Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció V. Anuncis

Subsecció segona. Altres anuncis oficials

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA DE TRANSICIÓ ENERGÈTICA, SECTORS PRODUCTIUS I MEMÒRIA DEMOCRÀTICA

Núm. 102065
Informació pública sobre l’Estudi d’impacte ambiental i l’actualització del Pla de restauració de la pedrera Can Rosselló núm. 151, que forma part de la parcel·la 3 del polígon 7 de Palma

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

D'acord amb la Llei 10/2014, d'1 d'octubre, d'ordenació minera de les Illes Balears; amb la Llei 9/2018, de 5 de desembre, per la qual es modifica la Llei 21/2013, de 9 de desembre, d'avaluació ambiental, i el Decret legislatiu 1/2020, de 28 d'agost per la qual s'aprova el Text refós de la Llei d'avaluació ambiental de les Illes Balears, se sotmet a informació pública la sol·licitud de l'explotador amb NIF B16662223 d'autorització administrativa del projecte subjecte a avaluació d'impacte ambiental ordinària. Pot ser-hi aplicable el que es preveu en el capítol III del títol II en matèria de consultes transfrontereres. A continuació, se n'assenyalen les característiques principals.

Expedient: 2020/17401.

Tipus d'activitat: restauració d'una explotació minera de roca calcària.

Situació: forma part de la parcel·la 3 del polígon 7 de Palma.

Illa: Mallorca.

Dades tècniques: restauració consistent en la remodelació del terreny amb l'aportació de terres per simular una morfologia compatible amb l'original, l'aportació de terra vegetal i la revegetació amb espècies autòctones. Les terres de farciment procediran, principalment, de les obres realitzades per les empreses contractistes del promotor, i una fracció mínima d'empreses externes que aportin a la restauració únicament terres d'excavació i desmunt. Les restes pètries no contaminats, procedents de la demolició dels edificis de pedrera, seran incorporats al farciment del buit. La resta de materials de construcció i demolició que s'admetin en pedrera, únicament provindran de planta de triatge autoritzada i seran directament destinats a farciment. El projecte no planteja l'ús d'explosius. Es calcula que el projecte admet un volum de material total d'1.824.305 m³, distribuït en 6 fases de restauració a executar en un termini de 25 anys. La maquinària de trituració i classificació tractarà els petris resultat de la demolició de les edificacions de la pedrera en incorporar posteriorment els productes d'aquest tractament al farciment. També s'emprarà maquinària de moviment de terres per al transport de materials, abocament, extensió i compactació, així com la maquinària per al sanejament de talussos i excavació.

La documentació que correspon al Projecte i a l'Estudi d'impacte ambiental es pot examinar a la Direcció General de Política Industrial (c. del Bastió d'en Sanoguera, 2, 07002 Palma) i també a la web de la Direcció General de Transparència i Bon Govern.

Se'n pot obtenir la informació pertinent en l'òrgan substantiu (Conselleria de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica), com també formular davant aquest òrgan les al·legacions que es considerin pertinents dins el termini de trenta dies comptadors a partir de l'endemà de la publicació d'aquest anunci en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

 

Palma, 7 d'abril de 2021

El director general de Política Industrial

Antoni Morro Gomila

Per delegació de competències Resolució de 2 de març de 2021 (BOIB núm. 21, de 02/03/2021)