Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

CONSELL DE GOVERN

Núm. 48450
Acord del Consell de Govern de 15 de març de 2021 pel qual es prorroga la suspensió d’atorgament d’autoritzacions de transport regular de vehicles i mercaderies al port de Sant Antoni de Portmany (Eivissa)

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

El Consell d'Administració de Ports de les Illes Balears, en la sessió del dia 25 de febrer de 2021, va adoptar l'Acord següent:

1. En data 21 de desembre de 2020 (BOIB núm. 212, de 22 de desembre de 2020) el Consell de Govern va acordar prorrogar per dos mesos la mesura provisional de suspensió de la concessió d'autoritzacions per a l'atracada d'embarcacions de transport regular de vehicles i mercaderies en el port de Sant Antoni de Portmany, acordada inicialment per l'Acord del Consell de Govern de 28 de febrer de 2019 (BOIB núm. 27, de 2 de març de 2019), fins al 31 de desembre de 2020 o fins a l'aprovació del Pla General de Ports de les Illes Balears, si aquesta es produïa abans.

2. L'abril de 2020 es va elaborar, a instàncies de Ports de les Illes Balears, un informe d'avaluació del tràfic comercial al port de Sant Antoni de Portmany amb proposta d'actuacions complementàries per a la millora ambiental de la badia i de l'eficiència del port de Sant Antoni de Portmany, el qual s'ha posat a disposició de les institucions i agents afectats.

3. En aquest moment, el Pla General de Ports de les Illes Balears està pendent de l'aprovació inicial i es considera adequat continuar el procés de diàleg i participació amb les institucions i agents afectats, prèviament a adoptar la decisió definitiva adient.

Per tot això, el vicepresident eleva a la consideració del Consell d'Administració la proposta d'acord següent:

Únic. Proposar al Consell de Govern que acordi prorrogar per tres mesos, a partir de l'1 de març de 2021, la vigència de la mesura provisional de suspensió de la concessió d'autoritzacions per a l'atracada d'embarcacions de transport de vehicles i mercaderies al port de Sant Antoni de Portmany, als efectes de continuar el procés de diàleg i participació amb les institucions i agents afectats, prèviament a adoptar la decisió definitiva adient.

D'acord amb l'annex 1 del Decret 11/2021, de 15 de febrer, de la presidenta de les Illes Balears, pel qual s'estableixen les competències i l'estructura orgànica bàsica de les conselleries de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, Ports de les Illes Balears s'adscriu a la Conselleria de Mobilitat i Habitatge.

Per tot això, el Consell de Govern,a proposta del conseller de Mobilitat i Habitatge, en la sessió de 15 de març de 2021, adoptà entre d'altres, l'Acord següent:

Primer. Prorrogar per tres mesos, a partir de l'1 de març de 2021, la vigència de la mesura provisional de suspensió de la concessió d'autoritzacions per a l'atracada d'embarcacions de transport de vehicles i mercaderies al port de Sant Antoni de Portmany, als efectes de continuar el procés de diàleg i participació amb les institucions i agents afectats, prèviament a l'adopció de la decisió definitiva adient.

Segon. Publicar l'Acord en el Butlletí Oficial de les Illes Balears i fer constar que contra aquest, que exhaureix la via administrativa, es pot interposar un recurs potestatiu de reposició davant el Consell de Govern en el termini d'un mes comptador des de la publicació, d'acord amb el que estableixen els articles 123 i següents de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, i l'article 57 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

També es pot interposar directament un recurs contenciós administratiu davant la Sala Contenciosa del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears en el termini de dos mesos des de la publicació, d'acord amb el que disposen els articles 8.2, 10.1.a) i 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

 

Palma, 15 de març de 2021

La secretària del Consell de Govern Mercedes Garrido Rodríguez