Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

SERVEI D'OCUPACIÓ DE LES ILLES BALEARS

Núm. 72630
Resolució del conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, i president del SOIB, de 19 de març de 2021, per la qual es modifica la Resolució del conseller de Treball, Comerç i Indústria, i president del SOIB, de 24 d’agost de 2018, per la qual s’aprova la convocatòria SOIB Dual Vulnerables per concedir subvencions per executar un programa de formació dual per millorar l’ocupabilitat, la qualificació i la inserció professional de les persones amb discapacitat o en risc d’exclusió social, per al període 2019-2022

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Antecedents

1. La Resolució del conseller de Treball, Comerç i Indústria, i president del SOIB, de 24 d'agost de 2018, aprova la convocatòria SOIB Dual Vulnerables per concedir subvencions per executar un programa de formació dual per millorar l'ocupabilitat, la qualificació i la inserció professional de les persones amb discapacitat o en risc d'exclusió social, basada en un règim d'alternança amb l'ocupació en una empresa i l'activitat formativa rebuda en el marc del sistema de formació professional per a l'ocupació, per al període 2019-2022 (BOIB núm. 108, d'1 de setembre de 2018). Aquesta convocatòria es modifica mitjançant la Resolució del conseller de Treball, Comerç i Indústria, i president del SOIB, de 19 de setembre de 2018 (BOIB núm. 117, de 22 de setembre).

2. L'apartat dissetè d) de la convocatòria estableix que la proposta de pagament s'ha de tramitar de la manera següent: «Un 60 % de l'import concedit corresponent al cost total del tercer any d'execució del projecte dins el primer trimestre del 2021 en concepte de bestreta, prèvia presentació per part de l'entitat beneficiària d'una sol·licitud d'abonament amb data màxima dia 23 de gener de 2021 juntament amb un informe del resultat de l'avaluació del període anterior i compromís de continuïtat en el projecte per part de l'alumne-treballador. D'acord amb l'article 25.3 b) del Decret 75/2004, s'eximeix les persones beneficiàries de presentar-ne garantia».

3. A causa de la situació provocada per la COVID-19, totes les entitats d'aquesta convocatòria han presentat un ERTO durant l'exercici 2020, per la qual cosa no han pogut aportar l'informe del resultat de l'avaluació del període anterior en la data màxima 23 de gener de 2021, tal com requereix la convocatòria.

4. Atès això, és necessari modificar aquest apartat amb relació al termini de tramitació de la proposta de pagament corresponent al 60 % de l'import concedit corresponent al cost total del tercer any d'execució del projecte, així com la data màxima de presentació de la sol·licitud d'abonament per part de l'entitat beneficiària, juntament amb l'informe de resultat de l'avaluació del període anterior i compromís de continuïtat en el projecte per part de l'alumne-treballador.

Fonaments de dret

1. Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions i el reglament de desenvolupament (Reial decret 887/2006, de 21 de juliol).

2. Decret legislatiu 2/2005, de 28 de desembre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de subvencions (BOIB núm.196, de 31 de desembre).

3. Ordre de la consellera d'Educació, Cultura i Universitats, de 10 d'octubre de 2013, per la qual s'estableixen les bases reguladores de subvencions en matèria de polítiques actives d'ocupació gestionades pel Servei d'Ocupació de les Illes Balears (BOIB núm. 146, de 24 d'octubre).

4. Decret 22/2020, de 24 de juliol, pel qual s'aprova el Text consolidat del Decret d'aprovació dels Estatuts del Servei d'Ocupació de les Illes Balears (BOIB núm. 131, de 25 de juliol).

Per tot això, dict la següent

Resolució

1. Modificar la Resolució del conseller de Treball, Comerç i Indústria, i president del SOIB, de 24 d'agost de 2018, per la qual s'aprova la convocatòria SOIB Dual Vulnerables per concedir subvencions per executar un programa de formació dual per millorar l'ocupabilitat, la qualificació i la inserció professional de les persones amb discapacitat o en risc d'exclusió social, basada en un règim d'alternança amb l'ocupació en una empresa i l'activitat formativa rebuda en el marc del sistema de formació professional per a l'ocupació, per al període 2019-2022 (BOIB núm. 108, d'1 de setembre de 2018). Aquesta convocatòria està modificada mitjançant la Resolució del conseller de Treball, Comerç i Indústria, i president del SOIB, de 19 de setembre de 2018 (BOIB núm. 117, de 22 de setembre).

L'apartat dissetè d) queda redactat de la manera següent:

d) Un 60 % de l'import concedit corresponent al cost total del tercer any d'execució del projecte a partir del tercer trimestre del 2021 en concepte de bestreta, prèvia presentació per part de l'entitat beneficiària d'una sol·licitud d'abonament amb data màxima dia 31 d'agost de 2021 juntament amb un informe del resultat de l'avaluació del període anterior i compromís de continuïtat en el projecte per part de l'alumne-treballador. D'acord amb l'article 25.3 b) del Decret 75/2004, s'eximeix les persones beneficiàries de presentar-ne garantia.

2. Publicar aquesta Resolució en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

Interposició de recursos

Contra aquesta Resolució, que exhaureix la via administrativa, es pot interposar un recurs potestatiu de reposició davant el conseller Model Econòmic, Turisme i Treball en el termini d'un mes comptador des de l'endemà que s'hagi publicat en el Butlletí Oficial de les Illes Balears, d'acord amb el que disposen l'article 57 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears (BOIB núm. 44, de 3 d'abril), i l'article 124 de la Llei 39/2105, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú (BOE núm. 236, de 2 d'octubre).

També es pot interposar directament un recurs contenciós administratiu davant el Jutjat Contenciós Administratiu, en el termini de dos mesos comptadors des de l'endemà de publicar-se en el Butlletí Oficial de les Illes Balears, d'acord amb el que estableix l'article 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa (BOE núm. 167, de 14 de juliol).

 

Palma, 19 de març de 2021

El conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, i president del SOIB Iago Negueruela Vázquez