Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA D'HISENDA I RELACIONS EXTERIORS

Núm. 51508
Resolució de la consellera d’Hisenda i Relacions Exteriors de 15 de març de 2021, de modificació de la Resolució de 6 d’agost de 2019 de delegació de competències i de delegació de signatura en determinats òrgans de la Conselleria d’Hisenda i Relacions Exteriors, d’altres conselleries de l’Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, de la Agència Tributària de les Illes Balears i del Servei de Salut de les Illes Balears, i de suplència dels òrgans directius de la Conselleria d’Hisenda i Relacions Exteriors

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Antecedents

1. Mitjançant la Resolució de la consellera d'Hisenda i Relacions Exteriors de 6 d'agost de 2019, publicada en el Butlletí Oficial de les Illes Balears núm. 110, de 10 d'agost, es varen delegar determinades competències, i també la signatura d'alguns documents, en determinats òrgans de la Conselleria d'Hisenda i Relacions Exteriors, d'altres conselleries de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, de l'Agència Tributària de les Illes Balears i del Servei de Salut de les Illes Balears, i es va fixar el règim de suplències dels òrgans directius de la Conselleria d'Hisenda i Relacions Exteriors.

2. L'aprovació del Decret 11/2021, de 15 de febrer, de la presidenta de les Illes Balears, pel qual s'estableixen les competències i l'estructura orgànica bàsica de les conselleries de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears (publicat en el Butlletí Oficial de les Illes Balears núm. 21, de 15 de febrer), va modificar substancialment l'estructura orgànica, d'entre d'altres, la Conselleria d'Hisenda i Relacions Exteriors. Concretament, se suprimeixen les direccions generals de Fons Europeus i de Cooperació Local i Patrimoni d'aquesta Conselleria i les competències que exercien passen a integrar-se, en la major part, en altres conselleries, llevat de les competències en matèria de patrimoni, fins aleshores en la Direcció General de Cooperació Local i Patrimoni i que passen a integrar-se en la Direcció General del Tresor i Política Financera.

3. Amb l'aprovació del Decret 25/2021, de 8 de març, de la presidenta de les Illes Balears, pel qual es modifica el Decret 11/2021, esmentat en l'apartat anterior (publicat en el Butlletí Oficial de les Illes Balears núm. 33, de 9 de març), i pel que fa a la Conselleria d'Hisenda i Relacions Exteriors, es modifica la denominació de la, fins aleshores, Direcció General del Tresor i Política Financera, que passa a denominar-se Direcció General del Tresor, Política Financera i Patrimoni, per reflectir així l'assumpció de les competències relatives al patrimoni de la Comunitat Autònoma.

4. Tot això exigeix que es modifiqui el règim de delegació de competències en relació amb els nous òrgans creats i que s'ajusti el règim de suplències a la nova estructura, mantenint, en línies generals, l'abast que, en les matèries pròpies d'aquesta Conselleria, es contenen en la delegació vigent de 6 d'agost de 2019.

Fonaments de dret

1. Els articles 8, 9, 12 i 13 de la Llei 40/2015, d'1 d'octubre, de règim jurídic del sector públic.

2. Els articles 25, 31, 32 i 42 c) de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

3. El Decret 9/2019, de 2 de juliol, de la presidenta de les Illes Balears, pel qual es determina la composició del Govern i s'estableix l'estructura de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

4. El Decret 8 /2021, de 13 de febrer, de la presidenta de les Illes Balears, de modificació del Decret 9/2019, de 2 de juliol, de la presidenta de les Illes Balears, pel qual es determina la composició del Govern i s'estableix l'estructura de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

5. El Decret 11/2021, de 15 de febrer, de la presidenta de les Illes Balears, pel qual s'estableixen les competències i l'estructura orgànica bàsica de les conselleries de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

6. El Decret 25/2021, de 8 de març, de la presidenta de les Illes Balears, pel qual es modifica el Decret 11/2021, de 15 de febrer, de la presidenta de les Illes Balears, pel qual s'estableixen les competències i l'estructura orgànica bàsica de les conselleries de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

Per tot això, dict la següent:

RESOLUCIÓ

1. Disposar que l'apartat 2 de la Resolució de la consellera d'Hisenda i Relacions Exteriors de 6 d'agost de 2019 de delegació de competències i de delegació de signatura en determinats òrgans de la Conselleria d'Hisenda i Relacions Exteriors, d'altres conselleries de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, de l'Agència Tributària de les Illes Balears i del Servei de Salut de les Illes Balears, i de suplència dels òrgans directius de la Conselleria d'Hisenda i Relacions Exteriors, quedi modificat de la manera següent:

2. Delegar en la directora general del Tresor, Política Financera i Patrimoni les competències que, d'acord amb la legislació aplicable, corresponen a la consellera d'Hisenda i Relacions Exteriors en les matèries següents:

a) En matèria de caixes d'estalvis, institucions de crèdit cooperatiu, mutualitats de previsió social, societats de garantia recíproca i mediadors d'assegurances, l'exercici de totes les facultats i les actuacions previstes en la legislació sectorial corresponent, llevat de l'exercici de la potestat sancionadora.

b) En matèria d'operacions financeres, fer totes les operacions necessàries per concertar l'endeutament i els derivats financers a què fa referència l'article 98 de la Llei 14/2014, de 29 de desembre, de finances de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, en les condicions més favorables, i, amb això, determinar les condicions finals de totes aquestes operacions financeres en el marc de les condicions bàsiques aprovades pel Consell de Govern.

c) En matèria d'execució pressupostària, la subscripció dels actes i dels documents comptables i administratius d'autorització i de disposició de despeses, de reconeixement d'obligacions i de proposta de pagaments relatius a la secció pressupostària 34, amb independència de la quantia.

d) En matèria d'operacions no pressupostàries, la subscripció dels actes i dels documents comptables i administratius inherents a la formalització de derivats financers a què fa referència l'article 98 de la Llei 14/2014.

e) L'arxivament de les actuacions en els expedients de patrimoni en qualsevol moment procedimental, si hi ha una causa justificada.

f) L'autorització de les obres en els béns de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, demanials o patrimonials, cedits o adscrits.

g) La promoció de la inscripció en el Registre de la Propietat dels expedients a què es refereixen l'article 36 i la disposició transitòria cinquena de la Llei 33/2003, de 3 de novembre, del patrimoni de les administracions públiques.

h) Les resolucions d'inici de tots els procediments administratius inherents a la gestió patrimonial dels béns i els drets de la Comunitat Autònoma i, en particular, dels relatius a les adquisicions, les alienacions, les permutes, els arrendaments, l'acceptació de donacions, les cessions gratuïtes, les cessions d'ús, les revocacions de cessions gratuïtes d'ús d'aquests béns i drets, les partions i amollonaments, la recuperació de la possessió, les concessions demanials, les reserves demanials, l'explotació de béns patrimonials, les adquisicions de títols representatius del capital i l'exercici de la potestat investigadora.

2. Deixar sense efecte l'apartat 5 de la Resolució de la consellera d'Hisenda i Relacions Exteriors de 6 d'agost de 2019 esmentada.

3. Disposar que l'apartat 6 de la Resolució de la consellera d'Hisenda i Relacions Exteriors de 6 d'agost de 2019 esmentada, quedi modificat de la manera següent:

6. Delegar en la directora general del Tresor, Política Financera i Patrimoni la signatura dels actes administratius i dels documents comptables i administratius relatius a operacions no pressupostàries, a excepció dels que formen part de la delegació de competència a què es refereix l'apartat 2 d) i dels que formen part de la delegació de signatura a què es refereixen els apartats 8 i 9 a) d'aquesta Resolució.

4. Disposar que els apartats 12 a 16 de la Resolució de la consellera d'Hisenda i Relacions Exteriors de 6 d'agost de 2019 esmentada, quedin modificats de la manera següent:

12. Disposar que, en cas de vacant, d'absència o de malaltia, l'exercici de totes les funcions pròpies o delegades de la secretària general correspon a les persones titulars dels òrgans directius següents, per aquest ordre:

— Direcció General de Pressuposts

— Direcció General de Finançament

— Direcció General del Tresor, Política Financera i Patrimoni

— Direcció General de Relacions Exteriors

13. Disposar que, en cas de vacant, d'absència o de malaltia del director general de Pressuposts l'exercici de totes les funcions pròpies o delegades d'aquest òrgan correspon a les persones titulars dels òrgans directius següents, per aquest ordre:

— Direcció General de Finançament

— Secretaria General

— Direcció General del Tresor, Política Financera i Patrimoni

— Direcció General de Relacions Exteriors

14. Disposar que, en cas de vacant, d'absència o de malaltia del director general de Finançament l'exercici de totes les funcions pròpies o delegades d'aquest òrgan correspon a les persones titulars dels òrgans directius següents, per aquest ordre:

— Direcció General de Pressuposts

— Secretaria General

— Direcció General del Tresor, Política Financera i Patrimoni

— Direcció General de Relacions Exteriors

15. Disposar que, en cas de vacant, d'absència o de malaltia dels directors generals del Tresor, Política Financera i Patrimoni i de Relacions Exteriors, l'exercici de totes les funcions pròpies o delegades d'aquests òrgans correspon a la secretària general o, en cas de vacant, d'absència o de malaltia d'aquesta darrera, a la persona titular de l'òrgan directiu que correspongui d'acord amb l'ordre indicat en l'apartat 12 anterior.

16. Disposar que, sens perjudici del que estableixen l'apartat 12 d'aquesta Resolució i el Decret 32/2008, de 14 de març, pel qual es regula l'organització, l'estructura i les funcions de la Intervenció General de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, i d'acord amb el que preveu l'article 73.3 de la Llei de finances de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears la directora general del Tresor, Política Financera i Patrimoni i l'interventor general de la Comunitat Autònoma puguin disposar la seva suplència per a la disposició de fons en qualsevol unitat administrativa integrada en la Direcció General del Tresor, Política Financera i Patrimoni, i en la Intervenció General de la Comunitat Autònoma, respectivament.

5. Publicar aquesta Resolució en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

6. Disposar que aquesta Resolució tengui efectes, una vegada publicada en el Butlletí Oficial de les Illes Balears, a partir del dia 9 de març de 2021.

   

Palma, 15 de març de 2021

La consellera d'Hisenda i Relacions Exteriors

Rosario Sánchez Grau