Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

AJUNTAMENT D'ALCÚDIA

Núm. 113865
Bases reguladores per a la concessió de cupons de consum per a la promoció i reactivació del comerç local del municipi d’Alcúdia

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

El Ple de l'Ajuntament de Alcúdia, en sessió celebrada dia 4 de març de 2021,  va aprovar la proposta sobre les bases reguladores per a la concessió de cupons de consum per a la promoció i reactivació del comerç local del municipi d'Alcúdia.

Un cop aprovades les bases i d'acord amb l'article 9.3 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, General de Subvencions, es publicaren al Bolletí Oficial de les Illes Balears  (BOIB núm. 035, de 13 de març de 2021) i a la Base de Dades Nacional de Subvencions (BDNS 556481). De la mateixa manera, s'aprovà per el Ple de l'Ajuntament de Alcúdia una modificació d'aquestes bases i es publicà al Bolletí Oficial de les Illes Balears (BOIB núm. 047 de dia 8 d'abril de 2021).

En data 15 d'abril de 2021 es va dictar Resolució de Batlia aprovant la convocatòria de concessió de cupons de consum per a la promoció i reactivació del comerç local del municipi durant l'exercici 2021.

De conformitat amb el previst en els articles 17.3.b i 20.8.a de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, General de Subvencions, es publicà l'extracte de la convocatòria el text complet de la qual pot consultar-se en la Base de Dades Nacional de Subvencions

(http://www.pap.minhap.gob.es/bdnstrans/index).

De la mateixa manera, s'inicia el període de presentació de sol·licituds de 10 dies hàbils a partir del dia següent de la publicació de l'extracte del la convocatòria al BOIB.  

 

Alcúdia, 15 d'abril de 2021

La batlessa Bàrbara Rebassa Bisbal  

 

CONVOCATÒRIA PER A LA CONCESSIÓ DE CUPONS DE CONSUM PER A LA PROMOCIÓ I REACTIVACIÓ DEL COMERÇ LOCAL DEL MUNICIPI D'ALCÚDIA DURANT L'EXERCICI 2021

BDNS (Identif.): 556481 De conformitat amb el previst en els articles 17.3.b i 20.8.a de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, es publica l'extracte de la convocatòria el text complet de la qual es pot consultar a la Base de Dades Nacional de Subvencions.

Primer. Bases reguladores

Les Bases reguladores d'aquesta convocatòria per a la concessió de cupons de consum per a la promoció i reactivació del comerç local del municipi d'Alcúdia es publicaren en el BOIB núm. 35 de dia 13 de març de 2021

(https://www.caib.es/eboibfront/ca/2021/11353/646226/bases-reguladores-per-a-la-concessio-de-cupons-de-) i la seva posterior modificació en el BOIB núm. 047 de dia 8 d'abril de 2021,

(https://www.caib.es/eboibfront/ca/2021/11365/647412/correccio-d-errors-de-bases-reguladores-per-a-la-c).

Segon. Objecte i finalitat.

L'objecte i finalitat d'aquesta convocatòria és regular el procediment i condicions per a l'atorgament de subvencions de cupons de consum, per raó d'interès públic, social i econòmic, als ciutadans i ciutadanes d'Alcúdia majors de 16 anys.

L'objectiu és posar en marxa una campanya de cupons de compra per als ciutadans i ciutadanes del municipi,  que es podran emprar als establiments que s'adhereixin a la campanya,  per aconseguir fomentar l'impuls de petites i mitjanes empreses per tal de que augmentin les vendes així com també generar un nivell de consum que equilibri la pèrdua econòmica que ha patit el sector empresarial i comercial del municipi des de l'inici de la pandèmia de la COVID-19.

Tercer. Quantia

Es destina la quantitat de 100.000€ , amb càrrec a l'aplicació pressupostària CO4312 479001 del pressupost municipal de l'Ajuntament d'Alcúdia per l'anualitat 2021.

Quart. Beneficiaris: persones físiques i comerços i petites empreses amb establiments oberts al públic.

Es poden beneficiar d'aquestes ajudes les persones físiques donades d'alta d'autònoms i els comerços, petites empreses i establiments del sector de la restauració, qualsevol que sigui la seva forma jurídica, vàlidament constituïdes en el moment de presentació de la sol·licitud, que compleixin els requisits.

1.  Els comerços i petites empreses amb local obert al públic al municipi d'Alcúdia enquadrats en els epígrafs que figuren a l'annex 3 de les bases.

2. Els establiments de restauració amb local obert al públic al municipi d'Alcúdia enquadrats en els epígrafs que figuren a l'annex 3 de les bases

Cinquè. Funcionament del sistema de cupons de consum

Totes les persones empadronades al municipi d'Alcúdia majors de 16 anys, mitjançant una plataforma web i/o acudint a l'àrea de comerç de l'Ajuntament d'Alcúdia (en l'horari establert a tal efecte), poden adquirir els cupons en el següents termes:

a. Un cupó de consum de 20 euros per consumir a establiments de restauració del municipi d'Alcúdia adherits a la campanya

b. Un cupó de consum de 20 euros per consumir en comerços i petites empreses del municipi d'Alcúdia adherides a la campanya

Els cupons es repartiran de forma igualitària entre cada un dels establiments adherits a la convocatòria, de manera que tots disposaran del mateix número de cupons. Les persones que vulguin obtenir un cupó de consum hauran d'escollir a la plataforma en funció dels cupons assignats als establiments i que estiguin disponibles en el moment de l'adquisició.

Per registrar-se, l'usuari ha d'introduir el seu DNI a la plataforma i acceptar els termes del servei. En fer-ho, està declarant responsablement, que és un veïnat o veïnada d'Alcúdia i que és major de 16 anys.

Per poder beneficiar-se dels vals de compra de 20 euros, l'usuari haurà de fer una compra mínima de 30 euros a l'establiment escollit. Els vals de compra és podran consumir únicament a l'establiment escollit, durant un període de 15 dies i en una única compra.

En el moment del bescanvi del val de compra, el comprador ha de mostrar el seu DNI al comerciant perquè aquest pugui verificar que coincideix amb el DNI del val de compra. Els vals han d'incloure de manera informativa la data límit per al seu consum.

L'establiment, quan un comprador faci ús del val de compra, ha d'introduir el número d'aquest val a la seva àrea privada de la plataforma juntament amb una foto del tiquet de compra. Pot introduir el tiquet amb posterioritat en un termini màxim de 10 dies. En cas contrari, aquest cupó serà anul·lat.

El cupó de consum, una vegada s'hagi descarregat a través de la plataforma informàtica habilitada a tal efecte, s'haurà de consumir en els 15 dies posteriors a la seva emissió. En cas de que no es consumeixi en el termini establert, aquest cupó tornarà a estar disponible a la plataforma per a poder ser utilitzat per una altra persona.

Sisè. Termini de presentació de sol·licituds

El termini de presentació de les sol·licituds serà de 10 dies hàbils a partir del dia següent de la publicació de la convocatòria en el BOIB.  La forma de presentació serà la prevista en l'apartat vuitè de les bases d'aquesta convocatòria.

Setè. Procediment de concessió

L'inici del procediment de concessió de subvencions es produeix d'ofici, mitjançant l'aprovació de la convocatòria i la publicació al BOIB, a la Base de Dades Nacional de Subvencions BDNS, i a la seu electrònica de la pàgina web de l'Ajuntament d'Alcúdia (https://www.alcudia.net).

Una vegada presentades les sol·licituds, l'òrgan instructor, l'Agent d'Ocupació i Desenvolupament Local, de l'àrea de Comerç i Promoció Econòmica o persona en qui delegui, comprovarà que els establiments compleixen els requisits i la documentació establerta al les Bases reguladores, emetrà un informe i donarà trasllat a l'òrgan col·legiat de valoració.

Per estudiar i avaluar les sol·licituds es constitueix una Comissió tècnica d'avaluació, que estarà integrada per les persones relacionades tot seguit:

  • Carme Cota Busquets,Tècnica d'Administració General o persona en qui delegui
  • Mateu Vanrell Munar,Tècnic de Participació Ciutadana o persona en qui delegui
  • Maria Antònia Coll Campaner, Agent de Ocupació i Desenvolupament Local o persona en qui delegui

A la Comissió tècnica d'avaluació li correspon examinar les sol·licituds presentades i emetre l'acta que determini la relació d'admesos i exclosos, d'acord amb els criteris de valoració i els requisits establerts en aquestes bases.

Aquest òrgan pot realitzar d'ofici totes les actuacions que estimi necessàries i convenients per a la determinació, coneixement i comprovació de les dades que figurin en les sol·licituds, en virtut de les quals s'han de valorar les sol·licituds per a la resolució de l'expedient de concessió d'ajuda.

Si escau, es podrà requerir a les persones sol·licitants que aportin tota la documentació i informació complementària que s'estimi oportuna per fonamentar la seva sol·licitud, o que esmenin els defectes apreciats en la sol·licitud, en el termini de deu dies hàbils.

Finalment, la Comissió tècnica d'avaluació emetrà la proposta de resolució definitiva, d'acord amb el que estableix l'article 24 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions.

L'òrgan competent per resoldre i concedir la subvenció és la batllia de l'Ajuntament d'Alcúdia.

Vuitè. Obligacions dels establiments adherits a la campanya .

Son obligacions dels establiments adherits:

a. Verificar el compliment dels requisits de cada venda, tal com s'explica a l'apartat 6 de les bases

b. Emetre tiquet/factura simplificada on constin les seves dades fiscals i on quedi constància del descompte dels 20€ del val de consum.

c. Acreditar la justificació, tal com s'explica a l'apartat 12 de les bases

d. Comprometre's a la recepció i col·locació dels materials publicitaris o d'informació donats per l'Ajuntament d'Alcúdia i relatius a la convocatòria en un lloc visible de l'establiment

e. Sotmetre's a les actuacions de comprovació efectuades per l'Ajuntament d'Alcúdia, així com a qualsevol altra de comprovació i control financer que puguin realitzar els òrgans competents i aportar la informació requerida en l'exercici de les actuacions

f. Seguir el procediment establert per l'Ajuntament d'Alcúdia per al reemborsament de l'import bonificat.

Novè. Forma de justificació de la subvenció per part des establiments adherits.

La justificació de la subvenció per part dels establiments adherits es realitzarà introduint el número del val de compra a l'àrea privada de la plataforma juntament amb una fotografia del tiquet de compra o factura simplificada on hi constin les dades fiscals de l'establiment beneficiari. Al tiquet de compra o factura simplificada hi ha de constar l'import total de la compra i el descompte dels 20€ del val de consum.  Es podrà introduir el tiquet amb posterioritat en un termini màxim de 10 dies. En cas contrari, aquest cupó serà anul·lat.