Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA DE MODEL ECONÒMIC, TURISME I TREBALL

Núm. 87893
Resolució del conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball per la qual es disposa la inscripció i dipòsit en el Registre de Convenis, Acords col·lectius de treball i Plans d'igualtat de les Illes Balears de l'Acord de la Comissió d'interpretació i vigilància del Conveni col·lectiu per al personal laboral de l'Ajuntament de Sant Lluís i la seva publicació en el Butlletí Oficial de les Illes Balears (codi de conveni 07001302011997)

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Antecedents

1. El 14 de febrer de 2019, la Comissió d'interpretació i vigilància del Conveni col·lectiu per al personal laboral de l'Ajuntament de Sant Lluís acordà la modificació de l'article 32 de l'esmentat conveni.

2. El 28 de gener de 2020, Martina Carolina Marques Portella, en representació de la comissió negociadora, sol·licità el registre, el dipòsit i la publicació de l'Acord esmentat.

Fonaments de dret

1. L'article 90.3 del Text refós de la Llei de l'Estatut dels treballadors, aprovat pel Reial decret legislatiu 2/2015, de 23 d'octubre.

2. El Reial decret 713/2010, de 28 de maig, sobre registre i dipòsit de convenis i acords col·lectius de treball.

3. L'article 45 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les admnistracions públiques.

Per tot això, dict la següent

RESOLUCIÓ

1. Inscriure i dipositar l'Acord de la Comissió d'interpretació i vigilància del Conveni col·lectiu per al personal laboral de l'Ajuntament de Sant Lluís de modificació de l'article 32 de l'esmentat conveni en el registre de Convenis, Acords col·lectius de treball i Plans d'igualtat de les Illes Balears.

2. Notificar aquesta Resolució a la Comissió Negociadora.

3. Publicar el Conveni en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

 

Palma, 3 de febrer de 2021

La directora general Trabajo y Salud Laboral Virginia Abraham Orte

 

 

COMISSIÓ D'INTERPRETACIÓ DE VIGILÀNCIA I SEGUIMENT DEL CONVENI I TAULA DE NEGOCIACIÓ COL·LECTIVA

Reunits d'una part en representació de la Corporació Sra. Montserrat Morlà Subirats, Alcaldessa, Joan Miquel Pons Sintes, Regidor de personal, D. Remigio Lora Buzón i Sra. Maite Martinez

De l'altra D. Pedro Mª Emaldía de la Fuente i D. Miguel Àngel Fullana Seguí, D. Evaristo Camps Sintes en representació del Comitè d'empresa de personal laboral de l'Ajuntament i el Delegat Sindical del Sindicat CCOO D. Fernando Sanz Martínez

A petició de l'equip de govern en conformitat amb el punt segon de l'ordre del dia, instat pel Regidor de Personal, s'eleva a la consideració de la Mesa de negociació Col·lectiva de Personal Laboral l'expedient de reclamació sobre reconeixement de serveis prestats en altres administracions, instat per diversos treballadors de la plantilla que obren en l'expedient.

ANTECEDENTS:

1er.- La Taula de Negociació col·lectiva després de l'anàlisi de l'expedient corresponent amb inclusió de les actuacions de la Comissió Paritària, CIVS, i sense perjudici d'això sent la taula de negociació conscients de l'existència de precedents a la plantilla reconeixent per l'Ajuntament aquests serveis , així com la possibilitat que en un futur puguin generar més situacions idèntiques a les actuals, i sent d'altra banda que l'article 87 ET atorga als comitès d'empresa legitimació per negociar en el seu àmbit i adoptar en conformitat amb l'Administració l'acord procedent.

2on.- Atès que el personal funcionari si té reconegut per la seva normativa de regulació aquest dret.

3r.- Atès que el personal laboral pateix discriminació en relació al personal funcionari en tal extrem.

4t.- Atenent als precedents existents d'empleats laborals reconeixent els serveis prestats, tant per l'Ajuntament de Sant Lluís, com de forma generalitzada a les administracions públiques.

5º.- Atès igualment a la conveniència de dotar d'un acord en Mesa de negociació que tingui projecció generalitzada en els casos de el reconeixement de serveis prestats en altres administracions públiques a l'efecte de computació per antiguitat, triennis, i per tant que doni resposta immediata a els casos que es plantegin.

6º.- Atès que la Taula negociadora té competències per adoptar acords, sense perjudici de les competències atribuïdes a la CIVS i sobretot en el present cas en què no hi ha disconformitat alguna amb el que s'ha estudiat i acordat per la CIVS.

LA TAULA NEGOCIADORA DE FORMA UNÀNIME ACORDA:

PRIMER.- Reconèixer amb caràcter general al personal Laboral el reconeixement dels serveis prestats en altres administracions públiques a tots els efectes.

SEGON.- En relació a les reclamacions instades fins a la data, que consten en l'expedient de reclamacions de personal amb motiu de serveis prestats en altres administracions públiques, atenent a l'expedient, a la cronologia, estudi, actuacions i acords que consten, aquesta Taula negociadora entén procedent el reconeixement estimatori de les seves pretensions i en conseqüència la Mesa de Negociació també reconeix els serveis prestats en altres administracions als reclamants i amb efectes retroactius des de la data de cada reclamació.

TERCER.- Elevi a l'òrgan competent de la Corporació el següent acord als efectes oportuns.

signen:

Per l'Ajuntament: L'Alcaldessa i Regidors

Sra. Montserrat Morlà Subirats

Sr. Joan Miquel Pons Sintes

Sr. Remigio Lora Bústia

Sra Maite Martínez

Per la representació dels Treballadors i Sindical

Sr. Pedro Mª Emaldía de la Fuente

Sr. Miguel Angel Fullana Seguí

Sr. Evaristo Camps Sintes

Sr. Fernando Sanz Martínez (delegat sindical)