Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA D'EDUCACIÓ I FORMACIÓ PROFESSIONAL

Núm. 64431
Resolució del conseller d’Educació i Formació Professional de 18 de març de 2021 per la qual s’autoritza una organització temporal especial per al mòdul de Formació en Centres de Treball del cicle formatiu de grau mitjà en Olis d’Oliva i Vins (INA22)

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Fets

1. El Govern de l'Estat, prèvia consulta a les comunitats autònomes, estableix els títols corresponents als estudis de formació professional. D'acord amb això,  va dictar el Reial decret 1798/2008, de 3 de novembre, pel qual s'estableix el títol de tècnic en Olis d'Oliva i Vins i se'n fixen els ensenyaments mínims (BOE núm. 284, de 25 de novembre de 2008).

2. L'article 41.4 del Reial decret 1147/2011, de 29 de juliol, pel qual s'estableix l'ordenació general de la formació professional del sistema educatiu, estableix que aquests ensenyaments es poden oferir de forma completa o parcial i, en aquells mòduls professionals en què sigui possible, es poden desenvolupar en règims d'ensenyament presencial o a distància

3. L'article 21 del Decret 91/2012, de 23 de novembre, pel qual s'estableix l'ordenació general de la formació professional del sistema educatiu en el sistema integrat de formació professional a les Illes Balears, també preveu que es poden establir mesures per flexibilitzar les condicions en què s'imparteixen els cicles formatius, per respondre a les necessitats del sistema productiu o de diversos col·lectius. Entre altres mesures, el conseller competent en matèria d'educació pot autoritzar que un centre imparteixi determinats mòduls o unitats formatives en períodes lectius diferents als establerts amb caràcter general, en les condicions que es determinin.

4. A les Illes Balears, l'IES Binissalem té autoritzada la impartició del cicle formatiu de formació professional de grau mitjà en Olis d'Oliva i Vins.

5. El 29 de gener de 2021, l'IES Binissalem va presentar una sol·licitud en la qual demanava una organització temporal i horària especial per impartir el mòdul de Formació en Centres de Treball del cicle formatiu de grau mitjà en Olis d'Oliva i Vins. En la sol·licitud s'expressen els motius que justifiquen aquesta organització temporal, relacionats amb el cicle vegetatiu de la vinya i de l'oli. El centre va presentar una proposta de calendari per als estudis del CFGM Olis d'Oliva i Vins.

6. El 16 de març de 2021, el director general de Formació Professional i Ensenyaments Artístics Superiors va signar un informe favorable per a l'autorització d'una organització temporal especial en els mateixos termes que figuren en aquesta Resolució.

Fonaments de dret

1. El Reial decret 1798/2008, de 3 de novembre, pel qual s'estableix el títol de tècnic en Olis d'Oliva i Vins i se'n fixen els ensenyaments mínims.

2. El Reial decret 1147/2011, de 29 de juliol, pel qual s'estableix l'ordenació general de la formació professional del sistema educatiu.

3. Els articles 21 i 47 del Decret 91/2012, de 23 de novembre, pel qual s'estableix l'ordenació general de la formació professional del sistema educatiu en el sistema integrat de formació professional a les Illes Balears.

4. L'Ordre EDU/2213/2009, de 3 de juliol, per la qual s'estableix el currículum del cicle formatiu de grau mitjà corresponent al títol de tècnic en Olis d'Oliva i Vins.

Per tot això, dict la següent

RESOLUCIÓ

1. Autoritzar una organització temporal especial per al mòdul de Formació en Centres de Treball (FCT) en el cicle formatiu de grau mitjà en Olis d'Oliva i Vins de l'IES Binissalem que permeti una distribució de les hores del mòdul esmentat diferent a la que marca la norma general, per tal d'adequar l'aprenentatge i adquisició de les unitats de competència corresponents del cicle formatiu a les necessitats del sector vinícola i dels olis. L'organització temporal especial que s'autoritza s'especifica en l'annex d'aquesta Resolució.

2. Autoritzar la Direcció General de Formació Professional i Ensenyaments Artístics Superiors perquè adopti les mesures necessàries per aplicar el que es disposa en aquesta Resolució.

3. Ordenar que aquesta Resolució es publiqui en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

4. Establir que aquesta Resolució entri en vigor l'endemà de la seva publicació i que sigui d'aplicació a partir del curs actual.

 

Palma, 18 de març de 2021

El conseller d'Educació i Formació Professional Martí X. March i Cerdà

 

 

ANNEX Organització temporal especial

1. La programació anual del cicle ha d'assegurar que els mòduls s'imparteixen d'acord amb el nombre d'hores anuals que es preveuen en l'Ordre EDU/2213/2009, de 3 de juliol, per la qual s'estableix el currículum del cicle formatiu de grau mitjà corresponent al títol de tècnic en Olis d'Oliva i Vins.

2. Aquesta organització temporal especial és vàlida per a tots els alumnes que cursen el cicle formatiu.

3. Els termes d'aquesta autorització s'han de fer constar en el projecte curricular del CFGM de tècnic en Olis d'Oliva i Vins.

4. El motiu de l'organització temporal especial és perquè els alumnes puguin dur a terme les pràctiques del mòdul Formació en Centres de Treball (FCT) en un període diferent a l'ordinari, amb una distribució especial durant el primer i el tercer trimestre del segon curs del CFGM d'Olis d'Oliva i Vins (INA22).

5. L'avançament de l'inici de curs (autoritzat mitjançant la Resolució del conseller d'Educació, Universitat i Recerca de 19 de febrer de 2020 per la qual s'autoritza una organització temporal especial per al cicle formatiu de grau mitjà de tècnic en Olis d'Oliva i Vins impartit a l'IES Binissalem —BOIB núm. 25, de 17 de febrer de 2020—) permet avançar algunes hores del mòdul de Formació en Centres de Treball (FCT) i aprofitar, d'aquesta manera, el calendari de verema i el període de treball dins del celler i de les tafones d'oli.

6. La proposta de distribució anual dels mòduls del segon curs del CFGM d'Olis d'Oliva i Vins és la següent:

Curs

Període

Mòdul

Hores

Hores / setmana

2n

De principi de setembre a principi de novembre

0324. Formació en Centres de Treball

200-300

40

De novembre a maig

0319. Condicionament d'Olis d'Oliva

175

8

0320. Elaboració d'Altres Begudes i Derivats

190

9

0321. Anàlisi Sensorial

85

4

0146. Venda i Comercialització de Productes Alimentaris

65

3

0031. Seguretat i Higiene en la Manipulació d'Aliments

65

3

0323. Empresa i Iniciativa Emprenedora

60

3

De maig a final de curs

0324. Formació en Centres de Treball

100-200

40

Total

640

30

7. El centre ha d'ajustar anualment la proposta de calendari escolar, que ha de respectar el total d'hores per mòdul i els termes de autorització