com a mínim corresponent al sisè curs dels ensenyaments professionals. En el premi de Fonaments de Composició, la prova ha de consistir, almenys, en la composició d'una obra per a la plantilla vocal o instrumental que es determini sobre un tema donat pel tribunal.

6. En el cas dels ensenyaments de dansa, la prova ha de constar, almenys, d'una part d'interpretació en audició pública d'un programa compost per obres, temps o variacions extretes d'obres representatives del repertori de l'especialitat per a la qual es presenten els alumnes. Aquestes obres, temps o variacions han de tenir una dificultat com a mínim corresponent al sisè curs dels ensenyaments professionals.

7. El director del centre ha de nomenar els tribunals, que han d'estar constituïts per cinc professors del centre, els quals han de pertànyer, sempre que sigui possible, a l'especialitat convocada o a especialitats afins. La composició del tribunal s'ha de fer pública abans de les proves.

8. El tribunal pot atorgar com a màxim un únic premi per especialitat o modalitat, que no pot ser compartit. També pot atorgar mencions d'honor, si ho considera oportú. En el cas de la modalitat de Música de Cambra, el premi s'entén concedit al grup, però específicament a cada membre que compleixi els requisits exigits per aspirar a aquest premi. L'obtenció d'un premi extraordinari de fi de grau professional, així com d'una menció d'honor, suposa rebre el diploma corresponent, que ha d'emetre el centre i que, a més, s'ha de consignar en els documents d'avaluació dels alumnes mitjançant una diligència específica.

9. Els centres han de publicar les bases d'aquests premis abans del 30 de juliol del curs acadèmic.

 

Setè

Tramitació i terminis per als premis extraordinaris dels ensenyaments artístics professionals de Música i de Dansa de les Illes Balears

1. Els alumnes que compleixin els requisits poden formalitzar la inscripció per fer les proves al centre en què hagin finalitzat els ensenyaments professionals de Música o Dansa, d'acord amb els tràmits i els terminis següents:

a) El termini per presentar a la secretaria del centre el full de sol·licitud que figura en l'annex 1 d'aquesta Resolució s'inicia a partir de l'obtenció del premi de fi de grau professional al centre i acaba dia 5 de novembre de 2021. A la sol·licitud d'inscripció s'hi ha d'adjuntar la documentació següent:

Un certificat de l'expedient acadèmic de l'alumne signat pel director del centre, en què s'han d'especificar els cursos realitzats en aquests ensenyaments, amb la indicació dels cursos acadèmics, l'especialitat, les assignatures cursades, les qualificacions obtingudes en cadascuna de les assignatures i la nota mitjana obtinguda en els dos darrers cursos dels ensenyaments professionals de Música o de Dansa. També s'hi ha d'especificar que l'alumne ha obtingut el premi de fi de grau professional de l'especialitat cursada, i el curs acadèmic en què l'ha obtingut.

b) Els conservatoris professionals i els centres privats autoritzats tenen fins al dia 9 de novembre de 2021 per remetre el full d'inscripció individual i la documentació adjunta escanejada de cadascun dels alumnes sol·licitants a l'adreça electrònica regimespecial@dgplacen.caib.es, del Servei dels Ensenyaments de Règim Especial de la Direcció General de Planificació, Ordenació i Centres.

2. La presentació de la sol·licitud d'inscripció als premis extraordinaris dels ensenyaments artístics professionals de Música i de Dansa de les Illes Balears suposa que els interessats accepten les condicions i les bases de la convocatòria.

Vuitè

Persones convocades als premis extraordinaris dels ensenyaments artístics professionals de Música i de Dansa de les Illes Balears

1. El dia 10 de novembre de 2021 el Servei dels Ensenyaments de Règim Especial ha de publicar a la pàgina web de la Direcció General de Planificació, Ordenació i Centres (http://dgplacen.caib.es) la relació de les persones convocades a la prova per optar als premis extraordinaris dels ensenyaments artístics professionals de Música i de Dansa de les Illes Balears. Els alumnes poden presentar una reclamació per esmenar possibles errors en aquesta relació fins al dia 12 de novembre de 2021. La reclamació s'ha d'adreçar al Servei dels Ensenyaments de Règim Especial, a l'adreça regimespecial@dgplacen.caib.es.

2. El dia 15 de novembre de 2021 s'ha de publicar a la mateixa pàgina web:

-La llista definitiva d'alumnes convocats.

-La composició dels tribunals

-Les lletres que s'hagin triat mitjançant un sorteig públic realitzat el mateix dia a la Direcció General de Planificació, Ordenació i Centres per determinar l'ordre d'actuació dels aspirants.

-Una relació dels aspirants ordenats per número d'ordre, d'acord amb les lletres resultants del sorteig. En el cas que coincideixin la primera lletra o les primeres lletres del nom de dos aspirants o més, les lletres determinades pel sorteig s'aplicaran a partir de la primera lletra no coincident.

 

Novè

Data i lloc de les proves dels premis extraordinaris dels ensenyaments artístics professionals de Música i de Dansa de les Illes Balears

1. La data d'inici de les proves és el dia 17 de novembre de 2021.

2. Els alumnes inscrits queden convocats a les 8.45 hores del dia d'inici de les proves al Conservatori Professional de Música i Dansa de Mallorca, al carrer d'Alfons el Magnànim, 64, 07004, de Palma.

3. Els alumnes han de presentar el DNI, el NIE o el passaport abans de començar la prova.

4. Les proves s'han d'iniciar a cada tribunal seguint l'ordre dels aspirants en la relació ordenada d'acord amb les lletres resultants del sorteig realitzat a la Direcció General de Planificació, Ordenació i Centres.

Desè

Contingut de les proves dels premis extraordinaris dels ensenyaments artístics professionals de Música i de Dansa de les Illes Balears

1. Les proves han d'estar basades en els currículums oficials dels ensenyaments professionals de Música i de Dansa de les Illes Balears, establerts en el Decret 36/2018 i en el Decret 54/2011.

2. En el cas dels premis extraordinaris dels ensenyaments artístics professionals de Música, les proves consisteixen en el següent:

2.1. En el cas dels premis extraordinaris dels ensenyaments artístics professionals de Música de les Illes Balears per a especialitats instrumentals o cant, la prova ha de consistir en la interpretació, en audició pública, d'un programa que inclogui almenys tres obres, estudis o moviments pertanyents a diferents estils del repertori original de l'especialitat instrumental o de cant, amb una dificultat, com a mínim, pròpia del sisè curs dels ensenyaments professionals. La durada del programa d'interpretació que presenti l'alumne ha de ser com a mínim de 45 minuts. Si l'alumne presenta obres amb acompanyament, està obligat a interpretar-les amb el seu acompanyament, que ha d'aportar pel seu compte. El programa que presenti l'alumne ha de figurar en el full d'inscripció i no es pot canviar posteriorment.

L'aspirant haurà de presentar al tribunal tres còpies de les partitures de les obres que interpretarà, així com de la part d'acompanyament de piano corresponent.

El tribunal ha de triar quines obres, estudis, moviments o fragments del programa presentat s'han d'interpretar, de manera que la durada de l'exercici d'interpretació sigui com a màxim de 45 minuts, segons el parer del tribunal.

2.2. En el cas del premi extraordinari dels ensenyaments artístics professionals de Música de les Illes Balears de la modalitat de Música de Cambra, la prova ha de consistir en la interpretació, en audició pública, d'un programa que inclogui almenys tres obres o moviments pertanyents a diferents estils del repertori original propi de la música de cambra, amb una dificultat com a mínim pròpia del darrer curs dels ensenyaments professionals. La durada del programa d'interpretació que presenti l'alumne ha de ser com a mínim de 45 minuts. El programa que presenti l'alumne ha de figurar en el full d'inscripció i no es pot canviar posteriorment.

Els aspirants hauran de presentar al tribunal tres còpies de les partitures de les obres que interpretaran.

El tribunal ha de triar quines obres, estudis, moviments o fragments del programa presentat s'han d'interpretar, de manera que la durada de l'exercici d'interpretació sigui com a màxim de 45 minuts, segons el parer del tribunal.

En la modalitat de Música de Cambra els grups han d'estar formats per un mínim de dos alumnes. El premi d'aquesta modalitat s'atorgarà al grup cambrístic en general pels mèrits interpretatius que aquesta disciplina requereix, però específicament a cada membre del grup que compleixi els requisits exigits per aspirar a aquest premi, sempre que el seu nivell d'interpretació el faci mereixedor del premi individualment, encara que se li valori aquest nivell dins el grup.

Tots els integrants del grup han de concórrer en les mateixes condicions administratives que els aspirants al premi pel que fa al fet de ser alumnes del centre del qual prové el grup, però no necessàriament tots han de complir els requisits acadèmics exigits per optar al premi. Només podran optar al premi els membres del grup que compleixin els requisits especificats en el punt 4 d'aquestes bases i que hagin presentat correctament la sol·licitud.

2.3. En el cas del premi extraordinari dels ensenyaments artístics professionals de Música de les Illes Balears de la modalitat de Fonaments de Composició, la prova ha de consistir en la composició d'una obra per a la plantilla instrumental o vocal que es determini, composta sobre un tema donat pel tribunal en l'estil adequat a aquest tema, amb una extensió mínima de 40 compassos. La durada de l'exercici ha de ser de 6 hores com màxim.

3. En el cas del Premi Extraordinari dels Ensenyaments Artístics Professionals de Dansa, la prova consta de dues parts:

a) Interpretació, en audició pública, d'un programa compost per obres, temps o variacions extretes d'obres representatives del repertori propi de l'especialitat. Aquestes obres, temps o variacions han de tenir una dificultat, com a mínim, corresponent al sisè curs dels ensenyaments professionals. La durada del programa d'interpretació que presenti l'alumne ha de ser com a mínim de 45 minuts. L'alumne pot presentar obres amb acompanyament i està obligat a interpretar-les amb el seu acompanyament, que ha d'aportar pel seu compte. També cal portar un acompanyant per a passos a dos, o grup, si l'obra així ho requereix. Els participants han d'indicar en el full d'inscripció el programa que interpretaran, amb l'especificació de totes les dades que siguin d'interès per al tribunal. El programa no es pot canviar posteriorment.

El tribunal ha de triar quines obres, temps o variacions o fragments del programa presentat s'han d'interpretar, de manera que la durada de l'exercici d'interpretació sigui com a màxim de 45 minuts, segons el parer del tribunal.

b) Exercici d'improvisació o composició coreogràfica d'una variació lliure sobre una obra o un fragment musical donat pel tribunal. Per a la preparació d'aquest exercici, l'aspirant disposarà de 30 minuts i la interpretació ha de tenir una durada màxima de 15 minuts.

 

​​​​​​​Onzè

Avaluació de les proves per als premis extraordinaris dels ensenyaments artístics professionals de Música i de Dansa de les Illes Balears

1. Les proves dels premis extraordinaris dels ensenyaments artístics professionals de Música i de Dansa de les Illes Balears s'han de qualificar d'0 a 10 punts, amb una aproximació de dos decimals i mitjançant l'arrodoniment a la centèsima més pròxima o, en cas d'equidistància, a la superior.

2. La interpretació dels aspirants als premis extraordinaris dels ensenyaments artístics professionals de Música per a especialitats instrumentals o cant s'ha de valorar atenent els apartats següents:

a) Interès musical de les obres presentades.

b) Nivell tècnic en la interpretació.

c) Qualitat del so i l'expressió.

d) Interpretació de memòria de les obres.

e) Coherència estètica i estilística.

f) Presència escènica.

3. La interpretació dels aspirants al premi extraordinari dels ensenyaments artístics professionals de Música de la modalitat de Música de Cambra s'ha de valorar atenent els apartats següents:

a)Adequació del repertori al grup.

b)Afinació, igualtat de so, atacs, articulacions i fraseig conjunt.

c)Conjunció i equilibri de cada part.

d)Interpretació estilística.

e)Musicalitat del grup.

4. La composició de l'obra dels aspirants al premi extraordinari dels ensenyaments artístics professionals de Música de la modalitat de Fonaments de Composició s'ha de valorar atenent els apartats següents:

-Adequació a l'estil del tema.

-Procediments i recursos compositius i proporcions formals emprades.

-Treball temàtic i desenvolupament realitzat.

-Originalitat, qualitat artística i musicalitat de l'obra composta.

5. La interpretació dels aspirants al Premi Extraordinari dels Ensenyaments Artístics Professionals de Dansa s'ha de valorar atenent els apartats següents:

-Interès del programa.

-Nivell tècnic.

-Nivell artístic.

-Musicalitat.

6. El tribunal ha de determinar la puntuació de cada prova de forma col·legiada. En el cas que no hi hagi acord, es calcularà la mitjana aritmètica de les qualificacions atorgades per cada membre del tribunal, sempre que aquestes no difereixin entre si en 3 punts o més. Si les qualificacions difereixen entre si en 3 punts o més, es calcularà la mitjana aritmètica de les qualificacions atorgades pels membres del tribunal un cop eliminades la qualificació més alta i la qualificació més baixa.

7. La nota final per al premi de dansa serà la mitjana aritmètica de les proves descrites en els punts 3.a) i 3.b) del punt desè d'aquestes bases.

8. En cas d'empat en les qualificacions finals d'aspirants que puguin obtenir un premi, aquest s'ha de dirimir aplicant els criteris que s'exposen a continuació, en l'ordre en què apareixen i fins que es produeixi el desempat:

-Millor nota mitjana de totes les assignatures del sisè curs dels ensenyaments professionals. Aquesta nota ha de ser la mitjana aritmètica de les assignatures cursades i superades al sisè curs dels ensenyaments professionals de Música o de Dansa, segons correspongui, arrodonida a la centèsima més pròxima o, en cas d'equidistància, a la superior.

-Millor nota mitjana de l'expedient dels ensenyaments professionals de Música o dels ensenyaments professionals de Dansa, calculada d'acord amb el que s'estableix en el Reial decret 1953/2009, de 18 de desembre, pel qual es modifiquen el Reial decret 1577/2006, de 22 de desembre, el Reial decret 85/2007, de 26 de gener, i el Reial decret 1467/2007, de 2 de novembre, pel que fa al càlcul de la nota mitjana dels alumnes dels ensenyaments professionals de Música i Dansa.

Els criteris de desempat que s'apliquin s'han de fer constar en l'acta de qualificacions mitjançant l'oportuna diligència.

9. Els candidats que no compareguin a les proves no seran qualificats i figuraran en els documents corresponents amb l'expressió «No presentat», o amb l'abreujament «NP».

10. Cada tribunal ha de confeccionar una llista dels aspirants ordenats de més a menys puntuació, que ha de contenir les qualificacions parcials i totals de tots els candidats.

11. En tots els casos, per obtenir el premi és necessària una qualificació final mínima de 8,75 punts.

12. Alguna especialitat o modalitat dels premis extraordinaris dels ensenyaments artístics professionals de Música i de Dansa de les Illes Balears pot quedar deserta.

13. Un cop avaluats tots els aspirants, cada tribunal ha d'elaborar una proposta d'adjudicació del premi extraordinari dels ensenyaments artístics professionals de Música i de Dansa de les Illes Balears corresponent. La proposta d'adjudicació ha de ser a favor de l'aspirant que hagi obtingut més punts. Després d'haver finalitzat les proves, han de remetre la llista de qualificacions al Servei dels Ensenyaments de Règim Especial de la Direcció General de Planificació, Ordenació i Centres.

14. Totes les actuacions poden quedar enregistrades en un suport que permeti reproduir-les posteriorment. La inscripció als premis extraordinaris dels ensenyaments artístics professionals de Música i de Dansa de les Illes Balears suposa autoritzar la Conselleria d'Educació i Formació Professional a enregistrar les proves.

Dotzè

Tribunals dels premis extraordinaris dels ensenyaments artístics professionals de Música i de Dansa de les Illes Balears

1. El director general de Planificació, Ordenació i Centres ha de nomenar els tribunals següents:

-Un tribunal per al premi extraordinari dels ensenyaments artístics professionals de Dansa de les Illes Balears.

-Un tribunal per als premis extraordinaris dels ensenyaments artístics professionals de Música de les Illes Balears per a especialitats instrumentals o cant i de la modalitat de Música de Cambra.

-Un tribunal per al premi extraordinari dels ensenyaments artístics professionals de Música de les Illes Balears de la modalitat de Fonaments de Composició.

2. Els tribunals han d'estar constituïts per funcionaris del cos de catedràtics de música i arts escèniques o del cos de professors de música i arts escèniques, especialistes en les diferents assignatures objecte de les proves, dels conservatoris professionals de la Conselleria d'Educació i Formació Professional.

3. Els tribunals han d'estar formats per un president, quatre vocals, que han de ser especialistes en les diverses matèries que componen les proves, i un representant de la Direcció General de Planificació, Ordenació i Centres, que hi ha d'actuar de secretari amb veu però sense vot.

4. En cas que sigui necessari, també s'hi podran incorporar assessors especialistes com a col·laboradors del tribunal, amb veu però sense vot.

Tretzè

Competències i actuacions dels tribunals

Corresponen a cada tribunal les actuacions i les competències següents:

a) L'elaboració de la prova del premi extraordinari dels ensenyaments artístics professionals de Música de les Illes Balears de la modalitat de Fonaments de Composició i la de l'exercici d'improvisació o composició coreogràfica del premi extraordinari dels ensenyaments artístics professionals de Dansa de les Illes Balears.

b) La selecció de les obres, els estudis, els moviments o els fragments del programa presentat que interpretaran els candidats, de manera que la durada de l'exercici d'interpretació sigui com a màxim de 45 minuts.

c) La ponderació de la valoració dels criteris d'avaluació, els quals seran informats abans de l'inici de les proves.

d) L'avaluació i la qualificació de les proves i la resolució de les reclamacions que es puguin presentar.

e ) El càlcul de la qualificació final de la prova i l'elaboració de la proposta d'adjudicació dels premis extraordinaris dels ensenyaments artístics professionals de Música i de Dansa de les Illes Balears d'acord amb el punt onzè d'aquesta Resolució.

f) La tramesa de la proposta d'adjudicació, abans del 22 de novembre de 2020, a la Direcció General de Planificació, Ordenació i Centres, acompanyada de les actes corresponents.

 

 

​​​​​​​Catorzè

Llista provisional

El dia 24 de novembre de 2021 s'ha de publicar la llista provisional dels alumnes que han obtingut els premis extraordinaris dels ensenyaments artístics professionals de Música i de Dansa de les Illes Balears, amb la qualificació final obtinguda, a la pàgina web de la Direcció General de Planificació, Ordenació i Centres (http://dgplacen.caib.es). No s'han de fer públiques les qualificacions dels alumnes presentats que no hagin obtingut cap premi.

Quinzè

Reclamacions als premis extraordinaris dels ensenyaments artístics professionals de Música i de Dansa de les Illes Balears

1. Els alumnes que participin en la prova, o els seus pares o tutors legals, poden presentar una reclamació per escrit, mitjançant una sol·licitud adreçada al president del tribunal, contra la llista provisional dels alumnes que han obtingut els premis extraordinaris en el termini de dos dies hàbils comptadors a partir de l'endemà de la publicació.

2. Si la reclamació es basa en la valoració de l'actuació o de l'obra composta o de les qualificacions finals de l'aspirant, el president ha d'ordenar al tribunal que revisi la valoració i ha de resoldre motivadament la reclamació, d'acord amb el dictamen col·legiat del tribunal, en un termini de cinc dies hàbils comptadors a partir de la recepció de la reclamació.

3. El president del tribunal ha de notificar la resolució a l'interessat mitjançant alguna de les formes previstes en l'article 41 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques.

4. El president del tribunal ha d'informar la Direcció General de Planificació, Ordenació i Centres de les reclamacions i de la resolució d'aquestes.

Setzè

Resolució de concessió dels premis extraordinaris dels ensenyaments artístics professionals de Música i de Dansa de les Illes Balears

1. Una vegada resoltes les possibles reclamacions, el tribunal ha de trametre la proposta d'adjudicació definitiva dels premis extraordinaris dels ensenyaments artístics professionals de Música i de Dansa de les Illes Balears al director general de Planificació, Ordenació i Centres, el qual ha d'elevar la proposta al conseller d'Educació i Formació Professional.

2. El conseller d'Educació i Formació Professional, atesa la proposta del director general de Planificació, Ordenació i Centres, disposa de sis mesos, comptadors des de l'endemà de l'acabament del termini de presentació de sol·licituds, per resoldre la convocatòria. La resolució de concessió dels premis s'ha de publicar en el Butlletí Oficial de les Illes Balears i a la pàgina web de la Direcció General de Planificació, Ordenació i Centres (http://dgplacen.caib.es). La resolució ha de contenir una relació de les persones a les quals s'ha concedit un premi.

3. L'obtenció d'un dels premis extraordinaris dels ensenyaments artístics professionals de Música o de Dansa de les Illes Balears s'ha de reflectir, mitjançant una diligència del secretari del centre, a l'expedient acadèmic i al llibre de qualificacions de l'alumne.

Dissetè

Efectes dels premis extraordinaris dels ensenyaments artístics professionals de Música i de Dansa de les Illes Balears

1. Els alumnes que obtenguin un premi extraordinari dels ensenyaments artístics professionals de Música o de Dansa de les Illes Balears rebran un diploma acreditatiu expedit per la Conselleria d'Educació i Formació Professional.

2. Els alumnes que obtenen un premi extraordinari dels ensenyaments artístics professionals de Música o de Dansa de les Illes Balears gaudeixen de l'exempció total del pagament dels preus públics pels serveis acadèmics en el primer curs dels estudis superiors impartits en un centre públic de l'àmbit territorial de les Illes Balears. En el supòsit que l'alumne resulti adjudicatari del premi una vegada formalitzada la matrícula en el curs acadèmic corresponent, l'exempció s'aplicarà al curs acadèmic immediatament següent.

Divuitè

Lliurament de premis

La Direcció General de Planificació, Ordenació i Centres ha de publicar, si s'escau, la data, l'hora i el lloc de la cerimònia de lliurament dels diplomes dels premis per als alumnes dels ensenyaments artístics professionals de Música i de Dansa de les Illes Balears amb aprofitament acadèmic excel·lent i dels premis extraordinaris dels ensenyaments artístics professionals de Música i de Dansa de les Illes Balears. Així mateix, pot establir les condicions per a l'organització i la celebració d'una actuació col·lectiva dels premiats, sense perjudici que es puguin establir altres beneficis per als alumnes premiats.

 

​​​​​​​Dinovè

Premis nacionals al rendiment acadèmic dels alumnes dels ensenyaments artístics professionals en els àmbits de la música i la dansa

1. La Conselleria d'Educació i Formació Professional ha de proposar com a candidats als premis nacionals al rendiment acadèmic dels ensenyaments artístics professionals en els àmbits de la música i de la dansa els guardonats amb els premis extraordinaris dels ensenyaments artístics professionals de Música i de Dansa de les Illes Balears que, a més, compleixin els requisits que estableix la normativa estatal vigent per participar en aquests premis nacionals, quan siguin convocats.

2. La Direcció General de Planificació, Ordenació i Centres ha d'informar els premiats d'aquesta possibilitat i, si s'escau, de la proposta feta al ministeri competent en matèria d'educació.

Vintè

Publicació

Aquesta Resolució s'ha de publicar en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

Contra aquesta Resolució —que exhaureix la via administrativa— es pot interposar un recurs potestatiu de reposició davant el conseller d'Educació i Formació Professional en el termini d'un mes comptador des de l'endemà de la seva publicació, d'acord amb l'article 124 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, i l'article 57 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la comunitat autònoma de les Illes Balears. També es pot interposar directament un recurs contenciós administratiu davant la Sala Contenciosa del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears en el termini de dos mesos comptadors des de l'endemà de la seva publicació, d'acord amb l'article 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

 

Palma, 21 d'abril de 2021

El conseller d'Educació i Formació Professional Martí Xavier March i Cerdà

Documents adjunts