Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció II. Autoritats i personal

Subsecció segona. Oposicions i concursos

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

FUNDACIÓ INSTITUT SOCIOEDUCATIU S'ESTEL

Núm. 58562
Resolució de la Gerent de la Fundació Institut Socioeducatiu s’Estel per la que s’aproven les bases i la convocatòria per cobrir temporalment llocs de feina de la categoria d’Educador/a social

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

S'ha constatat la necessitat de constituir una borsa de treball per cobrir necessitats de contractació, amb caràcter temporal, de personal de la categoria Educador/a Social.

Els apartats h i i de l'article 29.1 dels Estatuts de la Fundació Institut Socioeducatiu s'Estel estableixen que corresponen al o a la gerent, entre d'altres funcions, “desenvolupar la política de personal dissenyada pel Patronat i, amb aquesta finalitat, concertar o rescindir relacions laborals, seleccionar el personal laboral, acordar les sancions i executar les actuacions que, en aquesta matèria, li siguin encomanades”, així com “exercir la direcció superior del personal al servei de la Fundació i mantenir la relació amb els òrgans de representació del personal”.

Per tot això, amb l'informe previ favorable de la Direcció General de Funció Pública i Administracions Públiques i l'autorització del Patronat de la Fundació Institut Socioeducatiu s'Estel de 22 de març de 2017 (BOIB núm.40, de 4 d'abril de 2017), dicto la següent

RESOLUCIÓ

1. Aprovar la convocatòria pública d'una borsa de feina per la contractació, amb caràcter temporal, de personal de la categoria Educador/a Social.

2. Aprovar les bases que regiran aquesta convocatòria i que s'adjunten com annex 1 d'aquesta resolució.

3. Aprovar els exercicis i el temari corresponents a la prova teòrico-pràctica, així com el barem de mèrits i que s'especifiquen a l'annex 2.

4. Designar la comissió tècnica de valoració encarregada de la selecció i constitució de la borsa de treball, la qual s'adjunta en l'annex 3.

5. Fer públic el model de sol·licitud d'admissió (annex 4), model de relació de mèrits (annex 5) i model de declaració responsable per participar a aquesta convocatòria (annex 6).

6. Fer pública la  informació sobre protecció de dades personals que figura en l'annex 7.

7. Ordenar la publicació d'aquesta resolució en el Butlletí Oficial de les Illes Balears i en la pàgina web de la Fundació.

Interposició de recursos

L'ordre jurisdiccional social és el competent per resoldre les controvèrsies derivades d'aquestes bases , d'acord amb la Llei 36/2011, de 10 d'octubre, reguladora de la jurisdicció social, i no s'hi pot interposar cap recurs en via administrativa ni cap reclamació prèvia a la via judicial social.

 

Marratxí, 18 de març 2021

La gerent

Josefina Tur Marí

 

 

ANNEX 1

Bases de la convocatòria d'una borsa de feina per cobrir temporalment llocs de feina de la categoria d'educador/a social de la Fundació Institut Socioeducatiu s'Estel

1. Objecte

L'objecte d'aquesta convocatòria és constituir una borsa d'aspirants per cobrir, com a personal laboral, les necessitats de contractació de caràcter temporal de la categoria d'educador/a social.

2. Forma de selecció

2. 1. El procediment selectiu es regeix per les regles que preveuen les Normes generals de les borses de feina de la Fundació Institut Socioeducatiu s'Estel, aprovades el 23 de març de 2017 (BOIB núm. 40, de 4 d'abril de 2017), i aquestes bases.

2.2. El sistema selectiu de la borsa de treball es basa en la superació d'una prova teoricopràctica, que es durà a terme a les dependències de la Fundació Institut Socioeducatiu, i després un concurs de mèrits, els quals han de ser objecte de barem pel comitè de selecció en la forma que preveu aquesta convocatòria en l'annex 2, així com una entrevista personal. Per poder accedir al concurs de mèrits i l'entrevista personal posterior, els candidats han d'obtenir una puntuació mínima en la prova teòrica de 12 punts i en els casos pràctics, una puntuació mínima de 3 punts en cada cas, és a dir, 6 punts.

2.3. La data i l'hora de la realització de la prova teoricopràctica, així com l'entrevista personal, es publicaran en la pàgina web de la Fundació i al tauler d'anuncis dels Serveis Generals de la Fundació.

3. Reserva per a persones amb discapacitat

3.1. Es reserva una quota del 7 % dels nomenaments que s'ofereixen en cada categoria per a persones amb una discapacitat d'un grau igual o superior al 33 %, sempre que compleixin els requisits de la convocatòria i acreditin el grau de discapacitat indicat i la compatibilitat amb l'acompliment de les funcions i les tasques del lloc de treball. Han d'aparèixer a la llista de la borsa general per ordre de la puntuació obtinguda per l'aplicació del barem de mèrits que s'aprovi en cada convocatòria.

3.2. Per determinar la capacitat física i funcional de les persones aspirants que accedeixen a la borsa com a discapacitats i requereixen adaptació, els aspirants han de presentar, juntament amb la sol·licitud, els documents que acrediten el grau de discapacitat al·legat, així com la compatibilitat per a l'acompliment de les funcions que té atribuïdes el lloc sol·licitat.

4. Requisits d'accés

4. 1. Per poder participar en aquesta convocatòria, les persones interessades han de complir, en la data d'acabament del termini de presentació de sol·licituds i durant tot el procés selectiu, els requisits següents:

a. Tenir la nacionalitat espanyola o la d'un estat membre de la Unió Europea o de l'Espai Econòmic Europeu, o tenir el dret a la lliure circulació de treballadors d'acord amb el Tractat de la Unió Europea o altres tractats ratificats per l'Estat espanyol, o tenir reconegut aquest dret per una norma legal. Hi poden participar igualment, sigui quina sigui la nacionalitat, el cònjuge dels espanyols i dels nacionals d'altres estats membres de la Unió Europea, sempre que no estiguin separats de dret, i els seus descendents i els del cònjuge sempre que no estiguin separats de dret, siguin menors de 21 anys o siguin dependents més grans d'aquesta edat.

Les persones estrangeres amb residència legal a Espanya poden accedir a les borses de treball general del personal temporal de la Fundació Institut Socioeducatiu s'Estel, com a personal laboral, en igualtat de condicions que els espanyols.

b. Tenir 16 anys complerts i no excedir l'edat de jubilació forçosa. El compliment de l'edat de jubilació és motiu d'exclusió de les llistes.

c. Tenir la capacitat funcional necessària per a l'acompliment de les funcions corresponents a la categoria d'educador/a social.

d. No haver estat separades mitjançant un expedient disciplinari del servei de qualsevol de les administracions públiques o dels òrgans constitucionals o estatutaris de les comunitats autònomes, ni estar en inhabilitació absoluta o especial per a ocupacions o càrrecs públics per resolució judicial, per a l'accés al cos o escala de funcionari o per exercir funcions similars a les exercides, en el cas del personal laboral de què hagi estat separat o inhabilitat. En el cas que siguin nacionals d'un altre estat, no estar inhabilitades o en situació equivalent que impedeixi, al seu estat i en els mateixos termes, l'accés a l'ocupació pública.

e. No incórrer, en el moment del contracte, en cap causa d'incompatibilitat, d'acord amb el que preveu la Llei 53/1984, de 26 de desembre, d'incompatibilitats en el servei de les administracions públiques.

f. No haver estat condemnades per sentència ferma per cap delicte contra la llibertat i la indemnitat sexuals, que inclou agressió i abús sexual, assetjament sexual, exhibicionisme i provocació sexual, prostitució, explotació sexual i corrupció de menors, així com per tràfic d'éssers humans (certificat negatiu del Registre Central de Delinqüents Sexuals en aplicació del que preveu l'article 13.5 de la Llei orgànica 1/1996, de 15 de gener, de protecció jurídica del menor, redactat d'acord amb la Llei 26/2015, de 28 de juliol, en vigor des del 18 d'agost de 2015).

g. Estar en possessió de la titulació exigida en la convocatòria o en condicions d'obtenir-la en el termini de presentació de sol·licituds. En el cas de titulacions expedides a l'estranger, se n'ha d'aportar l'homologació corresponent del Ministeri de l'Interior.

El títol exigit per participar en la borsa convocada és el següent:

  • Diplomatura o grau d'Educació Social o habilitació pel supòsit b) de la disposició transitòria tercera de la Llei 8/2002, de 26 de setembre, de creació del Col·legi d'Educadores i Educadors Socials de les Illes Balears (BOIB núm. 121, de 8 d'octubre de 2002).

h. Acreditar el coneixement de la llengua catalana de nivell B2 (nivell avançat), mitjançant un certificat emès o reconegut com a equivalent per la Direcció General de Política Lingüística del Govern de les Illes Balears o per l'Escola Balear d'Administració Pública, en aplicació del Decret 11/2017, de 24 de març, d'exigència del coneixement de la llengua catalana en els procediments selectius d'accés a la funció pública i per ocupar llocs de treball de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

i. Acreditar, abans de l'acte de presa de possessió, la col·legiació professional vigent en el Col·legi d'Educadores i Educadors Socials de les Illes Balears.

j. Estar en possessió del permís de conduir de classe B.

k. Presentar la sol·licitud en la forma escaient i en el termini previst en la convocatòria de la categoria corresponent.

5. Sol·licituds

5. 1. Com a norma general, la inscripció a la base de dades de les borses de treball de personal temporal s'ha de formalitzar mitjançant el model normalitzat de sol·licitud que es troba a disposició de les persones interessades en la pàgina web de la Fundació (<http://fundaciosestel.caib.es>) o a les dependències de RH de la Fundació (carrer de Francesc Salvà i Pizà, s/n, es Pont d'Inca-Marratxí).

5. 2. El termini per presentar les sol·licituds és de vint dies naturals, a comptar des de l'endemà de la data de publicació de la convocatòria en el Butlletí Oficial de les Illes Balears. Les sol·licituds que es registrin fora de termini s'exclouran i s'arxivaran.

5. 3. Les persones aspirants han d'adjuntar a la sol·licitud, degudament emplenada i signada, la documentació següent:

5.3.1. Fotocòpia del DNI/NIE.

5.3.2. Original o fotocòpia compulsada del títol acadèmic exigit per formar part de la borsa (anvers i revers). El justificant de pagament dels drets d'expedició d'aquest títol només té validesa fins a l'expedició del títol. Es presumeix que el títol ha estat expedit quan han transcorregut més de dos anys des de l'emissió del justificant del pagament dels drets d'expedició i, en aquest cas, les persones aspirants queden excloses i han d'acreditar-lo en el termini d'esmenes de les deficiències en la sol·licitud que estableix la base 6, o justificar mitjançant un certificat de la universitat corresponent que el títol encara no ha estat expedit.

5.3.3. Original o fotocòpia compulsada del nivell de coneixements de llengua catalana i permís de conduir.

5.3.4. Una declaració responsable (annex 6) en què les persones aspirants fan constar que compleixen els requisits dels punts 4.1.c, 4.1.d, 4.1.e, 4.1.f i 4.1.i de les bases d'aquesta convocatòria.

5.3.5. Per a les persones aspirants amb discapacitat igual o superior al 33 %, el certificat acreditatiu del grau de discapacitat i el certificat d'aptitud expedit pel Centre Base, dependent de la Direcció General de Dependència, o per un organisme públic equivalent, sobre les condicions personals per exercir les funcions corresponents al lloc de feina, en què es faci constar que l'aspirant es troba en condicions de complir les tasques fonamentals del lloc de feina, en el seu cas, amb les adaptacions pertinents.

5.3.6. La indicació d'una adreça electrònica o un telèfon als efectes de notificacions i comunicacions amb la Fundació.

5.4. La data de referència per complir els requisits exigits i la possessió dels mèrits al·legats és el dia que acaba el termini per presentar les sol·licituds o, si escau, la data que precisa la convocatòria específica.

5.5. Es considera que les persones que presenten una sol·licitud per participar en una convocatòria donen el consentiment a la Fundació per tractar les seves dades personals als efectes que se'n deriven, segons la normativa europea i estatal vigent aplicable.

5.6. Les sol·licituds i la resta de la documentació s'han de presentar a la seu de Serveis Generals de la Fundació Institut Socioeducatiu s'Estel (carrer de Francesc Salvà i Pizà, s/n, es Pont d'Inca-Marratxí), de dilluns a divendres, de 9.00 h a 14.00 h. També es poden enviar per correu ordinari a la seu de la Fundació (carrer de Francesc Salvà i Pizà, s/n (es Pont d'Inca), 07141 Marratxí), complint el que estableix l'article 14 de la Llei 43/2010, de 30 de desembre, del servei postal universal, dels drets dels usuaris i del mercat postal.

Respecte a la presentació de sol·licituds, cal tenir en compte l'article 16.4 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques.

5. 7. Si es necessita un justificant de la presentació de la sol·licitud, la persona interessada n'ha d'aportar una fotocòpia.

6. Llista de persones admeses i excloses, convocatòria i publicació de les valoracions de la prova teoricopràctica

6.1. Una vegada presentada la sol·licitud (annex 4), juntament amb els requisits d'accés per formar part en la convocatòria (punt 4 «Requisits d'accés»), en el termini màxim d'un mes, la Fundació Institut Socioeducatiu s'Estel, mitjançant una resolució, farà pública la relació provisional d'aspirants admesos i exclosos a la borsa de treball i n'indicarà les causes d'exclusió. La relació d'admesos i exclosos es publicarà en la pàgina web de la Fundació, al tauler d'anuncis dels centres de treball de la Fundació i al tauler d'anuncis dels Serveis Generals de la Fundació.

6.2. Les persones aspirants poden esmenar les deficiències de la relació provisional d'aspirants exclosos en el termini de cinc dies hàbils, comptadors des de l'endemà de la publicació de la relació provisional. Els escrits s'han d'adreçar al departament de RH de la Fundació i es poden presentar en la forma prevista en el punt 8.f de les Normes generals de gestió de borses de la Fundació Institut Socioeducatiu s'Estel. S'entén que la Fundació considerarà que es desisteix de la sol·licitud si no es compleix el requeriment.

6.3. La llista d'aspirants admesos definitius es publicarà en la pàgina web de la Fundació, al tauler d'anuncis dels centres de treball de la Fundació i al tauler d'anuncis dels Serveis Generals de la Fundació,  així com la data, l'hora i el lloc on es realitzarà la prova teoricopràctica.

6.4. Totes les persones admeses han de fer una prova teoricopràctica (segons el que es descriu en l'annex 2 ). La prova teoricopràctica es durà a terme a les dependències de la Fundació Institut Socioeducatiu s'Estel. La puntuació total de la prova teoricopràctica és la suma de la puntuació de la prova teòrica, més la de la prova pràctica, les dues obligatòries i eliminatòries. Aquesta puntuació determina l'ordre de prelació de la relació. Per poder superar aquesta fase i passar a les següents (barem de mèrits i entrevista personal), s'ha d'obtenir un mínim de 18 punts totals (una puntuació mínima de 12 punts en el test teòric, més una puntuació mínima de 3 punts en cadascun dels dos exercicis).

Les puntuacions provisionals es publicaran en la pàgina web de la Fundació, al tauler d'anuncis dels centres de treball de la Fundació i al tauler d'anuncis dels Serveis Generals de la Fundació.

6.5. Les persones aspirants poden formular al·legacions contra la resolució del gerent o la gerent amb la llista provisional de les puntuacions de la prova teoricopràctica, en el termini de cinc dies hàbils, comptadors des de l'endemà de la publicació. Els escrits s'han d'adreçar al departament de RH de la Fundació i es poden presentar en la forma prevista en el punt 8.f de les Normes generals de gestió de borses de la Fundació Institut Socioeducatiu s'Estel.

6. 6. Una vegada resoltes les al·legacions, es dictarà una resolució per la qual s'aprovarà la llista amb la puntuació definitiva de la prova teoricopràctica. La puntuació definitiva s'ha de publicar als mateixos llocs que s'han indicat per a la publicació de la puntuació provisional.

6.7. En el termini màxim de quinze dies hàbils, comptadors des de l'endemà de la publicació de la llista definitiva amb la puntuació de la prova teoricopràctica, els aspirants que han superat aquesta fase han de presentar els mèrits a la seu dels Serveis Generals de la Fundació Institut Socioeducatiu s'Estel (carrer de Francesc Salvà i Pizà, s/n, es Pont d'Inca-Marratxí), de dilluns a divendres, de 9.00 h a 14.00 h. També es poden enviar per correu ordinari a la seu de la Fundació (carrer de Francesc Salvà i Pizà, s/n (es Pont d'Inca), 07141 Marratxí), complint el que estableix l'article 14 de la Llei 43/2010, de 30 de desembre, del servei postal universal, dels drets dels usuaris i del mercat postal.

6. 8. Els mèrits s'han d'acreditar de la manera que s'indica en el punt 7 «Acreditació dels mèrits».

6. 9. Una vegada que la Fundació Institut Socioeducatiu s'Estel disposi dels mèrits, mitjançant una resolució, ha de fer pública la puntuació provisional dels mèrits acreditats, amb la puntuació definitiva total de la prova teoricopràctica que ja es va publicar. La puntuació obtinguda és la suma de la puntuació total de la prova teoricopràctica, més la puntuació dels mèrits acreditats segons les bases.

6. 10. Aquesta puntuació determina l'ordre de prelació de la relació i s'ha de publicar en la pàgina web de la Fundació, al tauler d'anuncis dels centres de treball de la Fundació i al tauler d'anuncis dels Serveis Generals de la Fundació.

6. 11. Les persones aspirants poden formular al·legacions contra la resolució de la puntuació provisional dels mèrits en el termini de cinc dies hàbils, comptadors des de l'endemà de la publicació. Els escrits s'han d'adreçar al departament de RH de la Fundació i es poden presentar en la forma prevista en el punt 8.f de les Normes generals de gestió de borses de la Fundació Institut Socioeducatiu s'Estel.

6. 12. Una vegada resoltes les al·legacions, es dictarà la resolució per la qual s'aprovarà la llista amb les puntuacions definitives dels mèrits i la data, l'hora i el lloc on es durà a terme l'entrevista personal. La publicació s'ha de fer en els mateixos llocs que s'han indicat per a la publicació de la resolució provisional.

7. Acreditació dels mèrits

Les persones candidates han d'acreditar els mèrits presentant l'original o la còpia compulsada de la documentació següent:

7. 1. Experiència professional:

- En el cas de serveis prestats a l'Administració pública (incloses les entitats autònomes), juntament amb la sol·licitud s'ha d'aportar el certificat lliurat per l'Administració pública corresponent amb indicació de la categoria professional i del lloc ocupat.

- En el cas de serveis prestats a entitats públiques empresarials (entitats de dret públic sotmeses al dret privat), consorcis, fundacions del sector públic, empreses societàries del sector públic i empreses privades, juntament amb la sol·licitud s'ha d'aportar el certificat de vida laboral (expedit per la Tresoreria General de la Seguretat Social o l'òrgan equivalent d'altres països de la Unió Europea) i l'acreditació de la categoria i de les funcions exercides mitjançant el contracte laboral o un certificat d'empresa, del consorci o de la fundació corresponent, o d'una altra manera en què quedin acreditades la categoria i les funcions que s'han exercit. En el cas que la documentació acreditativa s'hagi emès en llengua estrangera, perquè es pugui valorar com a mèrit, la persona interessada n'ha de presentar una traducció jurada.

7. 2. Coneixements orals i escrits de català (llevat dels que s'aporten com a requisit previ): una còpia compulsada dels certificats expedits o reconeguts com a equivalents per la Direcció General de Política Lingüística del Govern de les Illes Balears o per l'Escola Balear d'Administració Pública.

7.3. Coneixements orals i escrits d'idiomes: una còpia compulsada dels certificats expedits per l'Escola Oficial d'Idiomes o un altre organisme públic reconegut.

7. 4. Titulació acadèmica oficial: una còpia compulsada del títol (anvers i revers). Només es valoraran els títols diferents del que s'exigeix com a requisit per participar en la convocatòria. La valoració com a mèrit d'un títol implica que no es poden valorar els de nivell inferior necessaris per obtenir-ho, excepte en el cas del títol de doctor o màster oficial, en què sí que es pot valorar la llicenciatura o equivalent.

7.5. Cursos, seminaris, beques, etc.: una còpia compulsada dels certificats o diplomes acreditatius dels cursos oficials que s'han duit a terme, en què s'indiqui el nombre d'hores de durada de l'acció formativa.

S'entén per certificat oficial els diplomes o certificats expedits per una entitat pública o organismes dependents, per organitzacions sindicals i empresarials o qualsevol entitat privada, sempre que tenguin autorització expressa de l'organisme públic competent per a la realització de cursos i sempre que aquestes circumstàncies constin en el mateix títol o diploma.

7. 6. Publicacions: un exemplar de la publicació o referències bibliogràfiques identificatives de la publicació i de la seva autoria.

7. 7. Participació a congressos: certificat de la secretaria de l'organització del congrés en què consti el tipus de participació, com a ponent o participant amb una comunicació.

Els mèrits s'han d'acreditar amb referència a la data d'acabament del termini de presentació de sol·licituds.

En el cas que la documentació acreditativa d'un mèrit consti en llengua estrangera, la persona interessada té l'obligació d'aportar-ne una traducció jurada. Sense aquesta traducció, el mèrit no es pot considerar acreditat; per tant, no s'ha de valorar.

Les persones candidates han de presentar tots els documents acreditatius dels seus mèrits ordenats i numerats correlativament emplenant el model de l'annex 5 «Mèrits».

8. Convocatòria i publicació de les valoracions de l'entrevista

1. Totes les persones admeses que han obtingut un mínim de 18 punts en la prova teoricopràctica han de passar una entrevista personal (tal com s'indica en l'annex 1, punt 2.2). La puntuació màxima de l'entrevista és de 5 punts. Aquesta puntuació determina l'ordre de prelació de la relació.

A l'entrevista personal es comproven i valoren els coneixements dels aspirants en relació amb el lloc de feina convocat, així com l'aptitud, l'eficàcia, la capacitat d'iniciativa, la resolució de conflictes, la productivitat, el nivell de responsabilitat, la resistència a l'estrès i altres circumstàncies que siguin necessàries per desenvolupar millor les funcions.

2. Una vegada realitzada la darrera entrevista personal, es dictarà la resolució per la qual s'aprovarà la llista amb la puntuació de l'entrevista i la puntuació total obtinguda en la prova teoricopràctica i els mèrits.

Aquesta puntuació determina l'ordre de prelació de la llista per formar part de la borsa de feina per cobrir temporalment llocs de feina de la categoria d'educador/a social.

La puntuació total es publicarà en la pàgina web de la Fundació, al tauler d'anuncis dels centres de treball de la Fundació, al tauler d'anuncis dels Serveis Generals de la Fundació i en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

9. Òrgan de selecció

9.1. L'òrgan encarregat de la selecció és la Comissió Tècnica de Valoració, que figura en l'annex 3. Aquesta comissió està formada per un president o presidenta i dos vocals, amb una representació equilibrada de dones i homes, amb la capacitació, la competència i la preparació adequades.

9. 2. Les persones que són membres de la Comissió Tècnica de Valoració s'han d'abstenir d'intervenir en el procés quan hi concorrin les circumstàncies que preveu l'article 23.2 de la Llei 40/2015, d'1 d'octubre, de règim jurídic del sector públic.

9. 3. Tots els membres de la Comissió han de posseir una titulació acadèmica de nivell igual o superior a l'exigida a les persones aspirants.

9.4. Un membre del comitè d'empresa pot assistir a les reunions de la Comissió, amb veu però sense vot. A tal efecte, es comunicaran al comitè les dates de les reunions, amb antelació suficient. Únicament, no hi pot assistir quan s'hi han de tractar assumptes que per raó de la seva naturalesa són declarats confidencials.

9. 5. Un treballador dels Serveis Generals de la Fundació Institut Socioeducatiu s'Estel actua com a secretari o secretària de la Comissió, amb veu però sense vot.

9. 6. Les funcions bàsiques de la Comissió són les següents:

a. Comprovar que les persones aspirants compleixen els requisits que s'estableixen en la convocatòria.

b. Valorar la prova teoricopràctica i els mèrits al·legats i acreditats per les persones aspirants, de conformitat amb el barem que s'estableix en aquesta convocatòria, i entrevistar les persones candidates.

c. Requerir, si escau, les persones aspirants perquè esmenin els defectes de forma en l'acreditació dels mèrits, o perquè aclareixin algun dels mèrits, sempre que els hagin acreditat en el termini establert i en la forma escaient.

d. Resoldre les reclamacions presentades per les persones candidates en el termini establert i en la forma escaient.

e. Elaborar una llista de totes les persones que formen part de la borsa, ordenades d'acord amb la puntuació per mèrits que han obtingut.

f. Elaborar una llista específica de les persones aspirants amb discapacitat, per ordre de puntuació obtinguda.

g. Elevar la llista definitiva de persones valorades i ordenades d'acord amb la puntuació que han obtingut al gerent o la gerent de la Fundació, perquè dicti la resolució per la qual s'aprova la composició definitiva de la borsa i la llista específica de les persones que han acreditat una discapacitat igual o superior al 33 %.

7. La Comissió queda autoritzada per resoldre tots els dubtes que puguin sorgir i adoptar els acords necessaris per al bon funcionament de la convocatòria en tot el que no s'hagi previst en aquestes bases.

10. Resolució de la convocatòria

El termini per resoldre la convocatòria és de tres mesos, comptadors des del dia en què finalitzi el termini de presentació dels mèrits.

La resolució definitiva del gerent o la gerent per la qual s'aprova la borsa de treball amb l'ordre de prelació que hagi resultat de les valoracions s'ha de publicar en el Butlletí Oficial de les Illes Balears i en la pàgina web de la Fundació.

11. Funcionament de la borsa

Pel que fa al funcionament de la borsa, concretament el que fa referència a les exclusions i excepcions, és conforme a les Normes generals de les borses de feina de la Fundació Institut Socioeducatiu s'Estel, aprovades el 23 de març de 2017.

12. Situacions especials de les persones candidates a la borsa general: la dona víctima de violència de gènere

12.1.   La dona que es troba en situació de violència de gènere pot acreditar aquesta circumstància aportant l'ordre de protecció dictada pel jutge o, mentre es dicta l'ordre judicial, l'informe del Ministeri Fiscal que assenyala l'existència d'indicis que és víctima de violència de gènere (d'acord amb l'art. 23 de la Llei orgànica 1/2004, de 28 de desembre, de mesures de protecció integral contra la violència de gènere).

12.2.   Una vegada acreditada la violència de gènere, la dona pot renunciar al nomenament temporal abans o després d'acceptar-lo o fins i tot una vegada incorporada a la plaça oferta, sense que la renúncia suposi passar a la situació de no disponible ni ser exclosa de la borsa.

13. Procediment de selecció en el cas que s'exhaureixi la borsa o que no hi hagi borsa de la categoria

En el cas d'exhauriment de la borsa de treball, es crearà una altra borsa mitjançant convocatòria pública, havent sol·licitat prèviament un informe favorable a la Direcció General de Funció Pública i Administracions Públiques, o mitjançant una oferta d'ocupació al Servei d'Ocupació de les Illes Balears.

14. Crida a les persones aspirants

Les persones aspirants han de ser cridades de conformitat amb les Normes generals de les borses de feina de la Fundació Institut Socioeducatiu s'Estel, aprovades el 23 de març de 2017.

15. Vigència de la borsa

Les borses són vigents durant el període establert en la convocatòria corresponent, llevat que s'exhaureixin abans que acabi aquest termini. En qualsevol cas, la vigència màxima és de tres anys des de la data de la constitució.

Amb la finalitat de permetre la millora contínua en el perfil dels candidats, anualment, durant el període de vigència de les borses, es pot fer una convocatòria d'actualització de mèrits.

 

ANNEX 2

Barem de la prova teoricopràctica i dels mèrits

1. Prova teoricopràctica

Es valorarà en aquest apartat la superació d'una prova consistent a resoldre dos casos pràctics d'una situació quotidiana que es pot donar en un centre socioeducatiu, i d'un test teòric per valorar el coneixement del contingut del temari següent:

- Decret 10/2020, de 14 de febrer, pel qual s'aprova el reglament de funcionament i organització dels centres socioeducatius específics del sistema de justícia juvenil per al compliment de les mesures privatives de llibertat en les Illes Balears.

- Codi deontològic de l'educador i l'educadora social.

Primer exercici: test teòric

El test teòric és de caràcter obligatori i eliminatori i consisteix a respondre per escrit un qüestionari de 20 preguntes tipus test amb 4 respostes alternatives, de les quals només una és correcta. Totes les preguntes corresponen al contingut del temari indicat abans.

Cada pregunta resposta correctament es valora amb 1 punt. Les preguntes no resoltes, ja sigui perquè totes les opcions estan en blanc o perquè hi ha més d'una resposta marcada, no es valoren. Les preguntes incorrectes resten 0,33 punts. El temps per contestar el test és de 25 minuts. Per superar el test és necessari obtenir-hi una puntuació mínima de 12 punts.

En el cas que s'acordi anul·lar alguna pregunta perquè el plantejament és incorrecte, ja sigui perquè hi ha més d'una resposta correcta o perquè totes les respostes són incorrectes, la Comissió Tècnica de Valoració ha d'ajustar el valor de la puntuació mínima.

La puntuació màxima d'aquest primer exercici és de 20 punts.

Segon exercici: cas pràctic

El cas pràctic és de caràcter obligatori i eliminatori i consisteix a resoldre dos casos pràctics d'una situació quotidiana que es pot donar en un centre socioeducatiu. El temps per resoldre els casos pràctics és de 30 minuts. Es valoren la capacitat d'anàlisi i raciocini de la situació, així com la claredat de les idees i l'aplicació correcta de la normativa aplicable.

Cada cas pràctic es qualifica de 0 a 5. Per superar aquest segon exercici és necessari obtenir una puntuació mínima de 3 en cada cas pràctic.

La puntuació màxima d'aquest segon exercici és de 10 punts.

La valoració màxima d'aquest apartat 1 és de 30 punts.

2. Experiència professional

- Serveis prestats en qualsevol Administració pública, sempre que es trobin dins l'àmbit d'aplicació de la Llei 70/1978, de 26 de desembre, de reconeixement de serveis previs en l'Administració pública, exercint funcions de naturalesa o de contingut tècnic anàlogues a les de l'especialitat de la plaça: 0,10 punts per mes, fins a un màxim de 10 punts.

- Serveis prestats en entitats de dret públic sotmeses amb caràcter general al dret privat, o en consorcis del sector públic, o en fundacions del sector públic, exercint funcions de naturalesa o de contingut tècnic anàlogues a les de la plaça que es convoca: 0,10 punts per mes, fins a un màxim de 10 punts.

- Serveis prestats en empreses públiques societàries exercint funcions de naturalesa o de contingut tècnic anàlogues a les de l'especialitat que es convoca: 0,10 punts per mes, fins a un màxim de 10 punts.

- Serveis prestats en empreses privades exercint funcions de naturalesa o de contingut tècnic anàlogues a les de l'especialitat de la plaça: 0,05 punts per mes, fins a un màxim de 5 punts.

La puntuació màxima d'aquests apartats és de 20 punts.

3. Coneixements orals i escrits de català

S'han de valorar els certificats relacionats amb els tipus de coneixements següents:

  • Nivell C1 (abans nivell C) o equivalent: 2 punts.
  • Nivell C2 (abans nivell D) o equivalent: 3 punts.
  • Nivell LA, coneixements de llenguatge administratiu (abans nivell E): 1 punt.

S'ha de valorar només el certificat que correspon al nivell més alt que aporta la persona interessada, sempre que sigui superior al que constitueix un requisit per participar en la borsa a la qual opta, tret del certificat de coneixements de llenguatge administratiu, la puntuació del qual es pot acumular a la de l'altre certificat que s'acredita.

La puntuació màxima d'aquest apartat és de 4 punts.

4. Mèrits acadèmics

Només s'han de valorar les titulacions acadèmiques o la docència dels estudis acadèmics que estan directament relacionades amb les funcions de l'especialitat objecte de la convocatòria i sempre que siguin diferents de la titulació que s'exigeix com a requisit per participar-hi. Per tant, no s'han de valorar com a mèrit els estudis que són un pas previ i necessari per cursar els estudis que es valoren o que constitueixen el requisit per participar en la convocatòria.

a. Titulacions acadèmiques

Es valoren en aquest apartat les titulacions acadèmiques (inclosos els cursos de postgrau), el caràcter oficial o l'equivalència de les quals hagi reconegut i establert el Ministeri d'Educació, Cultura i Esports, així com els títols propis de grau i els títols propis de postgrau de les universitats espanyoles en la regulació dels ensenyaments propis.

- Per cada titulació acadèmica oficial de grau, segon cicle universitari, llicenciatura o equivalent: 3 punts.

- Per cada títol propi de grau: 2 punts.

- Per cada titulació acadèmica oficial de diplomatura universitària, primer cicle universitari o equivalent: 2 punts.

- Per cada títol de doctor: 4 punts.

- Màster: els títols de màster universitari oficial i els títols propis de postgrau (màster, especialista universitari, expert universitari i curs d'actualització universitària) es valoren a raó de 0,050 punts per cada crèdit LRU (sistema de valoració de les ensenyances introduït pel Reial decret 55/2005, de 21 de gener) o per cada 10 hores lectives i a raó de 0,125 punts per cada crèdit ECTS (sistema europeu de transferència de crèdits) o per cada 25 hores lectives, amb un màxim de 4 punts.

En el cas que el màster oficial o títol propi de postgrau no indiqui els crèdits o no esmenti si es tracta de crèdits LRU o ECTS, s'entén que els crèdits són LRU i s'han de computar, d'acord amb el paràgraf anterior, a raó de 0,050 punts per cada crèdit o per cada 10 hores lectives.

La valoració com a mèrit d'un títol implica que no es poden valorar els de nivell inferior o de primer cicle necessaris per obtenir-lo, excepte en el cas del títol de doctorat, màster oficial o títol propi de postgrau, en què sí que es pot valorar la llicenciatura o l'equivalent.

La valoració màxima d'aquest apartat 4 a) és de 9 punts.

b. Docència impartida en estudis acadèmics

Es valora la docència impartida en estudis acadèmics oficials de les titulacions incloses en la lletra a) d'aquest apartat, així com en els ensenyaments propis de les universitats espanyoles:

- Per cada crèdit LRU o, si escau, per cada 10 hores de docència: 0,15 punts.

- Per cada crèdit ECTS o, si escau, per cada 25 hores de docència: 0,375 punts.

En el cas que el certificat no indiqui els crèdits o no esmenti si es tracta de crèdits LRU o ECTS, s'ha d'entendre que són LRU i s'han de computar, d'acord amb el paràgraf anterior, a raó de 0,15 punts per cada crèdit o per cada 10 hores de docència.

La docència d'una mateixa matèria o contingut només s'ha de valorar una vegada.

La valoració màxima d'aquest apartat 4 b) és de 2 punts.

5. Formació

Cursos relacionats amb el lloc de feina que s'ha de desenvolupar

Per valorar els cursos de formació i de perfeccionament, cal atenir-se als criteris següents:

1. S'hi inclouen els cursos que s'imparteixen en el marc dels acords de formació contínua amb l'Administració, sigui quin sigui el promotor del curs.

2. S'hi inclouen els cursos el promotor dels quals sigui una administració pública, una entitat de dret públic sotmesa amb caràcter general al dret privat, un consorci del sector públic, una fundació del sector públic o que estiguin homologats per una escola d'administració pública.

3. S'hi inclouen també els cursos realitzats en el marc de convenis de col·laboració amb la Fundació Institut Socioeducatiu s'Estel i col·legis oficials de professionals i/o universitats, sobre formació específica en matèria de justícia juvenil.

4. En aquest apartat s'inclouen els cursos de formació ocupacional que imparteix o promou el Servei d'Ocupació de les Illes Balears (SOIB) i altres entitats o organismes locals, autonòmics o estatals amb competències en matèria de formació ocupacional.

5. Els cursos de l'àrea jurídica administrativa, els de l'àrea de qualitat (gestió de persones i gestió de l'organització), els d'igualtat de gènere, els d'aplicacions d'informàtica per a usuaris (Open Office, Microsoft Office, correu electrònic, Internet), els de llengües estrangeres i el curs bàsic de prevenció de riscs laborals s'han de valorar en qualsevol cas. A aquest efecte s'ha de considerar que les primeres 30 hores de qualsevol curs de prevenció de riscs laborals es corresponen amb el curs bàsic.

6. Els altres cursos no inclosos en el punt 5 s'han valorar quan el contingut està directament relacionat amb les funcions de l'especialitat corresponent a la plaça a la qual s'opta.

7. En tots els casos s'han de valorar una sola vegada les accions formatives relatives a un mateix contingut o a un mateix programa, encara que se n'hagi repetit la participació.

8. La valoració dels cursos és la següent:

8.1. Cursos rebuts

a. Cursos de matèries directament relacionades amb les funcions de l'especialitat corresponent a la plaça a la qual s'opta o de matèries de contingut específic de justícia juvenil:

1. Cursos amb certificat d'aprofitament: 0,10 punts per cada crèdit CFC (Comissió de Formació Contínua) o LRU, equivalent a 10 hores de durada, i 0,25 punts per cada crèdit ECTS, equivalent a 25 hores de durada. Si no se n'especifica la durada, s'han de valorar amb 0,05 punts.

En el cas que en el diploma o certificat no s'indiquin els crèdits o no s'especifiqui si es tracta de crèdits LRU, CFC o ECTS, s'entén que són LRU i s'han de computar, d'acord amb el paràgraf anterior, a raó de 0,10 punts per cada crèdit o per cada 10 hores lectives. En el cas que figurin simultàniament crèdits i hores, cal atenir-se als crèdits.

2. Cursos amb certificat d'assistència: 0,05 punts per cada 10 hores o proporcionalment en cas de durada inferior. Si no se n'especifica la durada, s'han de valorar amb 0,025 punts.

b. Altres cursos no inclosos en el punt a):

1. Cursos amb certificat d'aprofitament: 0,05 punts per cada crèdit CFC o LRU, equivalent a 10 hores de durada, i 0,125 punts per cada crèdit ECTS, equivalent a 25 hores de durada. Si no se n'especifica la durada, s'han de valorar amb 0,025 punts.

En el cas que en el diploma o certificat no s'indiquin els crèdits o no s'especifiqui si es tracta de crèdits LRU, CFC o ECTS, s'entén que són LRU i s'han de computar, d'acord amb el paràgraf anterior, a raó de 0,05 punts per cada crèdit o per cada 10 hores lectives. En el cas que figurin simultàniament crèdits i hores, cal atenir-se als crèdits.

2. Cursos amb certificat d'assistència: 0,03 punts per cada 10 hores o proporcionalment en cas de durada inferior. Si no se n'especifica la durada, s'han de valorar amb 0,015 punts.

Això no obstant, la valoració dels cursos d'aplicacions d'informàtica per a usuaris que indica el punt 5 ha de ser la següent:

  • Nivell bàsic: 0,1 punts.
  • Nivell intermedi: 0,2 punts.
  • Nivell superior: 0,3 punts.

En el cas que els certificats no indiquin el nivell, la valoració ha de ser la següent:

  • Cursos de 10 a 19 hores de durada: 0,1 punts.
  • Cursos de 20 a 29 hores de durada: 0,2 punts.
  • Cursos de 30 hores o més de durada: 0,3 punts.

Només s'ha de valorar el nivell més alt o el certificat de més hores de cadascuna de les aplicacions.

La resta dels cursos d'informàtica s'han de valorar amb els criteris generals de puntuació, si estan relacionats amb les funcions de l'especialitat corresponent a la borsa a la qual s'opta.

Pel que fa al coneixement de llengües estrangeres al qual també fa referència l'apartat 5, la valoració és la següent:

  • Nivell A: 0,5 punts.
  • Nivell B1: 1 punt.
  • Nivell B2: 1,5 punts.
  • Nivell C1: 2 punts.
  • Nivell C2: 2,5 punts.

De cada idioma diferent, s'ha de valorar només el certificat que correspon al nivell més alt que aporta la persona interessada.

8. 2. Cursos impartits

Haver impartit cursos s'ha de valorar a raó de 0,10 punts per cada crèdit CFC o LRU, de manera que cada crèdit equival a 10 hores de durada, i 0,25 punts per cada crèdit ECTS, de manera que cada crèdit equival 25 hores de durada. Si no se n'especifica la durada, s'han de valorar amb 0,05 punts.

En el cas que el certificat no indiqui els crèdits o no esmenti si es tracta de crèdits LRU, CFC o ECTS, s'ha d'entendre que són LRU i s'han de computar, d'acord amb el paràgraf anterior, a raó de 0,10 punts per cada crèdit o per cada 10 hores de docència.

9. Puntuació màxima

- Cursos inclosos en l'apartat 4.5 (cursos de l'àrea jurídica administrativa, àrea de qualitat, igualtat de gènere, aplicacions informàtiques, llengües estrangeres i el curs bàsic de prevenció de riscs laborals): 3 punts.

- Cursos inclosos en l'apartat 4.6 (directament relacionat amb les funcions de l'especialitat corresponent a la plaça): 5 punts.

La valoració màxima d'aquest apartat 5 és de 8 punts.

6. Publicacions i participacions en congressos i conferències

a. Publicacions

Es valoren les publicacions amb ISBN o ISSN sobre estudis en mitjans especialitzats, científics, tècnics o professionals sobre matèries o temes relacionats directament amb les funcions de la plaça de la borsa sol·licitada, d'acord amb els criteris que es detallen a continuació:

- Per articles en revistes i publicacions periòdiques: 0,2 punts per coautoria i 0,5 punts per autoria individual.

- Per l'autoria de llibres o reculls normatius comentats o edicions equivalents en altres suports audiovisuals: 0,7 punts per coautoria i 0,9 punts per autoria individual.

b. Congressos i/o conferències

S'ha de valorar la presentació de comunicacions en congressos, així com la impartició de conferències o ponències en congressos, seminaris o jornades, sempre que la temàtica estigui directament relacionada amb les funcions de la plaça de la borsa sol·licitada, d'acord amb els criteris que es detallen a continuació:

- Presentació de comunicacions en congressos: 0,2 punts per coautoria i 0,5 punts per autoria individual.

- Impartició de conferències o ponències: 0,10 punts per cada 10 hores o proporcionalment en cas de durada inferior a 10 hores. Si no se n'especifica la durada, s'han de valorar amb 0,05 punts.

La valoració màxima d'aquest apartat és de 2 punts.

7. Entrevista personal

A l'entrevista personal es comprovaran i valoraran els coneixements dels aspirants en relació amb el lloc de feina convocat, així com l'aptitud, l'eficàcia, la capacitat d'iniciativa, la resolució de conflictes, la productivitat, el nivell de responsabilitat i altres circumstàncies que siguin necessàries per desenvolupar millor les funcions.

La valoració màxima d'aquest apartat és de 5 punts.

 

ANNEX 3

Comissió Tècnica de Valoració

Presidenta titular: Yolanda María Del Hoyo Pérez (educadora)

President suplent: Enric Xavier Radó Roca (tècnic superior dels Serveis Generals)

Vocal 1a titular: Joana Ramis Barrios (pedagoga)

Vocal 1r suplent: Antonio Sánchez Pulgarín (tècnic mitjà dels Serveis Generals)

Vocal 2a titular: Maria Del Mar Cañellas Juan (educadora)

Vocal 2n suplent: Araceli Muñoz Ruiz (educadora)

Documents adjunts