Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA D'HISENDA I RELACIONS EXTERIORS

Núm. 59083
Resolució de la consellera d’Hisenda i Relacions Exteriors de 18 de març de 2021 per la qual es modifica l’annex al Pla Estratègic de Subvencions de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears per als exercicis 2018-2020, aprovat mitjançant l’Acord del Consell de Govern de 9 de març de 2018 i prorrogat mitjançant l’Acord del Consell de Govern de 25 de gener de 2021

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Fets

1. Mitjançant l'Acord del Consell de Govern de 9 de març de 2018 (BOIB núm. 31, de 10 de març), es va aprovar el Pla Estratègic de Subvencions de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears per als exercicis 2018-2020, el qual ha estat prorrogat mitjançant l'Acord del Consell de Govern de 25 de gener de 2021 (BOIB núm. 11, de 26 de gener).

2. El temps transcorregut des que es va aprovar el Pla Estratègic fa necessari afegir una línia per a incloure una sèrie d'ajuts que ha de gestionar la Direcció General de Consum (Conselleria de Salut i Consum) dins l'objectiu III relatiu a la lluita contra les desigualtats, consistents en ajuts per finançar programes i projectes d'informació, educació, formació, atenció i assessorament a les persones consumidores i usuàries, així com la representació de les associacions en les sessions dels òrgans col·legiats a les quals hagin estat convocades i impliquin desplaçaments entre illes.

3. En l'apartat 3 de l'Acord del Consell de Govern esmentat, l'aprovació i les eventuals modificacions de l'annex del Pla Estratègic de Subvencions es deleguen a la persona titular de la conselleria competent en matèria d'hisenda, d'acord amb l'article 25 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

Correspon, per tant, a la consellera d'Hisenda i Relacions Exteriors aprovar o modificar l'annex del Pla Estratègic de Subvencions.

Fonaments de dret

1. L'article 25 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

2. El Decret 9/2019, de 2 de juliol, de la presidenta de les Illes Balears, pel qual es determina la composició del Govern i s'estableix l'estructura de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

3. El Decret 10/2019, de 2 de juliol, de la presidenta de les Illes Balears, pel qual es disposa el nomenament dels membres del Govern de les Illes Balears, en què es nomena la senyora Rosario Sánchez Grau consellera d'Hisenda i Relacions Exteriors.

Per tot això, dict la següent

Resolució

1. Aprovar la modificació de l'annex del Pla Estratègic de Subvencions de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears per als exercicis 2018-2020, aprovat per l'Acord del Consell de Govern de 9 de març de 2018 i prorrogat mitjançant l'Acord del Consell de Govern de 25 de gener de 2021, en el sentit d'afegir una nova línia a l'objectiu III sobre lluita contra la pobresa, i més concretament al punt 5, relatiu a la seguretat en el treball, amb el contingut següent:

III.5.3

Direcció general o entitat: Direcció General de Consum

Fonts de finançament: Capítol IV

Descripció: ajuts per finançar programes i projectes d'informació, educació, formació, atenció i assessorament a les persones consumidores i usuàries, així com la representació de les associacions en les sessions dels òrgans col·legiats a les quals hagin estat convocades i impliquin desplaçaments entre illes.

Objectius i efectes:

1) Donar a conèixer els drets i deures de les persones consumidores i usuàries, i les formes més adequades per a exercir-los.

2) Actualitzar els coneixements i millorar les competències de les persones consumidores i usuàries, formadors i professionals de consum.

3) Editar materials i publicacions relacionats amb la informació, l'educació, la formació i l'assessorament de les persones consumidores i usuàries.

4) Impulsar la col·laboració i el diàleg entre les associacions de consumidors i usuaris i qualsevol altre òrgan o entitat de l'Administració.

Cost: 35.000 €

Convocatòria: anual

Incidència sobre el mercat: sense incidència sobre el mercat

2. Disposar que els efectes d'aquesta Resolució es despleguin des de la data de la publicació en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

 

Palma, 18 de març de 2021

La consellera d'Hisenda i Relacions Exteriors ​​​​​​​Rosario Sánchez Grau