Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA DE MODEL ECONÒMIC, TURISME I TREBALL

Núm. 78917
Circular informativa de la directora general de Turisme, respecte l’Acord del Consell de Govern de 24 de març de 2021 pel qual s’estableixen mesures excepcionals i temporals de prevenció del contagi de la COVID-19 aplicables a l’illa de Mallorca

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

El 25 de març de 2021 es va publicar al BOIB l'Acord del Consell de Govern de 24 de març de 2021 pel qual s'estableixen mesures excepcionals i temporals de prevenció del contagi de la COVID-19 aplicables a l'illa de Mallorca.

S'han generat dubtes en relació amb la utilització d'espais exteriors als establiments turístics ja que no s'ha previst de forma específica a l'Acord del Consell de Govern esmentat.

Per altra banda, els restaurants d'hotels i altres allotjaments turístics poden mantenir els interiors oberts, amb un 50% de la capacitat màxima autoritzada de l'establiment, fins a les 22.00, per ús exclusiu dels seus clients. L'Acord del Consell de Govern no especifica en quina situació queden els bars-cafeteries que ofereixen serveis de menjars a aquests establiments.

En aquest cas pareix lògic pensar que els bars-cafeteries dels establiments turístics que ofereixin menjars tenguin una regulació semblant als restaurants.

Finalment han sorgit dubtes interpretatius en relació amb la possibilitat de poder fer activitats esportives als exteriors del establiments turístics i la possibilitat d'utilitzar piscines exteriors climatitzades parcialment obertes.

Per tot això, vists els preceptes esmentats i la problemàtica generada, i amb la finalitat d'unificar els criteris d'actuació a la Conselleria de Model Econòmic, Turisme i Treball, dict la següent

Circular

  1. Es permet la circulació i presència de clients allotjats en els establiments turístics en els seus espais exteriors fins les 22.00.

  2. Els bars-cafeteria dels establiments d'allotjament turístic on es serveixen menjars poden romandre oberts sempre que sigui per a ús exclusiu dels seus clients allotjats, sense perjudici que també puguin fer serveis d'entrega a domicili o recollida a l'establiment. En aquests casos, s'ha de reduir la capacitat dels espais interiors dedicats al servei de restauració a un 50 % de la capacitat màxima autoritzada de l'establiment i hauran de concloure la seva activitat, en tot cas, a les 17.00.

  3. Les piscines exteriors parcialment obertes es consideraran exteriors i es regiran per la normativa específica aplicable.

  4. Les activitats esportives a l'aire lliure que es puguin dur a terme en els establiments d'allotjament turístics es regiran per la normativa específica aplicable i, per tant, es podran realitzar fins les 22.00.

 

Palma, 26 de març de 2021

La directora general de Turisme Rosa Ana Morillo Rodríguez