Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA D'AFERS SOCIALS I ESPORTS

Núm. 109790
Resolució de la consellera d’Afers Socials i Esports de 13 d’abril de 2021 per la qual s’amplia el termini de presentació de sol·licituds per a la modalitat A de la convocatòria de subvencions per executar projectes d’educació per a la transformació social per a l’any 2021 (BOIB núm. 43, de 30 d’abril)

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Identificador BDNS: 554972

Fets

1. En data 30 de març de 2021, es va publicar al Butlletí Oficial de les Illes Balears la Resolució de la consellera d'Afers Socials i Esports de 26 de març de 2021 per la qual s'aprova la convocatòria de subvencions per executar projectes d'educació per a la transformació social per a l'any 2021.

2. L'objecte d'aquesta convocatòria de subvencions és donar suport als agents de l'educació per a la transformació social de les Illes Balears en la tasca d'aconseguir una societat balear més solidària, justa i transformadora, conscient de les situacions que viuen les persones dels països en desenvolupament i crítica amb les causes que les provoquen, especialment amb les lligades als models de desenvolupament dels països del Nord. La convocatòria té dues modalitats:

a) Modalitat A: projectes que es desenvolupen en els centres educatius.

Aquesta modalitat inclou les activitats adreçades a fomentar l'educació per a la transformació social en l'àmbit de l'educació formal. La finalitat és generar en el conjunt de la comunitat educativa (alumnat, claustre, PAS i AMIPA) coneixements, valors i actituds per a una cultura de la solidaritat compromesa amb la lluita contra la pobresa i l'exclusió, així com el desenvolupament humà incloent, equitatiu i sostenible.

b) Modalitat B: projectes que es desenvolupen fora de l'àmbit dels centres educatius. Aquesta modalitat inclou les activitats adreçades a divulgar valors d'equitat, justícia, tolerància i solidaritat en la població balear. La finalitat és millorar el coneixement de la situació sociocultural, política, econòmica i ambiental dels països del sud; les causes que provoquen aquestes desigualtats entre països, i transformar la societat.

3. El termini de presentació de les sol·licituds es va iniciar l'endemà d'haver-se publicat aquesta convocatòria en el Butlletí Oficial de les Illes Balears i finalitza:

— Per a projectes de la modalitat A, el dia 30 d'abril de 2021.

— Per a projectes de la modalitat B, el dia 28 de juny de 2021.

4. En relació amb el termini de presentació de projectes de la modalitat A de la convocatòria, s'ha posat de manifest per part de la Coordinadora d'ONGD de les Illes Balears la coincidència de la publicació amb el període no lectiu dels centres escolars, des del dia 1 d'abril fins al dia 11 d'abril de 2021, i es sol·licita una ampliació equivalent del termini per tal de què les entitats puguin formular adientment els projectes amb els centres educatius.

5. L'article 32.1 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú, estableix que l'Administració, excepte precepte en contra, pot concedir d'ofici o a petició dels interessats una ampliació dels terminis establerts que no excedeixi la meitat d'aquests, si les circumstàncies ho aconsellen i amb això no es perjudiquen drets de tercers.

6. En conseqüència, i atès que es no perjudica els drets de tercers, es considera oportú ampliar del termini de presentació de sol·licituds de la modalitat A de la convocatòria fins el dia 10 de maig de 2021.

D'acord amb tot això, dict la següent

RESOLUCIÓ

1. Ampliar fins el dia 10 de maig de 2021 el termini de presentació de sol·licituds de subvencions per a la modalitat A de la convocatòria de subvencions per executar projectes d'educació per a la transformació social per a l'any 2021 (publicada al BOIB núm. 43, de 30 de març de 2021).

2. Publicar aquesta Resolució en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

 

Palma, 13 d'abril de 2021

La consellera d'Afers Socials i Esports Fina Santiago Rodríguez