Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA D'EDUCACIÓ I FORMACIÓ PROFESSIONAL

Núm. 109866
Resolució del director general de Formació Professional i Ensenyaments Artístics Superior de 12 d’abril de 2021 per la qual es convoca la prova específica d’accés als estudis superiors de Música i es concreta el procés d’admissió i matrícula a aquests ensenyaments per al curs 2021-2022

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

La Resolució del director general de Formació Professional i Ensenyaments Artístics Superiors de 12  d'abril de 2021 aprova les instruccions per regular les proves d'accés i el procés d'admissió i matrícula als ensenyaments artístics superiors d'Art Dramàtic, de Disseny i de Música.

El punt 13.1 de l'annex 1 de la Resolució esmentada especifica que la direcció general competent en matèria d'ensenyaments artístics superiors ha de convocar, almenys una vegada a l'any, una prova específica d'accés a aquests estudis, la qual ha de ser diferent per a cada un dels ensenyaments artístics superiors que s'ofereixen a les Illes Balears.

Per tot això, dict la següent

Resolució

1. Aprovar les instruccions d'acord amb les quals s'han d'organitzar i desenvolupar la prova específica d'accés als estudis superiors de Música i el procés d'admissió i matrícula a aquests ensenyaments per al curs 2021-2022 (annexos 1, 2 i 3 i 4).

2. Convocar la prova específica d'accés als estudis superiors de Música en els termes que figuren en les instruccions que s'inclouen en l'annex 1 d'aquesta Resolució.

3. Disposar que aquesta Resolució entri en vigor l'endemà d'haver-se publicat en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

Interposició de recursos

Contra aquesta Resolució, que no exhaureix la via administrativa, es pot interposar un recurs d'alçada davant el conseller d'Educació i Formació Professional en el termini d'un mes comptador des de l'endemà de la data en què es publiqui, d'acord amb l'article 58 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

 

Palma, 12 d'abril de 2021

El director general de Formació Professional i Ensenyaments Artístics Superiors

Antonio Baos Relucio

 

ANNEX 1

BASES DE LA CONVOCATÒRIA

I. Instruccions relatives a la prova específica d'accés als estudis superiors de Música

Primer

Objecte i àmbit d'aplicació

Aquestes instruccions regulen els aspectes necessaris per desenvolupar la prova específica d'accés als estudis superiors de Música que s'ha de dur a terme a les Illes Balears en aquesta convocatòria.

Segon

Requisits dels aspirants

  1.  S'hi poden inscriure les persones que compleixen algun dels requisits acadèmics que permeten accedir als ensenyaments artístics superiors:
    1.  Tenir el títol de batxillerat o un títol equivalent.
    2.  Haver superat la prova d'accés a la universitat per a majors de 25 anys.
  2.  S'hi poden inscriure les persones que no compleixen els requisits acadèmics d'accés als ensenyaments artístics superiors, però es troben en algun dels supòsits següents:
    1.  Han superat la prova general per a les persones majors de dinou anys, segons figura en el punt quart de l'annex 1 de la Resolució del director general de Formació Professional i Ensenyaments Artístics Superiors de XX d'abril de 2021.
    2.  Accés als ensenyaments artístics superiors per a persones sense requisits acadèmics, amb caràcter d'excepcionalitat.
      1.  L'accés per aquesta via té caràcter excepcional i s'ajusta al que disposa l'article 69.5 de la Llei orgànica 2/2006, de 3 de maig, d'educació, segons el qual les administracions educatives poden establir l'accés directe dels majors de divuit anys d'edat als ensenyaments artístics superiors en general mitjançant la superació d'una prova específica, regulada i organitzada per les administracions educatives, que acrediti que l'aspirant posseeix els coneixements, habilitats i aptituds necessaris per cursar amb aprofitament els corresponents ensenyaments, així com l'accés directe als estudis superiors de música o de dansa dels majors de setze anys en les mateixes condicions.
      2. L'alumne haurà d'adjuntar a la sol·licitud d'inscripció la documentació acreditativa que justifiqui aquesta excepcionalitat.
      3. La direcció del centre resoldrà i aquests efectes podrà sol·licitar els informes pertinents. La notificació es realitzarà mitjançant els procediments ordinaris.

Tercer

Termini d'inscripció a la prova

La inscripció a la prova específica d'accés als estudis superiors de Música s'ha de fer del 4 de maig al 4 de juny de 2021, ambdós inclosos.

Quart

Centre que ha de fer la prova

  1.  La prova específica d'accés als estudis superiors de Música s'ha de fer de manera no presencial.
  2.  La inscripció s'ha de formalitzar per via telemàtica a través de la pàgina web del Conservatori Superior de Música de les Illes Balears.
  3.  La taxa d'inscripció a la prova és de 32,00 €, d'acord amb la Publicació dels preus dels serveis acadèmics de l'Escola Superior d'Art Dramàtic de les Illes Balears (ESADIB) i del Conservatori Superior de Música de les Illes Balears i les exempcions i les reduccions d'aquests preus (BOIB núm. 163, de 3 de desembre de 2019).

Cinquè

Formalització de la sol·licitud d'inscripció

  1.  La sol·licitud d'inscripció s'ha de formalitzar de forma telemàtica a través de la pàgina web del Conservatori Superior de Música de les Illes Balears (https://conservatorisuperior.com/).
  2.  A la sol·licitud s'hi han d'adjuntar els documents que escaiguin dels que figuren en el punt sisè d'aquest annex.
  3.  Els qui necessitin una adaptació de les condicions en què s'ha de fer la prova ho han de fer constar en la sol·licitud.

Sisè

Documentació per acreditar els requisits per inscriure's a la prova

  1.  Els documents que s'han d'adjuntar a la sol·licitud són els següents:
    1.  El justificant del pagament de la inscripció a la prova.
    2.  El document oficial d'identificació (DOI) de què es disposi (DNI, passaport, etc.).
    3.  El document que acrediti els requisits d'accés a aquests ensenyaments establerts en el punt segon d'aquest annex.
  2.  Els aspirants amb necessitats educatives específiques derivades de discapacitats físiques, psíquiques o sensorials o altres trastorns greus que tenguin reconeixement oficial poden sol·licitar els recursos addicionals o les adaptacions necessaris per participar en les proves d'accés específiques. A aquests efectes, les persones interessades han de presentar la sol·licitud juntament amb l'annex 4 i adjuntar-hi la documentació que consta a continuació:
    1.  Certificat de reconeixement de discapacitat emès per l'equip de valoració i orientació corresponent de l'organisme competent o certificat mèdic oficial.
    2.  Certificat emès per l'organisme acreditat corresponent que informi de les característiques de la discapacitat o trastorn que pateix l'aspirant.
    3.  Informe emès pel departament d'orientació del centre educatiu amb el detall de les adaptacions autoritzades durant els últims estudis cursats en els sistema educatiu.
  3.  Els centres d'ensenyaments artístics superiors han de revisar la documentació presentada i l'han de posar en coneixement del servei d'orientació per tal de determinar les mesures o recursos addicionals, dels quals s'ha d'informar la comissió avaluadora corresponent.

Setè

Actuació amb la documentació necessària per inscriure's a la prova

Un cop hagi rebut la sol·licitud d'inscripció via telemàtica, la Secretaria del Conservatori Superior de Música de les Illes Balears ha de comprovar que s'hagi formalitzat de forma correcta. En cas que l'aspirant sigui adjudicatari d'una plaça i es matriculi al Conservatori Superior de Música de les Illes Balears, quan sigui possible i com a màxim durant la primera setmana de classes presencials, haurà de verificar amb l'alumne que el document oficial d'identificació (DOI), el document acreditatiu dels requisits d'accés i, si escau, el document de sol·licitud d'adaptació de la prova presentats són còpies fidedignes.

Vuitè

Admissió a la prova específica d'accés

El Conservatori Superior de Música de les Illes Balears ha de comprovar, amb la documentació rebuda, que les persones que sol·liciten fer la prova compleixen els requisits establerts en el punt segon d'aquest annex.

Novè

Llista provisional de persones admeses i excloses per fer la prova específica d'accés

La llista provisional de persones admeses i excloses per fer la prova específica d'accés s'ha de publicar el dia 7 de juny de 2021 al tauler d'anuncis i/o a la pàgina web del Conservatori Superior de Música de les Illes Balears.

Desè

Reclamacions

Les reclamacions contra la llista provisional de persones admeses i excloses per fer la prova específica d'accés s'han de presentar davant el director del Conservatori Superior de Música de les Illes Balears els dies 8, 9 i 10 de juny de 2021.

Onzè

Llista definitiva de persones  admeses per fer la prova específica d'accés

  1.  El dia 11 de juny de 2021, com a màxim, el Conservatori Superior de Música de les Illes Balears ha de publicar la llista definitiva de persones admeses per fer la prova específica d'accés al seu tauler d'anuncis i/o a la seva pàgina web.
  2.  Contra la llista definitiva es pot presentar un recurs d'alçada davant el director general de Formació Professional i Ensenyaments Artístics Superiors en el termini d'un mes comptador des del dia de la publicació.

Dotzè

Comissió Avaluadora de la prova específica d'accés

La composició de la Comissió Avaluadora es regula d'acord amb el que estableix el punt setzè de l'annex 1 de la Resolució del director general de Formació Professional i Ensenyaments Artístics Superiors de 12 d'abril de 2021 per la qual s'aproven les instruccions per regular les proves d'accés i el procés d'admissió i matrícula als ensenyaments artístics superiors d'Art Dramàtic, de Disseny i de Música.

Tretzè

Data i horari en què s'ha de fer la prova específica d'accés

  1.  La prova específica d'accés als estudis superiors de Música s'ha de fer del 14 al 18 de juny de 2021.
  2.  L'horari i l'ordre en què es desenvoluparan les proves s'han de fer públics al tauler d'anuncis i/o a la pàgina web del Conservatori Superior de Música de les Illes Balears amb una antelació mínima de 48 hores.

Catorzè

Verificació de la identitat dels aspirants

Els membres de la Comissió Avaluadora han de verificar la identitat dels aspirants abans de començar la prova.

Quinzè

Incidències

  1.  Quan hi hagi causes justificades que impedeixin a algun aspirant fer la prova o que alterin les condicions en què l'ha de dur a terme, la Comissió Avaluadora ho ha de comunicar a la Direcció General de Formació Professional i Ensenyaments Artístics Superiors, a la qual correspon decidir què cal fer d'acord amb el que consideri procedent.
  2.  Aquestes incidències s'han de fer constar en l'acta d'avaluació de la prova.

Setzè

Expedients de les persones inscrites

El Conservatori Superior de Música de les Illes Balears ha de posar a disposició de la Comissió Avaluadora la documentació presentada per les persones inscrites per fer la prova d'accés.

Dissetè

Correcció i qualificació de les proves

  1.  Un cop acabada la prova, la Comissió Avaluadora ha de corregir cadascun dels exercicis que la componen i n'ha de calcular la nota mitjana de conformitat amb el que s'estableix en el punt dissetè de l'annex 1 de la Resolució del director general de Formació Professional i Ensenyaments Artístics Superiors de 12 d'abril de 2021 per la qual s'aproven les instruccions per regular les proves d'accés i el procés d'admissió i matrícula als ensenyaments artístics superiors d'Art Dramàtic, de Disseny i de Música.
  2.  El Conservatori Superior de Música de les Illes Balears ha de custodiar els exàmens fets pels aspirants fins que comenci el procés d'admissió i matrícula del curs 2022-2023

Divuitè

Contingut de l'acta d'avaluació

En l'acta d'avaluació s'hi ha de fer constar la informació següent:

  1.  Els llinatges i el nom dels aspirants.
  2.  El número del document oficial d'identificació dels aspirants.
  3.  Les qualificacions obtingudes en cadascun dels exercicis de la prova.
  4.  La qualificació mitjana de la prova.

Dinovè

Actuació amb les actes d'avaluació

  1.  Una vegada estesa l'acta d'avaluació amb els resultats de les proves, tots els membres de la Comissió Avaluadora l'han de signar.
  2.  L'acta original s'ha d'arxivar al Conservatori Superior de Música de les Illes Balears i s'ha de conservar fins que no comenci el procés d'admissió i matrícula del curs 2022-2023

Vintè

Resultats provisionals de la prova

El dia 21 de juny de 2021 el Conservatori Superior de Música de les Illes Balears ha de publicar la llista amb els resultats provisionals de la prova específica d'accés al seu tauler d'anuncis i/o a la seva pàgina web.

Vint-i-unè

Reclamacions contra la llista provisional de persones aptes i no aptes

  1.  Els aspirants que vulguin reclamar contra la llista provisional davant la Comissió Avaluadora han de presentar l'escrit de reclamació al Conservatori Superior de Música de les Illes Balears els dies 22, 23 i 24 de juny de 2021.
  2.  La Comissió Avaluadora ha d'estudiar el contingut de la reclamació i, si escau, ha de convocar la persona interessada a una sessió de revisió de l'examen per comentar-li els criteris de correcció i de qualificació que hi ha aplicat.
  3.  La revisió de les reclamacions s'ha de fer el dia 25 de juny de 2021.

Vint-i-dosè

Llista definitiva de persones aptes

  1.  El dia 28 de juny, la Comissió Avaluadora ha d'estendre i aprovar l'acta de la sessió amb la resolució de les reclamacions presentades i ha de publicar la llista amb els resultats definitius de la prova específica d'accés al tauler d'anuncis i/o a la pàgina web del Conservatori Superior de Música de les Illes Balears.
  2.  Els qui no estiguin conformes amb el resultat de la revisió poden formular la corresponent reclamació davant la via judicial corresponent.
 

Vint-i-tresè

Contingut del certificat d'aptitud

En el certificat d'aptitud per acreditar que s'ha superat la prova específica d'accés, hi ha de constar la informació següent:

  1.  El nom complet i el DOI (document oficial d'identificació) de l'examinand.
  2.  El nom de la prova: «Prova específica per accedir als ensenyaments artístics superiors de Música per a l'any acadèmic 2021-2022.
  3.  El nom de l'ensenyament i l'especialitat.
  4.  La qualificació.
  5.  La data en què s'ha superat la prova.

Vint-i-quatrè

Sol·licitud del certificat d'aptitud

Les persones que han superat la prova específica d'accés poden sol·licitar al Conservatori Superior de Música de les Illes Balears el certificat d'aptitud que ho acredita a partir de dia 29 de juny de 2021.

II. Adjudicació de places

Vint-i-cinquè

Procediment d'adjudicació de les places

Les places s'han d'adjudicar d'acord amb el procediment descrit en el punt vint-i-sisè de l'annex 1 de la Resolució del director general de Formació Professional i Ensenyaments Artístics Superiors de 12  d'abril de 2021 per la qual s'aproven les instruccions per regular les proves d'accés i el procés d'admissió i matrícula als ensenyaments artístics superiors d'Art Dramàtic, de Disseny i de Música.

Vint-i-sisè

Llista provisional d'adjudicació de places

El dia 29 de juny de 2021 el Conservatori Superior de Música de les Illes Balears ha de publicar la llista amb l'adjudicació provisional de les places al seu tauler d'anuncis i/o a la seva pàgina web.

Vint-i-setè

Reclamacions

Les reclamacions contra la llista provisional d'adjudicació de places s'han de presentar davant el director del Conservatori Superior de Música de les Illes Balears els dies 30 de juny, 1 i 2 de juliol de 2021.

Vint-i-vuitè

Llista definitiva d'adjudicació de places

  1.  El dia 5 de juliol de 2021, com a màxim, el Conservatori Superior de Música de les Illes Balears ha de publicar la llista definitiva d'adjudicació de places al seu tauler d'anuncis i/o a la seva pàgina web.
  2.  Contra la llista definitiva, els aspirants podran reclamar davant la jurisdicció corresponent.

Vint-i-novè

Matriculació

  1.  Els aspirants que tenguin una plaça adjudicada s'han de matricular de manera telemàtica des de la pàgina web del Conservatori Superior de Música de les Illes Balears seguint les instruccions de matrícula que hi consten entre el 14 i el 21 de juliol de 2021, ambdós inclosos.
  2.  Si l'aspirant no formalitza la matrícula en el període establert, perd la plaça.
  3.  Quan el centre tengui les dades de matriculació, les ha de comunicar a la Direcció General de Formació Professional i Ensenyaments Artístics Superiors.
  4.  Els professors del Conservatori Superior de Música de les Illes Balears no poden matricular-se de cap ensenyament impartit al mateix centre.

Trentè

Assignació de vacants

En el cas que hi hagi vacants, el Conservatori Superior de Música de les Illes Balears pot obrir un nou període de matrícula per tal d'assignar-les. L'ordre de prelació d'assignació de vacants ha de ser el següent:

  1.  Reincorporació d'antics alumnes.
  2.  Trasllats d'expedients d'altres conservatoris.
  3.  Proves d'accés realitzades i aprovades en el mateix any que han estat convocades a conservatoris d'altres comunitats autònomes.

Trenta-unè

Convocatòria extraordinària

Per necessitats del Conservatori Superior de Música de les Illes Balears, i una vegada atorgada l'autorització prèvia per part de la Direcció General de Formació Professional i Ensenyaments Artístics Superiors, es pot convocar una prova específica d'accés i un procés d'admissió extraordinaris per a aspirants amb els requisits esmentats en el punt segon d'aquest annex.

 

ANNEX 2

Calendari del procés d'admissió i de matriculació als ensenyaments superiors de Música per al curs 2021-2022

 

Dates

Convocatòria ordinària

Maig

 

Del 4 de maig al 4 de juny

Inscripció telemàtica al procés d'admissió i a la prova específica d'accés

Juny

 

7

Publicació de la llista provisional d' admesos i exclosos per fer la prova d'accés

8, 9 i 10

Reclamacions contra la llista provisional d' admesos i exclosos per fer la prova d'accés

 11

Publicació de la llista definitiva d' admesos i exclosos per fer la prova d'accés

Del 14 al 18 de juny

Proves d'accés

21

Publicació de la llista provisional de persones aptes i de persones no aptes

22, 23 i 24

Reclamacions contra la llista provisional de persones aptes i de persones no aptes

25

Revisions de les reclamacions contra la llista provisional de persones aptes i de persones no aptes

28

Publicació de la llista definitiva de persones aptes i de persones no aptes

A partir del dia 29

Sol·licitud dels certificats que acrediten haver superat la prova

29

Publicació de la llista provisional d'adjudicació de places

30 juny, 1 i 2 de juliol

Reclamacions contra la llista provisional d'adjudicació de places

Juliol

 

5

Publicació de la llista definitiva d'adjudicació de places

Del 14 al 21

Formalització de la matrícula a través de la pàgina web del Conservatori

 

Dates

Convocatòria extraordinària (si n'hi ha)

Setembre

 

De l'1 d'agost a l'1 de setembre

Inscripció telemàtica al procés d'admissió i a la prova específica d'accés

2

Publicació de la llista provisional d' admesos i exclosos per fer la prova d'accés

Del 3 al 6

Reclamacions contra la llista provisional d' admesos i exclosos per fer la prova d'accés

7

Publicació de la llista definitiva d' admesos i exclosos per fer la prova d'accés i de persones excloses

8

Proves d'accés

9

Publicació de la llista provisional de persones aptes i de persones no aptes

10 al 12

Reclamacions contra la llista provisional de persones aptes i de persones no aptes

13

Resolució de les reclamacions presentades per part del tribunal

14

Publicació de la llista definitiva de persones aptes i de persones no aptes

14 al 16

Publicació provisional d'adjudicació de places

17

Revisió de les reclamacions

17

Publicació definitiva d'adjudicació de places

20

Formalització de la matrícula a través de la pàgina web del Conservatori

 

ANNEX 3

Prova específica d'accés als ensenyaments artístics superiors de Música

Està previst que les proves d'accés per al curs 2021-2022 es facin de manera no presencial.

I. Estructura de la prova específica

L'estructura i el contingut de la prova de cada especialitat són els següents:

1. Per a l'especialitat d'interpretació, itineraris de corda, vent de fusta, vent de metall, percussió, piano, guitarra i saxòfon:

Part A (33,3 % de la nota)

  1.  Exercici d'anàlisi consistent a respondre un qüestionari referit a una partitura facilitada pel Conservatori en el moment de la prova. Les preguntes poden ser d'índole formal, temàtica i harmonicotonal. La partitura pot ser instrumental, vocal o vocal i instrumental (fins a un màxim de quatre instruments o parts vocals). No es facilita l'audició de la partitura. Aquesta exercici representa el 50 % de la nota de la part A.
  2.  Exercici d'harmonia consistent a xifrar harmònicament i funcionalment i a realitzar per a cor mixt a quatre veus un baix donat. La realització ha de ser escolàstica, ha d'estar articulada rítmicament amb valors no més breus que la negra i s'hi han d'utilitzar, com a mínim, acords tríades i de sèptima de dominant en estat fonamental i invertits, així com algun acord de dominant secundària. En el cas d'utilitzar alguna nota estranya als acords, ha de figurar en el xifrat de realització harmònica. El baix ha de tenir una extensió compresa entre vuit i dotze compassos. Aquest exercici representa el 50 % de la nota de la part A.

Part B (66,7 % de la nota)

 Interpretació d'un programa de lliure elecció compost per un mínim de tres obres de diferents estils amb una durada mínima de 15 minuts. S'han de tenir en compte els aspectes següents:

  • Almenys una obra s'ha d'interpretar de memòria.
  • El tribunal pot escoltar el programa sencer o només una part, si ho considera oportú.

2. Per a l'especialitat d'interpretació, itinerari de veu:

Part A (33,3 % de la nota)

  1.  Exercici d'anàlisi consistent a respondre un qüestionari referit a una partitura facilitada pel Conservatori en el moment de la prova. Les preguntes poden ser d'índole formal, temàtica i harmonicotonal. La partitura pot ser instrumental, vocal o vocal i instrumental (fins a un màxim de quatre instruments o parts vocals). No es facilita l'audició de la partitura. Aquest exercici representa el 50 % de la nota de la part A.
  2.  Exercici d'harmonia consistent a xifrar harmònicament i funcionalment i a realitzar per a cor mixt a quatre veus un baix donat. La realització ha de ser escolàstica, ha d'estar articulada rítmicament amb valors no més breus que la negra i s'hi han d'utilitzar, com a mínim, acords tríades i de sèptima de dominant en estat fonamental i invertits, així com algun acord de dominant secundària. En el cas d'utilitzar alguna nota estranya als acords, ha de figurar en el xifrat de realització harmònica. El baix ha de tenir una extensió compresa entre vuit i dotze compassos. Aquest exercici representa el 50 % de la nota de la part A..

Part B (66,7 % de la nota)

Interpretació d'un programa de lliure elecció de com a mínim 10 minuts de durada, compost per un mínim de tres cançons de diferents estils i idiomes, una ària d'òpera o sarsuela i una ària d'oratori. S'han de tenir en compte els aspectes següents:

  • S'ha d'interpretar de memòria tot el programa, menys l'ària d'oratori.
  • El tribunal pot escoltar el programa sencer o només una part, si ho considera oportú.

3. Per a l'especialitat d'interpretació, itinerari de jazz i música moderna:

Part A (33,3 % de la nota)

  1.  Dictat ritmicomelòdic. Dictat de vuit compassos de durada que té com a objectiu comprovar el domini auditiu i de transcripció escrita i en el qual es valora el reconeixement de les notes i del ritme. L'avaluació es fa atenent el grau de precisió en la transcripció (25 % de la nota). Per fer aquest dictat es disposa de 45 minuts.
  2.  Dictat polifònic. Dictat de vuit compassos de durada que té com a objectiu comprovar el domini auditiu i de transcripció escrita i en el qual es valora el reconeixement del tipus d'acord i de la funció que té (25 % de la nota). Per fer aquest dictat es disposa de 45 minuts.
  3.  Anàlisi auditiva i reconeixement d'aspectes tècnics i teòrics. Anàlisi auditiva i reconeixement d'aspectes tècnics i teòrics d'un fragment o d'una obra musical que té com a objectiu demostrar el reconeixement auditiu de diversos aspectes i elements musicals: instruments (ordre de solos, nombre de compassos dels solos), forma, harmonia, ritme, llenguatge, estil, etc. Es valora la capacitat d'identificar diferents elements musicals, connectar-los i situar-los en un context històric, a més de l'expressió i la comunicació (50 % de la nota). Per fer aquesta prova es disposa d'una hora.

Part B (66,7 % de la nota)

Prova d'interpretació. En començar aquesta part, l'aspirant ha de presentar al tribunal una còpia de les partitures de les obres que interpretarà, corresponents a estils i períodes diferents. El nombre mínim d'obres que s'han de presentar és de quatre. La durada mínima d'aquest repertori ha de ser de quinze minuts. Una de les obres d'aquesta part ha de ser a solo o amb acompanyament d'un instrument polifònic. Les altres poden ser a solo, amb acompanyament d'un instrument polifònic o en petit grup. Així mateix, almenys una d'aquestes obres s'ha d'interpretar de memòria. Si són necessaris altres intèrprets per a aquestes obres, l'aspirant se'ls ha de procurar pel seu compte. El tribunal avaluador pot reduir el nombre d'obres que s'han d'interpretar o demanar que se'n facin interpretacions fragmentàries. Aquesta prova té com a objectiu comprovar el domini tècnic de l'instrument, el plantejament estilístic i la complicitat entre els músics. Aquesta prova representa el 50 % de la nota de la part B.

4. Per a l'especialitat de pedagogia del llenguatge i de l'educació musical a secundària:

Part A (33,3 % de la nota)

  1.  Exercici d'anàlisi consistent a respondre un qüestionari referit a una partitura facilitada pel Conservatori en el moment de la prova. Les preguntes poden ser d'índole formal, temàtica i harmonicotonal. La partitura pot ser instrumental, vocal o vocal i instrumental (fins a un màxim de quatre instruments o parts vocals). No es facilita l'audició de la partitura. Aquesta prova representa el 50 % de la nota de la part A.
  2.  Exercici d'harmonia consistent a xifrar harmònicament i funcionalment i a realitzar per a cor mixt a quatre veus un baix donat. La realització ha de ser escolàstica, ha d'estar articulada rítmicament amb valors no més breus que la negra i s'hi han d'utilitzar, com a mínim, acords tríades i de sèptima de dominant en estat fonamental i invertits, així com algun acord de dominant secundària. En el cas d'utilitzar alguna nota estranya als acords, ha de figurar en el xifrat de realització harmònica. El baix ha de tenir una extensió compresa d'entre vuit i dotze compassos. Aquesta prova representa el 50 % de la nota de la part A.

Part B (66,7 % de la nota)

  1.  Exercici d'interpretació vocal. Exercici que consisteix a:
    1. cantar una cançó triada per l'aspirant sense acompanyament;
    2. cantar a primera vista un fragment vocal amb text proposat pel tribunal;
    3. després de l'escolta d'un àudio, imitar i variar els paràmetres rítmics i/o melòdics, segons se li demani.
  2.  Exercici d'interpretació amb l'instrument propi de l'alumne. Interpretació d'un programa de lliure elecció amb l'instrument propi de l'aspirant amb una durada aproximada de 15 minuts.
  3.  Desenvolupament d'un tema sobre aprenentatge musical. El Conservatori farà arribar a l'aspirant uns enregistraments de vídeo sobre aprenentatge musical una vegada s'hagin publicat les llistes definitives. El dia de la prova, l'alumne haurà d'expressar oralment les idees principals que se'n desprenen, així com unes conclusions i una opinió personal.

5. Per a l'especialitat de composició:

  1.  Exercici d'interpretació consistent a interpretar un programa lliure amb l'instrument propi de l'alumne.
  2.  Presentació dels darrers treballs d'harmonia tradicional i contrapunt, així com d'alguna obra de composició lliure, i defensa oral d'aquestes obres.
  3.  Realització d'un treball harmonicocontrapuntístic amb l'anàlisi funcional i estructural corresponent (baix xifrat i sense xifrar).
  4.  Exercici auditiu: intervals, acords, cadències i progressions.

6. Per a l'especialitat de musicologia:

Part A (33,3 % de la nota)

  1.  Exercici d'anàlisi consistent a respondre un qüestionari referit a una partitura facilitada pel Conservatori en el moment de la prova. Les preguntes poden ser d'índole formal, temàtica i harmonicotonal. La partitura pot ser instrumental, vocal o vocal i instrumental (fins a un màxim de quatre instruments o parts vocals). No es facilita l'audició de la partitura. Aquest exercici representa el 50 % de la nota de la part A.
  2.  Exercici d'harmonia consistent a xifrar harmònicament i funcionalment i a realitzar per a cor mixt a quatre veus un baix donat. La realització ha de ser escolàstica, ha d'estar articulada rítmicament amb valors no més breus que la negra i s'hi han d'utilitzar, com a mínim, acords tríades i de sèptima de dominant en estat fonamental i invertits, així com algun acord de dominant secundària. En el cas d'utilitzar alguna nota estranya als acords, ha de figurar en el xifrat de realització harmònica. El baix ha de tenir una extensió compresa entre vuit i dotze compassos. Aquest exercici representa el 50 % de la nota de la part A.

Part B (66,7 % de la nota)

Exercici historicofilosòfic:

  • Comentari de text
  • Comentari de tres audicions

II. Qualificació final de la prova específica d'accés

Tots els exercicis de qualsevol especialitat es valoren conjuntament amb una nota d'entre  0 i 10 punts.

La nota mitjana de l'expedient del grau professional constitueix el 50 % de la nota final de la prova d'accés, sempre que aquesta hagi estat superada i en el supòsit que la nota mitjana del grau professional sigui igual o superior a la nota de la prova d'accés.

La qualificació final s'ha d'expressar en termes numèrics del 0 al 10 amb dos decimals.

  

 

​​​​​​​ANNEX 4

SOL·LICITUD D'ADAPTACIÓ DE LA PROVA D'ACCÉS ALS ENSENYAMENTS ARTÍSTICS SUPERIORS DE L'ESCOLA D'ART DRAMATIC DE LES ILLES BALEARS

 

Destinació

Direcció General de Formació Professional i Ensenyaments Artístics Superiors

Codi DIR3

A04026924

 

​​​​​​​Sol·licitant

​​​​​​​

DNI/NIE

 

Nom

 

Llinatge 1

 

Llinatge 2

 

Adreça electrònica

 

Telèfon

 

Estudis que sol·licita

 

Centre de procedència

 

 

EXPÒS:

 

 

 

 

SOL·LICIT:

 

 

 

 

Documentació justificativa presentada

  • (  ) Certificat de reconeixement de discapacitat emès per l'equip de valoració i orientació corresponent de l'organisme competent o certificat mèdic oficial.
  • (  ) Certificat emès per l'organisme acreditat corresponent que informi de les característiques de la discapacitat o trastorn que pateix l'aspirant.
  • (  ) Dictamen d'escolarització de la Conselleria d'Educació i Formació Professional.
  • (  ) Informe emès pel departament d'orientació del centre educatiu amb el detall de les adaptacions autoritzades durant els últims estudis cursats en el sistema educatiu.
  • (  ) Altres: (especificau la documentació)
  1. ___________________________________________________________________________________
  2. ___________________________________________________________________________________
  3. ___________________________________________________________________________________
  4. ___________________________________________________________________________________

 

 

​​​​​​​Informació sobre protecció de dades personals

De conformitat amb el Reglament (UE) 2016/679 del Parlament Europeu i del Consell, de 27 d'abril de 2016, relatiu a la protecció de les persones físiques pel que fa al tractament de dades personals i a la lliure circulació d'aquestes dades i pel qual es deroga la Directiva 95/46/CE (Reglament general de protecció de dades), i amb la legislació vigent en matèria de protecció de dades, s'informa del tractament de dades personals que conté aquesta sol·licitud.

Tractament de dades. Les dades personals que conté aquesta sol·licitud seran tractades per la Direcció General de Formació Professional i Ensenyaments Artístics Superiors.

Exercici de drets i reclamacions. La persona afectada pel tractament de dades personals pot exercir els seus drets d'informació, d'accés, de rectificació, de supressió, de limitació, de portabilitat, d'oposició i de no inclusió en tractaments automatitzats (i, fins i tot, de retirada del consentiment, si escau, en els termes que estableix l'RGPD) davant el responsable del tractament, mitjançant el procediment «Sol·licitud d'exercici de drets en matèria de protecció de dades personals», previst en la Seu Electrònica de la CAIB (seuelectronica.caib.es).

Una vegada rebuda la resposta del responsable o en el cas que no hi hagi resposta en el termini d'un mes, la persona afectada pel tractament de les dades personals pot presentar la «Reclamació de tutela de drets» davant l'Agència Espanyola de Protecció de Dades.

Delegació de Protecció de Dades. La Delegació de Protecció de Dades de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears té la seu a la Conselleria de Presidència, Funció Pública i Igualtat (pg. de Sagrera, 2, 07012 Palma; a/e: protecciodades@dpd.caib.es).

__________________________ , ___ d _______________________ de ______

[rúbrica]​​​​​​​