Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA DE MODEL ECONÒMIC, TURISME I TREBALL

Núm. 104841
Resolució del conseller de Treball, Comerç i Indústria per la qual es disposa la inscripció i dipòsit en el Registre de Convenis Col·lectius de les Illes Balears de l'Acta de la Comissió Paritària del Conveni col·lectiu per al personal laboral de la Fundació d'Atenció i Suport a la Dependència i de Promoció de l'Autonomia Personal de les Illes Balears i la seva publicació en el Butlletí Oficial de les Illes Balears (codi de conveni 07100532012018)

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Antecedents

1. El 26 de novembre de 2019, la Comissió Paritària del Conveni col·lectiu per al personal laboral de la Fundació d'Atenció i Suport a la Dependència i de Promoció de l'Autonomia Personal de les Illes Balears acordà, entre d'altres qüestions, la modificació de l'annex 1 (categories) del seu Conveni col·lectiu, de la qual cosa se n'aixecà l'Acta de sessió corresponent.

2. El 8 de setembre de 2020, Beatriz Teresa Martínez Bosch, en representació de la Comissió Paritària del Conveni col·lectiu, sol·licità el registre, el dipòsit i la publicació de l'Acta esmentada.

Fonaments de dret

1. L'article 90.3 del Text refós de la Llei de l'Estatut dels treballadors, aprovat pel Reial decret legislatiu 2/2015, de 23 d'octubre.

2. El Reial decret 713/2010, de 28 de maig, sobre registre i dipòsit de convenis i acords col·lectius de treball.

3. L'article 45 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques.

Per tot això, dict la següent

Resolució

1. Inscriure i dipositar l'Acta de la Comissió Paritària del Conveni col·lectiu per al personal laboral de la Fundació d'Atenció i Suport a la Dependència i de Promoció de l'Autonomia Personal de les Illes Balears, en la qual s'acordà, entre d'altres qüestions, la modificació de l'annex 1 (categories) del seu Conveni col·lectiu, en el Registre de Convenis Col·lectius de les Illes Balears.

2. Notificar aquesta Resolució a la persona interessada.

3. Fer constar que la versió catalana del text és l'original signada pels membres de la Comissió

Negociadora i que la versió castellana n'és una traducció.

4. Publicar el text de l'acta en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

   

Palma, 4 de novembre de 2020

La directora General de Treball i Salut Laboral

Virginia Abraham Orte

 

Acta de sessió de la Comissió Paritària del Conveni Col·lectiu per al personal laboral de la Fundació d'Atenció i Suport a la Dependència i de Promoció de l'Autonomia Personal de les Illes Balears

Identificació de la sessió    

Núm.: 2/2019

Data: 26 de novembre de 2019

Hora: de les 10:200  a les  12.50 hores

Lloc: sala de juntes de la Direcció General d'Atenció a la Dependència (Avinguda Gabriel Alomar, 33, 07006 Palma).

Assistents

Per l'empresa

• Alexandra Pavlovic Djurdjev

• Eva Ruiz Porres

• Sira Fiz Vozmediano

• Jaime Martínez-Esparza Rodríguez

• Jesús Díaz-Santos Chico

• Miguel Ángel Jiménez Crespo

• Beatriz Martínez Bosch

Pels treballadors

• Marina Martínez Company (CSIF)

• Filiberto Ros Barceló (TIF)

• Ona Guirado Castells (UGT)

• Luis Bergas Planells (CCOO)

• Jaume  Bardají Martín (CSIF)

• Lilia Amigo Velasco (USAE)

Assisteixen com a assessors la Sra. Maria Horrach Capó (TIF) i el Sr. Mateu García Bennássar (CSIF), que s'incorpora a la reunió al final d'aquesta.

Ordre del dia

 1. Aprovació de l'acta de la reunió de 20 de juny de 2019.

 2. Aprovació de l'establiment de la modalitat de prestació de serveis mitjançant teletreball.

 3. Modificació de l'annex 1 (categories) del I Conveni Col·lectiu per al personal de la Fundació d'Atenció i Suport a la Dependència i de Promoció de l'Autonomia Personal de les Illes Balears relativa a les titulacions exigides per  a la diverses categories professionals.

 4. Delegació en la secretària de la Comissió Paritària per sol·licitar i tramitar la inscripció dels acords d'aquesta en el Registre de Convenis Col·lectius.

 5. Torn obert de paraules.

1. Aprovació de l'acta de la reunió de 20 de juny de 2019.

La secretària de la Comissió explica que l'acta es la darrera reunió es va trametre dins dels termini establert en el Reglament i, la Sra. Eva Ruiz va enviar un correu on senyalava que a l'annex 1 a les categories d'oficial de manteniment i d'auxiliar tècnic de manteniment s'havien d'especificar les titulacions concretes admeses, dins les famílies "instal·lació i manteniment" i "electricitat i electrònica" , respectivament.

Els membres de la Comissió Paritària confirmen que en la reunió es va acordar que per a aquests llocs de treball no s'especificarien les titulacions  concretes i únicament s'havia d'indicar genèricament el cicle i la família.

Acord: S'aprova l'acta de la sessió de dia 20 de juny de 2019.

2. Aprovació de l'establiment de la modalitat de teletreball

La Sra. Pavlovic explica que la possibilitat d'establir la modalitat de teletreball ha sorgit arrel de què en Menorca es va plantejar la necessitat de què una valoradora i dos tècnics PIA treballin des dels seus domicilis perquè al local en què hi feien feina s'han de fer obres i no el podien utilitzar. De moment aquest problema s'ha resolt perquè l'IBSALUT ha cedit un espai. En tot cas, es planteja si el tema  s'ha de dur a la Comissió Paritària o a la Comissió Negociadora del Conveni.

El Sr. Ros manifesta que per la seva part hi està molt a favor de què es pugui treballar des de casa.

La Sra. Martínez Bosch senyala que la Fundació, en tot, cas prendrà com a base per regular aquesta modalitat de treball el que estableix el Decret 36/2013, de 28 de juny, pel qual es regula la prestació de serveis mitjançant teletreball a la Comunitat Autònoma de les Illes Balears. Aquest decret estableix que queda exclòs del seu àmbit d'aplicació el personal que ocupi llocs de treball en oficines de registre, atenció i informació al ciutadà, el personal que, per les seves funcions utilitzi de manera reiterada i contínua documentació en paper que contengui dades confidencials o protegides per la normativa de protecció de dades de caràcter personal i aquell amb funcions que suposin necessàriament la prestació de serveis personals (com podria ser el personal d'atenció directa). També exclou els llocs de treball que impliquin funcions de direcció o coordinació. A més, els treballadors amb de disposar dels equips informàtics i sistemes de comunicació que estableix el decret i el seu manteniment els hi correspon.

Acord:

Des de l'empresa es farà una proposta amb les condicions en què es podrà dur a terme la modalitat de teletreball.

3. Modificació de l'annex 1 (categories) del I Conveni Col·lectiu per al personal de la Fundació d'Atenció i Suport a la Dependència i de Promoció de l'Autonomia Personal de les Illes Balears relativa a les titulacions exigides per  diverses categories professionals.

La Sra. Ruiz Porres, cap de l'Àrea de Recursos Humans, explica que l'annex 1 (categories) del I Conveni Col·lectiu per al personal de la Fundació s'ha de tornar a modificar en relació amb les titulacions. En primer lloc, en algunes  categories dels grups C, D i E s'hauria d'afegir "títols amb nivell superior als anteriors equivalents".

Per altra banda, en relació amb el personal de cuina de les residències d'Eivissa, exposa que la Fundació té moltes dificultats per cobrir les places perquè no es troba personal amb les titulacions exigides. Així, per a la categoria de cuiner/a s'exigeix un títol d'FP de grau superior quan és suficient amb un títol d'FP de grau mitjà i per a la categoria d'ajudant de cuina s'exigeix un títol d'FP de grau mitjà quan és suficient amb un títol d'FP de grau bàsic, per la qual cosa s'haurien de modificar les categories i passar la categoria de cuiner/a del grup C al grup D i la d'ajudant de cuina del grup C al grup E.

Desprès de debatre aquesta qüestió, la Comissió Paritària decideix que, per tal de no perjudicar les condicions econòmiques del personal de cuina contractat actualment, el mes adient és el següent:

- La categoria de cuiner passa a ser C/D. Si la persona contractada té el títol d'FP de grau superior, estarà al grup C i percebrà les retribucions que corresponen a aquest grup. Si per contrari, té el títol d'FP de grau mitjà, estarà al grup D i ha de percebre les retribucions corresponents a aquest grup.

- La categoria d'ajudant de cuina del grup D passaria a ser "a extingir" i es creen places "mirall" d'ajudant de cuina al grup E, per a les quals s'exigiria el títol d'FP de grau bàsic.

- La categoria de marmitó del grup E s'hauria de suprimir perquè estaria duplicada amb la categoria d'ajudant de cuina.

Acord

S'aprova la modificació de l'annex 1 (categories) del I Conveni Col·lectiu per al personal de la Fundació d'Atenció i Suport a la Dependència i de Promoció de l'Autonomia Personal de les Illes Balears relativa a les titulacions exigides per a la diverses categories professionals que s'adjunta a aquesta acta como a annex, en sentit següent:

- Afegir "títols amb nivell superior als anteriors equivalents" en diverses categories dels grups C, D i E.

- Les categories professionals del personal de cuina queden de la forma següent:

Categoria: Cuiner/a - C  

Per a la qual s'exigeix els nivells de titulacions següents:

• Títol de formació professional de grau superior de tècnic/a superior en direcció de cuina  (Família: hoteleria i turisme) de la Llei Orgànica d'Educació (LOE) de 3 de maig de 2006, o

• Títol de formació professional de grau superior de tècnic/a superior en direcció de serveis de restauració  (Família: hoteleria i turisme) de la Llei Orgànica d'Educació (LOE) de 3 de maig de 2006, o

• Títols amb nivell superior als anteriors relacionats amb la família: hoteleria i turisme (cuina),o

• Títols de formació professional oficials equivalents.

Categoria: Cuiner/a - D

Per a la qual s'exigeix els nivells de titulacions següents:

• Títol de formació professional de grau mitjà de tècnic/a en cuina i gastronomia  (Família: hoteleria i turisme) de la Llei Orgànica d'Educació (LOE) de 3 de maig de 2006, o

• Títols amb nivell superior als anteriors relacionats amb la família: hoteleria i turisme (cuina),o

• Títols de formació professional oficials equivalents.

Categoria: Ajudant/a de cuina - D (a extingir)

• Títol de formació professional de tècnic/a en cuina i gastronomia

• Cicle: Grau mitjà

• Família: Hosteleria i Turisme, o

• Títol de graduat en Educació Secundària (ESO) o

• Títols equivalents.

Categoria: Ajudant/a de cuina - E

Per a la qual s'exigeix els nivells de titulacions següents:

• Títol de formació professional bàsic en cuina i restauració (Família: hoteleria i turisme) de la Llei Orgànica d'Educació (LOE) de 3 de maig de 2006, o

• Títol de graduat en Educació Primària, o

• Títols amb nivell superior als anteriors equivalents, o

• Títols o certificats oficials equivalents, o

4. Delegació en la secretària de la Comissió Paritària per sol·licitar i tramitar la inscripció dels acords d'aquesta en el Registre de Convenis Col·lectius.

La Comissió acorda autoritzar a la secretària de la Comissió Paritària, la Sra. Beatriz Martínez Bosch, per sol·licitar i tramitar la inscripció dels acords d'aquesta reunió en el Registre de Convenis Col·lectius.

5. Torn obert de paraula

La Sra. Marina Martínez comunica que ja s'ha comunicat al Registre el canvi del Sr. Luciano Pererira de Souza pel Sr. Jaume Bardají. A més, comenta que els sindicats s'ha de reunir per acordar com es substitueix la Sra. Fiorella Galli, representant de SATSE, que ja no fa feina a la Fundació, atès que aquests sindicat ja no té representació en l'empresa.

El president de la Comissió Paritària senyala que no s'ha pogut fer l'informe sobre diversos complements al qual s'havia compromès la Comissió, però això no significa que s'hagi deixat de banda i es durà a terme.

La Sra. Lila Amigo planteja que es podria revisar el tema de jubilació anticipada, en especial per al col·lectiu sociosanitari.

La Sra. Martínez Bosch diu que això s'hauria de plantejar dins la Comissió Negociadora del Conveni. La Sra. María Horrach contesta que en la darrera reunió del Comitè Intercentres  es va acordar no denunciar el convenci col·lectiu actual. La Sra. Martínez Bosch diu que aqueixa és la posició dels treballadors però que l'empresa està interessada en revisar el conveni per suprimir alguns aspectes que estan copiats del conveni per al personal de l'Administració de la CAIB que no tenen sentit en la Fundació, clarificar aspectes l'aplicació pràctica dels quals es problemàtica, especialment a les residències. A més també s'hauria de revisar el règim disciplinari perquè, a dia d'avui, hi ha conductes que no estan tipificades o que, no sent especialment importants s'ha de qualificar com a greus o molt greus o, a l'inversa, essent greus o molt greus només es poden sancionar com a faltes disciplinàries lleus.

També s'hauria d'aprofitar per adaptar el conveni als canvis normatius produïts des de la seva aprovació (p.e. en matèria de permís de maternitat i paternitat) i per introduir qüestions acordades per la Comissió Paritària.

 

I sense haver-hi més temes a tractar, es dóna per finalitzada la reunió hores en el lloc i la data indicats a l'encapçalament.

Palma, 

El president                                                              La secretària

Filiberto Ros Barceló                                                  Beatriz Martínez Bosch

  

ANNEX I

Les categories professionals de la Fundació són les següents:

GRUP A

Categoria: Tècnic/a titulat/ada superior

Hi estan compreses les categories professionals per a les quals s'exigeixen els nivells de titulació següents: títol universitari de grau o aquell que habilita per a l'exercici de determinades professions regulades, d'acord amb el que estableixin les directives comunitàries corresponents, títol universitari de llicenciatura, enginyeria o arquitectura o equivalent.

Especialitat:

Per a la qual s'exigeix els nivells de titulació següent:

Economia

• Títol de grau en economia o

• Llicenciatures o títols equivalents

Administració i direcció d'empreses

• Títol de grau en administració i direcció d'empreses o

• Llicenciatures o títols equivalents

Informàtica / Telecomunicacions

• Títol de grau en enginyeria informàtica o

• Títol de grau en enginyeria de telecomunicacions o

• Títol de grau en enginyeria telemàtica o

• Enginyeries o títols equivalents

Jurídica

• Títol de grau en dret o

• Llicenciatures o títols equivalents

Advocacia

• Títol de grau en dret o

• Llicenciatures o títols equivalents

Enginyeria industrial

• Títol de grau en enginyeria industrial  o

• Enginyeries o títols equivalents

Medicina

• Títol de grau en medicina i cirurgia o

• Llicenciatures o títols equivalents

Psicologia

• Títol de grau en psicologia o

• Llicenciatures o títols equivalents

Prevenció de riscs laborals

• Títols de graus, o

• Llicenciatures o títols equivalents

• Formació mínima acreditada per una Universitat amb el contingut establert a l'Annex VI del RD 39/1997, de 17 de gener, pel qual s'aprova el Reglament de serveis de prevenció.  

Especialitats:

• Higiene industrial i,

• Seguretat en el treball i,

• Ergonomia  / Psicologia aplicada

Formació

• Títol de grau en humanitats o ciències socials o

• Llicenciatures o títols equivalents

Arquitectura

• Títol de grau en arquitectura o

• Títol d'arquitecte o títols equivalents

GRUP B

Categoria: Tècnic/a titulat/ada de grau mitjà

Hi estan compreses les categories professionals per a les quals s'exigeixen els nivells de titulació següents: títol universitari de grau o aquell que habilita per a l'exercici de determinades professions regulades, d'acord amb el que estableixin les directives comunitàries corresponents, títol universitari de diplomatura, enginyeria tècnica o arquitectura tècnica o equivalents.

Especialitat:

Per a la qual s'exigeix els nivells de titulació següent:

Administració i direcció d'empreses

• Títol de grau en administració i direcció d'empreses o

• Diplomatures o títols equivalents

Informàtica / Telecomunicacions

• Títol de grau en enginyeria informàtica o

• Títol de grau en enginyeria de telecomunicacions o

• Títol de grau en enginyeria telemàtica o

• Enginyeries tècniques o títols equivalent

Relacions laborals

• Títol de grau en relacions laborals o

• Diplomatures o títols equivalents

Fisioteràpia

• Títol de grau en fisioteràpia o

• Diplomatures o títols equivalents

 

Infermeria

• Títol de grau en infermeria o

• Diplomatures o títols equivalents

Valoració de la dependència

• Títol de grau en la branca sociosanitària o

• Diplomatures o títols equivalents

Treball social

• Títol de grau en treball social o

• Diplomatures o títols equivalents

Nutrició

• Títol de grau en nutrició humana i dietètica o

• Diplomatures o títols equivalents

Logopèdia

• Títol de grau en logopèdia o

• Diplomatures o títols equivalents

Teràpia ocupacional

• Títol de grau en teràpia ocupacional o

• Diplomatures o títols equivalents

Arquitectura tècnica

• Títol de grau en arquitectura tècnica o

• Diplomatures o títols equivalents

Educació social

• Títol de grau en educació social o

• Diplomatures o títols equivalents

GRUP C

Per a la qual s'exigeix els nivells de titulacions següents:

Categoria: Tècnic/a d'informàtica / telecomunicacions

• Títol de formació professional de tècnic/a superior en administració de sistemes informàtics en xarxa

• Cicle: Grau superior

• Família: Informàtica i comunicació o

• Títol de formació professional de tècnic/a superior en desenvolupament d'aplicacions multiplataforma

• Cicle: Grau superior

• Família: Informàtica i comunicació o

• Títol de formació professional de tècnic/a superior en desenvolupament d'aplicacions Web

• Cicle: Grau superior

• Família: Informàtica i comunicació o

• Títol de formació professional de tècnic/a superior en sistemes de telecomunicacions i informàtics

• Cicle: grau superior

• Família: Electricitat i electrònica o

• Títols equivalents.

 

Categoria: Secretari/ària de gerència i direcció

• Títol de formació professional de tècnic/a superior en assistència a la direcció

• Cicle: grau superior

• Família: Administració i gestió, o

• Títol de batxiller o

• Títols amb nivell superior als anteriors equivalents relacionats amb la família: administració i gestió o,

• Títols equivalents

Categoria: Administratiu/iva

• Títol de formació professional de tècnic/a superior en administració i finances

• Cicle: Grau superior

• Família: Administració i gestió o

• Títol de batxiller o

• Títols amb nivell superior als anteriors equivalents relacionats amb la família: administració i gestió o,

• Títols equivalents

Categoria: Tècnic/a en gestió administrativa (responsable de caixa)

• Títol de formació professional de tècnic/a en administració i finances

• Cicle: Grau superior

• Família: Administració i gestió o

• Títols amb nivell superior als anteriors relacionats a la família: administració i gestió o,

• Títols equivalents

Categoria: Cuiner/a (C)

• Títol de formació professional de grau superior de tècnic/a superior en direcció de cuina (Família: hoteleria i turisme) de la Llei Orgànica d'Educació (LOE) de 2 de maig de 2006, o

• Títol de formació professional de grau superior de tècnic/a  en direcció de serveis de restauració (Família: hoteleria i turisme) de la Llei Orgànica d'Educació (LOE), de 3 de maig de 2006, o

• Títols de formació professional oficials equivalents.

Categoria: Governant/a

• Títol de formació professional de tècnic/a superior en gestió d'allotjaments turístics

• Cicle: grau superior

• Família: Hoteleria i Turisme o

• Títols amb nivell igual o superior als anteriors relacionats amb la família: administració hotelera, o

• Títols equivalents.

Categoria: Oficial de manteniment

• Títol de formació professional de tècnic/a superior en manteniment d'instal·lacions tèrmiques i de fluids  

• Cicle: Grau superior

• Família: Instal·lació i manteniment o  

• Títols equivalents.

Categoria: Tècnic/a d'animació sociocultural

• Títol de formació professional de tècnic/a superior en animació sociocultural i turística

• Cicle: Grau superior

• Família: Serveis socioculturals i a la comunitat o

• Títols equivalents.

Categoria: Tècnic/a d'integració social

• Títol de formació professional de tècnic/a superior d'integració social

• Cicle: grau superior

• Família: Serveis socioculturals i a la comunitat o

• Títols equivalents.

GRUP D

Categoria: Cuiner/a (D)

• Títol de formació professional de grau mitjà de tècnic/a en cuina i gastronomia (Família: hoteleria i turisme) de la Llei Orgànica d'Educació (LOE) de 2 de maig de 2006, o

• Títols amb nivell superior a l'anterior relacionats amb la família: hoteleria i turisme (cuina), o

• Títols de formació professional oficials equivalents.

Categoria: Ajudant de cuina (D) (a extingir)

• Títol de formació professional de tècnic/a en cuina i gastronomia

• Cicle: Grau mitjà

• Família: Hosteleria i Turisme, o

• Títol de graduat en Educació Secundària (ESO) o

• Títols equivalents.

Categoria: Animador/a sociocultural (a extingir)

• Títol de graduat en Educació Secundària Obligatòria (ESO) o

• Títol amb nivell superior a l'anterior equivalent,o

• Títols equivalents.

Categoria: Auxiliar administratiu/iva

• Títol de formació professional de tècnic/a en gestió administrativa

• Cicle: Grau mitjà

• Família: Administració i gestió, o

• Títol de graduat en Educació Secundària Obligatòria (ESO) o

• Títols amb nivell superior als anteriors equivalents relacionats amb la família: administració i gestió, o

• Títols equivalents.

Categoria: Auxiliar de farmàcia

• Títol de formació professional de tècnic/a en farmàcia i parafarmàcia

• Cicle: grau mitjà

• Família: Sanitat o

• Títols equivalents.

Categoria: Auxiliar de recepció

• Títol de formació professional de tècnic/a en gestió administrativa     

• Cicle: Grau mitjà

• Família: Administració i gestió, o

• Títol de graduat en Educació Secundària Obligatòria (ESO) o

• Títols amb nivell superior als anteriors equivalents relacionats amb la família: administració i gestió, o

• Títols equivalents.

Categoria: Auxiliar tècnic/a sociosanitari/ària

• Títol de formació professional de tècnic/a en atenció a persones en situació de dependència que estableix el Reial decret 1593/2011, de 4 de novembre.

• Cicle: grau mitjà

• Família: Serveis socioculturals i a la comunitat o

• Títol de formació professional de tècnic/a en cures auxiliars d'infermeria que estableix el Reial decret 546/1995, de 7 d'abril (LOGSE).

• Cicle: grau mitjà

• Família: Sanitat, o

• Títol de tècnic en atenció sociosanitària que estableix el Reial decret 496/2003, de 2 de maig o

• Certificat de professionalitat d'atenció sociosanitària a persones dependents en institucions socials regulat pel Reial decret 1379/2008, d'1 d'agost o

• Títols equivalents.

Categoria: Conductor/a

• Títol de formació professional de tècnic en conducció de vehicles de transport per carretera.

• Cicle: grau mitjà

• Família: transport i manteniment de vehicles, o

• Títol de graduat en Educació Secundària (ESO) o

• Títols amb nivell superior als anteriors equivalents,o

• Títols equivalents

Categoria: Auxiliar tècnic de manteniment

• Títol de formació professional de tècnic/a de grau mitjà  

• Cicle: Grau mitjà

• Família: Electricitat i electrònica o instal·lació i manteniment  

• Títols amb nivell superior als anteriors equivalents relacionats amb la família: Electricitat i electrònica o instal·lació i manteniment  

• Títols equivalents.

GRUP E

Categoria: Netejador/a

• Títol de formació professional bàsic en activitats domèstiques i neteja d'edificis

• Cicle: FP bàsic

• Família: Serveis socioculturals i a la comunitat o

• Títol de formació professional bàsic en allotjament i bugaderia

• Cicle: FP bàsic

• Família: Hoteleria i Turisme o

• Títol de graduat escolar o

• Títols amb nivell superior als anteriors equivalents,o

• Títols equivalents.

Categoria: Ordenança

• Títol de formació professional bàsic en serveis administratius

• Cicle: FP bàsic

• Família: Administració i gestió, o

• Títol de graduat escolar, o

• Títols amb nivell superior als anteriors equivalents,o

• Títols equivalents.

Categoria: Peó

• Títol de formació professional bàsic en reforma i manteniment d'edificis

• Cicle: FP bàsic

• Família: Edificació i obra civil o

• Títol de formació professional bàsic en  manteniment de vivendes

• Cicle: FP bàsic

• Família: Instal·lació i manteniment o

• Títol de graduat escolar, o

• Títols amb nivell superior als anteriors equivalents,o

• Títols equivalents.

Categoria: Zelador/a

• Títol de graduat escolar o

• Títols amb nivell superior a l'anterior equivalents,o

• Títols equivalents.

Categoria: Ajudant de cuina (E)

• Títol de formació professional bàsic en cuina i restauració (Família: hoteleria i turisme) de la Llei Orgànica d'Educació (LOE) de 3 de maig de 2006, o

• Títol de graduat en Educació Primària, o

• Títols amb nivell superior  als anteriors equivalents relacionats amb la família: hoteleria i turisme (cuina), o

• Títols o certificats oficials equivalents