Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

CONSELL INSULAR DE MENORCA

Núm. 67456
Acord del Consell Executiu en sessió de caràcter ordinari de 8 de març de 2021, relatiu a l’aprovació de l’Oferta Pública 2021 (exp. 0605-2021-000001)

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

 

El Consell Insular de Menorca ha d'aprovar i publicar anualment la seva Oferta Pública d'Ocupació, d'acord amb el que estableixen els articles 91.1 de l'LBRL i l'article 128 del TRRL, seguint els criteris fitxats en la normativa bàsica estatal.

Cada any les lleis de Pressupost de l'Estat fixen, en l'exercici de la seva competència atorgada pels articles 149.1.13 i 156.1 de la Constitució, els criteris d'aplicació obligatòria per part de les administracions públiques a l'hora d'aprovar la seva oferta pública.

La Llei 11/2020, de 30 de desembre, de pressupostos generals de l'Estat per a l'any 2021 (LPE), disposa en l'article 19 que al llarg de l'any la incorporació de nou personal a les administracions públiques estarà sotmesa als límits que s'hi estableixin i determina que, per als àmbits i sectors en què així s'indica, la taxa de reposició serà de fins a un màxim del 110 per cent de les baixes produïdes i d'un 100 per cent per a la resta sectors.

Així mateix, l'LPE estableix el procediment de càlcul de les taxes de reposició d'efectius a l'efecte d'aplicar el percentatge màxim en cada cas i no computen les places que es convoquin per a la provisió mitjançant processos de promoció interna i les corresponents al personal declarat indefinit no fix mitjançant sentència judicial.

La taxa de reposició es computarà a partir de l'acabament de la prestació de serveis per jubilació, mort, renúncia, declaració d'excedència sense reserva de lloc de feina, pèrdua de la condició de funcionari de carrera o extinció del contracte de treball i finalment les altes i baixes produïdes per concursos de trasllat a altres administracions públiques.

Aquesta taxa de reposició es podrà acumular en un altre o altres dels sectors recollits en aquest precepte.

Pel que fa a les places d'estabilització de l'ocupació pública, la disposició addicional vin-i-tresena estableix que la taxa addicional per a l'estabilització d'ocupació temporal en els termes i condicions que regula l'article 19.u.6 de la Llei 3/2017, de 27 de juny, de pressupostos generals de l'Estat per a l'any 2017, inclourà fins al 100 per cent de les places que, estant dotades pressupostàriament, hagin estat ocupades de forma temporal i ininterrompudament almenys en els tres anys anteriors a 31 de desembre del 2016.

L'article 70 del text refós de la Llei de l'Estatut bàsic de l'empleat públic (TREBEP), aprovat per Reial decret legislatiu 5/2015, de 30 d'octubre, estableix que el corresponent reial decret pel qual s'aprovi l'Oferta d'Ocupació Pública podrà contenir mesures derivades de la planificació de recursos humans. En aquest sentit, mereix especial menció la promoció interna, que l'esmentat text refós configura com una de les mesures de planificació de recursos humans que té com a objectiu contribuir a la consecució de l'eficàcia en la prestació dels serveis i que ha de ser facilitada per l'Administració com a via per a l'adquisició de les corresponents competències i requisit necessari per a la progressió en la carrera professional des de nivells inferiors als superiors.

Vist l'informe emès per la cap del Servei de Gestió de Persones;

Atès que la Mesa General de Negociació en data 18 de febrer de 2021 va acordar aprovar l'Oferta Pública d'Ocupació de 2021 del Consell Insular de Menorca;

Atesa la proposta de la consellera executiva del Departament de Serveis Generals;

El Consell Executiu, per unanimitat dels membres presents, adopta l'acord següent:

Aprovar l'Oferta pública d'ocupació 2021 del Consell Insular de Menorca que s'adjunta com a document annex.

ANNEX

OFERTA PÚBLICA OCUPACIÓ 2021

Torn lliure

Promoció interna

TOTAL

Reclassificació

Plaça

Tipus

Grup

Escala

Destí

 

RD

 

RD

 

 

 

 

 

 

 

1

 

1

 

3

14

AUXILIAR CUIDADOR

F

C1

AE

M

4

 

3

 

7

8

AUXILIAR INFERMERIA

F

C1

AE

M

1

1

 

 

2

 

INFERMER/A

F

A2

AE

M/C

3

1

2

1

6

 

EDUCADOR SOCIAL

F

A2

AE

M

1

 

 

 

1

 

ANIMADOR SOCIOCULTURAL

F

B

AE

M

1

 

 

 

1

 

TERAPEUTA OCUPACIONAL

F

A2

AE

M

1

 

 

 

1

 

OFICIAL CARRETERES

F

C2

AE

M

12

2

6

1

21

22

 

 

 

 

 

Contra aquest acord, que no posa fi a la via administrativa, es pot interposar recurs d'alçada en el termini d'un mes a partir de l'endemà d'haver-se publicat en el BOIB. El recurs es pot interposar formalment davant el mateix Consell Executiu o davant la Comissió de Govern, que és l'òrgan competent per resoldre'l.

Contra la desestimació expressa d'aquest recurs d'alçada es pot interposar un recurs contenciós administratiu davant el Jutjat Contenciós Administratiu de Palma que correspongui en el termini de dos mesos comptadors a partir de l'endemà de rebre la notificació de la desestimació d'aquest recurs d'alçada.

Si han transcorregut tres mesos des de la interposició del recurs d'alçada i no s'ha rebut la notificació expressa, s'entén desestimat per silenci i es pot interposar el recurs contenciós administratiu davant el Jutjat Contenciós Administratiu de Palma que correspongui, sense limitació de temps.

No obstant això, si escau, es pot interposar qualsevol altre recurs que consideri oportú. Tot això, de conformitat amb la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa, i de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques.

 

Maó, 18 de març de 2021

El secretari del Consell Executiu Per delegació de la presidenta (Decret 427/2019, d'11 de juliol - BOIB núm. 97 de 16-7-2019) ​​​​​​​Octavi Pons Castejón