Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció I. Disposicions generals

AJUNTAMENT DE SANTA MARIA DEL CAMÍ

Núm. 50875
Aprovació definitiva ordenança reguladora ús targeta accés àrea aportació Sa Voltadora

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Transcorregut el termini de trenta dies d'exposició pública de l'expedient relatiu a l'aprovació inicial per part d'aquest Ajuntament de l'Ordenança reguladora de l'ús de la targeta d'accés a l'àrea d'aportació de “Sa Voltadora”, sense que s'hagi presentat cap reclamació ni suggeriment sobre la mateixa, l'acord d'aprovació inicial s'ha transformat en definitiu en virtut del disposat  a l'art. 102 d) de la Llei autonòmica 20/2006.

En compliment del preceptuat a l'art. 103 de la Llei 20/2006, es transcriu íntegrament a continuació el contingut de l'esmentada Ordenança:

“ORDENANÇA REGULADORA DE L'ÚS DE LA TARGETA D'ACCÉS A L'ÀREA D'APORTACIÓ DE “SA VOLTADORA”

1. L'ús de la targeta és exclusiu per a l'habitatge titular, que haurà de pertànyer a l'àrea rústica del municipi de Santa Maria del Camí i trobar-se al dia del pagament del rebut de fems anual. Cada habitatge tendrà dret a una targeta d'accés, que podrà sol·licitar qualsevol persona propietària. En cas que aquesta cedeixi la targeta a la persona que tengui l'habitatge arrendat, el propietari o la propietària la hi hauran de reclamar un cop finalitzat el lloguer.

2. L'accés a l'àrea d'aportació de Sa Voltadora es podrà realitzar en qualsevol dia de la setmana, en horari de les 8h del matí a les 22h del vespre, coincidint amb l'horari diürn en matèria de renous, tal com estipula la Ordenança Municipal de Protecció del Medi Ambient i Convivència Ciutadana.

3. Es podran dipositar qualsevol de les fraccions dels residus sòlids urbans per als quals es realitza recollida porta a porta a l'àrea urbana, és a dir:

ENVASOS

PAPER

MATÈRIA ORGÀNICA

VIDRE

BOLQUERS / COMPRESES / EXCREMENTS D'ANIMALS

REBUIG

4. Pel que fa a la fracció “bolquers / compreses / excrements d'animals”, sempre s'haurà de dipositar en bossa blanca proporcionada per l'Ajuntament.

5. Pel que fa a la fracció “rebuig”, sempre s'haurà de dipositar en bossa vermella proporcionada per l'Ajuntament.

6. Els residus s'hauran de dipositar correctament, en el contenidor adequat per a cada fracció. Mai es podran deixar enterra, defora del contenidor.

7. La persona usuària haurà d'acceptar els punts següents per poder utilitzar la targeta:

-A l'interior del recinte, tots els moviments queden enregistrats mitjançant càmeres de vigilància. Amb l'acceptació de la targeta i l'entrada al recinte, la persona usuària en dóna el seu consentiment.

-L'Ajuntament tendrà coneixement en tot moment de quines persones han accedit a “Sa Voltadora”, a través del nº de targeta utilitzada, així com per les imatges de les càmeres de vigilància.

-Es podrà interposar una sanció en els casos següents:

▪ Dipositar residus que no pertanyin a cap fracció de les esmentades al punt 3.

▪ Dipositar bolquers / compreses / excrements d'animals sense la bossa blanca autoritzada.

▪ Dipositar rebuig sense la bossa vermella autoritzada.

▪ Dipositar residus fora del contenidor corresponent o a l'entrada del recinte.

▪ Causar qualsevol tipus de desperfecte en les instal·lacions.

-En cas de sanció, s'haurà de retornar també la targeta d'accés i se'n perdrà el dret.

-En cas de pèrdua de la targeta d'accés, s'haurà d'abonar la taxa establerta per la corresponent ordenança en vigor per obtenir-ne un duplicat

DISPOSICIÓ FINAL

Aquesta Ordenança entrarà en vigor un cop es publiqui íntegrament sobre el BOIB i regirà fins que l'Ajuntament la modifiqui o derogui expressament”.

Contra el present acord que posa fi a la via administrativa, a tenor del disposat a l'art. 109 de la Llei 30/92 de 26 de novembre, de Règim Jurídic de les Administracions Públiques i del Procediment Administratiu Comú i art. 52.2 de la Llei 7/85 de 2 d'abril de Bases de Règim Local i demés normativa complementària, podrà interposar els recursos següents:

a) Directament, el recurs contenciós-administratiu, regulat als arts. 45 i següents de la Llei de la Jurisdicció Contenciosa-Administrativa de 13 de juliol de 1.998 davant el Tribunal competent, dins el termini de dos mesos comptats a partir del dia següent al de la notificació del present acord.

b) Potestativament, el recurs de reposició, regulat als arts. 116 i següents de la Llei 30/92 de 26 de novembre de Règim Jurídic de les Administracions Públiques i Procediment Administratiu Comú, davant el Ple de la Corporació, dins el termini d'un mes comptat a partir del dia següent al de la publicació del present acord. Contra la desestimació per silenci del recurs de reposició, que es produirà pel transcurs d'un mes des de la seva presentació sense que s'hagi resolt expressament ni s'hagi notificat, podrà interposar el recurs contenciós-administratiu, dins el termini de sis mesos comptats a partir del dia següent a la desestimació pressumpta.

No obstant l'anterior, es pot exercitar, si n'és el cas, qualsevol altre recurs que s'estimi pertinent.

 

Santa Maria del Camí, 16 de març de 2021

El batle-president

Nicolau Canyelles