Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció I. Disposicions generals

AJUNTAMENT DE SANTA MARIA DEL CAMÍ

Núm. 72590
Aprovació definitiva modificació ordenança fiscal taxa ocupació terrenys ús públic

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Transcorregut el termini de trenta dies d'exposició pública de la modificació de l'ordenança fiscal reguladora de la Taxa per l'ocupació dels terrenys d'ús públic amb mercaderies, materials de construcció, enderrocs, tanques, puntals, cavallets, bastides i altres instal·lacions anàlogues, sense que s'hagi presentat cap reclamació, l'acord d'aprovació provisional de l'esmentada modificació ha esdevingut definitiu en virtut de l'establert a l'art. 17.3 del R.D Legislatiu 2/2004 de 5 de març, pel qual s'aprova el Text Refós de la Llei reguladora de les Hisendes Locals.

Es transcriu a continuació el text íntegre de l'esmentada modificació, en funció del previst a l'art. 17.4 del R.D Legislatiu 2/2004:

“ORDENANÇA REGULADORA DE LA TAXA PER L'OCUPACIÓ DE TERRENYS D'ÚS PÚBLIC AMB MERCADERIES, MATERIALS DE CONSTRUCCIÓ, ENDERROCS, TANQUES, PUNTALS, CAVALLETS, BASTIDES I ALTRES INSTAL·LACIONS ANÀLOGUES.

Article 1r.

Fonament i naturalesa.

En ús de les facultats concedides pels arts. 133.2 i 142 de la Constitució, per l'art. 106 de la Llei 7/85, de 2 d'abril, reguladora de les Bases de Règim Local, l'art. 202 de la Llei 20/2006 de 15 de desembre, Municipal i de Règim Local de les Illes Balears i de conformitat amb l'establert als arts. 15 a 19 del Text Refós de la Llei reguladora de les Hisendes Locals 2/2004, aquest Ajuntament estableix la Taxa per l'ocupació de terrenys d'ús públic amb mercaderies, materials de construcció, enderrocs, tanques, puntals, cavallets, bastides i altres instal·lacions anàlogues, que es regirà per la present Ordenança Fiscal, les normes de la qual s'ajusten al que preveu l'art. 58 del Text Refós.

Article 2n.

Fet Imposable.

Constitueix el fet imposable d'aquesta taxa l'ocupació de terrenys d'ús públic amb mercaderies, materials de construcció, enderrocs, tanques, puntals, cavallets, bastides i altres instal·lacions anàlogues.

Article 3r.

Obligats al pagament.

Estan obligats al pagament d'aquesta taxa les persones o entitats a favor de les quals s'atorguin les llicències o les que se'n beneficiïn o realitzin l'aprofitament, si és que ho varen fer sense l'oportuna autorització.

Article 4t.

Quantia.

1. La quantia de la taxa regulada en aquesta ordenança, és la que es fixa en la tarifa que es conté en l'apartat següent.

2. Les tarifes d'aquesta taxa seran les següents:

-Bastides .......0,39 € m2/dia.

-Tanques .......0,39 € m2/dia

-Puntals .........0,39 € m2/dia

-Instal·lacions anàlogues o assimilables.... 0,39 € m2/dia

-Enderrocs, materials de construccio, mercaderies, contenidors:

-Del 1er al 6è dia ................... 0,64 € m2/dia

-Del 7è al 12è dia ....................0,97 €  m2/dia

-Els dies nº 13 i successius ......1,29 € m2/dia.

 

Article 5è.

Normes de gestió.

1.D'acord amb el que es preveu a l'article 24 de la Llei 39/1988 de desembre, quan, per causa dels aprofitaments regulats en aquesta ordenança, es produeixin deterioraments o desperfectes en el domini públic local, els titulars de les llicències o els obligats al pagament hauran de procedir al reintegrament del cost total de les respectives despeses de reconstrucció o reparació. A aquests efectes, al mateix temps en què s'abona la taxa i de manera independent a aquesta, s'haurà de constituir un dipòsit pel següent import:

Ample vorera

0,00-1,00

1,01-2,00

2,01-3,00

3,01-4,00

4,01-5,00

>5,00

€ / m2

112

93

86

83

82

80

2. Les quantitats exigibles d'acord amb la tarifa es liquidaran per cada aprofitament sol·licitat o realitzat.

3. Les persones interessades en la concessió d'aprofitaments regulats en aquesta ordenança, n'han de sol·licitar prèviament la llicència corresponent i indicar el dia en què començarà l'aprofitament o ocupació. De no complir-se aquesta premisa, es podrà ordenar la   retirada de la instal·lació.

4. Si no s'ha determinat exactament la durada de l'aprofitament, una vegada estigui autoritzada l'ocupació, es considerarà prorrogada mentre no es presenti la declaració de baixa.

5. La presentació de la baixa té efectes a partir del primer dia del període natural de temps següent al que assenyala l'epígraf corresponent de la tarifa. Sigui quina sigui la causa que s'al·legui en contra, la no presentació de la baixa determina l'obligació de continuar pagant la taxa.

6. No es retornarà el dipòsit si no es comunica a l'Ajuntament el dia en què es retirarà la instal·lació a efectes de què un tècnic municipal constati si s'han produït desperfectes al domini públic. En cas d'haver-se produït desperfectes, serà incautada la fiança en la part que procedeixi, d'acord amb la valoració realitzada pel tècnic municipal.

Article 6è.

Obligació al pagament.

1. L'obligació de pagament de la taxa regulada en aquesta ordenança neix:

a) Quan es tracta de concessions de nous aprofitaments de la via pública, en el moment de sol·licitar la llicència corresponent.

b) Quan es tracta de concessions d'aprofitaments que ja estan autoritzats i prorrogats, el primer dia de cada semestre natural.

2. El pagament de la taxa es realitza:

a) Quan es tracta d'autoritzacions de nous aprofitaments amb una durada limitada, per ingrés directe en la tresoreria municipal o allà on estableixi l'Ajuntament, però  sempre abans de retirar la llicència o lautorització que correspongui.

b) Quan es tracta d'autoritzacions que ja estan concedides i que no tenen una durada limitada, una vegada s'hagin inclòs en els padrons o matrícules corresponents d'aquesta taxa, per semestres naturals en les oficines de la recaptació municipal, des del dia 16 del primer mes del semestre fins el dia 15 del segon.

DISPOSICIÓ FINAL

La present Ordenança Fiscal entrarà en vigor el dia següent de la seva publicació en el Butlletí Oficial de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears i estarà en vigor fins a la seva modificació o derogació expresses”.

Contra aquest acord hom pot interposar Recurs Contenciós-Administratiu en la forma i terminis assenyalats a les normes reguladores de l'esmentada Jurisdicció, de conformitat amb el previst a l'art. 19.1 del R.D Legislatiu 2/2004 de 5 de març, pel qual s'aprova el Text Refòs de la Llei reguladora de les Hisendes Locals.

 

Santa Maria del Camí, 24 de març de 2021

El batle-president

Nicolau Canyelles