Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

AJUNTAMENT DE MARIA DE LA SALUT

Núm. 71810
Decret de Batlia núm. 115, de 24 de març de 2021, pel qual el Sr. Batle delega en una regidora de la Corporació Local la competència per a celebrar un matrimoni civil

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

En compliment de l'article 44.2 del Reglament d'Organització, Funcionament i Règim Jurídic de les Entitats Locals, aprovat per Reial decret 2568/1986, de 28 de novembre, el Sr. Bernat Quetglas Jordà, en la seva condició de Batle President de l'Ajuntament de Maria de la Salut, publica el decret de Batlia núm. 115, de 24 de març de 2021, transcrit ut infra:

«DECRET DE BATLIA

Atès que es considera convenient i adequat, per haver-ho sol·licitat així els contraents, delegar en la Sra. Catalina Morey Ferriol, regidora de la Corporació Local, l'autorització de l'acte de celebració del matrimoni civil entre la Sra. Aina Maria Bergas Fons i el Sr. Rafael Morey Sanz, el dia 27 de març de 2021, a les 17.30 hores.  

Atès que, en virtut de l'article 51 del Reial decret de 24 de juliol de 1889 pel qual es publica el Codi Civil, tenen competència per celebrar el matrimoni el Jutge de Pau o Batle del municipi on se celebri el matrimoni o regidor en qui aquest delegui.

Vist que aquesta Batlia, de conformitat amb l'article 43.3 del Reglament d'Organització, Funcionament i Règim Jurídic de les Entitats Locals, aprovat per Reial decret 2568/1986, de 28 de novembre (d'ara endavant, ROF), té reconeguda per Llei la possibilitat de delegar l'exercici de determinades atribucions en els membres de la Comissió de Govern, sense perjudici de les delegacions especials que, per a comeses específiques, pot realitzar en favor de qualssevol regidors, encara que no pertanyin a la mateixa.

Examinada la documentació que l'acompanya, vist l'informe de Secretaria de data 24 de març de 2021, el Sr. Bernat Quetglas Jordà, en la seva condició de Batle President de la Corporació Local, de conformitat amb el que s'estableix en l'apartat quart de la Instrucció de 26 de gener de 1995, de la Direcció General dels Registres i del Notariat, sobre directrius sobre l'autorització del matrimoni civil per Batles, i en els articles 9 de la Llei 40/2015, d'1 d'octubre, de Règim Jurídic del Sector Públic, i 21.3 de la Llei 7/1985, de 2 d'abril, reguladora de les Bases del Règim Local, i d'acord amb els articles 43 a 45, 114 a 118, 120 i 121 del ROF,

RESOL

Primer.- Delegar en favor de la Sra. Catalina Morey Ferriol, regidora de la Corporació Local, l'exercici de la competència corresponent a l'autorització de l'acte de celebració del matrimoni civil entre els contraents Sra. Aina Maria Bergas Fons i el Sr. Rafael Morey Sanz, el dia 27 de març de 2021, a les 17.30 hores.  

Primer bis.- Estimar la sol·licitud formulada i autoritzar l'ús de la Sala de Plens de la Casa consistorial, per al dia 27 de març de 2021, a les 17.30 hores.

Segon.- La delegació haurà d'estar documentada prèviament, bastant que en l'acta d'autorització del matrimoni es faci constar que la regidora ha actuat per delegació del Batle.

Tercer.- La delegació conferida en la present resolució requerirà per a la seva eficàcia l'acceptació de la regidora delegada, entenent-se aquesta atorgada tàcitament si no es formula davant el Batle expressa manifestació de no acceptació de la delegació en el terme de tres dies hàbils comptats des del següent a aquell en què aquesta li sigui notificada.  

Tercer bis.- Publicar la present resolució en el Tauler d'edictes de la Corporació Local i en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

Quart.- Donar compte de la present resolució al Ple de la Corporació Local en la seva pròxima reunió.

 

Maria de la Salut, 24 de març de 2021

El batle

Bernat Quetglas Jordà