Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA D'EDUCACIÓ I FORMACIÓ PROFESSIONAL

Núm. 59916
Resolució del director general de Planificació, Ordenació i Centres de 16 de març de 2021 per la qual es despleguen determinats aspectes per al curs escolar 2021-2022 respecte als processos d’adscripció, admissió i matriculació d’alumnes als centres sostinguts totalment o parcialment amb fons públics als nivells de segon cicle d’educació infantil, educació primària, educació secundària obligatòria, batxillerat i educació especial a les Illes Balears

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Fets

1. El Decret 64/2019, de 2 d'agost, pel qual s'estableix el règim d'admissió d'alumnes als centres sostinguts totalment o parcialment amb fons públics de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears que substitueix el Decret 37/2008, deroga expressament el Decret 37/2008, de 4 d'abril, pel qual s'estableix el règim d'admissió d'alumnes als centres sostinguts amb fons públics de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, així com també qualsevol altra norma d'igual o inferior rang en tot allò que s'oposi al seu contingut o el contradigui.

2. Les circumstàncies provocades per la pandèmia de la COVID-19 no han fet possible l'aprovació d'una ordre que desplegui el Decret 64/2019 i, a dia d'avui, continua vigent l'Ordre del conseller d'Educació i Universitat de 7 d'abril de 2016 que regula el procés d'adscripció, admissió i matriculació d'alumnes als centres sostinguts totalment o parcialment amb fons públics als nivells de segon cicle d'educació infantil, educació primària, educació secundària obligatòria, batxillerat i educació especial de les Illes Balears (BOIB núm. 45, de 9 d'abril), la qual és vigent en tot allò que no s'oposi o contradigui el contingut del Decret esmentat.

3. L'Ordre del conseller d'Educació i Universitat de 7 d'abril de 2016 estableix que, d'acord amb la delegació de competències en matèria d'escolarització del conseller d'Educació i Universitat, actualment, d'Educació i Formació Professional, s'autoritza el director general de Planificació, Ordenació i Centres perquè dicti una resolució de desenvolupament i d'aplicació d'aquesta Ordre, la qual cosa es duu a terme mitjançant la present Resolució per al curs acadèmic 2021-2022.

4. La referida normativa autonòmica es veu afectada per la recent aprovació de la Llei orgànica 3/2020, de 29 de desembre (LOMLOE) per la qual es modifica la Llei orgànica 2/2006, de 3 de maig, d'educació. Segons un informe del Departament Jurídic de la Conselleria d'Educació i Formació Professional, el contingut de la present Resolució s'ha d'adaptar al règim que ja preveu la reforma legal i, al mateix temps, recomana l'adaptació de la normativa autonòmica esmentada en els punts 1, 2 i 3 dels fets a la LOMLOE.

Per això, aquesta Resolució pretén recollir únicament aquells aspectes que, en matèria d'admissió d'alumnat per al curs 2021-2022, provenen directament del canvi de regulació operat per l'Estat, sense perjudici de la conveniència de procedir a l'adaptació de la normativa autonòmica en aquesta matèria i en altres qüestions que també són objecte de la reforma legal.

5. Així, al llarg d'aquesta Resolució ja es contemplen les adaptacions necessàries pel que fa als criteris d'admissió. En aquest sentit, apareixen tres nous criteris prioritaris, que són: alumnat nascut de part múltiple, família monoparental i condició de víctima de violència de gènere o de terrorisme. Val a dir que els dos primers nous criteris i el de condició de víctima de violència de gènere ja es recollien en la normativa autonòmica, en la qual apareixien com a criteris complementaris. Per això, en l'adaptació a la nova llei, hauran de passar de complementaris a prioritaris i afegir-hi una part del tercer, condició de víctima de terrorisme.

L'article 84.2 de la Llei orgànica 2/2006, de 3 de maig, d'educació (LOE), segons la redacció fixada per la LOMLOE, especifica, pel que fa als criteris d'admissió prioritaris, que «cap d'aquests criteris té caràcter excloent ni pot suposar més del 30% del total de la puntuació màxima, excepte la proximitat al domicili, que pot superar aquest límit». En aquesta Resolució cap criteri no supera aquest límit.

Altres aspectes que introdueix la nova llei, com ara el d'evitar la segregació de l'alumnat per motius socioeconòmics o d'altra naturalesa (article 84.1 de la LOE) o l'ampliació dels motius de prohibició de discriminació (article 84.3 de la LOE), s'inclouen en la normativa autonòmica.

6. L'article 7.2 del títol I, capítol I, secció segona, de la Llei 4/2011, de 31 de març, de la bona administració i del bon govern de les Illes Balears, estableix que l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears ha de tenir com a prioritat l'ús de les tecnologies de la informació en l'activitat administrativa. En especial, ha de facilitar l'accés de la ciutadania, per mitjans electrònics, a la informació i al procediment administratiu, amb les limitacions que es deriven de la Constitució i de la resta de l'ordenament jurídic. La utilització dels mitjans electrònics no ha d'implicar, en cap cas, una minva dels drets ciutadans, com tampoc restriccions o discriminacions de qualsevol naturalesa en l'accés als serveis públics.

7. El passat procés d'escolarització, del curs 2020-2021, es va veure directament afectat per la situació d'emergència de salut pública ocasionada per la COVID-19 i, com a conseqüència d'això, el Consell de Govern va aprovar el Decret llei 7/2020, de 8 de maig, pel qual s'estableixen mesures urgents en l'àmbit de l'educació per fer front als efectes de l'emergència sanitària ocasionada per la COVID-19, que va determinar la tramitació preferentment telemàtica dels processos d'adscripció i admissió.

8. En el marc actual de vigència de l'estat d'alarma declarat pel Govern de l'Estat mitjançant el Reial decret 926/2020, de 25 d'octubre, amb una durada prorrogada fins dia 9 de maig de 2021, el Consell de Govern, fent ús de la tècnica prevista en el referit Reial decret, va aprovar l'Acord de dia 27 de novembre de 2020 pel qual s'estableixen els nivells d'alerta sanitària i s'aprova el nou Pla de mesures excepcionals de prevenció, contenció i coordinació per fer front a la crisi sanitària ocasionada per la COVID-19 (BOIB núm. 201 de, 28 de novembre).

L'epígraf V (mesures relatives a la comunitat educativa) d'aquest nou pla especifica que els tràmits administratius s'han de dur a terme de manera preferentment telemàtica, i també que els usuaris que ho necessitin poden dur a terme de manera presencial i amb cita prèvia els tràmits necessaris dels processos administratius relacionats amb la prestació de serveis educatius, amb les mesures de distanciament individual i col·lectiu, d'higiene i de protecció que estableixin els protocols sanitaris i de prevenció.

Això implica que en els processos d'adscripció i admissió del curs 2021-2022, serà d'aplicació, per a cada un d'ells, la instrucció que el director general de Planificació, Ordenació i Centres dictarà sobre la tramitació telemàtica del procediment, que comptarà bàsicament amb les mateixes previsions del Decret llei 7/2020, de 8 de maig, en aquesta matèria. Aquesta instrucció serà objecte de publicació en el BOIB i en la pàgina web de la Direcció General de Planificació, Ordenació i Centres.

9. L'article 87 de la LOE regula l'equilibri en l'admissió d'alumnat i estableix, en el punt 1, que, amb la finalitat d'assegurar la qualitat educativa per a tothom, la cohesió social i la igualtat d'oportunitats, les administracions han de garantir una escolarització adequada i equilibrada de l'alumnat amb necessitats específiques de suport educatiu (NESE). Per aquest motiu, han d'establir la proporció d'alumnat d'aquestes característiques que s'han d'escolaritzar en cadascun dels centres sostinguts amb fons públics i han de garantir als centres els recursos personals i econòmics necessaris per oferir aquest suport.

L'article 87.3 estableix que les administracions educatives han d'adoptar les mesures d'escolarització atenent les condicions socioeconòmiques i demogràfiques de l'àrea respectiva, així com les de caire personal o familiar de l'alumnat que suposin una necessitat específica de suport educatiu.

En conseqüència, per donar compliment a l'article 87 de la LOE, i prenent en consideració el context social, econòmic i demogràfic de la comunitat autònoma de les Illes Balears, a més del període de preinscripció i matriculació dels mesos de juny i juliol, és necessari establir un segon període de preinscripció i matriculació de l'alumnat en el mes de setembre. Mitjançant aquest segon període es garantirà, per a determinades zones, la reserva de places per a alumnat amb NESE, fet que redundarà en una escolarització equilibrada d'alumnat entre tots els centres públics i concertats. Així s'evitaran situacions de desequilibri i/o massificació d'alumnat amb NESE a determinats centres educatius.

Per donar la màxima eficàcia al principi de l'escolarització equilibrada d'alumnat, l'Administració competent pot concedir la possibilitat de canviar de centre educatiu a les famílies o a l'alumnat que ho sol·liciti, sempre que el canvi de centre equilibri el repartiment d'alumnat ordinari i alumnat amb NESE dins la zona.

10. L'article 14 del Decret 64/2019, aplicable al procés d'admissió d'alumnat del curs 2021-2022, estableix que en el cas que al centre escolar no existeixin places suficients per atendre totes les sol·licituds, l'admissió s'ha de regir per criteris prioritaris i criteris complementaris que s'han d'aplicar amb caràcter concurrent, d'acord amb l'aplicació del barem establert en l'annex 1.

En el cas que es donin empats, en relació amb la puntuació obtinguda per l'alumnat, s'ha d'aplicar el previst en l'annex 5 d'aquesta Resolució.

11. Atès que en els darrers processos d'admissió hi ha hagut més demanda de places que oferta en alguns centres específics d'educació especial (CEE), es planteja la necessitat de regular el procés d'admissió a aquesta tipologia de centres aplicant-hi, a més del barem general, un barem específic propi, amb la finalitat d'escolaritzar els infants als centres específics amb les màximes garanties.

En el mateix sentit, l'Administració educativa ha d'aplicar la Resolució del conseller d'Educació i Universitat de 19 d'octubre de 2017 per la qual s'estableixen els tipus d'unitats de cada una de les etapes de l'educació especial per als centres sostinguts totalment o parcialment amb fons públics al nivell de l'educació especial (BOIB núm. 133, de 31 d'octubre); l'Ordre de 12 de desembre de 2000, de la Conselleria d'Educació i Cultura, per la qual es regulen els programes de formació per a la transició a la vida adulta destinats a l'alumnat amb necessitats educatives especials escolaritzats en centres d'educació especial i s'estableixen els models de certificats per a l'alumnat que finalitzi un d'aquests programes (BOIB núm. 8, de 18 de gener de 2001), i la Resolució del conseller d'Educació i Universitat de 2 de maig de 2018 per la qual es modifica la Resolució de la consellera d'Educació, Cultura i Universitats, de dia 25 de març de 2015 per la qual es regulen les ràtios als centres específics d'educació especial, i s'estableixen les ràtios dels programes de formació per a la transició a la vida adulta (TVA) per als alumnes escolaritzats als centres específics d'educació especial (CEE) i a les aules ASCE (aules substitutòries de centre especial), que regula les ràtios dels centres d'educació especial (BOIB núm. 61, de 17 de maig).

12. La Llei 8/2018, de 31 de juliol, de suport a les famílies, recull la redefinició de les relacions entre les famílies actuals per l'aparició de noves situacions de necessitat a les quals la llei tracta de fer front per tal d'aconseguir una protecció social, econòmica i jurídica d'aquesta realitat. Amb aquest objectiu s'incorporaren a la normativa d'escolarització nous criteris de barem per tal de tenir en compte la realitat diversa de les famílies que mereixen atenció: famílies monoparentals, famílies amb persones en situació de dependència, famílies en risc social i víctimes de violència masclista, o famílies amb persones amb discapacitat i famílies en situació d'especial vulnerabilitat econòmica. Cal destacar que la LOMLOE recull els dos primers supòsits.

 D'acord amb l'article 84.9 de la LOE, la matriculació d'un alumne a un centre públic o privat concertat suposa respectar-ne el projecte educatiu, sense perjudici dels drets reconeguts a l'alumnat i a les seves famílies en les lleis.

Fonaments de dret

1. La Llei orgànica 2/2006, de 3 de maig, d'educació (BOE núm. 106, de 4 de maig), modificada per la Llei orgànica 3/2020, de 29 de desembre, per la qual es modifica la Llei orgànica 2/2006, de 3 de maig, d'educació (BOE núm. 340, de 30 de desembre).

2. La Llei 4/2011, de 31 de març, de la bona administració i del bon govern de les Illes Balears (BOIB núm. 53, de 9 d'abril).

3. La Llei 40/2003, de 18 de novembre, de protecció a les famílies nombroses (BOE núm. 277, de 9 de novembre), modificada per la Llei 26/2015, de 28 de juliol, de modificació del sistema de protecció a la infància i l'adolescència (BOE núm. 180, de 29 de juliol).

4. La Llei 29/2011, de 22 de setembre, de reconeixement i protecció integral a les víctimes del terrorisme (BOE núm. 229, de 23 de setembre).

5. La Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears (BOIB núm. 44, de 3 d'abril).

6. La Llei 8/2018, de 31 de juliol, de suport a les famílies (BOIB núm. 97, de 7 d'agost).

7. El Reial decret llei 20/2020, de 29 de maig, pel qual s'estableix l'ingrés mínim vital (BOE núm. 154, d'1 de juny).

8. El Decret 64/2019, de 2 d'agost, pel qual s'estableix el règim d'admissió d'alumnes als centres sostinguts totalment o parcialment amb fons públics de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears que substitueix el Decret 37/2008 (BOIB núm. 107, de 3 d'agost), que regula el procés i els criteris d'admissió d'alumnes als centres sostinguts amb fons públics de les Illes Balears que imparteixen els ensenyaments regulats en la Llei orgànica 2/2006, de 3 de maig, d'educació.

9. El Decret 39/2011, de 29 d'abril, pel qual es regula l'atenció a la diversitat i l'orientació educativa als centres educatius no universitaris sostinguts amb fons públics (BOIB núm. 67, de 5 de maig).

10. El Reial decret 971/2007, de 13 de juliol, sobre esportistes d'alt nivell i alt rendiment (BOE núm. 177, de 25 de juliol) i el Decret 91/2015, de 13 de novembre, pel qual es regula la condició d'esportista d'alt nivell de les Illes Balears (BOIB núm. 168, de 14 de novembre).

11. El Decret 11/2021, de 15 de febrer, de la presidenta de les Illes Balears, pel qual s'estableixen les competències i l'estructura orgànica bàsica de les conselleries de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears (BOIB núm. 21, de 15 de febrer).

12. El Decret 28/2020, de 21 de setembre, de principis generals dels procediments de reconeixement de la condició de família monoparental i de la condició de família nombrosa (BOIB núm. 164, de 22 de setembre).

13. L'Acord del Consell de Govern de 27 de novembre de 2020 pel qual s'estableixen els nivells d'alerta sanitària i s'aprova el nou pla de mesures excepcionals de prevenció, contenció i coordinació per fer front a la crisi sanitària ocasionada per la COVID-19 (BOIB núm. 201, de 28 de novembre).

14. L'Ordre de 12 de desembre de 2000, de la Conselleria d'Educació i Cultura, per la qual es regulen els programes de formació per a la transició a la vida adulta destinats a l'alumnat amb necessitats educatives especials escolaritzats en centres d'educació especial i s'estableixen els models de certificats per a l'alumnat que finalitzi un d'aquests programes (BOIB núm. 8, de 18 de gener de 2001).

15. L'Ordre del conseller d'Educació i Universitat de 7 d'abril de 2016 que regula el procés d'adscripció, admissió i matriculació d'alumnes als centres sostinguts totalment o parcialment amb fons públics als nivells de segon cicle d'educació infantil, educació primària, educació secundària obligatòria, batxillerat i educació especial de les Illes Balears (BOIB núm. 45, de 9 d'abril), en tot allò que no s'oposi al contingut del Decret 64/2019, de 2 d'agost, o no el contradigui.

16. El Reial decret legislatiu 1/2013, de 29 de novembre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei general de drets de les persones amb discapacitat i de la seva inclusió social (BOE núm. 289, de 3 de desembre).

17. La Resolució del conseller d'Educació i Universitat de 2 de maig de 2018 per la qual es modifica la Resolució de la consellera d'Educació, Cultura i Universitats, de dia 25 de març de 2015 per la qual es regulen les ràtios als centres específics d'educació especial, i s'estableixen les ràtios dels programes de formació per a la transició a la vida adulta (TVA) per a l'alumnat escolaritzat als centres específics d'educació especial (CEE) i a les aules ASCE (aules substitutòries de centre especial) (BOIB núm. 61, de 17 de maig).

Per tot això, dict la següent

Resolució

1. Publicar les instruccions generals per als centres educatius respecte als processos d'adscripció, admissió i matriculació de l'alumnat, que es recullen en l'annex 1 d'aquesta Resolució.

2. Publicar el calendari dels processos d'adscripció, admissió i matriculació d'alumnat del segon cicle d'educació infantil, d'educació primària, d'educació secundària obligatòria, de batxillerat i d'educació especial per al curs escolar 2021-2022, que figura en l'annex 2 d'aquesta Resolució.

3. Publicar les zones escolars vigents per als processos d'admissió i adscripció per al curs acadèmic 2021-2022, que es recullen en l'annex 3 d'aquesta Resolució.

4. Publicar les adscripcions de centres per al curs escolar 2021-2022, que figuren en l'annex 4 d'aquesta Resolució.

5. Publicar el barem de puntuació, que figura en l'annex 5 d'aquesta Resolució.

6. Publicar la documentació necessària per a aquests processos, la documentació que es pot consultar telemàticament i els aclariments per interpretar els criteris d'aplicació del barem, que figuren en l'annex 6 d'aquesta Resolució.

7. Publicar els aclariments sobre els canvis de centre educatiu fora de termini, que figuren en l'annex 7 d'aquesta Resolució.

8. Publicar els criteris que s'han d'aplicar als ensenyaments d'educació especial i als programes de transició a la vida adulta, que figuren en l'annex 8 d'aquesta Resolució.

9. Incorporar, en l'annex 9, la clàusula de protecció de dades que figura en el Decret 64/2019, de 2 d'agost.

10. Publicar aquesta Resolució en el Butlletí Oficial de les Illes Balears, establir que comenci a produir efectes a partir de la data de publicació i deixar sense efectes la resolució del director general de Planificació, Ordenació i Centres de 5 de març de 2020 que regulava aquest procés, i les resolucions que la modificaven.

Interposició de recursos

Contra aquesta Resolució –que posa fi a la via administrativa– es pot interposar un recurs potestatiu de reposició davant l'òrgan que l'ha dictada en el termini d'un mes comptador des de l'endemà d'haver-se publicat, d'acord amb l'article 57 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears i l'article 123 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques.

En cas que s'interposi un recurs de reposició, una vegada desestimat, expressament o per silenci, es pot interposar un recurs contenciós administratiu davant la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears en el termini de dos mesos comptadors des de l'endemà d'haver-se publicat, d'acord amb el que disposen els articles 10 i 46 de la Llei 29/98, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

 

També es pot interposar directament un recurs contenciós administratiu davant la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears en el termini de dos mesos comptadors des de l'endemà d'haver-se publicat, d'acord amb el que disposen els articles 10 i 46 de la Llei 29/98, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

 

Palma, 16 de març de 2021

El director general de Planificació, Ordenació i Centres

Antonio Morante Milla

 

Annex 1

Instruccions generals per als centres educatius

 

Primer

Matriculació de l'alumnat en el GESTIB

1. Els centres educatius han de matricular en el programa de gestió acadèmica i administrativa de centres de la Conselleria d'Educació i Formació Professional, GESTIB, l'alumnat que hagi obtingut plaça escolar al centre durant els períodes que estableix el calendari de l'annex 2. Aquests alumnes han d'estar donats d'alta en el sistema de gestió el 30 de juny de 2021 en el cas d'educació infantil, educació primària i educació especial; el 2 de juliol de 2021, en el cas d'ESO, i el 15 de juliol de 2021, en el cas de batxillerat.

D'altra banda, el segon període de matriculació, durant el mes de setembre, s'estableix a l'efecte de donar compliment a l'article 87.1 de la Llei orgànica 2/2006, de 3 de maig, d'educació (LOE), i assegurar la qualitat educativa per a tothom, la cohesió social i la igualtat d'oportunitats, així com una escolarització equilibrada i proporcionada de l'alumnat amb necessitats específiques de suport educatiu (NESE) entre tots els centres educatius sostinguts amb fons públics.

2. En el cas que no es compleixi el calendari de matriculació que consta en l'apartat precedent, la Conselleria d'Educació i Formació Professional s'ha de basar en les dades introduïdes en el GESTIB pels centres educatius i assignar d'ofici, si és necessari, les places que figuren com a vacants als centres als nivells i a les etapes educatives que s'imparteixen a cada centre.

Segon

Convocatòria d'exàmens de setembre

1. Per poder fer efectiva i agilitzar l'admissió i la matriculació de l'alumnat de l'etapa d'educació secundària obligatòria i de batxillerat, els centres educatius que imparteixen aquests nivells i etapes han de tenir consignades obligatòriament les qualificacions corresponents a la convocatòria extraordinària de setembre el dia 6 de setembre de 2021.

2. Els alumnes que hagin presentat una sol·licitud d'admissió al batxillerat i que s'hagin presentat a la convocatòria extraordinària d'exàmens del mes de setembre en un centre de fora de les Illes Balears tenen fins al 7 de setembre de 2021, com a màxim, per presentar el butlletí de qualificacions per justificar que compleixen els requisits.

3. Finalitzada la convocatòria extraordinària d'exàmens del mes de setembre, els centres educatius d'ensenyament secundari tenen fins al 10 de setembre de 2021, com a màxim, per fer efectiva la matriculació dels alumnes d'educació secundària i batxillerat que s'hi hagin presentat.

4. En el cas que no es compleixi el calendari de matriculació que consta en els apartats precedents, la Conselleria d'Educació i Formació Professional s'ha de basar en les dades introduïdes en el GESTIB pels centres educatius i assignar d'ofici, si és necessari, les places que figuren com a vacants als nivells i a les etapes educatives que s'imparteixen a cada centre.

5. Excepcionalment, la Direcció General de Planificació, Ordenació i Centres pot autoritzar la modificació d'aquest calendari.

Tercer

Temporalització del procés

1. La reserva de plaça en els casos d'adscripció, inclòs el batxillerat per a l'alumnat que ha obtingut els requisits al juny, serà vigent fins al 24 de juliol de 2021. En el cas de l'alumnat que està pendent dels exàmens de setembre, aquesta reserva serà vigent fins al 7 de setembre de 2021.

2. La llista d'espera d'adscripció serà vigent fins al 15 d'octubre de 2021. Fins a aquesta data, l'alumnat inclòs en aquesta llista té prioritat davant l'alumnat que roman en llista d'espera per al procés d'admissió.

3. Les llistes de l'alumnat que no han obtingut plaça en el procés d'admissió han de romandre als centres en exposició pública fins al 15 d'octubre de 2021, data en què acaba la vigència de les llistes d'espera.

Quart

Reserva de places per a alumnat amb necessitat específica de suport educatiu

1. D'acord amb el que disposa l'article 87 de la LOE, per tal d'assegurar la qualitat educativa per a tothom, la cohesió social i la igualtat d'oportunitats, la Conselleria d'Educació i Formació Professional ha de vetlar per garantir una adequada i equilibrada escolarització i atenció a l'alumnat amb NESE. Per això, ha de garantir els recursos necessaris per als centres educatius.

En aquest sentit, el Decret 64/2019, de 2 d'agost, estableix que, per tal de facilitar l'escolarització equilibrada i garantir el dret a l'educació de l'alumnat amb NESE, la Conselleria d'Educació i Formació Professional ha de reservar fins a la finalització dels períodes de preinscripció i matrícula, tant ordinària com extraordinària, un nombre de places per a l'alumnat amb NESE en cada un dels centres públics i privats concertats.

En els municipis amb acords d'escolarització equilibrada per a l'admissió d'alumnat del primer curs de segon cicle d'educació infantil, la Conselleria d'Educació i Formació Professional ha d'establir mecanismes de coordinació entre els seus equips d'orientació, els representants dels centres públics i privats concertats del municipi i les corresponents regidories de cada ajuntament.

Aquesta coordinació ha d'incloure, respecte dels òrgans de l'administració, el repartiment de tasques i, respecte dels signants dels acords, també la documentació i el calendari d'actuacions lligat al procés d'escolarització, que s'ha de fer amb total transparència i facilitant als centres implicats tota la documentació justificativa i acreditativa de les actuacions i decisions que es prenen.

Els centres educatius han de reservar un nombre de places determinat per a alumnat amb NESE, tenint en compte les indicacions següents:

a) En el segon cicle d'educació infantil aquesta reserva ha d'anar en funció de la ràtio prevista: 4 places per a grups de 20 a 22 alumnes, i 5 places per a grups de 23 a 25 alumnes. En ambdós casos una de les places pot ser ocupada per alumnat amb necessitats educatives especials (NEE).

b) En l'educació primària, aquesta reserva ha de ser de 5 places. Dues d'elles poden ser ocupades per alumnat amb NEE.

c) En l'educació secundària obligatòria, aquesta reserva ha de ser de 6 places. Dues d'elles poden ser ocupades per alumnat amb NEE.

No obstant això, les comissions d'escolarització podran proposar a la Direcció General de Planificació, Ordenació i Centres una reserva d'alumnat amb NESE superior entre els grups existents, però en qualsevol cas aquesta reserva haurà de ser la mateixa per a tots els centres de la mateixa zona escolar.

La Direcció General de Planificació, Ordenació i Centres ha de mantenir la reserva de places per a alumnat amb NESE durant el període previst de preinscripció i matriculació del mes de setembre a fi de garantir una escolarització equilibrada d'alumnat que faci possible una educació integradora basada en la cohesió social i en la igualtat d'oportunitats, sense perjudici que es pugui autoritzar l'alliberament d'aquestes places per a alumnat amb NESE a favor d'alumnat ordinari en municipis o zones concretes en què no hi hagi demanda de places per a aquest col·lectiu.

2. El CEIP Camilo José Cela (07005994) i l'IES Antoni Maura (07003894), de Palma, pel fet de ser centres adaptats a alumnes amb discapacitat motora, han de reservar per a l'alumnat que presenta aquesta tipologia de discapacitat les places per a alumnes amb NEE durant tot el curs escolar.

Excepcionalment, poden sol·licitar i/o ocupar aquestes places altres alumnes amb NEE que no presentin aquesta tipologia de discapacitat, quan la transcendència d'aquests casos ho faci aconsellable. A aquest efecte, és necessari presentar la documentació acreditativa davant el Servei d'Escolarització, Títols i Legalitzacions, el qual ha de resoldre l'admissió de l'alumne en coordinació amb el Servei d'Atenció a la Diversitat.

3. El CC La Puríssima (07004308), de Palma, pel fet de ser un centre adaptat a alumnes amb discapacitat sensorial auditiva, ha de reservar per a l'alumnat que presenta aquesta tipologia de discapacitat les places per a alumnes amb NEE durant tot el curs escolar.

Excepcionalment, poden sol·licitar i/o ocupar aquestes places altres alumnes amb NEE que no presentin aquesta tipologia de discapacitat, quan la transcendència d'aquests casos ho faci aconsellable. A aquest efecte, és necessari presentar la documentació acreditativa davant el Servei d'Escolarització, Títols i Legalitzacions, el qual ha de resoldre l'admissió de l'alumne en coordinació amb el Servei d'Atenció a la Diversitat.

 

Cinquè

Reserva de places per a alumnat que volen cursar el PEI

1. Els alumnes que el curs 2020-2021 cursin sisè d'educació primària al CEIPIEEM Son Serra (07005945), de Palma, i obtenguin el certificat d'ensenyaments elementals de Música i, a més, vulguin cursar ensenyaments professionals de Música mitjançant el Programa d'Estudis Integrats (PEI) han de tenir una plaça reservada a primer d'ESO als grups PEI de l'IES Joan Maria Thomàs (07007152), de Palma, si ho sol·liciten expressament, sempre que superin la prova d'accés i obtenguin plaça al Conservatori Professional de Música i Dansa de Mallorca.

2. Els alumnes que el curs 2020-2021 cursin quart d'ESO al CC Escolania de Lluc (07000959), d'Escorca, i vulguin continuar els ensenyaments professionals de Música mitjançant el PEI han de tenir una plaça reservada a primer de batxillerat a l'IES Joan Maria Thomàs (07007152) si ho sol·liciten expressament, sempre que tenguin plaça al Conservatori Professional de Música i Dansa de Mallorca.

Sisè

Nous centres educatius amb domicili provisional

1. El CEIP Nou de Campos (07014910), amb domicili provisional al carrer de les Estrelles, 34 A, de Campos, ofereix únicament places a l'etapa d'educació infantil i a primer i segon d'educació primària. Les sol·licituds d'admissió s'han de presentar a la secretaria del CEIP Joan Veny i Clar (07000583), de Campos.

2. El CEIP Nou d'Inca (07015641), amb domicili provisional a l'avinguda del Raiguer, s/n, d'Inca, ofereix únicament places a  l'etapa d'educació infantil i a primer i segon d'educació primària. Les sol·licituds d'admissió s'han de presentar a la secretaria del CEIP Ponent (07001575), d'Inca.

Setè

Gestió de les llistes d'espera

En el moment en què es generi una baixa a un centre, aquest ho ha de comunicar per telèfon, personalment o a través d'un missatge a la bústia de veu (als dos telèfons facilitats), al primer alumne de la llista d'espera. Si a través dels sistemes anteriors el centre no aconsegueix contactar amb la família, li ha d'enviar un SMS.

L'alumne tindrà fins al següent dia lectiu per formalitzar la matrícula a partir del moment en què expressi, verbalment o per escrit, l'acceptació de la plaça. Si en un termini de 24 hores comptadores a partir de l'enviament de l'SMS, l'alumne no ha estat localitzat o no ha acceptat la vacant, s'ha de procedir a oferir la plaça al segon de la llista i, així, successivament. La no acceptació d'una plaça vacant comporta la renúncia automàtica a la llista d'espera.

Si no es compleix aquesta tramitació, les oficines d'escolarització han de gestionar les llistes d'espera dels centres educatius

Vuitè

Principi de lliure elecció del centre educatiu

A fi de respectar la lliure elecció de centre dels alumnes i les seves famílies, prevista en la LOE, l'Administració educativa de les Illes Balears atorga un termini màxim de deu dies lectius, comptadors a partir de la data d'incorporació al centre, perquè puguin sol·licitar un nou centre educatiu quan el centre adjudicat d'ofici per l'Administració educativa no s'adapti a les seves necessitats o preferències.

No es poden beneficiar d'aquest dret els usuaris (famílies o alumnat) que hagin aconseguit una plaça sol·licitada voluntàriament.

Aquest principi resta condicionat, en tot cas, a l'existència de vacants disponibles en cada moment.

  

ANNEX 2

Calendari dels processos d'adscripció, admissió i matriculació d'alumnat

I. Calendari del procés d'adscripció de primària, ESO i educació especial

- Presentació de sol·licituds:

Inici: 25/03/2021

Finalització: 31/03/2021

- Llista de puntuacions provisionals: 27/04/2021

- Reclamacions:

Inici: 28/04/2021

Finalització: 30/04/2021

Resolució de les reclamacions: 03/05/2021

- Llistes definitives: 05/05/2021

- Matriculació d'educació primària:

Inici: 24/06/2021

Finalització: 30/06/2021

- Matriculació d'ESO:

Inici: 24/06/2021

Finalització: 02/07/2021

- En el cas de no haver obtingut cap plaça en el procés d'admissió, l'alumnat adscrit tindrà una reserva de plaça fins al dia 24 de juliol de 2021.

II. Calendari del procés d'admissió del segon cicle d'educació infantil, de primària, d'ESO i d'educació especial

Presentació de sol·licituds:

Inici: 03/05/2021

Finalització: 14/05/2021

Llista de puntuacions provisionals: 01/06/2021

Reclamacions:

Inici: 02/06/2021

Finalització: 04/06/2021

Resolució de les reclamacions: 07/06/2021

Llistes definitives: 17/06/2021

Matriculació del segon cicle d'educació infantil:

Inici: 21/06/2021

Finalització: 28/06/2021

Matriculació d'educació primària i d'educació especial:

Inici: 24/06/2021

Finalització: 30/06/2021

Matriculació d'ESO:

Inici: 24/06/2021

Finalització: 02/07/2021

III. Calendari del procés d'adscripció de batxillerat

Presentació de sol·licituds:

Inici: 25/03/2021

Finalització: 31/03/2021

Llista de puntuacions provisionals: 27/04/2021

Reclamacions:

Inici: 28/04/2021

Finalització: 30/04/2021

Resolució de les reclamacions: 03/05/2021

Llistes definitives: 05/05/2021

Matriculació:

Inici: 13/07/2021

Finalització: 15/07/2021

IV.Calendari del procés d'admissió de l'alumnat de batxillerat, batxillerat internacional i Batxibac que compleix els requisits al juny o que està pendent d'homologació

Presentació de sol·licituds:

Inici: 14/06/2021

Finalització: 18/06/2021

Llista de puntuacions provisionals: 02/07/2021

Reclamacions:

Inici: 05/07/2021

Finalització: 07/07/2021

Resolució de les reclamacions: 08/07/2021

Llistes definitives: 12/07/2021

Matriculació:

Inici: 13/07/2021

Finalització: 15/07/2021

En el cas del batxillerat internacional, s'han de consultar en el web del centre els terminis per a l'admissió al programa i, en lloc de la llista de puntuacions provisionals, les llistes provisionals d'admesos.

V. Calendari del procés d'admissió de l'alumnat de batxillerat, batxillerat internacional i Batxibac que compleix els requisits al setembre

Presentació de sol·licituds:

Inici: 14/06/2021

Finalització: 18/06/2021

Llista de puntuacions provisionals: 02/07/2021

Reclamacions:

Inici: 05/07/2021

Finalització: 07/07/2021

Resolució de les reclamacions: 08/07/2021

Darrer dia per presentar al centre sol·licitat la documentació justificativa del compliment dels requisits acadèmics (en el cas d'alumnat matriculat el curs 2020-2021 en un centre no inclòs al GESTIB): 07/09/2021

Llistes definitives: 08/09/2021

Matriculació:

Inici: 09/09/2021

Finalització: 10/09/2021

En el cas del batxillerat internacional, s'han de consultar en el web del centre els terminis per a l'admissió al programa i, en lloc de la llista de puntuacions provisionals, les llistes provisionals d'admesos.

VI. Calendari del procés d'admissió de l'alumnat que presenta la sol·licitud fora de termini, abans de l'inici del curs escolar

Presentació de sol·licituds de segon cicle d'educació infantil, educació primària i ESO:

Inici: 17/05/2021

Finalització: 07/09/2021

Presentació de sol·licituds de batxillerat:

Inici: 21/06/2021

Finalització: 07/09/2021

Matriculació:

Inici: 05/07/2021

Finalització: 10/09/2021

En el cas de les sol·licituds presentades amb posterioritat a la data de finalització indicada, la matrícula s'ha de formalitzar, com a màxim, 48 hores després de l'adjudicació de la plaça.

D'acord amb l'article 30.5 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, quan el darrer dia del termini sigui inhàbil, el termini s'entén prorrogat al primer dia hàbil següent.

  

ANNEX 3

Zones escolars

Si no s'indica el contrari, el concepte de zona limítrofa només s'aplica dins cada municipi.

Zones escolars de l'illa de Mallorca

L'IES Joan Maria Thomàs (07007152), de Palma, desenvolupa el Programa d'Estudis Integrats (PEI) per a tota l'illa de Mallorca.

L'IES Son Pacs (07003845), de Palma, i l'IES Manacor (07002208), desenvolupen el batxillerat internacional per a tota l'illa de Mallorca.

L'IES Bendinat (07008855), de Calvià, desenvolupa el Batxibac francès (baccalauréat) per a tota l'illa de Mallorca.

El CEIPIEEM Son Serra (07005945), de Palma, el CEIPIEEM Simó Ballester (07002026), de Manacor, i el CC Escolania de Lluc (07007152), d'Escorca, imparteixen estudis integrats de música per a tota l'illa de Mallorca.

Zones escolars d'Andratx

Totes les zones del municipi es consideren limítrofes entre si.

Centres d'educació infantil i primària

Zona A

Delimitacions:

La zona estadística d'Andratx i el Camp de Mar.

Relació de centres:

07000212

CC Ramon Llull

Via de Joan Riera, 15

07000194

CEIP Es Vinyet

C. de Galícia, 66

Zona B

Delimitacions:

Les zones estadístiques de s'Arracó i Sant Elm.

Relació de centres:

07007231

CEIP Els Molins

Camí des Castellàs, 18

Zona C

Delimitacions:

Les zones estadístiques del Port d'Andratx.

Relació de centres:

07000251

CEIP Ses Bassetes

C. del Llaüt, s/n

Zones escolars d'Artà

Centres d'educació infantil i primària

Zona A

Delimitacions:

La zona estadística d'Artà.

Relació de centres:

07000297

CC San Buenaventura

C. de Sant Antoni, 1

07000315

CC Sant Salvador

C. de la Caritat, 11

07006688

CEIP Na Caragol

C. de Pere Amorós Esteva, 2

Zona B

Delimitacions:

Les zones estadístiques de la Colònia de Sant Pere, la urbanització de Betlem i la urbanització de s'Estanyol.

Relació de centres:

07006524

CEIP Rosa dels Vents

C. del Vent del Nord, s/n

Zones escolars de Calvià

Totes les zones de Calvià es consideren limítrofes entre si.

Centres d'educació infantil i primària

Zona A

Delimitacions:

Districte 2.

Districte 3, seccions 1, 2 i 5.

Relació de centres:

07006263

CEIP Bendinat

C. de l'Arquitecte Francesc Casas, 14

07006809

CEIP Jaume I

C. de Lleó, 8

07012998

CEIP Son Caliu

C. de Saragossa, 6

Zona B

Delimitacions:

Districte 3, seccions 3, 4 i 6.

Districte 4.

Relació de centres:

07007255

CEIP Cas Saboners

C. dels Coloms, 15

07007267

CEIP Son Ferrer

C. de l'Ocell del Paradís, 113

Zona C

Delimitacions:

Districte 5.

Relació de centres:

07007048

CEIP Puig de sa Ginesta

Av. de Son Pillo, 5

07008466

CEIP Puig de sa Morisca

Av. del Puig de sa Morisca, s/n

07007516

CEIP Ses Rotes Velles

C. del Sil, 21

Zona D

Delimitacions:

Districte 6.

Relació de centres:

07000546

CEIP Xaloc

C. del Col·legi Públic Xaloc, 4

Zona E

Delimitacions:

Districte 1, seccions 1 i 3.

Relació de centres:

07000509

CEIP Ses Quarterades

C. de ses Quarterades, 27

Zona F

Delimitacions:

Districte 1, secció 2.

Relació de centres:

07000534

CEIP Galatzó

C. de l'Església, 44

Centres d'educació secundària i batxillerat

Zona A

Delimitacions:

Districte 2.

Districte 3, seccions 1, 2 i 5.

Relació de centres:

07008855

IES Bendinat

C. de l'Arquitecte Francesc Casas, 13

Zona B

Delimitacions:

Districte 3, seccions 3, 4 i 6.

Districtes 4 i 5.

Relació de centres:

07008363

IES Son Ferrer

C. del Còndor, 9

Zona C

Delimitacions:

Districtes 1, 5 i 6.

Relació de centres:

07007899

IES Calvià

Av. de Son Pillo, 1

Zona única

Només per al batxillerat d'Arts.

Delimitacions:

Tots els municipis gestionats per l'Oficina d'Escolarització de Calvià.

Relació de centres:

07007899

IES Calvià

Av. de Son Pillo, 1

Zones escolars de Felanitx

Totes les zones del municipi es consideren limítrofes entre si.

Centres d'educació infantil i primària

Zona A

Delimitacions:

La zona estadística de Felanitx, Son Proenç, Son Valls i Son Negre.

Relació de centres:

07001058

CC Sant Alfons

C. de Bartomeu Amengual, s/n

07001010

CEIP Inspector Joan Capó

C. de Bellpuig, 22

Zona B

Delimitacions:

La zona estadística de Portocolom.

Relació de centres:

07006275

CEIP S'Algar

Ctra. de Felanitx a Portocolom, s/n

Zona C

Delimitacions:

La zona estadística de Cas Concos des Cavaller i es Carritxó.

Relació de centres:

07006184

CEIP Migjorn

Ctra. de Santanyí, 123

Zona D

Delimitacions:

La zona estadística de s'Horta i Cala Ferrera.

Relació de centres:

07005921

CEIP Reina Sofia

C. de sa Rectoria, 21

Zones escolars d'Inca

Zona única

Només per al batxillerat d'Arts.

Delimitacions:

Tots els municipis gestionats per l'Oficina d'Escolarització d'Inca.

Relació de centres:

07001551

IES Berenguer d'Anoia

Ctra. de Palma a Alcúdia, s/n

Zones escolars de Llucmajor

Zona A

Delimitacions:

Inclou els polígons 8 a 30 i 42 a 51:

Llucmajor poble.

Cala Pi.

S'Estanyol.

Relació de centres:

07001721

CC Ntra. Sra. de Gràcia

C. de Paraires, 3

07001711

CC San Buenaventura

C. del Convent, 25

07001733

CCEI Sagrados Corazones

C. des Vall, 72

07001745

CEIP Rei Jaume III

C. de Bartomeu Sastre Garau, s/n

07013553

CEIP Sa Marina de Llucmajor

C. de Francesc Moragues, 35

07008511

IES Llucmajor

C. de Gràcia, 73

Zona B

Delimitacions:

Inclou els polígons 1 a 7, 31 a 41 i el 52:

Resta de la costa.

Relació de centres:

07001666

CC Sant Vicenç de Paül

C. d'Antoni Catany, 5

07008041

CEIP Badies

C. de la Fragata, 6

07013395

CEIP Urbanitzacions Llucmajor

C. del Tord, 40

07001681

CEIP S'Algar

C. de Sant Bartomeu, s/n

07007000

CEIP Son Verí

C. de la Dragonera, 17

07008065

IES S'Arenal

Ctra. del Cap Blanc, s/n

Zona única

Només per al batxillerat d'Arts.

Delimitacions:

Els municipis d'Algaida, Campos i Llucmajor.

Relació de centres:

07008511

IES Llucmajor

C. de Gràcia, 73

Zones escolars de Manacor

Totes les zones del municipi es consideren limítrofes entre si.

Centres públics i concertats

Zona A

Delimitacions:

Zona urbana de Manacor poble, més els polígons següents:

Polígons: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30 i 31.

Polígon 34 només a partir de la línia formada per les parcel·les 346, 1225, 363, 1070, 1071, 369, 1072, 374, 572, 573, 574, 575, 1254, 1226, 1212, 1199, 816, 1033, 1032, 1172 i 1171 cap al nord-est, totes incloses.

Relació de centres:

07002233

EI Sa Graduada

Pg. d'Antoni Maura, 54

07007711

CEIP Jaume Vidal i Alcover

C. del Serralt, s/n

07013863

CEIP Molí d'en Xema

C. de Son Boga, s/n

07002245

CEIP Sa Torre

C. del Rosselló, 3

07002026

CEIPIEEM Simó Ballester

Av. de Salvador Juan, 20

07002038

CP Es Canyar

C. des Canyar, s/n

07002181

CC La Salle

C. de Sant Joan Baptista de la Salle, 2

07002117

CC Pureza de María

C. de Sant Jeroni, 7

07002130

CC Sant Francesc d'Assís

C. Major, 28

07002105

CC Sant Vicenç de Paül

C. de n'Olesa, 7

07002208

IES Manacor

Camí de ses Tapereres, 32

07002191

IES Mossèn Alcover

Ronda de l'Institut, s/n

Zona B

Delimitacions:

Zona urbana de Porto Cristo, més els polígons següents:

Polígons: 32, 20, 19, 18, 17, 16 i 15.

Polígon 14, només a partir de la línia formada per les parcel·les 8, 83 i 76 cap al sud-oest, totes incloses.

Relació de centres:

07007097

CEIP Mitjà de Mar

C. de l'Estribord, 36

07002257

CEIP Ses Comes

C. de les Caravel·les, 44

07013371

IES Porto Cristo

Ctra. de Porto Cristo a Son Servera, s/n

Zona C

Delimitacions:

Zona urbana de Son Macià i Cales de Mallorca més els polígons següents:

Polígons: 21, 22, 23 i 33.

Polígon 34 només a partir de la línia formada per les parcel·les 346, 1225, 363, 1070, 1071, 369, 1072, 374, 572, 573, 574, 575, 1254, 1226, 1212, 1199, 816, 1033, 1032, 1172 i 1171 cap al sud-oest, totes excloses.

Relació de centres:

07002300

CEIP Mestre Pere Garau

C. de l'Escola, s/n

07002208

IES Manacor

Camí de ses Tapereres, 32

07002191

IES Mossèn Alcover

Ronda de l'Institut, s/n

Zona D

Delimitacions:

Zona urbana de s'Illot i Cala Morlanda, més els polígons següents:

Polígons: 11, 12 i 13.

Polígon 14 només a partir de la línia formada per les parcel·les 8, 83 i 76 cap al nord-est, totes excloses.

Relació de centres:

07008031

CEIP Talaiot

C. de l'Anfós, s/n

07013371

IES Porto Cristo

Ctra. de Porto Cristo a Son Servera, s/n

Zona única

Només per al batxillerat d'Arts.

Delimitacions:

Tots els municipis gestionats per l'Oficina d'Escolarització de Manacor, a més dels municipis d'Ariany, Petra i Sant Joan.

Relació de centres:

07002191

IES Mossèn Alcover

Ronda de l'Institut, s/n

Zones escolars de Marratxí

Centres públics d'educació infantil i primària

Zona A

Delimitacions:

Districte 1, seccions 1, 2, 4 i 5 i part de la secció 3.

Districte

Secció

Nucli

Disseminat

1

1

Sa Cabaneta (camí de n'Olesa, del 28 i 5 fins al final, c. de Martí Rubí i c. de Cristòfol Llompart), Marratxinet.

Polígon 1.A

(cap a Marratxinet)

1

2

Pòrtol (c. Major fins al 108 i 135, i limitació amb c. de la Trinitat cap a sa Cabaneta).

Polígon 2.A

1

3

Només el nucli de Sant Marçal. Delimitacions: fins al c. de Sebastià Junyer i el c. de Pere Bennàssar, rector (aquests inclosos).

 

1

4

Sa Cabaneta (principi del camí de n'Olesa, c. de Jaume I fins a Son Caulelles, Can Domingo i sa Comuna).

Polígon 1.C

(cap a la ctra. de Sineu)

1

5

Pòrtol (c. Major, del 110 i 137 fins al final, carrers adjacents cap a Santa Maria).

Polígon 2.B (cap a Son Seguí i Santa Maria)

Relació de centres:

07002464

CEIP Miquel Costa i Llobera

Ctra. de Pòrtol, s/n

Zona B

Delimitacions:

Terme municipal de Marratxí, exclosos els districtes i les seccions de la zona A.

Relació de centres:

07002439

CEIP Blanquerna

C. dels Caülls, 21

07002397

CEIP Gabriel Janer Manila

C. de Weyler, 1

07013358

CEIP Nova Cabana

C. del Gladiol, s/n

07013221

CEIP Ses Cases Noves

C. de Joan Pons i Marquès, s/n

Centres públics d'educació secundària i batxillerat

Zona A

Per als estudis d'educació secundària i batxillerat de les modalitats de Ciències i d'Humanitats i Ciències Socials.

Delimitacions:

Municipi de Marratxí, de la línia formada per la carretera Ma-13A cap al sud.

Relació de centres:

07014879

IES Sant Marçal

C. de Pere Sureda, pintor, 3

Zona B

Delimitacions:

Per als estudis d'educació secundària:

Municipi de Marratxí, de la línia formada per la carretera Ma-13A cap al nord.

Per als estudis de batxillerat de les modalitats de Ciències i d'Humanitats i Ciències Socials:

Municipi de Marratxí, de la línia formada per la carretera Ma-13A cap al nord.

Municipi de Santa Maria.

Municipi de Santa Eugènia.

Relació de centres:

07008818

IES Marratxí

C. de l'Arbre de la Ciència, 1

Zona única

Només per al batxillerat d'Arts.

Delimitacions:

Tots els municipis gestionats per l'Oficina d'Escolarització de Marratxí.

Relació de centres:

07008818

IES Marratxí

C. de l'Arbre de la Ciència, 1

Centres concertats

Zona única

Delimitacions:

Tot el municipi de Marratxí.

Relació de centres:

07006664

CC Es Liceu

C. de sa Cabana, 31

07002440

CC La Salle

C. de La Salle, 15

07002427

CC Santa Teresa

C. de Santa Teresa, 1

07002415

CCEI Santa Catalina Thomàs

C. de Sor Amparo Matheu, 6

Zones escolars de Palma

Només es consideren zones limítrofes les contigües a l'àrea d'influència dins el mateix municipi.

Centres públics i concertats d'educació infantil i primària

Zona A1

Delimitacions:

Inclou els barris següents:

El Camp d'en Serralta

La Llotja – Born

Sant Jaume

El Jonquet

La Missió

Sant Nicolau

El Puig de Sant Pere

La Seu

Santa Catalina

Jaume III

Plaça dels Patins

Zona Portuària

Relació de centres:

07003614

CC Escolàpies Palma

C. de Joan Crespí, 30

07003651

CC S. Alfonso María de Ligorio

C. de Sant Llorenç, 3

07003377

CC Santísima Trinidad

C. de la Concepció, 24

07002816

CC Virgen del Carmen

C. de Murillo, 48

07008260

CCEI Ítaca

C. de Valldargent, 20, 22 i 24

07003365

CCEI Ntra. Sra. de la Providencia

C. del Bisbe, 10

07002774

CEIP Aina Moll i Marquès

Pl. del Bisbe Berenguer de Palou, 6

07002841

CEIP Rei Jaume I

Pl. de sa Feixina, 1

07002956

CEIP Santa Catalina

C. de Caro, 36

Zona A2

Delimitacions:

Inclou els barris següents:

Bellver

Son Cotoner

El Fortí

Son Dameto

La Teulera

Son Dureta

So n'Anglada

So n'Espanyolet

So n'Armadans

Son Ximelis

Bons Aires, només la illeta compresa entre la via de Portugal, l'avinguda d'Alemanya i els carrers de Jesús, de Llorenç Cerdà i de Miquel dels Sants Oliver.

Son Roca, només les illetes compreses entre els carrers de Maria Antònia Salvà, del Prevere Gabriel Bestard, de Can Ferragut, del Cap de Formentor i del Cap Enderrocat.

Son Serra – La Vileta, excepte les illetes compreses entre el camí dels Reis, el camí de Son Peretó, el carrer de Zaforteza i el camí de la Vileta fins al número 103.

Relació de centres

07006767

CC Aula Balear

C. de Can Valero, 19

07006482

CC Mata de Jonc

C. de So n'Espanyolet, 49

07003675

CC Sagrat Cor

C. del Pare Antoni Oliver, 4

07004266

CC Sant Vicenç de Paül

C. de Maria Antònia Salvà, 4

07003021

CC Santa Magdalena Sofia

C. de Francesc Martí Mora, 42

07002920

CC Santa Maria

C. de l'Almirall Cervera, 2

07008636

CCEI Pinocho

C. de Mas, 10

07004321

CEIP Anselm Turmeda

C. del Cap Blanc, 15

07003821

CEIP Marian Aguiló

C. de Salvador Dalí, 15

07006861

CEIP Son Anglada

C. del Reverend Gabriel Bestard, 38

07013401

CEIP Son Pisà

C. de Vicenç Joan Rosselló, 63

07005945

CEIPEEM Son Serra (integrat música) (zona única Mallorca)

C. de Maribel, 48

Zona A3

Delimitacions:

Inclou els barris següents:

Cala Major

Portopí

Son Vida

El Terreno

Sant Agustí

Son Xigala

Gènova

Son Flor

 

La Bonanova

Son Peretó

 

Los Almendros – Son Pacs

Son Rapinya

 

Son Roca, excepte les illetes compreses entre els carrers de Maria Antònia Salvà, del Prevere Gabriel Bestard, de Can Ferragut, del Cap de Formentor i del Cap Enderrocat.

Son Serra-La Vileta, només les illetes compreses entre el camí dels Reis, camí de Son Peretó, carrer de Zaforteza, i camí de la Vileta fins al número 103

Relació de centres:

07004230

CC CIDE

C. de l'Arner, 3

07003730

CC La Immaculada

C. de Robert Graves, 38

07004308

CC La Purísima

C. de Sevilla, 19

07004333

CC La Salle

Camí de Son Rapinya, 29

07004278

CC Madre Alberta

Camí dels Reis, 102

07004254

CC Nuestra Señora de Montesión

Camí de Son Rapinya,14

07003791

CEIP El Terreno

C. de Robert Graves, 45

07002750

CEIP Gènova

C. del Barranc, 2

07004311

CEIPIESO Son Quint

C. de Catalina March, 4

Zona B1

Delimitacions:

Inclou els barris següents:

Amanecer

El Camp Redó

Plaça de Toros

Arxiduc

L'Olivera

So n'Oliva

Cas Capiscol

 

 

Bons Aires, excepte la illeta compresa entre la via de Portugal, l'avinguda d'Alemanya i els carrers de Jesús, de Llorenç Cerdà i de Miquel dels Sants Oliver.

Relació de centres:

07003501

CC Arcàngel Sant Rafel

C. de Pablo Iglesias, 4

07003471

CC Jesús María

C. de l'Escultor Guillem Galmés, 38

07003602

CC Manjón

C. de Joan Fuster, 18

07003572

CC Ntra. Sra. de la Esperanza

Av. de Gaspar Bennàzar, 14

07003511

CC Pius XII

Av. de Gaspar Bennàzar, 33

07003559

CC San José de la Montaña

C. de Cotlliure, 22

07003596

CC San Vicente de Paúl

C. de Sant Vicenç de Paül, 13

07013127

CEIP Cas Capiscol

C. de Leocàdia de Togores, 8

07002831

CEIP de Pràctiques

Ctra. de Valldemossa, 15

07004011

CEIP Felip Bauçà

C. dels Germans García Peñaranda, 11

07002919

CEIP Miquel Costa i Llobera

C. del General Riera, 61

07006007

CEIP Son Oliva

C. de Tomás Luís de Victoria, 9

Zona B2

Delimitacions:

Inclou els barris següents:

El Secar de la Real

La Indioteria (rural)

So n'Espanyol

Establiments

La Indioteria (urbà)

Son Sardina

Relació de centres:

07013528

CC Aixa-Llaüt

C. de Gregori Méndel, s/n

07007221

CC Ntra. Sra. de La Consolación II

Pl. de la Parròquia, 2

07002737

CCEI Pureza de María Jardines Infancia

C. de la Mare Alberta, 11

07004138

CEIP Es Secar de la Real

C. de Can Vicari, 9

07002749

CEIP Establiments

Camí de Sarrià, s/n

07004229

CEIP Maria Antònia Salvà

C. de Passatemps, 125

07004163

CEIP Sa Indioteria

C. del Gremi de Tintorers, 2

Zona C

Delimitacions:

Inclou els barris següents:

Can Capes

El Viver

Son Canals

Cort

Estadi Balear

Son Cladera

Can Pere Antoni

Foners

Son Fortesa (nord)

El Coll d'en Rabassa

La Calatrava

Son Fortesa (sud)

El Mercat

La Soledat (nord)

Son Gotleu

El Molinar

La Soledat (sud)

Son Malferit

El Rafal Nou

Marquès de la Fontsanta

Son Riera

El Rafal Vell

Monti-sion

Son Rutlan

El Sindicat

Nou Llevant

Verge de Lluc

Els Hostalets

Pere Garau

 

Relació de centres:

07003456

CC Balmes

C. de Pere II, 42

07003171

CC Corpus Christi

Camí de Son Gotleu, 69

07003092

CC El Temple

C. de Montevideo, 4

07003699

CC Juan de la Cierva

C. del Tenor Bou Roig, 13

07003468

CC La Milagrosa

C. Semolera, 16

07002622

CC Lladó

C. de Castillejos, 45

07003687

CC Ntra. Sra. de la Consolación

C. de Bach, 4

07003341

CC Pedro Poveda

C. del Lledoner, 6

07003328

CC San Agustín

C. de Mateu Enric Lladó, 30

07003331

CC San Felipe Neri

C. de Vilanova, 3

07003298

CC Sant Francesc

C. de Ramon Llull, 1

07003444

CC Sant Francesc d'Assís

Ptge. De Can Feixina, 1

07003067

CC Sant Josep Obrer II

C. dels Reis Catòlics, 89

07003717

CC Sant Pere

C. de Baltasar Valentí, 76

07002646

CC Sant Vicenç de Paül

C. de Marquès, 10

07003390

CC Sant Vicenç de Paül

C. de Siquier, 4

07003262

CC Santa Mónica

C. de Son Ventallol, 13

07002609

CCEI Popeye

C. de Mestre Chapí, 42

07002907

CEIP Alexandre Rosselló

C. de Miquel Santandreu, 48

07005994

CEIP Camilo José Cela

C. del Perú, 2

07002658

CEIP Coll d'en Rabassa

C. de Bailèn, 38

07003225

CEIP Es Molinar, Infant Felip

C. de Llucmajor, 81

07006691

CEIP Es Pont

C. d'Indalecio Prieto, s/n

07002932

CEIP Es Vivero

C. del Crèdit Balear, 15

07003304

CEIP Escola Graduada

C. de l'Escola Graduada, 6

07003900

CEIP Gabriel Vallseca

C. de la M. de Déu de la Victòria, 36

07003250

CEIP Jafudà Cresques

C. de Faust Morell, 27

07002889

CEIP Joan Capó

C. de Santa Florentina, 63

07002804

CEIP La Soledat

C. del Regal, 16

07002865

CEIP Miquel Porcel

Camí de Son Cladera, 1

07005982

CEIP Rafal Nou

C. de Selva, 11

07003213

CEIP Rafal Vell

C. d'Indalecio Prieto, 50

07002853

CEIP Santa Isabel

Pl. de Santa Elisabet, 1

07002968

CEIP Son Canals

C. del Bisbe Cabanelles, 25

07012895

CEIP Son Rullan

C. dels Pavellons de Son Rutlan, s/n

07002981

CEIP Verge De Lluc

C. de Goya, 1

07006895

CEIPIESO Pintor Joan Miró

Av. de Mèxic, 3

Zona D

Delimitacions:

Inclou els barris següents:

Aeroport

L'Aranjassa

Les Meravelles

Can Pastilla

L'Arenal

Sant Jordi

El Pil·larí

La Casa Blanca

 

Relació de centres:

07004084

CC La Porciúncula

Av. de Fra Joan Llabrés, 1

07012937

CCEI Sant Francesc d'Assís

Camí de Muntanya, 383-385

07002610

CEIP Can Pastilla

C. de Sertori, 2

07002592

CEIP Els Tamarells

Camí de Ca na Gabriela, 36

07005933

CEIP Es Pil·larí

Camí de Son Fangos, 241

07006551

CEIP Sa Casa Blanca

Pl. dels Molins de Vent, 6

07004102

CEIP Sant Jordi

Pl. del Bisbe Planas, s/n

07004114

CEIP S'Aranjassa

Ctra. Militar, s/n

Altres zones que inclouen centres d'educació infantil i primària

Delimitacions:

Inclou els barris següents:

Son Riera

Relació de centres:

07002907

CEIP Alexandre Rosselló

C. de Miquel Santandreu, 48

07005994

CEIP Camilo José Cela

C. del Perú, 2

07002610

CEIP Can Pastilla

C. de Sertori, 2

07002658

CEIP Coll d'en Rabassa

C. de Bailèn, 38

07003225

CEIP Es Molinar, Infant Felip

C. de Llucmajor, 81

07003250

CEIP Jafudà Cresques

C. de Faust Morell, 27

07006895

CEIPIESO Pintor Joan Miró

Av. de Mèxic, 3

Zona E

Delimitacions:

Inclou els barris següent

Son Ferriol

Relació de centres:

07002701

CC Sant Antoni Abat

C. de Sant Joan de la Creu, 58

07002695

CCEI Ntra. Sra. de la Providencia

C. de la Blatera, 25-27

07002683

CEIP Son Ferriol

C. de Margalida Monlau, 59

Centres públics i concertats d'educació secundària i batxillerat

Zona A

Delimitacions:

Inclou els barris següents:

Bellver

La Teulera

Son Dameto

Cala Major

Los Almendros – Son Pacs

Son Dureta

El Camp d'en Serralta

Plaça dels Patins

Son Espanyolet

El Fortí

Portopí

Son Flor

El Jonquet

Puig de Sant Pere

Son Peretó

El Terreno

Sant Agustí

Son Rapinya

Gènova

Sant Jaume

Son Roca

Jaume III

Sant Nicolau

Son Serra – La Vileta

La Bonanova

Santa Catalina

Son Vida

La Llotja – Born

Son Anglada

Son Xigala

La Missió

Son Armadams

Son Ximelis

La Seu

Son Cotoner

Zona Portuària

Bons Aires, només la illeta compresa entre la via de Portugal, l'avinguda d'Alemanya i els carrers de Jesús, de Llorenç Cerdà i de Miquel dels Sants Oliver.

Relació de centres:

07006767

CC Aula Balear

C. de Can Valero, 19

07004230

CC CIDE

C. de l'Arner, 3

07003614

CC Escolàpies Palma

C. de Joan Crespí, 30

07003730

CC La Immaculada

C. de Robert Graves, 38

07004308

CC La Purísima

C. de Sevilla, 19

07004333

CC La Salle

Camí de Son Rapinya, 29

07004278

CC Madre Alberta

Camí dels Reis, 102

07006482

CC Mata de Jonc

C. de So n'Espanyolet, 49

07004254

CC Ntra. Sra. de Montesión

Camí de Son Rapinya,14

07003675

CC Sagrat Cor

C. del Pare Antoni Oliver, 4

07003651

CC S. Alfonso María de Ligorio

C. de Sant Llorenç, 3

07004266

CC Sant Vicenç de Paül

C. de Maria Antònia Salvà, 4

07003021

CC Santa Magdalena Sofia

C. de Francesc Martí Mora, 42

07002920

CC Santa Maria

C. de l'Almirall Cervera, 2

07003377

CC Santísima Trinidad

C. de la Concepció, 24

07002816

CC Virgen del Carmen

C. de Murillo, 48

07004311

CEIPIESO Son Quint

C. de Catalina March, 4

07008016

IES Emili Darder

C. de Salvador Dalí, 3

07006512

IES Guillem Sagrera

C. de Salvador Dalí, 5

07003882

IES Joan Alcover

Av. d'Alemanya, 14

07003869

IES Politècnic

C. de Menorca, 1

07003870

IES Ramon Llull

Via de Portugal, 2

Zona B

Delimitacions:

Inclou els barris següents:

Amanecer

Establiments

So n'Espanyol

Arxiduc

L'Olivera

So n'Oliva

Cal Capiscol

La Indioteria (rural)

Son Sardina

El Camp Redó

La Indioteria (urbà)

 

El Secar de la Real

Plaça de Toros

 

Bons Aires, excepte la illeta compresa entre la via de Portugal, l'avinguda d'Alemanya i els carrers de Jesús, de Llorenç Cerdà i de Miquel dels Sants Oliver.

Relació de centres:

07013528

CC Aixa-Llaüt*

C. de Gregori Méndel, s/n

07003501

CC Arcàngel Sant Rafel

C. de Pablo Iglesias, 4

07003471

CC Jesús María

C. de l'Escultor Guillem Galmés, 38

07003602

CC Manjón

C. Joan Fuster, 18

07007221

CC Ntra. Sra. de la Consolación II

Pl. de la Parròquia, 2

07003511

CC Pius XII

Av. de Gaspar Bennàzar, 33

07003559

CC San José de la Montaña

C. de Cotlliure, 22

07003596

CC San Vicente de Paúl

C. de Sant Vicenç de Paül, 13

07007152

IES Joan Maria Thomàs

C. de Pablo Iglesias, 93

07007796

IES Josep Maria Llompart

C. del Pedagog Joan Capó, 2

07007371

IES Madina Mayurqa

C. de Miquel Arcas, 4

07003845

IES Son Pacs

Ctra. de Sóller, 13

* Consultau els grups concertats.

Zona C

Delimitacions:

Inclou els barris següents:

Can Capes

Els Hostalets

Son Canals

Can Pere Antoni

Estadi Balear

Son Cladera

Cort

Foners

Son Ferriol

El Coll d'en Rabassa

La Calatrava

Son Fortesa (nord)

El Mercat

La Soledat (nord)

Son Fortesa (sud)

El Molinar

La Soledat (sud)

Son Gotleu

El Rafal Nou

Marquès de la Fontsanta

Son Malferit

El Rafal Vell

Monti-sion

Son Riera

El Sindicat

Nou Llevant

Son Rutlan

El Viver

Pere Garau

Verge de Lluc

Relació de centres:

07003092

CC El Temple

C. de Montevideo, 4

07003699

CC Juan de la Cierva

C. del Tenor Bou Roig, 13

07003468

CC La Milagrosa

C. de Semolera, 16

07002622

CC Lladó

C. de Castillejos, 45

07003687

CC Ntra. Sra. de la Consolación

C. de Bach, 4

07003857

CC Ntra. Señora de Montesión

C. de Monti-sion, 24

07003341

CC Pedro Poveda

C. del Lledoner, 6

07003328

CC San Agustín

C. de Mateu Enric Lladó, 30

07003331

CC San Felipe Neri

C. de Vilanova, 3

07002701

CC Sant Antoni Abat

C. de Sant Joan de la Creu, 58

07003298

CC Sant Francesc

C. de Ramon Llull, 1

07006500

CC Sant Josep Obrer I

C. de Mare de Déu de Montserrat, 67

07003067

CC Sant Josep Obrer II

C. dels Reis Catòlics, 89

07003717

CC Sant Pere

C. de Baltasar Valentí, 76

07003390

CC Sant Vicenç de Paül

C. de Siquier, 4

07003262

CC Santa Mónica

C. de Son Ventallol, 13

07006895

CEIPIESO Pintor Joan Miró

Av. de Mèxic, 3

07003894

IES Antoni Maura

C. del Perú, 4

07007930

IES Arxiduc Lluís Salvador

C. de Gilabert de Centelles, 12

07007942

IES Aurora Picornell

C. d'Amer, 46

07006238

IES Nou Llevant

C. de Caracas, 6

07007747

IES Josep Sureda i Blanes

C. de Joan Coll, 2

07003833

IES Son Cladera

Camí de Son Cladera, 20

07007838

IES Ses Estacions

C. de Marquès de Fontsanta, 12

07006925

IES Son Rullan

C. de l'Arquebisbe Miquel Roca, 10

Zona D

Delimitacions:

Inclou els barris següents:

Aeroport

L'Aranjassa

Les Meravelles

Can Pastilla

L'Arenal

Sant Jordi

El Pil·larí

La Casa Blanca

 

Relació de centres:

07004084

CC La Porciúncula

Av. de Fra Joan Llabrés, 1

07013139

IES La Ribera

C. del Martinet, 8

Zona única

Només per al batxillerat d'Arts.

Delimitacions:

Tots els municipis gestionats per l'Oficina d'Escolarització de Palma, llevat de Llucmajor i Algaida.

Relació de centres:

07007152

IES Joan Maria Thomàs

C. de Pablo Iglesias, 93

07007796

IES Josep Maria Llompart

C. del Pedagog Joan Capó, 2

07003894

IES Antoni Maura

C. del Perú, 4

07004230

CC CIDE

C. de l'Arner, 3

Zones escolars de Pollença

Centres públics i concertats

Zona A

Delimitacions

Nuclis poblacionals de Pollença i de Cala Sant Vicenç.

Nuclis disseminats situats a l'esquerra de la línia divisòria entre les dues zones escolars.

Aquesta línia divisòria està traçada de nord a sud per la carretera Ma 2203, la carretera Ma 2200, el camí de Can Seguinot, el camí de Ca na Fogassa, el camí de Can Fillol, el camí de Can Canaveret i la carretera Ma 2202.

Relació de centres:

07004448

CC Montesión

C. Monti-sion, 35

07004424

CEIP Joan Mas

Ctra. del Port, s/n

07006317

CEIP Miquel Costa i Llobera

C. de Sor Cifre de Colonya, s/n

07006470

IES Guillem Cifre de Colonya

C. de la Mare Alberta, s/n

 

Zona B

Delimitacions:

Nucli poblacional del Port de Pollença.

Disseminats situats a la dreta de la línia divisòria descrita a la zona A.

Relació de centres:

07004451

CCEI San Vicente de Paúl

Pg. de Saralegui, 44

07004461

CEIP Miquel Capllonch

C. de Vicenç Buades, s/n

07012858

CEIP Port De Pollença

C. de Mestre Albertí, 1

07008843

IES Clara Hammerl

C. de Roger de Flor, s/n

Zones escolars de Sant Llorenç des Cardassar

Totes les zones del municipi es consideren limítrofes entre si.

Centres d'educació infantil i primària

Zona A

Delimitacions:

La zona estadística de Sant Llorenç des Cardassar.

Relació de centres:

07005003

CEIP Mestre Guillem Galmés

C. de ses Escoles, 57

Zona B

Delimitacions:

Les zones estadístiques de sa Coma, Son Moro, Son Moro Bonavista i s'Illot.

Relació de centres:

07007310

CEIP Punta de n'Amer

C. de les Roselles, 17

Zona C

Delimitacions:

La zona estadística de Son Carrió.

Relació de centres:

07006329

CEIP Sant Miquel

C. de s'Estació, 8

Zones escolars de Santa Margalida

Centres d'educació infantil i primària

Zona A

Delimitacions:

Les zones estadístiques de Santa Margalida i Son Serra de Marina.

Relació de centres:

07005261

CEIP Eleonor Bosch

C. de Guillem Crespí Coll, 1

Zona B

Delimitacions:

La zona estadística de Can Picafort.

Relació de centres:

07005246

CEIP Vora Mar

C. de la Bona Vista, 43

Zones escolars de Santanyí

Totes les zones del municipi es consideren limítrofes entre si.

Centres d'educació infantil i primària

Zona A

Delimitacions:

Les zones estadístiques de Santanyí, Cala Figuera, Cala Santanyí i es Cap des Moro.

Relació de centres:

07005416

CC Bisbe Verger

C. des Celler, 44

07005398

CEIP Blai Bonet

C. de Gómez Ulla, s/n

Zona B

Delimitacions:

La zona estadística de Calonge.

Relació de centres:

07012883

CEIP Calonge

Pl. de Sant Miquel, s/n

Zona C

Delimitacions:

La zona estadística de Cala d'Or.

Relació de centres:

07006937

CEIP Santa Maria del Mar

C. de Sant Antoni, s/n

Zona D

Delimitacions:

Les zones estadístiques de s'Alqueria Blanca i Portopetro.

Relació de centres:

07006342

CEIP Mare de Déu de la Consolació

C. del Convent, 13

 

Zona E

Delimitacions:

Les zones estadístiques des Llombards, Cala Llombards.

Relació de centres:

07007784

CEIP Sant Domingo

C. de Sant Domingo, s/n

Zones escolars de Selva

Totes les zones del municipi es consideren limítrofes entre si.

Centres d'educació infantil i primària

Zona A

Delimitacions:

La zona estadística de Selva.

Relació de centres:

07005453

CEIP Es Putxet

C. de ses Escoles, 14

Zona B

Delimitacions:

La zona estadística de Biniamar.

Relació de centres:

07006561

CEIP Es Torrentet

C. de Selva, 17

Zona C

Delimitacions:

La zona estadística de Caimari.

Relació de centres:

07006573

CEIP Ses Roques

C. de la Lluna, 14

Zona D

Delimitacions:

La zona estadística de Moscari.

Relació de centres:

07007723

CEIP S'Olivar

C. d'Alfons XIII, 10

 

Zones escolars de ses Salines

Centres d'educació infantil i primària

Zona A

Delimitacions:

La zona estadística de ses Salines (secció: 001).

Relació de centres:

07005490

CEIP Ses Salines

C. de la Pau, s/n

Zona B

Delimitacions:

La zona estadística de la Colònia de Sant Jordi (secció: 002).

Relació de centres:

07007085

CEIP Colònia de Sant Jordi

C. de ses Escoles, s/n

Zones escolars de Son Servera

Centres d'educació infantil i primària

Zona A

Delimitacions:

La zona estadística de Son Servera.

Relació de centres:

07005696

CCEI San Francisco de Asís

C. del Doctor Esteva, 8

07005684

CEIP Jaume Fornaris i Taltavull

C. de les Creus, s/n

Zona B

Delimitacions:

Les zones estadístiques de Cala Millor, Cala Bona, Costa des Pins, Port Nou, Port Verd i Port Vell.

Relació de centres:

07007334

CEIP Na Penyal

C. dels Afores, s/n

Zones escolars de l'illa de Menorca

Les zones que s'esmenten a continuació es corresponen amb les detallades per a cada municipi, que figuren en els plànols que es poden consultar en el web escolaritzacio.caib.es. Cadascuna d'aquestes zones representa una superfície en el mapa i comprèn tots els domicilis que s'ubiquen a l'interior. Els domicilis ubicats en qualsevol dels dos costats de les vies que limiten dues zones pertanyen indiferentment a qualsevol de les dues zones.

L'IES Josep Maria Quadrado (07000832), de Ciutadella, desenvolupa el PEI per a tota l'illa de Menorca. L'IES Pasqual Calbó i Caldes (07001940), de Maó, desenvolupa el PEI per a tota l'illa de Menorca, per a alumnat de primer, segon i tercer d'ESO durant el curs 2021-2022.

 

Zones escolars d'Alaior

Centres públics d'educació infantil i primària

Zona A

Delimitacions:

Domicilis inclosos dins la zona A del mapa i, a més:

L'Argentina.

Zona A de Cala en Porter.

La carretera d'Alaior a Son Bou (fins al pont).

La carretera d'Alaior a Cala en Porter (fins a l'entrada de Cala en Porter).

El desviament fins a l'entrada de Calascoves.

El tram de la carretera general (Me-1) d'Alaior a l'Argentina.

Relació de centres:

07000091

CEIP Insp. Doctor Comas Camps

Av. de la Verge del Toro, 84

Zona B

Delimitacions:

Domicilis inclosos dins la zona B del mapa i, a més:

Son Bou.

Sant Jaume.

Torre-solí.

Calascoves.

Son Vitamina.

Zona B de Cala en Porter.

La carretera d'Alaior a Son Bou (fins al pont).

La carretera d'Alaior a Cala en Porter (fins a l'entrada de Cala en Porter).

El desviament fins a l'entrada de Calascoves.

El tram de la carretera general (Me-1) d'Alaior a l'Argentina.

Relació de centres:

07013632

CEIP Mestre Duran

C. Margalida Comas Camps, s/n

Centres concertats

Zona única

Delimitacions:

Tot el municipi d'Alaior.

Relació de centres:

07000081

CC La Salle

Av. de la Verge del Toro, 86

Centres públics d'educació secundària i batxillerat

Zona única

Delimitacions:

Tot el municipi d'Alaior i es Migjorn Gran.

Relació de centres:

07007607

IES Josep Miquel Guàrdia

Av. de la Verge del Toro, 92

Zones escolars de Ciutadella

Centres públics d'educació infantil i primària

Zona A

Delimitacions:

Domicilis inclosos dins la zona A del mapa i, a més, Cala en Blanes.

Relació de centres:

07007701

CEIP Pintor Torrent

C. del Pintor Torrent, s/n

Zona B

Delimitacions:

Domicilis inclosos dins la zona B del mapa i, a més, Son Blanc i So n'Oleo.

Relació de centres:

07012974

CEIP Margalida Florit

C. de Gustavo Mas, 91

Zona C

Delimitacions:

Domicilis inclosos dins la zona C del mapa i, a més:

Sa Caleta.

Santandria.

Son Carrió.

Cala Blanca.

Cala en Bosc.

Relació de centres:

07000777

CEIP Mare de Déu del Toro

C. des Migjorn Gran, s/n

Zona D

Delimitacions:

Domicilis inclosos dins la zona D del mapa i, a més, Cala Morell.

Relació de centres:

07000868

CEIP Pere Casasnovas

Camí Vell, s/n

Zona E

Delimitacions:

Domicilis inclosos dins la zona E del mapa.

Relació de centres:

07000790

CEIP Joan Benejam

Pl. des Born, s/n

Centres concertats d'educació infantil, primària i secundària

Zona única

Delimitacions:

Tot el municipi de Ciutadella.

Relació de centres:

07000807

CC Nostra Senyora de la Consolació

C. de la Mare Molas, 2

07000731

CC Sant Francesc de Sales

Av. de la Constitució, 57

07000303

CCEI Es Poriol

C. de Tarragona, s/n

07008533

CCEI Joguina

Pl. de Don Joan de Borbó, Comte de Barcelona, s/n

Centres públics d'educació secundària i batxillerat

Zona única

Delimitacions:

Tot el municipi de Ciutadella.

Relació de centres:

07000832

IES Josep Maria Quadrado

C. de Mallorca, 65-67

07000844

IES Maria Àngels Cardona

Ronda de les Balears, s/n

Zones escolars de Maó

Centres públics d'educació infantil i primària

Zona A

Delimitacions:

Domicilis inclosos dins la zona A del mapa i, a més:

Polígon industrial.

Serra Morena.

Es Grau.

Shangrila.

Relació de centres:

07001836

CEIP Mare De Déu De Gràcia

Av. de Vives Llull, 17

Zona B

Delimitacions:

Domicilis inclosos dins la zona B del mapa i, a més:

Aeroport.

Llucmaçanes.

Camí de Baix.

Camí de na Ferranda.

Camí de Dalt.

Sense servei de transport escolar.

Relació de centres:

07006378

CEIP Mateu Fontirroig

Av. de Vives Llull, 1

Zona C

Delimitacions:

Domicilis inclosos dins la zona C del mapa.

Relació de centres:

07001824

CEIP Sa Graduada

Av. de Josep Maria Quadrado, 12

Zona D

Delimitacions:

Domicilis inclosos dins la zona D del mapa.

Relació de centres:

07001800

CEIP Mare De Déu Del Carme

C. de Màrius Verdaguer, 7

Zona E

Delimitacions:

Domicilis inclosos dins la zona E del mapa i, a més, l'àrea delimitada per la costa nord del port, la costa del paratge del cap Negre i la part de la carretera que va des del pont de la Colàrsega fins a cala Mesquida, que inclou els nuclis de sa Mesquida, es Murtar, Cala Llonga i Sant Antoni.

Relació de centres:

07001812

CEIP Antoni Juan Alemany

C. de Santa Eulàlia, 89

Zona F

Delimitacions:

Domicilis inclosos dins la zona F del mapa i, a més:

Sant Climent (només alumnat d'educació primària).

Binixíquer (només alumnat d'educació primària).

Llucmaçanes.

Camí de Baix.

Camí de na Ferranda.

Camí de Dalt.

Disposa de servei de transport per a l'alumnat resident fora de la localitat de Maó que compleixin les condicions establertes en la normativa vigent.

Relació de centres:

07015021

CEIP Maria Lluïsa Serra

Camí d'en Guixo, 15

Zona S

Delimitacions:

Domicilis inclosos dins la zona S del mapa (només escolarització del segon cicle d'educació infantil).

Relació de centres:

07002002

EI Sant Climent

C. de s'Escola, 1

Zona T

Delimitacions:

Domicilis inclosos dins la zona T del mapa.

Relació de centres:

07001861

CEIP Tramuntana

Ctra. de Favàritx, s/n

Centres concertats

Zona A

Delimitacions:

Domicilis inclosos dins la zona A del mapa i, a més:

Sant Climent.

Binixíquer.

Costa sud.

Relació de centres:

07001915

CC La Salle

C. de Vassallo, 123-125

Zona B

Delimitacions:

Domicilis inclosos dins la zona B del mapa i, a més:

Sa Mesquida.

Es Murtar.

Es Grau.

Ctra. de la Mola, tot el marge nord.

Relació de centres:

07001939

CC San José

C. des Cos de Gràcia, 98

Zona C

Delimitacions:

Domicilis inclosos dins la zona C del mapa i, a més:

Ctra. de la Mola, tot el marge sud.

Estació Naval.

Cala Llonga.

Cala Partió.

Cala Rata.

Sant Antoni.

Relació de centres:

07001927

CC Cor De Maria

C. de Sant Ferran, 42

Centres públics d'educació secundària i batxillerat

Zona única

Delimitacions:

Tot el municipi de Maó, es Castell i Sant Lluís.

Relació de centres:

07007954

IES Cap de Llevant

C. Francesc F. Andreu, 2

07001964

IES Joan Ramis i Ramis

Av. Vives Llull, 15

07001940

IES Pasqual Calbó i Caldés

C. Francesc F. Andreu, 1

Zones escolars per al procés d'admissió al batxillerat d'Arts

Només per al batxillerat d'arts, l'Escola d'Art de Menorca de Maó i l'IES Josep Maria Quadrado de Ciutadella es consideren, a l'efecte d'aplicar el barem, zona única per a Menorca.

 

Zones escolars de l'illa d'Eivissa

Zones escolars del municipi d'Eivissa

Centres d'educació infantil i primària

Zona A

Delimitacions:

Queda delimitada per:

Carrer del Periodista Francesc Escanellas.

Avinguda de la Pau (ronda E-10) des de la intersecció amb l'avinguda de Sant Josep fins a la intersecció amb l'avinguda del 8 d'Agost.

Des de la intersecció de la ronda E-10 i l'avinguda del 8 d'Agost fins al port d'Eivissa.

La part del carrer que toca la zona A és de la zona A i la part del carrer que toca la zona B és de la zona B.

Relació de centres:

07001319

CC Ntra. Sra. de la Consolación

C. de Joan Xicó, s/n

07001344

CC Sa Real*

Av. d'Ignasi Wallis, s/n

07001289

CEIP Portal Nou

C. de Madrid, s/n

07001307

CEIP Sa Bodega

C. de Josep Riguer Llobet, 13

07001277

CEIP Sa Graduada

Av. d' Abel Matutes Juan, 1

Zona B

Delimitacions:

Terme municipal d'Eivissa, exclosa la zona delimitada per la zona A.

Relació de centres:

07007814

CEIP Can Cantó

C. des Jondal, s/n

07001393

CEIP Can Misses

Av. de Corona, s/n

07001435

CEIP Cas Serres

C. del Músic Fermí Marí, 53

07007279

CEIP Poeta Villangómez

C. de Felip Curtois i Valls, s/n

07006366

CEIP Sa Blanca Dona*

C. de sa Blanca Dona, 8

07013577

CEIP Sa Joveria*

Av. de Corona, 14-16

*Els residents d'ambdues zones tindran puntuació per zona d'influència en aquests tres centres (CEIP Sa Joveria, CEIP Sa Blanca Dona i CC Sa Real).

Zones escolars del municipi de Sant Antoni de Portmany

Centres públics

Zona A

Delimitacions:

La localitat de Sant Antoni de Portmany, excepte les vendes de Buscastell i Forada.

Relació de centres:

07004679

CC Can Bonet

C. dels Llimoners, s/n

07004643

CC Santíssima Trinitat

C. de Balansat, 7

07004680

CEIP Can Coix

Ctra. Santa Agnès, km 1,5

07006962

CEIP Cervantes

C. de Marino Riquer, s/n

07007061

CEIP Guillem de Montgrí

Ctra. de Santa Agnès, s/n

07013565

CEIP Sant Antoni de Portmany

C. del Corb Marí, s/n

07004631

CEIP Vara de Rey

C. de Vara de Rey, 32

Zona B

Delimitacions:

Les vendes de Buscastell i Forada.

Relació de centres:

07004667

CEIP Buscastell

Ctra. de Santa Agnès, km 5,7

Zona C

Delimitacions:

La localitat de Santa Agnès de Corona.

Relació de centres:

07004734

CEIP Santa Agnès de Corona

Ctra. de Corona, km 11,5

Zona D

Delimitacions:

La localitat de Sant Mateu d'Albarca.

Relació de centres:

07006706

CEIP Sant Mateu de Baix

Ctra. de Santa Gertrudis, km 6

Zona E

Delimitacions:

La localitat de Sant Rafel de sa Creu.

Relació de centres:

07004710

CEIP Sant Rafel

C. d'en Toni des Pou, 5

Zones escolars del municipi de Sant Joan de Labritja

Centres públics

Zona A

Delimitacions:

Les localitats de Sant Joan de Labritja i Sant Vicent de sa Cala.

Relació de centres:

07004904

CEIP Labritja

Ctra. d'Eivissa, s/n

Zona B

Delimitacions:

La localitat de Sant Llorenç de Balàfia.

Relació de centres:

07006160

CEIP Torres de Balàfia

C. de Sant Llorenç, 3

Zona C

Delimitacions:

La localitat de Sant Miquel de Balansat.

Relació de centres:

07004931

CEIP Balansat

Ctra. d'Eivissa, s/n

Zones escolars del municipi de Sant Josep de sa Talaia

Centres d'educació infantil i primària

Zona A

Delimitacions:

Les localitats de Sant Josep de sa Talaia i es Cubells.

Relació de centres:

07004771

CEIP L'Urgell

Av. del Diputat Josep Ribas, s/n

Zona B

Delimitacions:

La localitat de Sant Agustí des Vedrà.

Relació de centres:

07004795

CEIP Es Vedrà

Camí des Pou d'en Musson, pol. 17 N 11023

07015537

CEIP Ses Planes

C. de Sant Agustí, s/n

Zona C

Delimitacions:

Les localitats de Sant Jordi de ses Salines i Sant Francesc de s'Estany.

Relació de centres:

07007541

CEIP Can Guerxo

C. d'en Pujol, 2

07013361

CEIP Can Raspalls

C. de Can Raspalls, s/n

07004825

CEIP Sant Jordi

Ctra. de l'Aeroport, s/n

07006871

CC Mare de Déu de les Neus

C. de les Monges, 5

 

Zones escolars del municipi de Santa Eulària des Riu

Centres d'educació infantil i primària

Zona A

Delimitacions:

La localitat de Santa Eulària des Riu.

Relació de centres:

07005192

CEIP Sant Ciriac

C. de la Venda des Coloms, 5

07007322

CEIP Santa Eulàlia

C. de la Venda des Coloms, 7

07013206

CEIP Venda d'Arabí

C. de Rafael Sainz de la Cuesta, s/n

Zona B

Delimitacions:

La localitat de Sant Carles de Peralta.

Relació de centres:

07006202

CEIP Sant Carles

Ctra. de Sant Carles, s/n

Zona C

Delimitacions:

La localitat de Santa Gertrudis de Fruitera.

Relació de centres:

07005234

CEIP Santa Gertrudis

Ctra. de Sant Miquel, km 10

Zona D

Delimitacions:

Les localitats de Puig d'en Valls i Jesús.

Relació de centres:

07007073

CEIP Nostra Senyora de Jesús

C. de ses Vinyes, 10

07005091

CEIP Puig d'en Valls

C. de Ciutat Jardí, 4

07013048

CEIP S'Olivera

Finca s'Olivera, s/n

Zones escolars per al procés d'admissió a ESO i batxillerat (excepte batxillerat d'Arts)

Es considera zona d'influència de cada centre el municipi on es troba ubicat i, a més, les zones escolars dels centres que hi té adscrits.

L'IES Sa Colomina (07008089), d'Eivissa, desenvolupa el PEI per a tota l'illa d'Eivissa.

Zones escolars per al procés d'admissió al batxillerat d'Arts

Només per al batxillerat d'Arts, l'Escola d'Art (Sant Josep de sa Talaia), l'IES Quartó de Portmany (Sant Antoni de Portmany) i l'IES Xarc (Santa Eulària des Riu) es consideren, a l'efecte d'aplicar el barem, zona única per a Eivissa i Formentera.

 

Zones escolars de l'illa de Formentera

 Zones escolars de Formentera

Centres d'educació infantil i primària

Zona A

Delimitacions:

Nuclis urbans: Sant Francesc de Formentera i la Savina.

Vendes des Pi des Català, des Cap de Barbaria, de sa Miranda, de Porto-salè i des Brolls.

Relació de centres:

07001216

CCEI Virgen Milagrosa

Pl. de l'Església, 14

07007644

CEIP Mestre Lluís Andreu

Av. de Porto-salè, s/n

Zona B

Delimitacions:

Nuclis urbans: Sant Ferran de ses Roques i es Pujols.

Vendes de sa Punta, de ses Roques, des Migjorn, des Molí i s'Estany, de ses Salines, de ses Clotades i des Carnatge (excepte el nucli urbà des Caló).

Relació de centres:

07001186

CEIP Sant Ferran de ses Roques

C. de Tarragona, 26

Zona C

Delimitacions:

Nuclis urbans: el Pilar de la Mola i es Caló.

Vendes des Monestir i de sa Talaiassa.

Relació de centres:

07001174

CEIP El Pilar

C. de Nostra Senyora del Pilar, s/n

  

ANNEX 4

Adscripcions

Adscripcions de l'illa de Mallorca

1. Adscripcions de centres concertats d'infantil a centres concertats de primària o centres públics de primària

Municipi

CCEI/CC

CC/CEIP

Inca

Sol Ixent

CC Beato Ramón Llull

Llucmajor

Sagrados Corazones

CC Nostra Senyora de Gràcia

Sant Bonaventura

Marratxí

Santa Catalina Thomàs

CC La Salle (es Pont d'Inca)

Palma

Ítaca

La Purísima

Ntra. Sra. Providencia (Palma)

Pinocho

CC Ntra. Sra. de Montesión (sa Vileta)

 

Ntra. Sra. Providencia (Son Ferriol)

CC Sant Antoni Abat (Son Ferriol)

Popeye

CC Juan de la Cierva

Pureza de María Jardines de Infancia (Establiments)

CC Madre Alberta

Sant Francesc d'Assís (es Pil·larí)

CC La Porciúncula

Pollença

San Vicente de Paúl (Port de Pollença)

CEIP Miquel Capllonch

2. Adscripcions de centres públics d'educació infantil o incomplets a centres públics de primària

Municipi

EI/CEIP

CEIP/CP

Manacor

Sa Graduada (Manacor)

Es Canyar

Palma

Paula Torres

Camilo José Cela

La Soledat

Sóller

Ses Marjades

Es Puig

Es Fossaret

3. Adscripcions de centres concertats de primària a centres concertats de secundària

Municipi

CC primària

CC ESO

Palma

Balmes

Corpus Christi

Ntra. Sra. Esperanza

Sant Josep Obrer II

Sant Francesc d'Assís (07003444)

Sant Francesc

Sant Vicenç de Paül (es Coll d'en Rabassa)

Lladó (es Coll d'en Rabassa)

4. Adscripcions de centres públics d'educació primària a instituts d'educació secundària

Municipi

CEIP/CP

IES

Alaró

Vegeu Binissalem

Alcúdia

Porta des Moll

S'Albufera (Port d'Alcúdia)

Alcúdia

Norai (Port d'Alcúdia)

S'Hort des Fassers

Port d'Alcúdia

Algaida

Vegeu Llucmajor

Andratx

Els Molins (s'Arracó)

Es Vinyet

Ses Bassetes (Port d'Andratx)

Xaloc (Peguera), també adscrit a l'IES Calvià

Baltasar Porcel

Ariany

Vegeu Sineu

Artà

Mestre Guillem Galmés (Sant Llorenç des Cardassar)

Na Caragol

Rosa dels Vents (Colònia de Sant Pere)

Sant Miquel (Son Carrió)

Llorenç Garcias i Font

Binissalem

Bartomeu Ordines (Consell)

Pedra Viva

Pere Roselló i Oliver (Alaró)

Robines

Binissalem

Búger

Vegeu sa Pobla

Bunyola

Vegeu Esporles, Sóller i Palma nord

 

Calvià

Bendinat (Bendinat)

Bendinat*

Jaume I (Palmanova)

Son Caliu (Son Caliu)

Cas Saboners (Magaluf)

Son Ferrer**

Puig de sa Morisca (Santa Ponça); també té adscripció a l'IES Calvià

CEIP Son Ferrer

Galatzó (es Capdellà)

Calvià

Puig de sa Ginesta (Santa Ponça)

Puig de sa Morisca (Santa Ponça); també té adscripció a l'IES Son Ferrer

Ses Quarterades

Ses Rotes Velles (Santa Ponça)

Xaloc (Peguera); també té adscripció a l'IES Baltasar Porcel (Andratx)

*L'IES Bendinat només disposa de servei de transport escolar per a l'alumnat resident a Palmanova o a l'àrea més propera al centre escolar dins la zona A descrita en l'annex 3 d'aquesta Resolució.

**L'IES Son Ferrer només disposa de servei de transport escolar per a l'alumnat resident a Magaluf o a l'àrea més propera al centre escolar dins la zona B descrita en l'annex 3 d'aquesta Resolució.

Campanet

Vegeu sa Pobla

Campos

 

Colònia de Sant Jordi (Colònia de Sant Jordi)

Joan Veny i Clar

Ses Salines (ses Salines)

Damià Huguet

Capdepera

 

S'Alzinar

S'Auba (Cala Rajada)

Capdepera

Consell

Vegeu Binissalem

Costitx

Vegeu Sineu

Deià

Vegeu Sóller

Esporles

 

Gabriel Comas i Ribas

Gabriel Palmer (Estellencs)

Gaspar Sabater (Palmanyola); té adscripció voluntària als IES de Palma nord

Nicolau Calafat (Valldemossa)

Josep Font i Trias

 

Estellencs

Vegeu Esporles

Felanitx

Inspector Joan Capó

Migjorn (Cas Concos)

Reina Sofia (s'Horta)

S'Algar (Portocolom)

Felanitx

Inca

Es Puig (Lloseta)

Es Putxet (Selva)

Es Torrentet (Biniamar)

Llevant

Miquel Duran i Saurina

Montaura (Mancor de la Vall)

Ponent

Ses Roques (Caimari)

S'Olivar (Moscari)

Berenguer d'Anoia

Inca

Lloret de Vistalegre

Vegeu Sineu

Lloseta

Vegeu Inca

Llubí

Vegeu Sineu

Llucmajor

Pare Bartomeu Pou (Algaida)

Rei Jaume III

Sa Marina de Llucmajor

Llucmajor

Badies (Badia Gran)

S'Algar (s'Arenal)

Son Verí (s'Arenal)

Urbanitzacions (Badia Gran)

S'Arenal

Manacor

Es Canyar

Jaume Vidal i Alcover

Mestre Pere Garau (Son Macià)

Molí d'en Xema

Simó Ballester

Sa Torre

Manacor

Mossèn Alcover

Mitjà de Mar (Porto Cristo)

Ses Comes (Porto Cristo)

Talaiot (s'Illot – Cala Morlanda)

Porto Cristo

Mancor de la Vall

Vegeu Inca

Maria de la Salut

Vegeu Sineu

Marratxí

Blanquerna (es Pont d'Inca)

Nova Cabana (es Pont d'Inca)

Ses Cases Noves (es Pont d'Inca Nou)

Marratxí

Gabriel Janer Manila (es Pla de na Tesa)

Miquel Costa i Llobera (Pòrtol)

Son Ferriol (Son Ferriol); té adscripció múltiple als IES de Palma nord

Sant Marçal

Montuïri

Vegeu Porreres

Muro

Guillem Ballester i Cerdó

Albuhaira

Palma

Can Pastilla

Can Pastilla

Els Tamarells (s'Arenal)

Es Pil·larí

Sa Casa Blanca

Sant Jordi

S'Aranjassa

La Ribera

Palma centre

Aina Moll i Marquès

El Terreno

Gènova (Gènova)

Rei Jaume I

Santa Catalina

Son Pisà; té adscripció múltiple als IES de Palma ponent

Joan Alcover

Politècnic

Ramon Llull

Palma llevant

 

Camilo José Cela

Es Molinar, Infant Felip

Antoni Maura

La Soledat

Aurora Picornell

Gabriel Vallseca

Joan Capó

Es Pont

Rafal Vell

Josep Sureda i Blanes

Alexandre Rosselló

Coll d'en Rabassa, Guillem Lladó Coll (Palma, es Coll d'en Rabassa)

Nou Llevant

Palma nord

Cas Capiscol

De Pràctiques

Es Secar de la Real (es Secar de la Real)

Establiments (Establiments)

Felip Bauçà

Gaspar Sabater (Palmanyola); té adscripció a l'IES Josep Font i Trias, d'Esporles

Maria Antònia Salvà (Son Sardina)

Mestre Colom (Bunyola); té adscripció a l'IES Guillem Colom Casasnovas, de Sóller

Miquel Costa i Llobera

Puig de na Fàtima (Puigpunyent)

Son Ferriol, té adscripció a l'IES Sant Marçal, de Marratxí

Son Oliva

Joan Maria Thomàs

Josep Maria Llompart

Madina Mayurqa

Son Pacs

Palma ponent

Anselm Turmeda (sa Vileta)

Marian Aguiló

Son Anglada (sa Vileta)

Son Serra (sa Vileta)

Son Pisà; té adscripció múltiple als IES de Palma centre

Emili Darder

Guillem Sagrera

Palma tren

 

Escola Graduada

Jafudà Cresques

Santa Isabel

Son Canals

Arxiduc Lluís Salvador

Ses Estacions

Palma Viver

Miquel Porcel

Son Cladera

Son Rullan

Son Rullan

Es Vivero

Rafal Nou

Sa Indioteria (sa Indioteria)

Verge de Lluc

Son Cladera

Son Rullan

Petra

Vegeu Sineu

Pollença

Joan Mas

Miquel Costa i Llobera

Guillem Cifre de Colonya

Miquel Capllonch (Port de Pollença)

Port de Pollença (Port de Pollença)

Clara Hammerl

Porreres

Es Cremat (Vilafranca de Bonany)

Escola Nova

Joan Mas i Verd (Montuïri)

Porreres

Puigpunyent

Vegeu Palma nord

Sa Pobla

Els Molins (Búger)

Llorenç Riber (Campanet)

Sa Graduada

Son Basca

Tresorer Cladera

Vialfàs

Can Peu Blanc

Sant Joan

Vegeu Sineu

Sant Llorenç des Cardassar

Vegeu Artà i Son Servera

Santa Eugènia

Vegeu Santa Maria del Camí

Santa Margalida

Eleonor Bosch

Voramar (Can Picafort)

Santa Margalida

Santa Maria del Camí

Melcior Roselló i Simonet

Mestre Guillemet (Santa Eugènia)

Santa Maria

Santanyí

Blai Bonet

Calonge (Calonge)

Mare de Déu de la Consolació (s'Alqueria Blanca)

Santa Maria del Mar (Cala d'Or)

Santanyí

Selva

Vegeu Inca

Sencelles

Vegeu Sineu

Ses Salines

Vegeu Campos

Sineu

Antònia Alzina (Lloret)

Can Bril (Sencelles)

Duran Estrany (Llubí)

Guillem Frontera Pascual (Ariany)

Juníper Serra (Petra)

Maria de la Salut (Maria de la Salut)

Nadal Campaner Arrom (Costitx)

Rodamilans

Son Juny (Sant Joan)

Sineu

Sóller

Es Fossaret

Es Puig

Fornalutx

Mestre Colom (Bunyola); té adscripció voluntària als IES de Palma nord

Pere Cerdà

Robert Graves (Deià)

Guillem Colom Casasnovas

Son Servera

Jaume Fornaris i Taltavull

Na Penyal (Cala Millor)

Punta de n'Amer (sa Coma)

Puig de sa Font

Valldemossa

Vegeu Esporles

Vilafranca de Bonany

Vegeu Porreres

5. Adscripció de centres concertats de primària a instituts d'educació secundària

Municipi

CC

IES

Inca

Beata Francinaina Cirer

Berenguer d'Anoia

Inca

Muro

Sant Francesc d'Assís

Albuhaira

Porreres

Verge de Monti-sion

Porreres

6. Adscripció d'instituts d'educació secundària sense batxillerat a instituts d'educació secundària amb batxillerat

Municipi

IES ESO

IES batxillerat

Alcúdia

Port d'Alcúdia (Port d'Alcúdia)

Alcúdia (Alcúdia)

Esporles

Josep Font i Trias

(aquest curs es compatibilitza amb l'oferta de 1r de batxillerat que s'iniciarà al centre)

Joan Maria Thomàs (Palma)

Josep Maria Llompart (Palma)

Madina Mayurqa (Palma)

Son Pacs (Palma)

Palma

Aurora Picornell

Antoni Maura (Palma)

Nou Llevant (Palma)

Josep Sureda i Blanes (Palma)

Pollença

Clara Hammerl (Port de Pollença)

Guillem Cifre de Colonya (Pollença)

Porreres

Porreres

Damià Huguet (Campos)

Felanitx (Felanitx)

Manacor (Manacor)

Mossèn Alcover (Manacor)

Sineu (Sineu)

Santa Maria del Camí

Santa Maria

Marratxí (Marratxí)

 

7. Adscripcions de centres concertats d'educació secundària sense batxillerat a centres concertats amb batxillerat

Municipi

CC ESO

CC batxillerat

Palma

La Inmaculada

Santa María

La Purísima

La Salle

Virgen del Carmen

Manjón

Aula Balear

Nuestra Señora de la Consolación (sa Indioteria)

Santa Mónica

Nuestra Señora de la Consolación (es Viver)

Sagrat Cor

La Salle

Santa María

Nuestra Señora de Montesión

Sant Vicenç de Paül (sa Vileta)

Santa Magdalena Sofía

Adscripcions de l'illa de Menorca

1. Adscripcions de centres concertats d'infantil a centres concertats de primària

Municipi

CCEI

CC

Ciutadella

Es Poriol

Joguina

Nostra Senyora de la Consolació

Sant Francesc de Sales

2. Adscripcions de centres públics d'infantil a centres públics de primària

Municipi

EI

CEIP

Maó

Sant Climent

M. Lluïsa Serra

3. Adscripcions de centres d'educació primària a instituts d'educació secundària

Municipi

CEIP

IES

Alaior

Inspector Doctor Comas Camps

Josep Miquel i Guàrdia

Francesc d'Albranca (es Migjorn Gran)

Mestre Duran

Ciutadella

Joan Benejam

Josep Maria Quadrado

Maria Àngels Cardona

Margalida Florit

Mare de Déu del Toro

Pere Casasnovas

Pintor Torrent

Es Castell

Vegeu Maó

Es Mercadal

Vegeu Ferreries

Es Migjorn Gran

Vegeu Alaior

Ferreries

Castell de Santa Àgueda

Biel Martí

Fornells (Fornells)

Mare de Déu del Toro (es Mercadal)

Maó

Àngel Ruiz i Pablo (es Castell)

Cap de Llevant

Joan Ramis i Ramis

Pasqual Calbó i Caldés

Antoni Juan Alemany

Mare de Déu de Gràcia

Mare de Déu del Carme

Maria Lluïsa Serra

Mateu Fontirroig

Sa Garriga

Sa Graduada

Sant Lluís (Sant Lluís)

Tramuntana

Sant Lluís

Vegeu Maó

4. Adscripcions d'aules UEECO

Ciutadella

CEIP Pere Casasnovas – EE: educació bàsica

IES Josep Maria Quadrado – EE: educació bàsica

Maó

CEIP Mare de Déu del Carme – EE: educació bàsica

CEIP Maria Lluïsa Serra - EE: educació bàsica

IES Pasqual Calbó i Caldés – EE: educació bàsica

IES Joan Ramis i Ramis – EE: educació bàsica

Adscripcions de l'illa d'Eivissa

1. Adscripcions de centres d'educació primària a instituts d'educació secundària

Municipi

CEIP

IES

Eivissa

Can Cantó

Sa Colomina

Can Misses

Cas Serres

Sa Bodega

Poeta Villangómez

Santa Maria d'Eivissa

Portal Nou

Sa Graduada

Puig d'En Valls (Sta. Eulària des Riu); també té adscripció múltiple a l'IES Isidor Macabich

Sa Blanca Dona

Sa Blanca Dona

S'Olivera (Santa Eulària des Riu)

Puig d'En Valls (Sta. Eulària des Riu); també té adscripció múltiple a l'IES Sa Blanca Dona

Isidor Macabich

Nostra Senyora de Jesús (Santa Eulària des Riu)

Sa Joveria

Sant Antoni de Portmany

Buscastell

Quartó De Portmany

Can Coix

Cervantes

Guillem de Montgrí

Santa Agnès

Sant Mateu de Baix

Sant Rafel

Sa Serra

Sant Antoni de Portmany

Vara de Rey

Sant Joan de Labritja

Balansat

Balàfia (Sant Llorenç de Balàfia)

Labritja

Santa Gertrudis (Santa Eulària des Riu)

Torres de Balàfia

Sant Josep de sa Talaia

Can Guerxo

Algarb

Can Raspalls

Sant Jordi (Sant Jordi de ses Salines)

Es Vedrà

Sant Agustí

L'Urgell

Santa Eulària des Riu

Sant Ciriac

Xarc

Santa Eulària

Sant Carles

Quartó del Rei

Venda d'Arabí

2. Adscripció de centres concertats de secundària sense batxillerat a centres concertats de secundària amb batxillerat

Municipi

CC

CC

Sant Josep de sa Talaia

M. de Déu de les Neus

Nuestra Señora de la Consolación

Adscripcions de l'illa de Formentera

1. Adscripcions de centres d'educació primària a instituts d'educació secundària

Municipi

CEIP

IES

Formentera

El Pilar (el Pilar de la Mola)

Marc Ferrer

Mestre Lluís Andreu (Sant Francesc de Formentera)

Sant Ferran (Sant Ferran de ses Roques)

  

ANNEX 5

Barem de puntuació

Criteris prioritaris

I. Hi ha germans o germanes matriculats al centre o centre adscrit; o el pare, la mare o els tutors legals que hi treballin:

Al mateix centre educatiu:

a) Primer germà matriculat al centre: 5,5 punts.

b) Per cada un dels germans següents: 4 punts.

c) Si el pare, la mare o el tutor fa feina al centre: 5,5 punts.

d) Si el pare i la mare, o ambdós tutors, fan feina al centre: 9,5 punts.

Al centre educatiu adscrit:

a) Primer germà matriculat al centre adscrit: 3,5 punts.

b) Per cada un dels germans següents al centre adscrit: 2 punts.

c) Si el pare, la mare o el tutor fa feina al centre adscrit: 3,5 punts.

d) Si el pare i la mare, o ambdós tutors, fan feina al centre adscrit: 5,5 punts.

En aquests casos es dona el mateix tractament als infants que es troben en situació d'acolliment familiar, de preadopció o adopció i de guarda familiar. També reben el mateix tractament els infants que es troben en règim d'acolliment residencial.

Aquest apartat inclou germans d'alumnat matriculat a aules ASCE (aules substitutòries de centre especial) que es troben físicament en un centre ordinari.

En el cas de sol·licitants amb germans d'alumnat escolaritzat amb modalitat combinada entre dos centres, en aquest apartat es consideren ambdós centres.

S'han d'afegir 2,75 punts més durant la fase de barem en aquells casos en què es produeixi un canvi de zonificació per part de l'Administració educativa i que això suposi quedar fora de la zona d'influència amb relació als quatre cursos anteriors, per a aquell alumnat que tengui germà al centre; o pare, mare o tutor que hi treballi.

II: Ubicació del domicili de l'alumne o del lloc de treball del pare, de la mare, de qualque tutor legal o de l'alumne, si té l'edat legal de treballar, dins la zona d'influència del centre sol·licitat:

a) Domicili de l'alumne o, alternativament, lloc de treball del pare, de la mare, de qualque tutor legal o de l'alumne, si té l'edat legal de treballar, dins la zona d'influència del centre sol·licitat: 2 punts.

b) Per un any complet de residència continuada i ininterrompuda, o de treball continuat i ininterromput, dins la zona d'influència del centre sol·licitat: 2 punts.

c) Per dos anys o més de residència continuada i ininterrompuda, o de treball continuat i ininterromput, dins la zona d'influència del centre sol·licitat: 1,5 punts.

Màxim: 5,5 punts.

En aquests casos es dona el mateix tractament als infants que es troben en situació d'acolliment familiar, de preadopció o adopció i de guarda familiar. També reben el mateix tractament els infants que es troben en règim d'acolliment residencial i, en aquest cas, tendran la màxima puntuació.

Si es produeix un canvi de domicili o un canvi de lloc de treball dins la mateixa zona escolar, es respectarà l'antiguitat en el domicili o lloc de feina anterior.

Els subapartats a), b) i c) són acumulables. D'altra banda, s'ha d'escollir si es vol rebre puntuació pel domicili o pel lloc de treball.

III: Ubicació del domicili de l'alumne o del lloc de treball del pare, de la mare, de qualque tutor legal o del mateix alumne, si aquest té l'edat legal de treballar, dins una zona limítrofa al centre sol·licitat:

a) Domicili de l'alumne o, alternativament, lloc de feina del pare, de la mare, de qualque tutor legal o del mateix alumne, si aquest té l'edat legal de treballar, dins una zona limítrofa al centre sol·licitat: 1 punt.

b) Per un any complet de residència continuada i ininterrompuda, o de treball continuat i ininterromput, dins una zona limítrofa al centre sol·licitat: 1 punt.

c) Per dos anys o més de residència continuada i ininterrompuda, o de treball continuat i ininterromput, dins la zona limítrofa del centre sol·licitat: 0,75 punts.

Màxim: 2,75 punts.

En aquests casos es dona el mateix tractament als infants que es troben en situació d'acolliment familiar, de preadopció o adopció i de guarda familiar. També reben el mateix tractament els infants que es troben en règim d'acolliment residencial i, en aquest cas, tendran la màxima puntuació.

Els subapartats a), b) i c) són acumulables. D'altra banda, s'ha d'escollir si es vol rebre puntuació pel domicili o pel lloc de treball.

Les puntuacions corresponents a l'apartat II i a l'apartat III no es poden sumar.

Si es produeix un canvi de domicili o un canvi de lloc de treball dins la mateixa zona escolar, es respectarà l'antiguitat del domicili anterior o lloc de treball anterior.

IV. Per la resta dels domicilis: 0 punts.

V. Renda per càpita de la unitat familiar corresponent a l'exercici fiscal de 2019:

  1. Renda familiar igual o inferior al salari mínim interprofessional: 1,5 punts.
  2. Renda familiar superior al salari mínim interprofessional i inferior o igual al doble del salari mínim interprofessional: 1 punt.
  3. Renda familiar superior al doble del salari mínim interprofessional i inferior o igual al triple del salari mínim interprofessional: 0,5 punts.
  4. Renda superior al triple del salari mínim interprofessional: 0 punts.

VI. Pertinença a família nombrosa:

  1. Família nombrosa especial: 2 punts.
  2. Família nombrosa general: 1 punt.
  3. Família monoparental assimilable a família nombrosa (és a dir, família monoparental especial): amb dos o més fills, o bé amb un fill amb discapacitat reconeguda del 33% o superior (en virtut dels articles 6 i 7.7 de la Llei 8/2018, de 31 de juliol, de suport a les famílies): 1 punt.

VII Alumnat nascut de part múltiple: 1 punt.

Germans de parts múltiple que sol·liciten plaça al mateix curs i nivell educatiu.

VIII. Família monoparental : 1 punt.

D'acord amb l'article 7.1 de la Llei 8/2018, de 31 de juliol, de suport a les famílies, són famílies monoparentals les que estan formades per un o més fills que compleixen els requisits prevists en l'article 7.3 de la mateixa llei i que depenen econòmicament d'una sola persona progenitora, tutora, acollidora o adoptant amb qui conviuen. Aquest criteri també pot aplicar-se en els casos següents: 

a) La família en la qual la persona progenitora amb fills al càrrec conviu al mateix temps amb una altra persona o persones amb qui no té cap relació matrimonial o unió estable de parella, d'acord amb la legislació civil.

b) La família en la qual la persona progenitora que té la guarda dels fills no percep cap pensió per aliments d'aquests fills establerta judicialment, ha interposat la corresponent denúncia o reclamació civil o penal, i acredita que la denúncia ha estat admesa a tràmit i que s'ha iniciat una execució per a les reclamacions.

c) La família en la qual la persona progenitora amb fills a càrrec ha sofert abandonament de família per part de l'altra persona progenitora o convivent.

IX. Condició de víctima de violència masclista o de terrorisme: 3 punts.

Aquest apartat inclou:

- Famílies en les quals la dona o els fills al càrrec han sofert violència masclista.

D'acord amb l'article 8.1 de la Llei 8/2018, de 31 de juliol, de suport a les famílies, així com els articles 104.3.d) i 121 de la Llei 9/2019, de 19 de febrer, de l'atenció i els drets de la infància i l'adolescència de les Illes Balears, s'entén com a aplicable aquest criteri quan alguna d'aquestes situacions es donen en algun dels membres del nucli familiar encara que no sigui el menor per a qui se sol·licita l'escolarització.

- Víctima de terrorisme.

Es refereix a les víctimes i les seves famílies o a les persones que hagin sofert danys com a conseqüència de l'acció terrorista.

X. Concurrència de discapacitat en l'alumne o en el pare, la mare, qualque tutor legal o algun germà:

a) En l'alumne: 1 punt.

b) En el pare, la mare, el tutor, tutora o algun dels germans: 1 punt.

Màxim: 2 punts.

XI. Acolliment de l'alumne:

L'alumne (sol·licitant) es troba en situació d'acolliment familiar: 1 punt.

XII. Alumnes esportistes d'alt nivell:

L'alumne (sol·licitant) té reconeguda la condició d'esportista d'alt nivell o alt rendiment segons l'article 2.3 del Reial decret 971/2007, de 13 de juliol, o la condició d'esportista d'alt nivell segons el Decret 91/2015, de 13 de novembre: 1 punt.

Criteris complementaris

I. Concurrència en l'alumne d'una malaltia crònica: 1 punt.

Per valorar la malaltia crònica la Conselleria d'Educació i Formació Professional, a través dels centres docents que realitzen el barem, prendrà en consideració algun dels dos criteris:

a. Que la malaltia crònica de l'alumne consti en el llistat de malalties cròniques en pediatria.

Llista de malalties cròniques en pediatria:

Errors congènits del metabolisme: fenilcetonúria, deficiència d'acil-CoA-deshidrogenasa de cadena mitjana (MCAD), deficiència de 3-hidroaxil-CoA-deshidrogenasa de cadena llarga (LCHAD), acidèmia glutàrica de tipus I (GA-I).

Reumàtiques: Artritis reumàtica juvenil, lupus eritematós sistèmic (LES).

Digestives: malaltia inflamatòria intestinal (Crohn, colitis ulcerosa), pancreatitis.

Respiratòries: fibrosi quística.

Cardiovasculars: cardiopaties congènites que precisen intervenció quirúrgica, tractament farmacològic i/o amb risc de mort sobtada.

Oncològiques.

Nefrològiques: insuficiència renal crònica, trasplantat renal, síndrome nefròtica.

Endocrines: hipotiroïdisme congènit, hiperplàsia adrenogenital congènita, diabetis mellitus.

Neurològiques: epilèpsia.

Hematològiques: hemofília, anèmia de cèl·lules falciformes.

Espina bífida.

Fissura labiopalatina.

Immunodeficiències.

Al·lèrgia alimentària, al làtex i/o als himenòpters amb risc alt d'anafilaxi.

b) Que l'alumne tengui una malaltia crònica greu o una malaltia rara que requereixi una intervenció sanitària immediata específica.

II. Escolarització que vengui motivada pel trasllat de la unitat familiar degut a la mobilitat forçosa de qualsevol dels pares: 1 punt.

III. Famílies en risc social: 3 punts.

Aquest apartat inclou:

a) Famílies amb menors d'edat que han estat objecte de declaració de risc per part de l'Administració competent en matèria de protecció de menors (ajuntaments i consells insulars, o organisme autonòmic competent).

b) Famílies en què es produeixi un retorn posterior de mesures administratives de protecció (consells insulars o organisme autonòmic competent).

c) Famílies en les quals hi ha menors sobre els quals s'han adoptat mesures de justícia juvenil (Direcció General d'Infància, Joventut i Famílies o organisme autonòmic competent).

IV. Famílies amb persones en situació de dependència o amb persones amb discapacitat: 2 punts.

Aquest apartat inclou:

a) Les famílies en les quals hi viuen persones que tenguin reconeguda la situació de dependència en grau II i grau III, d'acord amb la normativa vigent.

b) Les famílies amb persones amb discapacitat a càrrec en les quals hi viu algun descendent, ascendent o parent en línia directa o de consanguinitat fins al segon grau que acrediti un grau de discapacitat igual o superior al 33 %.

V. Famílies en situació de vulnerabilitat econòmica especial: 2 punts.

S'entén per famílies en situació d'especial vulnerabilitat econòmica, les famílies beneficiàries de la renda social garantida, o de la renda mínima d'inserció, o de l'ingrés mínim vital, o les que tenen el subsidi d'atur com únic ingrés.

VI. Altres circumstàncies rellevants apreciades justificadament pel consell escolar en els centres públics i per la titularitat en els centres privats concertats, oït el consell escolar, d'acord amb els criteris objectius establerts en el present apartat, que els centres han de fer públics abans de l'inici del procés i que s'han de publicar en les convocatòries anuals corresponents: 1 punt.

Aquestes circumstàncies poden ser les següents:

  • Alumnat amb necessitats educatives especials motrius, sensorials i auditives que optin a ocupar una plaça en algun dels centres especialment dotats i adaptats per atendre les necessitats educatives especials associades a aquestes tipologies. Aquests centres escolars són els següents: CEIP Camilo José Cela i l'IES Antoni Maura (necessitats motrius); i el CC La Puríssima (necessitats sensorials auditives).

  • Per al primer curs del segon cicle d'educació infantil, haver estat escolaritzat en una escoleta de la Conselleria d'Educació i Formació Professional o en una escoleta de primer cicle d'educació infantil autoritzada (EI, CEI).

Aquestes circumstàncies han de ser elegides pel consell escolar en el cas dels centres públics i pel titular en els centres privats concertats, oït el consell escolar. Els centres han d'haver celebrat aquesta reunió abans de la data d'inici de la sol·licitud de reserva de plaça. Els centres poden triar les circumstàncies que considerin pertinents i valorar-les segons el seu criteri, i donar una fracció del punt a una o dues circumstàncies . No es poden atorgar més de 0,5 punts a una sola circumstància.

Tots els centres han de comunicar a la Direcció General de Planificació, Ordenació i Centres el resultat de l'elecció d'aquestes circumstàncies i el criteri de repartiment del punt abans de l'inici dels processos d'escolarització.

Abans de l'inici del procés d'admissió, la Direcció General de Planificació, Ordenació i Centres farà públics a la seva web els criteris específics de tots els centres educatius sostinguts amb fons públics de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears en relació als aspectes anteriors.

 

Criteris de desempat

En cas d'empat s'ha de dirimir atenent la major puntuació obtinguda en els criteris prioritaris tot comparant-los un a un i en l'ordre indicat a continuació:

  1. Major puntuació obtinguda en l'apartat de germans matriculats al centre; o pares, mares o tutors legals que hi treballen.
  2. Major puntuació obtinguda en l'apartat de germans matriculats a centres adscrits; o pares, mares o tutors legals que hi treballen.
  3. Major puntuació obtinguda en l'apartat de proximitat del domicili de l'alumne.
  4. Major puntuació obtinguda en l'apartat de proximitat del lloc de treball d'algun dels progenitors o tutors o del mateix alumne si aquest té l'edat de treballar.
  5. Major puntuació obtinguda en l'apartat de víctima de violència masclista
  6. .Major puntuació obtinguda en l'apartat víctima de terrorisme.
  7. Major puntuació obtinguda en l'apartat de família nombrosa.
  8. Major puntuació obtinguda en l'apartat de la renda per càpita de la unitat familiar.
  9. Major puntuació obtinguda en l'apartat de concurrència d'alguna discapacitat en l'alumne, en els pares, mares o tutors legals o en algun germà.
  10. Major puntuació obtinguda en l'apartat d'alumnat nascut de part múltiple.
  11. Major puntuació obtinguda en l'apartat de família monoparental.
  12. Major puntuació obtinguda en l'apartat d'acolliment familiar de l'alumne.
  13. Major puntuació obtinguda en l'apartat d'esportista d'alt nivell.
  14. Si la situació es dona per accedir als estudis de batxillerat i després d'aplicar els criteris anteriors s'hi manté l'empat, s'ha de dirimir segons la mitjana aritmètica del títol d'ESO, arrodonida a la centèsima més pròxima o, en cas d'equidistància, a la superior. En aquelles qualificacions en què no consti la nota numèrica, les equivalències seran les següents: insuficient, 3; suficient, 5; bé, 6; notable, 7, i excel·lent, 9.
  15. Si persisteix l'empat, per dirimir aquesta situació s'ha d'efectuar un sorteig públic a la Direcció General de Planificació, Ordenació i Centres, presidit pel director general de Planificació, Ordenació i Centres o persona en qui delegui, després del termini de presentació de les sol·licituds.

En el moment de fer la sol·licitud, s'assignarà a cadascuna un número. Un cop es tenguin totes les sol·licituds, s'ordenaran alfabèticament a partir dels llinatges dels sol·licitants. El sorteig es durà a terme mitjançant un programa informàtic i decidirà el número de sol·licitud a partir de la qual s'ha de seguir l'ordre alfabètic per fer les adjudicacions. Es tindran en compte els dos llinatges de la sol·licitud corresponent a aquest número, i a partir d'aquests dos llinatges (o d'un llinatge en el cas de llinatge únic) s'adjudicarà plaça en ordre ascendent. Els dos llinatges (o llinatge en cas de llinatge únic) corresponents al número de sol·licitud extret en el sorteig es publicaran en la pàgina web de la Direcció General de Planificació i Centres (http://dgpdocen.caib.es) i a la web del Servei d'Escolarització, Títols i Legalitzacions.

Les normes a tenir en compte per a l'ordenació alfabètica de les sol·licituds són les següents:

- Els llinatges que es tindran en compte en el sorteig seran els que figuren literalment en el DNI, NIE o passaport de la persona sol·licitant.

- L'ordre dels llinatges seguirà estrictament l'ordre ascendent de l'abecedari espanyol, sense excepcions per dígrafs, ni per accents o dièresis. Els llinatges amb guió o apòstrof es classificaran com si no en tinguessin.

- Si la persona sol·licitant té només un llinatge en el seu DNI, NIE o passaport, només figurarà aquest llinatge. Les sol·licituds amb un únic llinatge precediran les que presentin aquest mateix llinatge seguit d'un altre.

 

ANNEX 6

Documentació a presentar i aclariments sobre els criteris d'aplicació del barem (adscripció/admissió)

I. Règim general de les sol·licituds i documentació

a) Les sol·licituds de participació s'han de dur a terme de manera preferentment telemàtica d'acord amb el procediment que desenvoluparà la corresponent instrucció del director general de Planificació, Ordenació i Centres. La mateixa instrucció regularà els casos en què els participants podran fer una sol·licitud presencial.

Per poder tramitar una sol·licitud, aquesta ha de contenir, almenys, la següent informació:

  • Dades personals de l'alumne sol·licitant: nom, llinatges, data de naixement, document d'identitat si és major de catorze anys i adreça completa de residència.
  • Dades personals del pare, mare i/o tutor legal: nom, llinatges, data de naixement, document d'identitat i adreça completa d'almenys un dels tutors.
  • Curs sol·licitat i centre escollit en primera opció.
  • En el cas de batxillerat, modalitat escollida.

A més, per a la tramitació de sol·licituds per a algun curs de batxillerat, és necessari complir les següents condicions:

  • Complir els requisits acadèmics per cursar el nivell sol·licitat o complir-los el mes de setembre.
  • Tenir sol·licitada, a l'Alta Inspecció d'Educació, l'homologació dels estudis que justifiquin complir els requisits, o sol·licitar-la abans del procés de setembre.
  • L'alumnat provinent de centres no inclosos en el GESTIB, ha de presentar la documentació que justifiqui complir els requisits dia 7 de setembre, com a màxim, al centre escollit en primera opció.

b) En el cas d'alumnat menor d'edat, la sol·licitud ha d'estar signada pels pares, mares o tutors que ostenten la pàtria potestat. En el cas que aquesta només recaigui sobre un tutor, s'ha de presentar el document justificatiu d'aquesta circumstància.

La sol·licitud d'escolarització, en qualsevol de les seves modalitats, ha d'estar signada pels dos progenitors o tutors legals perquè desplegui efectes. La mateixa regla s'ha d'observar en el cas de progenitors divorciats o separats, excepte que una resolució judicial atorgui la pàtria potestat a un d'ells o estableixi un règim específic al respecte i/o sobre l'escolarització dels fills i se n'aporti la documentació justificativa.

En qualsevol altre cas, és necessari presentar la documentació que acredita que no ha estat possible aconseguir la signatura de l'altre pare, mare o tutor i, a més a més, signar una declaració responsable. Aquesta via excepcional pot donar lloc, en el seu cas, a la revocació de l'escolarització si l'Administració educativa té constància d'ofici o d'instància de part d'alguna irregularitat o vici determinant.

El centre escolar receptor de la sol·licitud ha de comprovar que la documentació al·legada coincideix amb l'aportada. A petició del sol·licitant, el centre podrà segellar una còpia de la sol·licitud presentada, que li servirà de resguard.

c) Quan es presenti una sol·licitud amb dades o documents falsos, la Direcció General de Planificació, Ordenació i Centres, prèvia instrucció del corresponent procediment amb l'audiència a la persona interessada, dictarà una resolució que comportarà la pèrdua de la plaça adjudicada i l'adjudicació d'una nova plaça d'ofici en funció de les vacants existents. El mateix règim és aplicable en els casos d'ocultació de la informació requerida per al procés d'admissió.

En el cas que es dicti una resolució que comporti aquesta pèrdua i el curs escolar ja hagi començat, és obligatori que les persones afectades participin de nou en el proper procés, i, en cas que no ho facin voluntàriament, se'ls adjudicarà una plaça d'ofici en funció de les vacants existents.

Sense perjudici d'aquest règim, si l'Administració educativa detecta irregularitats de qualsevol tipus o falsedats en les sol·licituds presentades, hi actuarà d'ofici posant-ho en coneixement de l'òrgan judicial competent o davant la Fiscalia.

En cas que les irregularitats siguin comeses per part dels centres educatius, seran objecte de les sancions que preveu la normativa.

d) En els casos que s'hagi signat un conveni d'interoperabilitat entre la Conselleria d'Educació i Formació Professional i l'administració corresponent, no farà falta la documentació en paper.

A efectes de valoració en el barem, és requisit indispensable que la circumstància al·legada pel sol·licitant es compleixi efectivament en el moment en què presenta la sol·licitud. A més, la data d'emissió de tota la documentació que es presenti ha de ser anterior a la data d'acabament del termini de presentació de sol·licituds.

II. Criteris de barem i documentació justificativa

Altres situacions familiars a l'efecte d'aplicar el barem

1. En els criteris en què així s'indiqui, es pot al·legar la condició de família reconstituïda en el cas de matrimoni o parella estable oficialment reconeguda, en què ambdós progenitors aportin fills al nucli familiar i, simultàniament, en tenguin la guarda i custòdia. Aquests fills es consideren germans.

A més a més, en el cas de les famílies reconstituïdes, també atorga punts el cònjuge del pare, la mare o el tutor que té la guarda i custòdia. Finalment, s'han d'atorgar punts en el cas que, sense haver-hi una relació paternofilial, algun dels progenitors ostenti una tutela legal o guarda de fet.

Segons el cas, la documentació acreditativa de família reconstituïda s'acredita mitjançant:

  • Certificat d'inscripció del matrimoni en el Registre Civil o certificat d'inscripció en el Registre de Parelles Estables.

  • Sentència judicial o conveni en què s'indiqui que es té la guarda i custòdia dels menors als quals fa referència el criteri al·legat.

  • Document que justifica la tutela legal o guarda de fet o familiar, en el cas de relacions que no siguin paternofilials.

2. Per acreditar la situació d'acolliment familiar o residencial, de preadopció o d'adopció, cal presentar la resolució administrativa de la mesura jurídica o, si no n'hi ha, un certificat emès per l'entitat corresponent (Institut Mallorquí d'Afers Socials —IMAS—, Servei Insular de Família del Departament de Benestar Social del Consell Insular de Menorca, Consell Insular d'Eivissa, Consell Insular de Formentera o organisme autonòmic competent). En el cas de la guarda de fet o familiar s'ha de presentar un document que acrediti fefaentment aquesta circumstància, en el cas de relacions que no siguin paternofilials.

Documentació justificativa dels criteris que apareixen en el barem

a) Germans matriculats al centre i/o el pare, la mare o el tutor hi fan feina:

  • La puntuació d'aquest criteri també es pot obtenir al·legant la situació de família reconstituïda i presentant la documentació prevista en l'apartat II.1 d'aquest annex.
  • S'entén que l'alumne sol·licitant té el pare, la mare o qualque tutor que fa feina al centre quan aquests formen part del personal docent o no docent, ja siguin funcionaris públics o treballadors amb contracte laboral, adscrits al centre per l'administració competent o acreditats per la inclusió en qualsevol dels seus codis de cotització. Queda exclòs d'aquest concepte el personal d'entitats amb contracte administratiu i de les associacions de mares i pares que prestin serveis al centre.
  • En el cas de germans amb un progenitor en comú o de pares, mares o tutors legals, si les dades d'aquest consten en la sol·licitud, la puntuació d'aquest criteri s'atorgarà d'ofici pel centre. En la resta de casos (famílies reconstituïdes), el sol·licitant ha d'aportar la documentació justificativa.
  • En cas d'adopció, preadopció o acolliment residencial o familiar i guarda de fet o familiar, s'ha de presentar la documentació prevista en l'apartat II.2 d'aquest annex.

b) Germans matriculats en un centre adscrit i/o el pare, la mare o el tutor hi fan feina:

  • La puntuació d'aquest criteri també es pot obtenir al·legant la situació de família reconstituïda i presentant la documentació prevista en l'apartat II.1 d'aquest annex.

  • S'entén que l'alumne sol·licitant té el pare, la mare o qualque tutor que fa feina al centre quan aquests formen part del personal docent o no docent, ja siguin funcionaris públics o treballadors amb contracte laboral, adscrits al centre per l'administració competent o acreditats per la inclusió en qualsevol dels seus codis de cotització. Queda exclòs d'aquest concepte el personal d'entitats amb contracte administratiu i de les associacions de mares i pares que prestin serveis al centre.

  • S'ha de presentar un certificat expedit pel director del centre adscrit.

  • En el cas de germans amb un progenitor en comú o de pares, mares o tutors legals, si les dades d'aquest consten en la sol·licitud, la puntuació d'aquest criteri s'atorgarà d'ofici pel centre. En la resta de casos (famílies reconstituïdes), el sol·licitant ha d'aportar la documentació justificativa.

  • En cas d'adopció, preadopció o acolliment residencial o familiar i guarda de fet o familiar, s'ha de presentar la documentació prevista en l'apartat II.2 d'aquest annex.

c) Domicili de l'alumne:

  • S'ha de presentar un certificat d'empadronament de l'alumne expedit per l'ajuntament corresponent, amb indicació de l'antiguitat de les darreres variacions padronals.

  • Si es produeix un canvi de domicili dins la mateixa zona escolar, es respectarà l'antiguitat en el domicili anterior. En cas de zones escolars que comprenen més d'un municipi, si el canvi inclou distints municipis, s'ha de presentar també el certificat d'empadronament en paper del municipi on s'ha causat baixa.

  • En cas d'adopció, preadopció o acolliment, s'ha de presentar la documentació prevista en l'apartat II.2 d'aquest annex.

  • Per als casos d'acolliment residencial o familiar, de preadopció, d'adopció i guarda de fet o familiar, es tindrà en compte l'antiguitat d'empadronament de la família, i s'haurà de presentar un certificat d'empadronament dels tutors legals o dels acollidors.

  • Quan es tracti d'alumnat que estigui dins centres d'acolliment residencial en institucions públiques o privades, s'atorgarà la màxima puntuació prevista en l'apartat de domicili dins la zona d'influència, prèvia justificació de la situació.

  • Sempre que s'autoritzi en la sol·licitud, es consultarà telemàticament el certificat d'empadronament en vigor d'aquells municipis que estiguin adherits a la Plataforma d'Interoperabilitat de les Illes Balears. Podeu consultar aquests municipis en la pàgina web d'interoperabilitat de la Conselleria d'Administracions Públiques i Modernització, amb el codi de certificat SCDHPAJU (http://www.caib.es/sites/interoperabilitat/ca/servei_propi_scdhpaju-64436/).

En el cas d'adscripcions:

  1. S'atorgaran els punts per domicili a la persona sol·licitant d'un centre d'origen d'infantil que no ofereixi educació primària si viu a la zona del centre de destí.

  2. En el cas de centres d'origen i destí que no es troben a la mateixa zona, en el moment que es produeix el canvi de centre propi de l'adscripció, s'atorgaran els punts per domicili propis de la zona del centre de destí al qual estigui adscrit el centre d'origen del sol·licitant, sempre i quan la persona sol·licitant visqui a la zona del centre d'origen.

d) Lloc de feina del pare, la mare, el tutor o l'alumne, si aquest té l'edat legal per fer feina:

  • La puntuació d'aquest criteri també es pot obtenir al·legant la situació de família reconstituïda i presentant la documentació prevista en l'apartat II.1 d'aquest annex.

  • S'ha de presentar un certificat d'empresa amb indicació de l'antiguitat i l'adreça exacta del lloc de feina i un informe de vida laboral o equivalent d'una altra mutualitat.

  • Els treballadors autònoms que facin feina per compte propi han de presentar, a més de la vida laboral o equivalent d'una altra mutualitat, un certificat, referit al període de presentació de sol·licituds, de la situació en el cens d'activitats econòmiques.

  • En els casos de contractes amb modalitat fixa discontínua, es tindrà en compte, respecte de la relació en vigor, l'antiguitat del primer contracte subscrit amb aquesta modalitat de contracte amb l'empresa i que s'ha d'acreditar documentalment amb un informe de vida laboral.

  • Si es produeix un canvi de lloc de treball dins la mateixa zona escolar, es respectarà l'antiguitat del lloc de treball anterior.

En el cas d'adscripcions:

  1. S'atorgaran els punts per lloc de treball a la persona sol·licitant d'un centre d'origen d'infantil que no ofereixi educació primària si treballa a la zona del centre de destí.

  2. En el cas de centres d'origen i destí que no es troben a la mateixa zona, en el moment que es produeix el canvi de centre propi de l'adscripció, s'atorgaran els punts per lloc de treball propis de la zona del centre de destí al qual estigui adscrit el centre d'origen del sol·licitant, sempre i quan la persona sol·licitant treballi a la zona del centre d'origen.

e) Renda per càpita de la unitat familiar:

  • Per valorar aquest criteri es tindrà en compte la declaració de la renda de les persones físiques de l'exercici fiscal de 2019.

  • Només es valoren els certificats emesos per l'Agència Tributària Estatal, que subministrarà directament les dades necessàries a l'Administració educativa, per la qual cosa no s'ha de presentar cap certificat. En cas que la persona interessada no tengui DNI, s'ha de presentar la corresponent declaració de l'impost sobre la renda de les persones físiques en paper.

  • Si l'any 2019 la guarda i custòdia era compartida, es consultarà la declaració de la renda d'ambdós progenitors. Si la guarda i custòdia era exclusiva d'un dels dos progenitors i es justifica documentalment aquesta circumstància, només es consultarà la declaració de la renda del progenitor custodi. Si en la sol·licitud només hi consten les dades d'un únic progenitor i no es justifica que aquest tenia la guarda i custòdia en exclusiva, no es valorarà aquest apartat del barem.

f) Situació de família nombrosa i/o monoparental:

  • La situació de família nombrosa s'ha d'acreditar mitjançant el títol oficial en vigor expedit a aquest efecte per l'òrgan competent, de conformitat amb el que preveu el Decret 28/2020, de 21 de setembre.

  • Sempre que s'autoritzi en la sol·licitud, es consultarà telemàticament el títol de família nombrosa expedit per l'Institut Mallorquí d'Afers Socials (Consell de Mallorca) o pel Departament de Benestar Social (Consell Insular de Menorca) sense necessitat de presentar el document en paper. En el cas d'Eivissa i Formentera, en aquests moments s'ha de presentar el document en paper.

  • Com a conseqüència de l'aprovació de la Llei 8/2018, la condició de família monoparental s'ha d'acreditar mitjançant el títol oficial en vigor expedit a aquest efecte per l'òrgan competent de conformitat amb el que preveu el Decret 28/2020, de 21 de setembre. En el cas de família monoparental especial, s'atorgarà la puntuació per família nombrosa general (1 punt). En cap cas es pot acumular la puntuació per família nombrosa general i la de família monoparental en aquest apartat.

g) Condició de víctima de terrorisme:

S'ha de presentar una resolució administrativa del Ministeri de l'Interior en què es reconegui la indemnització a una víctima de terrorisme o bé un certificat per a aquest efecte pel Ministeri de l'Interior.

h) Condició de víctima de violència masclista:

Respecte a les famílies en què la dona o els fills a càrrec han patit violència masclista (punt IX dels criteris prioritaris de l'annex 5), s'ha de presentar documentació que justifiqui suficientment la situació de víctima de violència masclista, tal com:

  • Una ordre de protecció a favor de la víctima.

  • Una sentència condemnatòria.

  • Un informe del Ministeri Fiscal que indiqui l'existència d'indicis que la demandant és víctima de violència masclista, fins que es dicti l'ordre de protecció.

  • Una resolució judicial amb la qual s'hagin acordat mesures cautelars per a la protecció de la víctima.

  • Un informe de l'administració competent en matèria de serveis socials o de la casa d'acolliment, o bé un informe de l'Institut Balear de la Dona, l'Oficina de la Dona del Consell Insular d'Eivissa, o de l'òrgan competent del Consell Insular de Menorca o de l'organisme autonòmic competent.

i) Discapacitat de l'alumne:

  • Tenen la consideració de persones amb discapacitat les que tenen reconegut un grau de discapacitat igual al 33% o superior.

  • S'ha d'acreditar mitjançant certificat emès per l'òrgan competent que indiqui el tipus i el grau de discapacitat.

  • Sempre que s'autoritzi en la sol·licitud, únicament es consultaran telemàticament els certificats emesos pel Servei de Valoració i Orientació de la Discapacitat i la Dependència de la Conselleria de Serveis Socials i Esports del Govern de les Illes Balears, sense necessitat de presentar el document en paper.

j) Discapacitat del pare, mare, dels tutors o dels germans:

- La puntuació d'aquest criteri també es pot obtenir al·legant la situació de família reconstituïda i presentant la documentació prevista en l'apartat II.1 d'aquest annex.

- A tots els efectes tenen la consideració de persones amb discapacitat:

  • - Les que tenen reconegut un grau de discapacitat igual al 33% o superior.

  • - Els pensionistes de la Seguretat Social per incapacitat permanent total, absoluta o gran invalidesa.

  • - Els pensionistes de classes passives de jubilació o retir per incapacitat permanent per al servei o inutilitat.

La documentació acreditativa pot ser:

  • - Un certificat emès per l'òrgan competent que indiqui el tipus i el grau de discapacitat.

  • - Una resolució o certificat expedit per l'Institut de Gent Gran i Serveis Socials (IMSERSO) o l'òrgan competent de la comunitat autònoma corresponent.

  • - Una resolució de l'Institut Nacional de la Seguretat Social (INSS) de reconeixement de la condició de pensionista per incapacitat permanent total, absoluta o gran invalidesa.

  • - Una resolució ministerial de reconeixement de pensió de jubilació o retir per incapacitat permanent per al servei o inutilitat.

- La puntuació màxima que es pot sumar en aquest apartat és d'1 punt.

- Sempre que s'autoritzi en la sol·licitud, únicament es consultaran telemàticament els certificats emesos pel Servei de Valoració i Orientació de la Discapacitat i la Dependència de la Conselleria d'Afers Socials i Esports del Govern de les Illes Balears, sense necessitat de presentar el document en paper.

- Per a la consulta telemàtica de la discapacitat d'algun germà, aquest ha de ser menor d'edat i les seves dades han d'estar introduïdes en el GESTIB. En cas contrari, s'ha de presentar el document en paper.

k) Situació d'acolliment familiar:

S'ha de presentar la resolució administrativa de la mesura jurídica o, si no n'hi ha, un certificat, referit al període de presentació de sol·licituds, emès per l'entitat corresponent (Institut Mallorquí d'Afers Socials —IMAS—, Servei Insular de Família del Departament de Benestar Social del Consell Insular de Menorca, Consell Insular d'Eivissa o Consell Insular de Formentera).

l) Condició d'esportista d'alt nivell:

La condició d'esportista d'alt nivell o alt rendiment s'ha d'acreditar mitjançant la documentació següent:

- Un certificat expedit pel Consell Superior d'Esports, pel Servei de Planificació i Formació de la Direcció General d'Esports, per la Fundació per a l'Esport Balear o per organisme similar d'una altra comunitat autònoma.

- La resolució publicada en el BOE o en el BOIB que reconegui l'assoliment de la condició d'esportista d'alt nivell o d'alt rendiment.

m) Malaltia crònica de l'alumne:

  • Únicament es tindran en consideració les malalties cròniques contemplades en l'annex 5 d'aquesta Resolució.

  • Per poder aconseguir el punt per aquest criteri s'ha de presentar per part de la família, o de l'alumne si és major d'edat, un certificat mèdic acreditant que alguna d'aquestes circumstàncies les pateix actualment l'alumne objecte de la sol·licitud de plaça escolar (adscripció/admissió).

  • L'acreditació s'ha de fer mitjançant certificat mèdic oficial, en el qual hi ha de constar la identificació del facultatiu, la seva signatura, el núm. de col·legiat, la malaltia que pateix l'alumne i la data d'expedició del certificat (per a ser vàlid ha de ser llegible i comprensible). En cas d'al·lèrgia amb risc alt d'anafilaxi només s'ha d'entregar un informe de l'especialista hospitalari.

  • Aquest certificat ha d'anar acompanyat de la clàusula de protecció de dades convenientment signada, que ha de facilitar el centre educatiu (annex 9 d'aquesta Resolució).

  • L'Administració educativa verificarà la validesa del contingut dels certificats mèdics presentats per part de les famílies mitjançant una comissió tècnica de valoració (Salut-Escolarització).

  • Les sol·licituds d'admissió han de ser excloses quan es demostri que en l'emissió del certificat mèdic s'han produït irregularitats o les dades han estat falsejades. Posteriorment, prèvia instrucció i resolució del corresponent procediment, la Direcció General de Planificació, Ordenació i Centres atorgarà, en el seu cas, a l'alumne, una plaça d'ofici allà on quedin vacants.

n) Mobilitat forçosa de la unitat familiar:

  • La puntuació d'aquest criteri també es pot obtenir al·legant la situació de família reconstituïda i presentant la documentació prevista en l'apartat II.1 d'aquest annex.

  • La mobilitat forçosa per causes laborals s'ha d'acreditar mitjançant un informe de vida laboral o equivalent d'una altra mutualitat, a més d'un certificat o carta emesa per l'empresa en la qual es notifiqui el trasllat.

  • Només es pot al·legar el trasllat forçós per motius laborals si aquest es produeix amb posterioritat a la finalització del període de sol·licitud de places del curs anterior (2020-2021).

  • Es considera mobilitat forçosa del treballador, tant la del treballador que ve de fora (territori nacional o l'estranger) a treballar a les Illes Balears, com la que es dona entre les illes de Mallorca, Menorca, Eivissa i Formentera o la que es dona entre municipis d'una mateixa illa.

  • També es pot acreditar la mobilitat forçosa per motius mèdics, la qual s'ha de justificar mitjançant un informe mèdic en què hi consti el tractament a seguir que requereix el canvi de domicili, així com documentació que acrediti el nou domicili.

o) Famílies en risc social:

  • Respecte a les famílies en risc social (punt III.a) dels criteris complementaris de l'annex 5), s'ha d'acreditar, segons els casos, o bé a través de la resolució administrativa de declaració de risc de l'òrgan competent en matèria d'actuacions de risc (consell insular respectiu o organisme autonòmic competent), o bé mitjançant el conveni d'intervenció social i educatiu familiar entre la família del menor d'edat i els serveis socials del municipi. Per a la valoració d'aquesta situació, la documentació acreditativa d'aquest apartat ha de ser posterior al dia 29 de maig de 2019, data en què va entrar en vigor la Llei 9/2019, de 19 de febrer, de l'atenció i els drets de la infància i l'adolescència de les Illes Balears.

  • Respecte a les famílies en les quals es produeixi un retorn posterior a mesures administratives de protecció (punt III.b) dels criteris complementaris de l'annex 5), s'ha d'acreditar a través de la resolució o certificat, vigent en la data de presentació, de l'òrgan competent en matèria de menors del consell insular respectiu o de l'organisme autonòmic competent.

  • Pel que fa a les famílies en les quals hi ha menors respecte als quals s'han adoptat mesures de justícia juvenil (punt III.c) dels criteris complementaris de l'annex 5), s'ha d'acreditar a través de la resolució o d'un certificat, vigent en la data de presentació, del Servei d'Execució de Mesures de Justícia Juvenil de la Direcció General d'Infància, Joventut i Famílies del Govern de les Illes Balears o de l'organisme autonòmic competent.

p) Famílies amb persones en situació de dependència o amb persones amb discapacitat:

S' ha de presentar una resolució o certificat vigent en la data de presentació en què es reconegui la situació de discapacitat o dependència, respectivament, de la Direcció General d'Atenció a la Dependència del Govern de les Illes Balears o de l'organisme autonòmic competent. En el cas que el document aportat sigui un certificat, el sol·licitant, a més, ha d'aportar un certificat d'empadronament per tal de justificar que el cuidador i la persona amb discapacitat conviuen.

q) Famílies en situació de vulnerabilitat econòmica especial:

  • En relació amb la renda social garantida, correspon a la Direcció General de Serveis Socials del Govern de les Illes Balears o a l'organisme autonòmic competent l'expedició de la resolució o d'un certificat vigent en la data de presentació que confirmi que la persona interessada rep aquests diners.

  • Pel que fa a la renda mínima d'inserció, correspon als consell insulars o a l'organisme autonòmic competent concedir-la i expedir la resolució o un certificat vigent en la data de presentació que confirmi que la persona interessada rep aquests diners.

  • Correspon al Servei Públic d'Ocupació Estatal (SEPE) la concessió del subsidi d'ocupació. L'Administració educativa rebrà per via telemàtica les dades del SEPE i de les altres administracions que han de confirmar que aquesta prestació econòmica és l'únic ingrés de la unitat familiar. Per tant, no s'ha de presentar cap certificat.

  • En relació amb la percepció de l'ingrés mínim vital, correspon a l'Institut Nacional de la Seguretat Social concedir-lo i és necessari que la persona interessada aporti la documentació (resolució o certificat) que acrediti fefaentment la percepció d'aquesta prestació.

r) Altres circumstàncies rellevants apreciades justificadament per l'òrgan competent del centre (criteris de centre):

Per justificar el fet d'haver estat escolaritzat en una escoleta de la Conselleria d'Educació i Formació Professional o en una escoleta de primer cicle d'educació infantil autoritzada (EI, CEI):

  • Les escoletes autoritzades figuren en l'oferta educativa que cada any publica la Conselleria d'Educació i Formació Professional.

  • A l'efecte d'aconseguir la puntuació per aquest criteri, s'ha d'acreditar una escolarització mínima de quatre mesos dins el curs acadèmic 2020-2021.

  

ANNEX 7

Aclariments sobre els canvis de centre educatiu fora de termini

1. L'alumnat que sol·liciti plaça escolar durant el curs, fora del període de sol·licitud de plaça per no estar escolaritzat dins el sistema públic educatiu de les Illes Balears, serà escolaritzat a través de l'oficina d'escolarització corresponent.

2. De la mateixa manera, l'alumnat que sol·liciti un canvi de centre motivat per canvi de domicili familiar a un altre municipi o zona d'escolarització, o per altra causa familiar degudament justificada, serà escolaritzat a través de l'oficina d'escolarització corresponent, prèvia acreditació documental dels motius al·legats.

L'escolarització es farà en funció de les places vacants disponibles en aquell moment dins la seva zona d'escolarització, zona limítrofa o dins el municipi, garantint sempre una adequada i equilibrada distribució entre els centres escolars de l'alumnat amb NESE.

3. Quan un alumne sol·liciti un canvi de centre durant el curs escolar, motivat per un cas d'assetjament escolar, relacionat amb actes de violència masclista, discapacitat sobrevinguda de qualsevol membre de la família o circumstàncies familiars rellevants, l'Administració educativa li atorgarà una nova plaça escolar, condicionada a l'existència de vacants, prèvia acreditació documental dels motius al·legats. Aquests casos tindran la consideració de canvi extraordinari de centre atesa la naturalesa excepcional de les causes que ho justifiquen.

La persona que sol·liciti un canvi de centre motivat per actes de violència masclista ha de:

a) Presentar algun dels documents prevists en l'annex 6, apartat II.h), d'aquesta Resolució

b) Presentar el nou certificat d'empadronament de l'alumne.

Quan les circumstàncies al·legades estiguin relacionades amb aspectes interns del centre, el Servei d'Escolarització, Títols i Legalitzacions demanarà un informe al Departament d'Inspecció Educativa per poder actuar en la resolució del cas.

4. La valoració d'alumnat amb NESE procedent d'altres comunitats o altres països sense valoració, s'ha de realitzar per part dels serveis d'orientació competents al centre on s'ha escolaritzat en primera opció o dels orientadors adscrits al Servei d'Escolarització, Títols i Legalitzacions.

5. Per sol·licitar el canvi de centre, s'ha de tenir en compte els següent:

  • La sol·licitud, en qualsevol cas, ha d'anar acompanyada de la documentació acreditativa dels motius al·legats.

  • En el cas que el centre d'origen no estigui introduït en el GESTIB, s'ha de presentar algun document que indiqui el nivell educatiu a cursar.

  • En els casos en què, per força major o per una situació excepcional, no es pugui aportar aquest document, l'interessat podrà fer una declaració responsable per agilitzar els tràmits administratius, sense perjudici d'haver de presentar a posteriori la documentació requerida. La declaració responsable té plena validesa legal i, per tant, se'n poden derivar responsabilitats administratives, com ara la revocació del canvi de centre adjudicat.

  • En cas d'alumnes menors d'edat, la sol·licitud ha d'estar signada pels tutors que ostenten la pàtria potestat. En cas que aquesta només recaigui sobre un tutor, s'ha de presentar el document justificatiu d'aquesta circumstància.

  • Si la pàtria potestat recau sobre els dos tutors, la sol·licitud ha d'estar signada per ambdós. En cas que no sigui possible aconseguir la signatura del segon tutor, caldrà presentar alguna documentació justificativa dels motius o, excepcionalment, una declaració responsable signada pel primer tutor al·legant els motius rellevants d'aquesta omissió.

6. No s'acceptarà cap sol·licitud de canvi de centre que es basi en el projecte educatiu del centre o en els resultats acadèmics de l'alumne.

 

ANNEX 8

Criteris per als ensenyaments d'educació especial i per als programes de transició a la vida adulta (TVA)

Matriculació en la modalitat d'escolarització combinada en les etapes d'educació especial infantil (EEI, de 3 a 6 anys) i educació especial bàsica (EEB, de 6 a 16 anys)

En el cas de l'alumnat que inicia la modalitat d'escolarització combinada, i continua matriculat al centre ordinari, s'ha de presentar la sol·licitud d'admissió al centre d'educació especial perquè es pugui aplicar el barem corresponent.

En el cas de l'alumnat que inicia la modalitat d'escolarització combinada a 4t d'EI, s'ha de presentar la sol·licitud d'admissió als dos centres (al centre ordinari i al centre d'educació especial) perquè es tengui constància d'aquesta circumstància i es pugui aplicar el barem als dos centres.

En el cas de l'alumnat que canvia de centre ordinari i, a la vegada, inicia una modalitat d'escolarització combinada, s'ha de presentar la sol·licitud als dos centres (a l'ordinari i al centre d'educació especial) perquè es pugui aplicar el barem als dos centres.

En el cas de l'alumnat que el curs actual està en la modalitat d'escolarització combinada i canvia de dies i/o passa a la modalitat d'escolarització completa al mateix centre, no s'ha de fer el procés de sol·licitud d'admissió. Sí que s'ha de presentar el full d'anamnesi, en el període corresponent, perquè quedi constància de les necessitats actuals i de la proposta que es fa des dels serveis d'orientació.

Barem de puntuació per a l'admissió als centres d'educació especial (CEE) per a les etapes d'EEI i d'EEB

 

Puntuació

Discapacitat intel·lectual greu

5

Discapacitat intel·lectual moderada

3

Discapacitat intel·lectual lleu

2

Escolarització completa

4

Escolarització combinada

2

Repetició en etapes anteriors

1

Documentació acreditativa

La documentació acreditativa que s'ha de presentar és:

- Dictamen d'escolarització complet.

- Certificat de discapacitat, si se'n disposa.

- Historial acadèmic (font: GESTIB).

Criteris d'admissió als CEE per a la transició a la vida adulta (TVA)

Els programes de formació per a la transició a la vida adulta (TVA) conformen l'oferta educativa dels centres d'educació especial quan finalitza l'educació bàsica i pretenen promoure el major grau possible d'autonomia personal i d'inserció social.

Els programes de formació per a la transició a la vida adulta estan destinats a l'alumnat que ha complert els setze anys d'edat i ha cursat l'ensenyament bàsic en un centre d'educació especial amb adaptacions molt significatives del currículum en totes les àrees, i al que ha complert el requisit d'edat i té unes necessitats educatives especials que aconsellen que la continuïtat del seu procés formatiu es dugui a terme mitjançant aquests programes.

Els centres d'educació especial han de promoure i afavorir que l'alumnat que cursa l'àmbit d'orientació i formació laboral faci pràctiques als centres de treball pertinents. S'han de tenir en compte els aspectes següents:

  • El grau de discapacitat acreditat ha de ser d'un 33% o superior i a la sol·licitud d'admissió s'hi ha d'adjuntar un dictamen d'escolarització emès pels equips d'orientació educativa i psicopedagògica o pel departament d'orientació i/o un certificat oficial que acrediti el tipus i el grau de discapacitat que presenta l'alumne, expedit per un organisme oficial competent en matèria de serveis socials.

  • Si hi ha més demanda que oferta, es prioritzarà l'alumnat de més edat (divuit anys, disset anys i setze anys).

  

ANNEX 9

CLÀUSULA DE PROTECCIÓ DE DADES

Dades personals

Primer llinatge

 

Segon llinatge

 

Nom

 

Data naixement

 

Edat

 

Domicili

Nom de la via, número, pis i localitat

Municipi

 

Codi postal

 

Telèfon fix

 

Telèfon mòbil

 

Informació sobre la protecció de les dades personals. De conformitat amb el Reglament (UE) 2016/679 (RGPD) i la normativa vigent en matèria d'informació, us informam sobre el tractament que donarem a les dades de caràcter personal que consigneu en aquest formulari.

Finalitat del tractament i base jurídica. La finalitat del tractament d'aquestes dades és coordinar l'atenció multidisciplinària i agilitar les actuacions sanitàries, educatives i socials d'acord amb les previsions de la Llei 5/2003, de 4 d'abril, de salut de les Illes Balears. Les vostres dades de caràcter personal seran tractades pel Servei de Salut de les Illes Balears i incorporades a l'activitat de tractament «Història clínica». La base legal per tractar les vostres dades de caràcter personal es fonamenta en el consentiment que prestau per mitjà d'aquest document.

Responsable del tractament. Direcció General del Servei de Salut de les Illes Balears. C. de la Reina Esclaramunda, 9, 07003 Palma.

Destinataris de les dades personals. Com a part del registre cal que autoritzeu cedir les dades facilitades i les dades personals i de salut del menor a qui representau –limitant la informació a l' estrictament necessària en cada cas– als organismes que depenen de la Conselleria de Salut i Consum i de la Conselleria d'Educació i Formació Professional i als diferents equips dels serveis socials que depenen tant de la Conselleria d'Afers Socials i Esports com de l' Institut Mallorquí d'Afers Socials, del Consell Insular de Menorca, del Consell Insular d'Eivissa i del Consell Insular de Formentera, segons pertoqui.

Us informam que qualsevol professional que intervengui en qualsevol fase del tractament de les dades està obligat a servar el secret professional i que cap de les dades de caràcter personal en qüestió no serà cedida ni utilitzada en cap cas per a una finalitat diferent de la que hem descrit.

Termini de conservació de les dades personals. Aquestes dades es conservaran durant quinze anys o durant el temps necessari per garantir una assistència sanitària correcta de conformitat amb la Llei 14/1986, de 25 d'abril, general de sanitat.

Exercici de drets i reclamacions. Teniu dret a retirar el consentiment en qualsevol moment, a oposar-vos al tractament de les dades i a limitar-lo, a accedir-hi, a rectificar-les, a suprimir-les, i també a exercir el dret a la portabilitat; ho podeu fer adreçant una sol·licitud per escrit al Servei d'Atenció a l'Usuari dels Serveis Centrals del Servei de Salut de les Illes Balears (C. de la Reina Esclaramunda, 9, 07003 Palma). La sol·licitud ha d'anar acompanyada d'una còpia d'un document oficial que us identifiqui (DNI, NIE, permís de conduir o passaport).

Us informem que podeu adreçar-vos a l'Agència Espanyola de Protecció de Dades i a qualsevol organisme públic competent per presentar-hi qualsevol reclamació derivada del tractament de les vostres dades personals.

Delegació de Protecció de Dades. La Delegació de Protecció de Dades del Servei de Salut de les Illes Balears té la seu a la Secretaria General, ubicada al carrer de la Reina Esclaramunda, 9, de Palma. L'adreça electrònica de contacte és dpd@ibsalut.es.

Signant aquest document autoritzau la cessió de les dades en els termes descrits i manifestau sota la vostra responsabilitat que en la data en què el signau no hi cap circumstància que pugui afectar la validesa de la representació del menor. De la mateixa manera, si és algun dels progenitors del menor qui signa l'autorització, manifesta que actua en l'exercici ordinari de la pàtria potestat, sempre amb el coneixement i el consentiment de l'altre progenitor, de conformitat amb l'article 156 del Codi civil.

(    )  Accept i autoritz expressament el tractament de les dades [senyalau-ho amb una creu].            

Data:                                                                                                                               

Nom i llinatges del titular de la pàtria potestat (pare, mare o tutor) o del representant legal:        

Número del document d'identitat:                                                                                 

[signatura]