Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció I. Disposicions generals

AJUNTAMENT DE VALLDEMOSSA

Núm. 126955
Aprovació definitiva ordenança reguladora de la taxa d'otorgament de llicències i autoritzacions administratives d'autotaxis i altres vehicles de lloguer

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Acordat per aquest Ajuntament en Ple, en sessió extraordinària celebrada el dia 28 de maig de 2018, s'aprova la modificació de l'ordenança taxa d'atorgament de llicències i autoritzacions administratives d'autotaxis i altres vehicles de lloguer. I feta la legal exposició al públic sense haver-ne presentat durant el temps d'exposició cap reclamació, suggeriments, de conformitat amb el disposat a l'article 17-3 del Real Decret 2/2004 de 5 de març del Text Refós de la Llei  Reguladora de les Hisendes Locals, es considera definitivament aprovat, transcrivint-ne a continuació el text complet del reglament

Contra el present acord definitiu de modificació del referit reglament, els interessats podran interposar recurs contenciós administratiu davant la Sala de lo Contenciós Administratiu del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears, en el termini de dos mesos comptats a partir del dia següent al de la publicació del present acord en el B.O.I.B.

ORDENANÇA TAXA D'ATORGAMENT DE LLICÈNCIES I AUTORITZACIONS ADMINISTRATIVES D'AUTOTAXIS  I ALTRES VEHICLES DE LLOGUER

Art. 1 Fonament legal

En ús de les facultats concedides pels articles 133.2 i 142 de la Constitució Espanyola i per l'article 106 de la Llei 7/1985, de 2 d'abril, reguladora de les bases de règim local, i de conformitat amb el que disposen els articles 15 a 27 del Reial decret legislatiu 2/2004, de 5 de març, mitjançant el qual s'aprova el text refós de la Llei reguladora de les hisendes locals, aquest Ajuntament estableix una taxa per a l'atorgament de llicències i autoritzacions administratives d'autotaxis i altres vehicles de lloguer.

Art. 2 Fet imposable

La taxa a què es refereix aquesta Ordenança comprèn els conceptes relatius a llicències d'autotaxi i altres vehicles de lloguer, que es relacionen a continuació:

a) Concessió, expedició i registre de llicències i autoritzacions administratives, anuals i temporals, pels serveis d'autotaxi i altres vehicles de lloguer de les classes A, B i C del Reglament nacional dels serveis urbans i interurbans de transports d'automòbils lleugers.

b) Ús i explotació de llicències i autoritzacions, de dites classes A, B i C, tant anuals com temporals.

c) Aplicació de les llicències a un altre vehicle per substitució de l'anterior.

Art. 3 Obligació de contribuir

L'obligació de contribuir s'origina:

a) Per a la concessió, expedició i registre de llicències i autoritzacions administratives, esmentades en l'article anterior.

b) Per a l'ús i explotació de les llicències i autoritzacions esmentades en l'article anterior.

c) Per a l'aplicació de les llicències a un altre vehicle per substitució de l'anterior.

Art. 4 Subjectes passius

Estan obligats al pagament de la taxa, en concepte de contribuents, les persones físiques o jurídiques a les quals es refereix l'article 35 de la Llei general tributària:

a) Per a la concessió, expedició i registre i per a l'ús i explotació de les esmentades llicències, la persona a favor de qui s'expedeixin.

b) Per a la substitució del vehicle afecte a una llicència, el seu titular.

Respondran solidàriament de les obligacions tributàries del subjecte passiu les persones físiques i jurídiques a què es refereix l'article 41 i 42 de la Llei general tributària. Seran responsables subsidiaris els administradors de les societats i els síndics, els interventors o liquidadors de fallides, concursos, societats i entitats en general, en els supòsits i en l'extensió que assenyala l'article 43 de la Llei general tributària.

Art. 5 Quota tributària

La quota tributària es determinarà segons el següent:

CONCEPTE

IMPORT

  • Concessió, expedició i registre de llicències (anuals o temporals, de tipus A, B o C)

200 €/llicència

  • Ús i explotació de llicències i autoritzacions (de tipus A, B o C) anuals

400 €/any

  • Ús i explotació de llicències i autoritzacions (de tipus A, B o C) temporals

200 €/temporada

  • Autorització per a substitució de vehicle

50 €/autorització

Art. 6 Acreditament

La taxa es meritarà en el moment de sol·licitar la prestació del servei o l'activitat, o mitjançant liquidació anual, en el supòsit de l'ús i explotació de les llicències i autoritzacions.

Art. 7 Declaració i ingrés

Les persones interessades en l'obtenció de les llicències i autoritzacions regulades en aquesta Ordenança, hauran de sol·licitar-ho mitjançant escrit dirigit a l'òrgan competent, adjuntant la documentació corresponent.

Un cop concedida l'autorització, s'entendrà tàcita i anualment prorrogada, mentre a l'autorització no es disposi una altra cosa, o el seu titular no renunciï expressament a aquesta.

Els subjectes passius hauran d'ingressar la taxa prèvia liquidació per ingrés directe, un cop concedides les llicències o autoritzacions de què es tracti, i realitzats els serveis sol·licitats.

Les liquidacions de la taxa es notificaran al subjecte passiu, amb expressió dels requisits prevists en la Llei general tributària, que a continuació s'indiquen:

  • Elements essencials de la notificació.
  • Mitjans d'impugnació que puguin ser exercits, amb indicació de terminis i organismes en què hauran de ser imposats.
  • Lloc, termini i forma en què ha de ser satisfet el deute tributari.

Les quotes acreditades i no satisfetes dins el període voluntari es faran efectives per la via de constrenyiment, d'acord amb el Reglament general de recaptació vigent i la resta de normativa que sigui d'aplicació.

Article 8. Infraccions i sancions

En tot el que fa referència a la qualificació d'infraccions tributàries, com també a les sancions que hi corresponen en cada cas, s'aplicarà el que disposen els articles 191 i següents de la Llei 58/2003, general tributària.

DISPOSICIÓ FINAL

La present Ordenança fiscal entrarà en vigor i s'aplicarà a partir de l'endemà de la seva publicació en el Butlletí Oficial de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, i estarà vigent fins a la seva modificació o derogació expressa.

 

Valldemossa, 22 d'abril de 2021

El batle Nadal Torres Bujosa