Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció V. Anuncis

Subsecció segona. Altres anuncis oficials

CONSELL INSULAR DE MALLORCA

DEPARTAMENT DE CULTURA, PATRIMONI I POLÍTICA LINGÜÍSTICA

Núm. 129226
Extracte de la Convocatòria per a la recuperació d’espais arqueològics i paleontològics a l’illa de Mallorca, any 2021 BDNS (identif.): 559092

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

De conformitat amb el que regula l'article 9. i) de l'Ordenança general de subvencions i els articles 17.3.b y 20.8 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, es publica l'extracte de la convocatòria. El text complet es pot consultar a la Base de Dades Nacional de Subvencions (http: //www.pap.minhap.gob.es/bdnstrans/index).

1. Bases reguladores

Aquesta convocatòria se regeix per l'establert a les Bases reguladores recollides a l'Ordenança general de subvencions del Consell Insular de Mallorca (BOIB núm. 21, de 18/02/2017) modificada per acord del Ple de 14 de juny de 2019 (BOIB núm. 96, de 04/08/2018). Per tant, els interessats han de complir amb el contingut tant de les Bases com d'aquesta convocatòria. En allò no regulat ni a l'Ordenança ni a la Convocatòria serà d'aplicació l'establert a la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions i al Reial decret 887/2006, de 21 de juliol, pel qual s'aprova el reglament de la Llei general de subvencions.

2. Objecte

L'objecte d'aquesta convocatòria és promoure la recuperació dels espais arqueològics i paleontològics dins l'àmbit territorial de l'illa de Mallorca, amb la finalitat de fomentar-ne el seu coneixement, manteniment, accessibilitat i conservació.

Seran objecte d'ajut les actuacions destinades a la recuperació dels espais arqueològics/paleontològics: col·locació de senyalística, neteja i manteniment dels espais, consolidació d'estructures, implementació de recorreguts, millora de la mobilitat i restauració-conservació dels espais. També podran ser objecte de finançament la restauració de béns mobles recuperats dels jaciments de l'illa, així com l'execució d'actuacions arqueològiques que siguin imprescindibles per dur a terme les tasques de conservació. En definitiva, totes aquelles actuacions destinades al manteniment i recuperació dels jaciments arqueològics.

3. Beneficiaris

- Persones físiques, agrupacions de persones físiques, comunitats de béns o altres agrupacions econòmiques sens personalitat jurídica, associacions i fundacions sense ànim de lucre, amb domicili fiscal a Espanya. 

- Els ajuntaments propietaris del bé, o que tinguin la gestió, conveni o permís de la propietat per a la cessió temporal de la gestió o altre figura jurídica que permeti actuar a la institució municipal.

- Les universitats amb departaments o unitats relacionades amb l'arqueologia o a la paleontologia i els instituts de recerca que entre els seus objectius estiguin l'arqueologia o la paleontologia, amb domicili fiscal a Espanya. 

S'haurà de disposar d'un projecte, coordinat per un equip tècnic qualificat i degudament autoritzat per la Comissió Insular de Patrimoni Històric.

Els professionals que optin a la subvenció hauran d'estar al dia de les seves obligacions legals que estableix el Decret 14/2011, de 25 de febrer, pel qual s'aprova el Reglament d'intervencions arqueològiques i paleontològiques de les Illes Balears.

4. Dotació pressupostària

El crèdit pressupostari és de  270.000,00 € distribuïts de la següent manera: 90.000,00 € per a particulars a càrrec de l'aplicació pressupostària 20 33620 78911 i amb reserva de crèdit 220210000131; 90.000,00 € per a ajuntaments a càrrec de l'aplicació pressupostària 20 33620 76200 i amb reserva de crèdit 220210000130, i 90.000,00 € per a universitats a càrrec de l'aplicació pressupostària 20 33620 75300 i amb reserva de crèdit 220210000129.

Si, en la fase d'adjudicació, hi ha un sobrant a una de les tres línies de subvencions, aquest es podrà traspassar a una altra línia de manera automàtica (si és deficitària) al tractar-se d'aplicacions pressupostàries vinculades.

Es subvencionarà el 100% del total del pressupost fins un import màxim de 14.000,00 €. Aquest import té la consideració d'import cert sense fer cap referència a un percentatge o fracció del pressupost subvencionable dels projectes, en els termes prevists a l'art. 24.2 de l'Ordenança general de subvencions del Consell Insular de Mallorca (a partir d'ara OGS).

La concessió de les subvencions regulades per la present convocatòria pública es durà a terme mitjançant règim de concurrència competitiva, segons els criteris de puntuació establerts a la base 10, de tal manera que s'aniran concedint les subvencions sol·licitades segons l'ordre de puntuació obtinguda fins exhaurir el crèdit.

Si no hi ha crèdit suficient per subvencionar a tots els beneficiaris que han obtingut la puntuació mínima requerida a la base 10 (10 punts), el darrer projecte subvencionable abans d'exhaurir el crèdit rebrà l'import sobrant que serà inferior al sol·licitat.

5. Presentació de sol·licituds

El termini per a la presentació de les sol·licituds i tota la documentació és de quinze dies hàbils, des del dia següent a la publicació de l'extracte d'aquesta convocatòria al BOIB.

Només es poden presentar dues sol·licituds per interessat, però en cap cas podran ser propostes distintes dins el mateix jaciment.

La presentació de sol·licituds a través del registre electrònic del Consell de Mallorca és el següent:

https://cim.sedipualba.es/segex/tramite.aspx?idtramite=12082

Conforme a l'article 14.2 de la Llei 30/2015, de procediment administratiu comú de les administracions públiques, les persones jurídiques estan obligades a relacionar-se a través de mitjans electrònics amb les administracions públiques.

6. Altres dades

El text complet de la Convocatòria, així com els annexes es poden descarregar a la Seu Electrònica del Consell de Mallorca

(https://seu.conselldemallorca.net/)

 

Palma, 22 d'abril de 2021

La vicepresidenta primera i consellera executiva de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística Isabel Busquets Hidalgo